Учење фармакологије?

Started by Nina, 25-06-2007, 20:36:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Enea

ja bih prichala sve o receptorima.. bez price o jonskim kanalima, enzimima i nosachima..
mogucje da u glavi 4 R&D ima nesto vise o tome.. ako nadjem javljam

kaja

SUNCE

Protein kinaze su u R&D -postoje dve jako lepe seme koje to objasnjavaju..mislim da su medju prvima glavama..a isto tako i regulacija Ca.. :streber:

Enea

Quote from: kaja on 15-11-2008, 12:51:25
Da da u 4 poglavlju ima.
nemam bash vremena da ishchitam, moze li da prodje pricha o tome kroz jonotropne, metabotropne, rec sa enzimskom aktivnoshcju.. i daljom kaskadom enzima i 2' glasnika ka efektoru? :shy:

Enea

nema mogucjnosti edita.
nisam mislila efektoru..
efektor je enzim ili jonski kanal..
:roll:

makky

I need help, please!!! :help2:
U predavanju o kontracepciji, profesorka je dala rezultate nekih ispitivanja, po kojima je- ucestalost tromboembolije kod zena koje nisu pile kontracepciju- 5 u 100.000 godisnje, kod zena koje su pile kontracepciju sa II generacijom progestagena 15 na 100.000 god, a koje su pile kontr. sa III generacijom progestagena 25 na 100.000 godisnje. Ja ne razumem kakve veze ima vrsta gestagena sa tromboembolijom, kad estrogen to izaziva...???
Zna li neko?

mladen

Pitanje jedno.
koliko u Bg ko¹ta Farmakologija (Varagiæ-Milo¹eviæ)?
kod nas u BL nema da se kupi pa bih bio zahvalan za informaciju... :love:
zadnje izdanje je iz 2007 ili ima novije?

Bred

AnaCrvena

mozda je kopija toliko... a original 1800din,i to ispred dekanata medicinskog. u skriptarnici/knjizari verovatno i skuplje...

Bred

ma mozda sam i ja permutovao ... :wall:   sorry  :)):

mladen

Quote from: AnaCrvena on 15-01-2009, 23:37:26
original 1800din,i to ispred dekanata medicinskog.
originalna knjiga mi  treba, neda mi se vi¹e sa kopijama patiti.
ako ima jeftinije od 1800 den¾i javite, a ako nema kupujem èim doðem u Bg. :thanx2:

AnaCrvena

ne verujem da ima jeftinije od toga... a razumem te za kopije-i meni su se smucile!

Enea

Quote from: AnaCrvena on 15-01-2009, 23:37:26
mozda je kopija toliko... a original 1800din,i to ispred dekanata medicinskog. u skriptarnici/knjizari verovatno i skuplje...

Kod "Arapa" ?  :K2:

Ne verujem da ima za manje..
Veruj vredi koliko god da koshta..

Kamicak

Sta se prica kod pitanja Specificnost i selektivnost lekova, doduse selektivnost aj i nekako, ali specificnost?

Enea

u osnovi, stereo-specifichnost... stereo-selektivnost.. (kroz celu farmaceustsku se to prozimalo..)