Tenis - Wimbledon 2007

Started by mikele, 22-06-2007, 13:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

Људи вежите се,полећемо. :K

Највећи и најзначајнији турнир на свету креће од понедељка и трајаће наредне две недеље.Наши су никада ближи титули,тако да  можемо да се надамо још једном великом успеху српског тениса. :~ :~ :~

Ево и званичног сајта http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html ,где можете наћи све потребне информације,а ми ћемо се трудити да све информације везане за наше играче и за остале фаворите ''накачимо'' на форуму.

А што се тиче директних ТВ преноса,неће их бити на Eurosportu,већ ће 6 сати дневног директног преноса радити СпортКлуб.
Тарантулице :( :cvet

mikele

Srbima lako u prvom kolu Vimbldona
(http://nono9.us)

Srpski teniseri i teniserke trebalo bi da imaju lak posao u prvom kolu Vimbldona, treæeg gren slem turnira sezone, èiji je poèetak zakazan za ponedeljak, 25. jun.

Novak Djokoviæ sastaæe se sa Italijanom Potitom Staraæeom, Jelena Jankoviæ igraæe protiv Britanke En Keotavong, a Ana Ivanoviæ protiv Madjarice Melinde Cink.

Janko Tipsareviæ takodje ima realne izglede da se domogne drugog kola, po¹to mu je ¾reb za rivala dodelio Austrijanca Aleksandera Peju.

Djokoviæ, koji je postavljen za èetvrtog nosioca, nikada se ranije nije sastao sa Staraæeom, trenutno 46. reketom sveta. Iako se Italijan nalazi u ¾ivotnoj formi, Novak sa njim ne bi trebalo da ima te¾ak posao, po¹to je reè o teniseru koji je specijalista za sporije, zemljane terene.

Ako odradi posao po planu, Djokoviæ æe se u drugom kolu sastati sa boljim iz meèa Amer Deliæ (SAD) - Lukas Dluhi (Èe¹ka), u osmini finala mogao bi da "natrèi" na Lejtona Hjuita ili Giljerma Kanjasa, a u èetvrtfinalu na Nikolaja Davidenka, Markosa Bagdatisa ili Davida Nalbandijana. Kada bi pro¹ao sve pomenute prepreke, dvadesetogodi¹nji Beogradjanin u polufinalu bi dobio novu priliku da skine "skalp" Rafaelu Nadalu.

Tipsareviæev protivnik zauzima 105. mesto na ATP listi i uglavnom igra "èelind¾er" turnire. Janko se sa Pejom sastao dva puta i rezultat je nere¹en, ali oba meèa odigrana su jo¹ 2003. godine. Tipsareviæ bi se u drugom kolu sastao sa Nemcem Filipom Kol¹rajberom ili Francuzom Floranom Serom, koji nikako ne predstavljaju nepremostive prepreke.

Ro¾e Federer poèeæe put ka petoj uzastopnoj tituli Vimbldona okr¹ajem sa Rusom Teimurazom Gaba¹vilijem, dok æe Nadal igrati sa Amerikancem Mardijem Fi¹om.

Jelena Jankoviæ, treæi nosilac u ¾enskoj konkurenciji, prvi put æe odmeriti snage sa Keotavong, 179. igraèicom sveta, koja je mesto u glavnom ¾rebu dobila zahvaljujuæi specijalnom pozivu organizatora.

Naredna rivalka Jeleni bi trebalo da bude Amerikanka Megan ©onesi ili Slovakinja Jarmila Gajdo¹ova, u treæem kolu verovatno bi je èekala Èehinja Lusi ©afarova, a u osmini finala Izraelka ©ahar Pir ili Marion Bartoli, koju je nedavno ubedljivo pobedila na Rolan Garosu.

©esti "kostura¹" Ana Ivanoviæ za "zagrevanje" æe odigrati meè sa 137. teniserkom sveta Melindom Cink. Ana se dva puta sastala sa Madjaricom i oba puta slavila ubedljive pobede. Interesantno je da su njih dve oba medjusobna meèa odigrale na istom turniru, u Kanberi 2005. godine!

Ivanoviæeva je u kvalifikacijama pobedila rezultatom 6:1, 6:3, da bi Cink kao "sreæni gubitnik" ipak izborila mesto u glavnom ¾rebu i zatim dogurala èak do finala, gde je Ana opet pobedila, ovog puta sa 7:5, 6:1. Ani je to bila prva WTA titula u karijeri.

Na¹ adut u konkurenciji dublova Nenad Zimonjiæ sa Francuzom Fabrisom Santorom imenovan je za èetvrtog favorita. Oni æe se na startu takmièenja sastati sa Britancima Lijem Èajldsom i D¾ejmijem Delgadom.

(MONDO)

Roben

Quote from: mikele on 22-06-2007, 13:25:31
А што се тиче директних ТВ преноса,неће их бити на Eurosportu,већ ће 6 сати дневног директног преноса радити СпортКлуб.
ја мислим да ће и РТС преносити

tarantulica

Quote from: Roben on 22-06-2007, 14:10:06
Quote from: mikele on 22-06-2007, 13:25:31
ја мислим да ће и РТС преносити

Hvala na lepim vestima... :cvet
Pochinjem da shvatam zashto placam pretplatu...
I da se pitam zashto placam kablovsku... :wall:

mikele

Хахахаха,овај Роби само шири дезинформације.Преноса неће бити на РТС-у,већ само на СпортКлубу,тако сам данас прочитао у Журналу,тако да тарантулице џаба плаћаш претплату,а богами и кабловску :cvet

Roben

Ајде баш да видим, ја сам прочитао јуче да ће РТС преносити све мечеве наших и све мечеве од четвртфинала па микеле видећемо ко је био у праву. У програму стоји пренос у понедељак у 12

yeca

E i ja sam proèitala (èini mi se u BLIC-u) da æe i RTS da prenosi...

mikele

Па добро,то су само преноси мечева наших играча :> :stid:

Roben

Quote from: mikele on 24-06-2007, 10:20:25
Па добро,то су само преноси мечева наших играча :> :stid:

Е није баш, преносиће све мечеве наших и у зависности од програмске шеме још неке. Од четвртфинала све мечеве  :plez

mikele

Добро,добро.Ајде сада да се вратимо на тему. :F

yeca

Evo posle mene se vraæamo na temu - SPORT KLUB æe valjda 7 sati dnevno (ili mo¾da i vi¹e) da prenosi Vimbledon  :K tako da...
kablovska majèica  :>

josefina87

i naravno ne zaboravite da obave¹tavate o tamingu utakmica(ne palim tv do tada :> )

mikele

Сутра на терен излази баш она којој је одмор најпотребнији,значи Јелена. :wall:
Она сутра игра трећи меч на централном терену,а пре ње на истом терену играју се два мушка дуела.Први је дуел(почиње у 14 часова по нашем времену) где игра Роџе Федерер и он ће свој меч решити брзо,а други дуел је између Карлоса Моје и Тима Хенмана,миљеника домаћих навијача,који ће трајати знатно дуже.
Тако да Јецин меч не треба очекивати пре 18 часова.
Поред Јелена сутра на терен излази и Јанко Типсаревић,на терену број 17(који вероватно није покривен камерама).Он игра први меч дана,што значи да меч почиње у 13 часова по ЦЕТ-у.

pereca

Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ meðu kandidatima za titulu

Amerièka teniserka Serena Vilijams veoma je samouverena uoèi poèetka Vimbldona, a danas je izjavila da smatra da te¹ko neko mo¾e da je pobedi, ukoliko ona igra dobro

"To je èinjenica. Mislim da mnogi ljudi to shvataju", rekla je Vilijams uoèi starta na teniskom turniru u Vimbldonu, gde je pobedila 2002. i 2003. a pro¹le godine nije igrala zbog povrede kolena.

Za razliku do veæine ostalih igracica Serena nije imala "zagrevanje" na travnatim terenima, pa æe joj sutra¹nji meè biti prvi od kada je izgubila u èetvrtfinalu Rolan Garosa od Belgijanske ®istin Enan.

Vilijams je postavljena za sedmog, Enan za prvog nosioca na turniru, a meðu glavnim konkurentima za osvajanje titule su i trostruka ¹ampionka Venus Vilijams, branilac titule Francuskinja Ameli Morezmo, ¹ampionka iz 2004. Ruskinja Marija ©arapova, kao i srpske zvezde u usponu Ana Ivanoviæ i Jelena Jankoviæ.

"Mi smo verovatno favoriti, ne znam... Postoji èetiri, pet igraèica koje bi mogle da osvoje trofej ove godine. Smatram da sam i ja meðu kandidatima", rekla je Morezmo.

U mu¹kom ¾rebu izdvojila su se samo dva imena ¹ampiona Vimbldona - Australijanac Lejton Hjuit pobednik 2002. godine i ©vajcarac Rod¾er Federer, koji æe poku¹ati da osvoji svoju petu uzastopnu titulu na ovom turniru i da se pridru¾i ©veðaninu Bjern Borgu koji je bio najbolji na ovom turniru od 1976. do 1980. godine.

Federer æe imati èast da prvi sutra igra na Centralnom terenu protiv 85. na ATP listi Rusa Temuraza Gabe¹vilija.

"Mo¾ete biti nervozni protiv bilo koga, u svakom kolu", rekao je Federer, koji je priznao da je nervozan pre bilo kog meèa, èak iako ima rekordnih 48 uzastopnih pobeda na travi i dodao: "Mnogi igraèi ne mogu da osvoje Vimbldon, ali najbolje je biti uznemiren".

Mnogo toga se promenilo na turniru sa najveæom tradicijom, ukljuèujuæi i drugaèiji izgled Centralnog terena gde su poèeli radovi na pokretnom krovu, koji æe biti zavr¹eni 2009. godine.

Pored toga, prvi put u istoriji ovog turira nagrade za teniserke i tenisere biæe izjednaèene.

_______________________________________________________________________________________________________

Marej se povukao sa Vimbldona

Britanski teniser Endi Marej povukao se sa Otvorenog prvenstva Engleske, navodeæi da se nije potpuno oporavio posle povrede ruènog zgloba.

Dvedesetogodi¹nji Britanac bio je odreðen za osmog nosioca na Vimbldonu, treæem "grend slemu" sezone, koji poèinje sutra.

"Uèinio sam sve ¹to sam mogao da budem spreman za Vimbldon... ali nisam 100 odsto spreman", naveo je ©kot u saop¹tenju. "Lekar mi je savetovao da ne igram jer mi je potrebno jo¹ 10 dana da bih bio spreman. Na ¾alost, ne verujem da æe padati ki¹a na Vimbldonu narednih 10 dana".

Marej je ove godine propustio Otvoreno prvenstvo Francuske, kao i turnire na travi na kojima se teniseri pripremaju za VImbldon. On je zadobio povredu tetive ruènog zgloba u maju na turniru u Hamburgu.

U ¾rebu æe ga zameniti Kevin Kim iz SAD.

www.pressonline.co.yu

mikele

Киша на Вимблдону :ohwell: