Tenis - Wimbledon 2007

Started by mikele, 22-06-2007, 13:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Chef

Nisam mogao da verujem kad sam procitao. Ispalio se kao niko.

nasty girl

Lopovi u svlaèionicama Vimbldona

Teniseri i treneri pretrpeli su ove godine na turnirima od Melburna do Pariza bar 15 kraða stvari iz svlaèionica, a lopovi rade i sada, na Vimbldonu. Prvi na udaru u Vimbldonu na¹li su se biv¹i pobednik Rolan Garosa Albert Kosta kome je ukradena ta¹na sa evrima i dolarima, kao i Mikael Lodra kome je nestao novèanik. Pojavile su se veæ sumnje da je odgovoran neko iz organizacije.

"Poku¹aæemo da uradimo sve ¹to je u na¹oj moæi da osiguramo da se ovakve stvari vi¹e ne de¹avaju", rekao je portparol Vimbldona po¹to su kraðe prijavljene.

Uprkos strogim proverama ko ulazi u svlaèionice na turnirima, ova dva incidenta samo su poslednji sluèajevi u seriji koja je uzbunila ATP.

Portparol ATP-a Andre Silva nije ¾eleo da odgovori na pitanje da li je za kraðe kriv neko iznutra. "Oèigledno je da ne znamo ko to radi
i ne ¾elimo da nagaðamo", rekao je Silva i procenio da se ove godine desilo oko 15 kraða.

Èe¹kom teniseru Radeku Stepaneku ukradeno je 5.000 evra u Monte Karlu. ©veðanin Jonas Bjorkman prijavio je nestanak liènih stvari i na Otvorenom prvenstvu Australije, i na Rolan Garosu.

Francuz Sebastijan Gro¾an jedan je od trojice igraèa koji su prijavili nestanak liènih stvari na turniru u Kvinsu poèetkom meseca.

Silva je rekao da ATP veoma ozbiljno pristupa ovom problemu i podsetio da je ta organizacija pro¹le godine uvela o¹trije mere i da su igraèi morali da govore ko su im treneri, kao i da su za ulazak u svlaèionice potrebne posebne dozvole.

"®elimo da re¹imo ovu stvari, ali igraèi treba da rade sa nama. Ovo mora da bude zajednièki re¹eno. Veæe tenisera biæe ukljuèeno u bilo koje odluke koje budemo doneli, po¹to je ovde u pitanju ne¹to ¹to je veoma lièno", rekao je Silva.

Meè Ivanoviæeve prekinut zbog ki¹e

Meè treæeg kola turnira u Vimbldonu izmeðu Ane Ivanoviæ i Aravan Rezai prekinut je zbog ki¹e, pri voðstvu srpske teniserke u setovima 1:0. Ivanoviæeva je prvi set dobila rezultatom 6:3, a poèetak meèa bio je odlo¾en za vi¹e od èetiri sata.

Od srpskih tenisera, u subotu bi trebalo da nastupi i Novak Ðokoviæ, koji u treæem kolu igra sa nemaèkim teniserom Nikolasom Kiferom.

B92

tarantulica

Izgleda da su shvatili da su napravili glupost, poshto su prepravili chlanak

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=105580&datum=2007-06-30 (http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=105580&datum=2007-06-30)

nasty girl

i ja sam se iso zbunila.... :ball2:

josefina87

¹ta je bilo na kraju danas?
jel zavr¹ila ana meè ili je ostao za sutra?
smorih se i nisam èekala

malena

Nije zavrsila danas pocela je kisa pa su skoro svi mecevi odlozeni za ponedeljak ima neka prica o nekoj slobodnoj nedelji ali nisam se bas udubljivala pa nisam razumela,to vec ne mogu da ti objasnim.Neka me neko ispravi ako gresim. :K

Roben

ево:

Ki¹a odlo¾ila meèeve za ponedeljak

Jaka ki¹a koja je u Londonu poèela da pada u subotu popodne prouzrokovala je odlaganje svih meèeva na Vimbldonu za ponedeljak ujutru, saop¹tili su organizatori tog turnira.

©estog dana takmièenja na Vimbldonu efektivne igre bilo je samo 75 minuta, a buduæi da je nedelja slobodan dan, prekinuti meèevi biæe nastavljeni u ponedeljak.

Prema tradiciji na Vimbldonu, "srednja" nedelja na turniru uvek je slobodna i tako æe biti i ove godine, uprkos èinjenici da u prvih ¹est dana samo u dva navrata nije padala ki¹a.

Od srpskih predstavnika u Londonu u subotu je na teren stigla da izadje samo Ana Ivanoviæ, koja je u meèu treæeg kola dobila prvi set protiv Francuskinje Aravin Rezai rezultatom 6:3, pre nego ¹to je igra zaustavljena.

Ivanoviæeva, koja je postavljena za ¹estog nosioca, veæ u drugom gemu uspela je da napravi brejk, a potom i da povede sa 3:0. Raznovrsnom i sigurnom igrom Ivanoviæeva je u nastavku seta lako saèuvala steèenu prednost i prvi deo meèa okonèala rezultatom 6:3.

Pobednica ovog duela u osmini finala Vimbldona igraæe protiv bolje iz meèa Nadja Petrova (Rusija) - Virhinija Ruano Paskal (©panija).

Po subotnjem programu, na teren je trebalo da izadje i Novak Djokoviæ, èiji je meè sa Nikolasom Kiferom takodje odlo¾en.

(MONDO)

josefina87

Srpski teniseri izazivaju pa¾nju na Vimbldonu
Jelena demantuje vezu s Marejom!

Èak i najkonzervativniji Englezi ne mogu da odole naletu srpskog talasa na Vimbldonu. Ana Ivanoviæ je kraljica srca, Novak Ðokoviæ im je obeæao da æe sve poskidati ako osvoji turnir, a juèe su na red do¹li Jelena Jankoviæ i Janko Tipsareviæ, svako na svoj naèin.

Bitno je da se Englezima odmah odgovori - Jelena ne namerava da postane ¹kotska mlada! Mediji u Velikoj Britaniji su proteklih dana brujali o njenoj naklonosti prema D¾ejmiju Mareju, bratu Endija Mareja, ali treæa teniserka sveta se samo nasmejala na takve prièe. Istina je jedino da njih dvoje nastupaju u miks dublu i da u prvoj rundi igraju protiv Rièarda Blumfilda i Sere Borvel.
- To je najsme¹nija stvar koju sam èula ovde u Londonu. Ja i D¾ejmi Marej? Poruèujem svima da u tome nema nimalo istine. Pa njegov agent je rekao da sam ja prva na njegovoj listi partnerki iako nisam najbolja dubl igraèica, tako da je verovatnije da on simpati¹e mene! - na¹alila se Jelena u svom stilu.
Najva¾nije od svega je da æe Jelena sutra igrati u osmini finala. Kao ¹to se i oèekivalo, Èehinja Lusi Safarova je bila velika prepreka i D¾ej D¾ej je morala mnogo da se potrudi da je elimini¹e.
- Bio je to pravi haos. Svi su bili nervozni, posebno mama i moj trener. U jednom momentu sam pomislila kako æu poèeti da pakujem kofere. Safarova je igrala zaista dobro - ka¾e Jelena.
Heroj prve nedelje turnira je bez dileme Janko Tipsareviæ. Triler majstor i maratonac pobednik osvojio je srca publike u Londonu po¹to je eliminisao petog nosioca, Èileanca Fernanda Gonzalesa. U prvi plan stavlja se njegova borbenost, ali i imid¾, tetova¾e i pirsing.
- U slobodno vreme volim da èitam. Jedan od omiljenih pisaca mi je Dostojevski. Imam tetova¾u iz njegovog dela „Idiot“ na ruci. Reè je o citatu „lepota æe spasti svet“ - ka¾e Tipsareviæ, koji je sva tri meèa dobio u pet setova.
- Mislim da publika na Vimbldonu voli borbu. Posebno da vidi da je nekom stalo da pobedi petog nosioca, èak i kada se nalazi u bezizlaznoj situaciji - rekao je Tipsareviæ.

izvor http://www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

jeca87

Jao, divni su ovi nasi teniseri! :) :) :) :) :)

willie the scot

Dostojevski rodjaci!!!
ganci koji cita dostojevskog!ganci koji cita!!! :> :> :>
salim se...meni je simpaticniji nego djokovic, iako je pozer prve klase.jel se secate kada je nosio naocare na terenu? :siza:

jeca87

Ma, daj! Skroz je istripovan. Bolji je Nole jedno 10 puta. Ali ja sam se prenerazila dok sam ga gledala kako igra igra protiv Gonzalesa! Nisam imala predstavu da on UME onako da igra! :)

Ili ga je kakilo ili je u najboljoj formi u svojoj karijeri!

mikele

Ljudi koji ne prate tenis redovno,ne znaju da je Janko bio prvi junior na svetu i da je osvojio juniorski australian open.Tako da nista nije slucajno,on je odlican igrac,samo treba da se usredsredi na igru,da manje izvodi koje-kakve gluposti i da ima nekoga sa kim bi mogao da sprema taktiku,koja je u danasnjem tenisu veoma,veoma vazna.Tako da,od Janka treba da ocekujemo mnogo bolje rezultate u nastavku sezone.A sto se tice engleske tradicije da se nedeljom ne igra(sredisnja nedelja),ja to postujem.Ali mi je pomalo glupo sto nisu igrali,narocito ako je bilo lepo vreme.A i nije dobro za Novaka jer ce odigrati tri meca u tri dana,naravno ako bude pobedjivao.A ja se nadam da hoce.

malena

I Ana prosla dalje... :~ 6:3 6:2

yeca

Quote from: mikele on 02-07-2007, 11:29:32
Ljudi koji ne prate tenis redovno,ne znaju da je Janko bio prvi junior na svetu i da je osvojio juniorski australian open.Tako da nista nije slucajno,on je odlican igrac,samo treba da se usredsredi na igru,da manje izvodi koje-kakve gluposti i da ima nekoga sa kim bi mogao da sprema taktiku,koja je u danasnjem tenisu veoma,veoma vazna.Tako da,od Janka treba da ocekujemo mnogo bolje rezultate u nastavku sezone.
E ba¹ tako!
I nije ganci - znam deèka  :wink: a znam mu i porodicu (prilièno su belièasti).. A da je pozer  :K treba da ga vidite na Kopu  :trfr:
Ali je fakat da od kako je skinuo naoèare i ostale propratne detalje i od kad se mladjani Novak vinuo, pecnulo ga je pa je i on vidljivo pobolj¹ao igru!

mikele

Новак је јако лоше кренуо,али је ипак некако успео да освоји први сет са 7-6 после 53 минута.
Ноле је нешто нервозан и то ме јако брине.Надам се да ће му освајање првог сета донети потребну сталоженост и смиреност.