Balasevic na RTS-u

Started by pereca, 26-06-2007, 13:02:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pereca

ÐOLE NA RTS-u

Ðorðe Bala¹eviæ juèe potpisao ugovor o snimanju igranog filma "Kao rani mraz" i serije od ¹est epizoda za Medijski javni servis Srbije

Poznati srpski kantautor, pisac i scenarista Ðorðe Bala¹eviæ potpisao je juèe u zgradi Medijskog javnog servisa Srbije ugovor sa Aleksandrom Tijaniæem o snimanju novog igranog filma "Kao rani mraz" i TV serije od ¹est epizoda. Bala¹eviæeva producentska kuæa "Salajka" uspela je tako da, po prvi put od "razvoda", ujedini Radio-televizije Srbije i Vojvodine na zajednièkom projektu èije snimanje æe i zvanièno poèeti 15. septembra.
U pitanju je ljubavna drama za koju æe Panonski mornar napisati scenario i muziku, koju æe takoðe i re¾irati, i iza koje je veæ stalo desetak jakih sponzora.

U ekskluzivnoj izjavi za Press, Olivera Bala¹eviæ, supruga najveæeg ¾ivog srpskog pesnika, ka¾e da je konaèno stavljena taèka na nagaðanja o tome ¹ta æe se desiti sa njihovim vi¹e puta najavljivanim projektom:

- Potpisan je ugovor o snimanju dugometra¾nog filma "Kao rani mraz" i veoma mi je drago ¹to je reè o zajednièkom koproducentskom projektu izmeðu javnih servisa Vojvodine i Srbije - ka¾e Olja Bala¹eviæ, i dodaje:

- RTS i RTV imaæe pravo da emituju i televizijski serijal u ¹est epizoda. Èitav projekat zapoèeo je jo¹ pre dve godine, sa izdanjem CD-a muzike "Kao rani mraz". Projekat je nastavljen objavljivanjem knjige "Kao rani mraz", a sada se ulazi u zavr¹nu fazu i snimanje filma trebalo bi da poène 15. septembra.

Olja je potvrdila da æe njen suprug debitovati i kao re¾iser:

- Dugo smo se premi¹ljali koga da anga¾ujemo da re¾ira "Kao rani mraz", ali su svi eminentni ljudi iz sveta filmske umetnosti insistirali da ba¹ Ðole bude taj koji æe re¾irati svoj film. Tako su sumnje skeptika koji nisu bili sigurni da Ðole mo¾e da re¾ira film konaèno otklonjene. Prvi asistent re¾ije biæe Zoran Andriæ, direktor fotografije Suki Medenèeviæ, kostime æe raditi Ne¹a Lipanoviæ. Kandidat za direktora filma je Branislav Brana Srdiæ, a i kasting æe raditi najbolji u tom poslu - Bobi Dedejiæ, koji je do sada saraðivao sa Emirom Kusturicom - zakljuèuje Olja Bala¹eviæ.

Kao ¹to je ranije najavljeno, u filmu "Kao rani mraz" trebalo bi da se pojave najveæa glumaèka imena sa ovih prostora: Rade ©erbed¾ija, Miki Manojloviæ, Laza Ristovski, a kao jedan od saradnika pominjan je i èuveni ruski reditelj i glumac Nikita Mihalkov.

www.pressonline.co.yu

Sole

na sta li ce to da lici...
mozda ce mi pomoci da malo promenim dosadasnje misljenje o njemu.;-)

rodiæ

bala¹eviæ je najbolji PESNIK SVIH VREMENA I SVE ©TO ON URADI BIÆE DOBRO