Tadićevo izvinjenje uzburkalo srpsku javnost

Started by Darker, 24-06-2007, 18:04:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Shiky, il'si izbosne
il' su tvoji radikali...
:K

lijepa bosanka

Quote from: Darker on 26-06-2007, 20:07:51
Shiky, il'si izbosne
il' su tvoji radikali...
:K

il' si oboje!!! :K
kao npr. neki... hehehe...
e Dare,Dare puno se ti ismijava¹... :F

shiky

Hehe,ni jedno ni drugo...jednostavno sam misljenja da Tadic nije trebao da se izvini...

pereca

Quote from: Darker on 26-06-2007, 20:07:51
Shiky, il'si izbosne
il' su tvoji radikali...
:K

civilizacija i tolerancija na delu - glavom i bradom  :wink:

Wolf

Ma stoji da su se svi rokali, a sad ko je koga vise,
to se ne zna. Meni je samo muka zbog toga sto su uglavnom
Srbi u Hagu i sto nikada necemo biti dovoljno dobri
za Evropu, pa cak i po cenu da Mladic bude uhapsen.
E, a predsednik se izvinio...Aj to je OK, ali ako se
ne izvine Hrvati i Muslimani, onda smo pojeli go*no...

pereca

Wolf, rekao si poentu.
OK je izvinuti se, ali to vazi za sve.

Darker

[off] a jo¹ je bolje IZVINITI se :wink: [/off]
Quote from: shiky on 26-06-2007, 20:18:22
Hehe,ni jedno ni drugo...jednostavno sam misljenja da Tadic nije trebao da se izvini...
E pa, ovo je sad za**bato...
Ok, rasla si uz dnevnik 2 RTS-a?
:K


Iskulirajte lijeèka, poJenta je da je pru¾uo ruku mira, ako budemo ustvrðivali ko je poklao vi¹e koga, mo¾emo tako jo¹ sledeæih 200 godina... Pa jo¹ od drugog sv. rata nisu re¹ene stvari. i nikad i neæe. Èemu to?

Mislim, sad æe unuku èetnika, unuk partizana i unuk usta¹e da se naðu i da se meðusobno kolju... Extra.
"®ivijo nam, ¾ivijo nam Tito, Tito, Tito..."(glasiæem ju¾noKorejske devojèice koju je Kim Il Sung poslao uz zvaniènu delegaciju Jugi, pa je ona otpevala prigodnu pesmicu :K)

Roben

#52
Тадић је обичан манекен а не председник. Само би се негде сликао извињавао за нешто. Сад сам се сетио како је Коштуније одговорио на исто питање њихових новинара "две владe ће развијати добре односе". А Тадић оде у Сребреницу да се поклони њиховим жртвама и да се слика тј. да га сликају стране телевизије као он је демократа. Ја би то први подржао, али да је отишо и у Братунац и поклонио се нашим жртвама. После нам криво што наши политичари иду у Сребреницу а њихови не долазе у Братунац па ми сами себи копамо рупу  :wall: :wall: :wall: Требао је и Чедицу да поведе у Хрватску па да заједно оплакују њихове жртве. А што није поменуо како Срби лоше живе у Хрватској  :hmm то је задатак нашег председника а не сликање и извињавање. 

Bred

Quote from: Roben on 27-06-2007, 07:53:55
Тадић је обичан манекен а не председник. Само би се негде сликао извињавао за нешто.
defacto jeste narcisoidan :hm

pig_am_am


lijepa bosanko,znamo mi to sve. ali kad izgubis rat onda je to tako... samo treba da oladimo glave. ne vezano za tog tadica...
ja razumem da je tebi tesko i da jako boli nepravda. i dalje se nadam da ima boga i da ce svako dobiti po zasluzi. ali sada ceo svet u opste nije briga za to! oni imaju neke vise ciljeve i odgovara im da mi budemo tako prikazani. seselj i slicni im idu u prilog.
eto,samo sam htela da tebi objasnim moje gledanje stvari,iako veoma postujem tvoje.

Roben

Tadiæ i Mesiæ (ne)slo¾ni oko Drugog svetskog

U kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadiæa demantovali su navode zagrebaèkog "Veèernjeg lista" da se on slo¾io da Hrvatska i Srbija teme iz Drugog svetskog rata zauvek stave ad akta, ukljuèujuæi i izbacivanje brojke od 700.000 ¾rtava u Jasenovcu iz zvaniène srpske istorije.

"Veèernji list" objavio je da su Mesiæ i Tadiæ o tome razgovarali na samitu u Zagrebu i da se Tadiæ slo¾io sa Mesiæevom inicijativom da bi zavr¹etak prièe o Drugom svetskom ratu trebalo da ukljuèi i izbacivanje brojke ¾rtava, kao i sme¹tanje èetnickog pokreta u realni kontekst.

Medju temama sastanka bile su nevine ¾rtve u Jasenovcu, Jadovnu, Oluji, a iz Tadiæevog kabineta saop¹teno je da se predsednik "nikada neæe baviti brojem ¾rtava, i da to prepu¹ta istorièarima".

"Veèernji" navodi da se Tadiæ slo¾io sa Mesiæem radi "buduæe saradnje dve zemlje", kao i da je Mesiæ naveo da je izvinjenje predsednika Srbije "korektno jer politièki otvara put za normalne odnose".

Povodom svog izvinjenja Tadiæ je predsedniku Hrvatske preneo da oèekuje sliène gestove svojih kolega iz regiona, preneto je Beti iz kabineta predsednika Srbije.

U razgovoru sa Mesiæem Tadiæ je naglasio da je "svaka nevina ¾rtva prevelika" i da se "strati¹ta kao Jasenovac i sva ostala nikada ne smeju zaboraviti".

Rekao je takodje da ¾rtvama treba odavati du¾no po¹tovanje i ponovio svoj èvrst stav da se svi oni koji poèine zloèine moraju naæi pred licem pravde.

(MONDO/Agencije)

тако је ми наше да заборавимо а за њихове да се извинимо  :wall: :wall: :wall:

pig_am_am


Darker

Пребројавање добра или зла
Мржња није у моди, али национализам је остао

"Наши" и "њихови" сцена из 90-тих

Свестан ризика да као политичар губи, Борис Тадић је извињењем Хрватима за злочине Срба у протеклом рату крочио на клиски пут који би од њега могао да створи државника.

Није се чудити што је његов гест изазвао више покуда него похвала у земљи која је кроз историју правила митове од својих пораза, као да витешких и славних победа и није било. Председник се извинио у име оних који су починили злодела Хрватима. Оних које бих свакако да видим пред судовима, радије пред овдашњим него пред трибуналом у Хагу.

Тадић је шокирао збрајаче штета последњих хиљаду/тисућу година. Све које и данас води морбидна рука која прекопава стратишта, јаме и вртаче, Јасеновце и Вуковаре. Оне који због повеза националистичке мржње и нетолеранције преко очију и не могу да имају визију просперитетне и мирне будућности.

Докле ће се на овим просторима стално пребројавати почињено туђе зло, а сопствено потискивати као да га није било? Докле „наши” могу да убијају и пале, а злочин је само када исто раде „њихови”?

Каква је конкретна корист од извињења, пита једна жена на сајту „Политике”. Морално прочишћење, а то је управо овај чин, није, госпођо, левантски базар за ценкање. Председник очекује да други следе његов пример, али ако то и не учине, само захваљујући његовом гесту имаћемо право да питамо зашто задах мржње и национализма из суседства загађује Србију.

Тадић је Бошњацима у Сребреници већ показао да жели да Балкан почне да пребројава добро, а не зло тешких историја. Ако је први, ако због тога желе да га разапну на зилотски крст, онда то увећава храброст личног чина, а председника кандидује за државника.

Прегледао сам коментаре читалаца српске штампе и хрватског тиска. Тачно, поприличан се број нашао у брадатом загрљају, односно За-дом-спремни еуфорији да извињења не треба давати нити их примати. Дражинци и францетићевци који би се поново здушно прихватили поравнавања рачуна историје/хисторије. Заправо људи који и не схватају да им жртве њихових народа ништа не значе – јер у супротном не би играли свој вуду плес и призивали обрачуне.

С којим то правом Александар Вучић може да каже да је председников гест „брука и срамота за Србију”? Ваљда једино с правом на имунитет иза кога се прикрива када грађане демократске Србије позива да крену у ратове. Моје је право да ме, без имунитета, срамота и од Вучића и од оних који политикантски ћуте.

Мржња није у моди, али национализам је остао, констатује хрватска списатељица Славенка Дракулић која је неко време емигрирала пред распојасаним хадезеовским домољубљем. Када прочитам колико су неки сада овде унели острашћеног парапатриотизма у напад на председника, остаје ми само да се с њом сложим.
Можда би било најупутније да заборавимо великосрпску газиместанску реторику и тријумфални грч на лицу оца хрватске државе када је говорио да Срби „нису стигли покупити ни своје прљаве гаће”. Србија више није Милошевићева, Хрватска није Туђманова. Оставимо све неком будућем балканском Орхану Памуку, па нека он избегава атентате наших праунука.
Бошко Јакшић
[објављено: 27.06.2007.] Politika

jecapereca

Muka mi je vise od toga da se samo mi nekome izvinjavamo

Darker