Nova tragedija na Adi Ciganliji

Started by Bred, 25-06-2007, 13:03:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Beta
Beograd -- Mladiæ ®eljko Diniæ (26) iz Ni¹a udavio se u nedelju oko 21 sat u Savskom jezeru, ispred prve pla¾e, nedaleko od same obale.

Diniæ je bio u alkoholisanom stanju, a uz to, iako je bio i neplivaè, kupao se u jezeru u vremenu kada nije bilo spasilaca, navodi se u saop¹tenju Javnog preduzeæa "Ada Ciganlija". Diniæ je na pla¾i pio alkoholno piæe, nakon èega je po¹ao na kupanje oko 21 èasa. Plivao je nedaleko od obale, u delu ograðenom bovama, ali u periodu kada je kupali¹te zatvoreno i spasioci ne de¾uraju.

Nakon nekog vremena, njegovi drugovi su primetili da ga nema, pa su nekoliko puta zaronili poku¹avajuæi da ga pronaðu. Posle par poku¹aja su ga na¹li i odmah izvukli na obalu.

Iako se sluèajno meðu prolaznicima zadesila lekarka, koja je poku¹ala da mu pru¾i pomoæi i povrati ga u ¾ivot, mladiæu nije bilo spasa.

Ubrzo su stigla kola hitne pomoæi, koja su ga u kritiènom stanju prevezla na Urgentni centar, gde su lekari nastavili da se bore za njegov ¾ivot, ali je mladiæ preminuo u toku noæi.

Preduzeæe "Ada Ciganlija" ponovo upozorava javnost na kobne posledice neodgovornog pona¹anja pojedinaca i nepo¹tovanja elementarnih pravila bezbednosti na kupali¹tu.

To preduzeæe u saop¹tenju podseæa da se pre nekoliko dana u delu Savskog jezera zabranjenom za kupanje udavio i 14-godi¹nji deèak, kao i da su prethodnih dana spasioci spreèili na desetine sluèajeva davljenja kupaèa.

U apelu preduzeæa "Ada Ciganlija" istièe se da se ne treba kupati van delova koji su obele¾eni bovama, van radnog vremena spasilaca, noæu i rano ujutru, graðani ne bi trebalo da preplivavaju jezero.

Pre ulaska u vodu preporuèuje se graðanima da se obavezno pokvase pod tu¹em ili u pliæaku, a hroniènim bolesnicima da se strogo pridr¾avaju lekarske terapije i da se jave spasiocu pre ulaska u vodu.

b92

Baby Jane

Na zalost,uvek ima pametnjakovica koji misle da njima nista ne moze da se desi :box...uvek se rastuzim kad cujem da se ovakve stvari desavaju :(,al se jos vise razbesnim sto su mladi ljudi tako neodgovorni i nedokazani :namcor

mikele

Људи су много неодговорни и зато им се дешавају овакве ствари.
Ја сам пре неки дан гледао на Б92 како постављају питања неким посетиоцима Аде.И једно од питања је било да ли знају да у том делу где се они купају је забрањено купање,а одговори су били...Ма боље да не знате.Све у фазону ''Баш ме брига,ја знам да пливам'' или ''Забрањено пливање овде!Па зашто,овде је баш супер за купање'' :wall: и тако даље и тако ближе.
Е зато се људи даве и нико им није крив.

Masha

Meni je uvek zao kad neko mald izgubi zivot, ali nikada mi nece biti jano kako neko moze toliko da se igra svojim zivotom? Ja imam strah od vode i ne moze se reci da sam neki plivac jer sam naucila da plivam pred kraj osnovne skole, ali mi se nikada nije desilo da se davim jer sam odgovorna prema svom zivotu.

Bred

mikele, to da je zabranjeno kupanje pise na celom delu makiske strane, koliko me secanje sluzi a gde bi se onda sav onaj narod ukrcao?

mikele

Не бих рекао да то пише на целој макишкој страни.Ја бар нисам видео.
Оно што сам ја написао,конкретно сам мислио на почетак оне друге стране(новобеоградске) где је забрањено купање,тј где су веслачи или шта већ.Тамо стварно супер изгледа,али ако је забрањено,онда је забрањено и тачка.

AquArius

pise na pocetku,
ono kao normalnom coveku je dovoljno jednom da pise.
mi smo Srbi.

:>

i neverovatno je,
oni su tog malog izvukli,
i nakon pola sata, vec su se novi kupali ..

po principu - nece meni to da se desi
(da skocim na glavu i odvalim istom u nesto ..  :ohwell:)

Bred

e pa, jedino da udare glavom ne znam kako bi se drugacije tamo udavili kada nije nesto ni duboko, ni brzo ni kamenito?

mikele

Ма када су људи пијани не треба им много велика дубина,довољно је и до колена.

benefit