Tenis - Wimbledon 2007

Started by mikele, 22-06-2007, 13:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

malena

I ja mrzim kisu,evo opet su poceli da igraju i nadam se da nece opet poceti kisa da cemo odgledati meceve bez prekida i Noletov mec,inace cu da poludim nervira me ovo stalno prekidanje... :namcor Kako li je tek njima?

Sole

svidja mi se ovo za komentatora, bas sam gledala (tj.slusala), ali mora da mi je promaklo... steta...
a vise sa tom kisom, igracima je najgore, samo se cimaju, verovatno i kad misle da su se pripremili (posebno psihicki), pocne kisa...
sad je snimak sa Jelenom, a valjda posle ide Nole, ne znam vise, sve se poremetilo.
ma, samo neka pobedjuju, prezivece se sve!;-)

tarantulica

Ana nastavlja mech...
Neverovatno koliko ih je kisha sve poremetila...  :nonono:
Mislila sam da ce Ana brzo da zavrshi, a ona se muchi u trecem setu... :wall:

Tipsarevic je uravo izgubio od Ferera 7-5, 6-3, 7-6  :(

josefina87

da li æe se uop¹te danas zavr¹iti ovi meèevi?! :ball2:
treæi prekid :wall:

Sole

Nole ce na teren veceras oko 10!   .blah.taman zurku da napravi! :V
valjda ce imati razloga...
a Anin mec pocinje strasno da mi ide na zivce, dal' treci put?
vise stvarno nema smisla...
kiso, stani!!! :Bog
a tako joj malo fali da pobedi Petrovu...
ona se bas opasno iznervirala, taman je bio trenutak, a i Ana se vratila...
bas sam  :namcor

josefina87

konaèno,jedan meè manje!
svaka èast ana!samo napred!
:pljes: :pljes: :pljes:

Roben

Јанко и Јелена изгубили
Новак 1:1 прекинуто због кише
ова киша стварно смори  :namcor

josefina87

Bartoli bolja od Jelene Jankoviæ

Srpska teniserka Jelena Jankoviæ nije uspela da se plasira u èetvrtfinale Vimbldona, na kome je postavljena za treæeg nosioca, po¹to je izgubila od Francuskinje Marion Bartoli (18) sa 1:2 u setovima (6:3, 5:7, 3:6). Marion Bartoli æe u narednom kolu igrati sa Holanðankom Mihaelom Krajièek, koja je 31. nosilac na ovom turniru.

Najbolje rangirana srpska teniserka je dobro poèela meè sa Bartolijevom i dobila prva dva gema, a u petom napravila novi brejk za voðstvo od 4:1. Bartolijeva je do kraja prvog seta uspela da osvoji dva gema na servis protivnice, ali je isto uèinila i Jankoviæeva, i tako spreèila preokret.

Francuska teniserka je, ipak, prva stigla do brejka u drugom setu, ali je Jankoviæeva odmah uzvratila za izjednaèenje 2:2.

Usledio je tada novi pad u igri srpske teniserke, ¹to je Bartolijeva umela za kazni i osvoji tri naredna gema, samo da bi Jankoviæeva ponovo uzvratila istom merom i stigla do rezultata 5:5.

Jankoviæeva, meðutim, nije uspela da nastavi seriju, pa je Bartolijeva brejkom stigla do voðstva od 6:5, a zatim saèuvala svoj servis za izjednaèenja u setovima.

Bartolijeva je novi brejk napravila veæ u prvom gemu treæeg seta, ali je Jankoviæeva uzvratila u èetvrtom. U meèu koji je stalno prekidala ki¹a vi¹e koncentracije je imala francuska teniserka, koja je dobila treæi set sa 6:3 i plasirala se u èetvrtfinale Vimbldona.

Ivanoviæeva u èetvrtfinalu!

Srpska teniserka Ana Ivanoviæ ostvarila je svoj najveæi uspeh na Vimbldonu plasirav¹i se u èetvrtfinale tog turnira pobedom nad 11. nosiocem Naðom Petrovom iz Rusije od 2:1 u setovima (6:1, 2:6, 6:4). Ivanoviæeva, ¹esti nosilac na Vimbldonu, u èetvrtfinalu æe igrati sa Èehinjom Nikol Vajdisovom, koja va¾i za 14. favorita za osvajanje turnira. Vajdisova je u osmini finala iznenadila èetvrtog nosioca i aktuelnu ¹ampionku Ameli Morezmo iz Francuske, koju je pobedila sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 6:1).

Morezmovoj je eliminacija u osmini finala Vimbldona najlo¹iji rezultat na tom grend slem turniru jo¹ od 2001. godine.

Ivanoviæeva je sa Vajdisovom odigrala dva meèa, uz polovièan uèinak. Èehinja je dobila jedini ovogodi¹nji duel sa Ivanoviæevom, u èetvrtfinalu turnira u Sidneju.

Ivanoviæeva je odlièno poèela duel sa Petrovom, osvojila prvih pet gemova i set dobila sa ubedljivih 6:1.

Meè je tada prekinut prvi od ukupno tri puta, a pauza zbog ki¹e vi¹e je koristila Ruskinji, koja je u drugom setu osvojila prva tri gema.

Ivanoviæeva je uspela samo da smanji na 2:3, ali je zatim protivnici prepustila sve gemove do kraja drugog seta.

Petrova je i u poslednjem, treæem setu, prva stigla do brejka i povela sa 3:1.

Srpska teniserka je, ipak, stigla do izjednaèenja od 3:3, ali u sedmom gemu nije uspela da iskoristi èak tri brejk lopte.

Gem na servis protivnice Ivanoviæeva je, meðutim, osvojila u nastavku meèa i povela sa 5:4 i zatim okonèala ovaj meè.

Vimbldon: Tipsareviæ ispao

Srpski teniser Janko Tipsareviæ zavr¹io je takmièenje na Vimbldonu, po¹to je u osmini finala izgubio od 20. nosioca Huana Karlosa Ferera iz ©panije sa 0:3 u setovima (5:7, 3:6, 6:7). Tipsareviæ, trenutno 64. teniser sveta, nastupom na Vimbldonu, na kojem ne ostvario svoj najbolji rezultat na nekom grend slem turniru, ipak je obezbedio napredak na ATP rang listi. Srpski teniser æe po zavr¹etku Vimbldona biti rangiran oko 50. mesta na ATP listi, ¹to æe mu biti najbolji plasman u karijeri.

Ferero æe se u èetvrtfinalu sastati sa najboljim teniserom sveta Rod¾erom Federerom iz ©vajcarske, koji je meè èetvrtog kola dobio bez borbe, po¹to je 13. nosilac na Vimbldonu Tomi Has iz Nemaèke zbog istegnuæa stomaènog mi¹iæa odustao od daljeg nastupa na turniru.

Prvi set duela Tipsareviæa i Ferera odluèen je u poslednjem, 12. gemu, kada je ©panac napravio prvi brejk na meèu.

Ferero, koji je Tipsareviæa pobedio i na pro¹logodi¹njem Otvorenom prvenstvu Australije, u drugom setu je imao manje problema i odmah poveo sa 3:0, a taj deo igre dobio sa 6:3.

©panac je i u treæem setu imao znaèajnu prednost, po¹to je napravio brejk u sedmom gemu, ali je Tipsareviæ uzvratio veæ u sledeæem, pa je poslednji deo igre re¹en u taj-brejku, koji je Ferero dobio sa 7:5.

izvor http://www.b92.net/ (http://www.b92.net/)

yeca

QuoteDa li ste chuli komentatora koji se zaneo dok je komentarisao snimak mecha Jelene Jankovic?
Ovo nije ni¹ta, niste èuli Iva¹koviæa (lik koji za RTS prenosi iz Londona, komentari¹e uvek najva¾nije meèeve i uvek obavezno Novakove) koji je uhh soèno opsovao u mikrofon.. svima.. i tom koji ga je za_ebavao i nama  :trfr:

jecapereca

Bas mi je zao zbog Jankoviceve, tako je dobro krenula da sam mislila da ce je dobiti sa pola snage

josefina87

nole danas u dvanaest zavr¹ava (nadam se) meè

Sole

ma, Nole opet baca rekete i sutira torbu...
taman mu krene, a on se iznervira...
u ovom trenutku je bas, bas gusto...
Zimonjic i Santoro prosli dalje, Janko zavrsio Wimbledon i u dublu.

nasty girl

josefina87

hvala bogu da jeste..
odlièno je odigrao danas!
:Bog
i hvala bogu da je nadal pobedio onu budalu od ¹vedjanina(soderlinga),tako mi je i¹ao na ¾ivce .grins.

Sole

red je bio da zavrsi stvarno! :loptica
posle 3 dana mucenja...
videlo se da mu je prekipelo!
sve se dobro zavrsilo, hvala Bogu! :Bog