Molim vas, recite mi koji je pozivni broj za Hamburger

Started by pereca, 24-06-2007, 17:37:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca

Molim vas, recite mi koji je pozivni broj za Hamburger

Kada pozovete broj 9812 dobiæete slu¾bu „Telekoma” koja radi 24 sata dnevno i pru¾a razne vrste informacija, poèev od brojeva va¾nih telefona do sportskih rezultata. Meðutim, mnogobrojni su oni koji bukvalno shvate pojam „razno”, pa operatere zapitkuju ¹ta im padne na pamet.

BISERI - Zaposlenima u slu¾bi 9812 mnogi bi pozavideli zato ¹to se u toku radnog vremena mnogo smeju. „Da li maèka ima obrve?", „Mo¾ete li mi dati pozivni broj za Hamburger?" ili „Kako mogu poslati smrtonosni telegram?" su samo neka od pitanja koje im korisnici postavljaju. Graðani oèekuju da operateri znaju koliko ima kilograma Marija ©erifoviæ ili gde mo¾e da se kupi roze samolepljivi papir. Na listi sme¹nih pitanja su i koliko ko¹ta metar drva, do koliko radi muzika na telefonu i da li u Srbiji postoji udru¾enje la¾ova.
- Ponekad zaista ima sme¹nih pitanja, ali na¹i radnici se trude da izaðu u susret korisnicima i da odgovore i na pitanja koja ne spadaju direktno u njihov posao - ka¾e Sanja Radenkoviæ iz „Telekoma".
Ljudi pozivaju broj 9812 kada su u dilemi da li je pravilno reæi krmenadla ili kremenadla, a nije retko ni da se raspituju o tome koliko ko¹ta delfin i ko je izmislio sladoled.
Korisnici „raznih informacija" zami¹ljaju da su ljudi s druge strane ¾ice opskrbljeni najrazlièitijim podacima. Èovek koji je zvao da pita ¹ta znaèi sanjati zub, verovatno je mislio da je operater psihoanalitièar ili bar da u svakom trenutku pored sebe ima sanovnik.
Mo¾da bi operateri trebalo da obnove svoje znanje o zoologiji jer se susreæu s pitanjima – „Da li u svom razvoju moljci dobijaju krila?", zatim „Kako se zove mu¾ od ¾irafe", „Kako se ka¾e kad se kobila porodi?
Jedan od stanara zgrade u bloku 23 pozvao je slu¾bu 9812 da sazna za¹to mu se pokvario televizor, dok je njegov kom¹ija ¾eleo da mu otkriju za¹to se burma nosi na levoj ruci.
Lapsusi tipa „da li su proradili ti va¹i terminatori" su uobièajena pojava, a jednoj operaterki u sedam ujutru mu¹ki glas je postavio pitanje „Da li sam vam prvi od jutros".

www.24sata.co.yu

shiky

Quote from: pereca on 24-06-2007, 17:37:49
Ljudi pozivaju broj 9812 kada su u dilemi da li je pravilno reæi krmenadla ili kremenadla

Smrdo,to si bila ti,priznaj! :K :K

pereca

Quote from: shiky on 24-06-2007, 18:09:36
Quote from: pereca on 24-06-2007, 17:37:49
Ljudi pozivaju broj 9812 kada su u dilemi da li je pravilno reæi krmenadla ili kremenadla

Smrdo,to si bila ti,priznaj! :K :K

:116: :116: :116: :116: :116:

I ja dajem desnu ruku da jeste.