Evroliga 2007/2008

Started by Phenomenon, 27-06-2007, 14:24:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Е то је разлика од правих навијача који размишљају и који никада не би урадили нешто овако свом клубу и хулигана без мозга. :wall:
Значи не могу да верујем!!!
Па где баш у најважнијем мечу да буду без навијача.Јел ово дефинитивно?

nasty girl

znaci najvazniji mec.... ovo je bilo i za ocekivati...

partizan moze da se oprosti od top 16 ove sezone.... :namcor

nasty girl

znate sta je najgore u celoj prici to sto si sada ti napisao da hluigani bacaju stvari na parket... To nije tacno svi predmeti koji su leteli na teren leteli su sa istoka, a nama se centralni kop nalazi na jugu i delu zapada... sto dovodi do zakljucka da su razne stvari na teren  bacali evroliga navijaci, a ne ljudi iz kopa...

mikele

Ма то сам лупио.То бацање и није одлика хулигана.Зна се шта раде хулигани:бију,ломе,пале,малтретирају...
Ово бацање је највећа могућа глупост коју могу да ураде само глупи људи и људи који не размишљају ни мало.Тај њихов потез може скупо да кошта Партизан.

nasty girl

u potpunosti se slazem, samo mi nije jasno kako su ljudi toliko glupi da ne vide sta rade...  :hmm

slobokv83

Opusteno Partizan dobija bez publike,jos opustenije prolazi u TOP16.Sto se tice huligana-kakva drazava takva nam je situacija i na tribinama i na ulici i svuda.Sta je to tesko staviti dve kamere da snimaju navijace(ne mora ni da ih ukljuce) i da prodaju karte sa numerisanim sedistima...Ocigledno nekom odgovara bezakonje u drzavi,da bi on kupio kajmak bez ikakvih problema a nas narod je navikao na ta sra*a i oni to znaju...Jjjoooj kako me nerviraju te sirovine na tribinama,odoh sada da potrazim temu STA VAS NERVIRA ili slicno,ma hiljadu puta su mi letrele stolice pored glave!!!

nasty girl

Pazi, snima se...policija u praznom "Pioniru"

Evroliga, po svemu sudeæi, nije prosledila svoju odluku o "zakljuèavanju" hale "Pionir" Ministarstvu unutra¹njih poslova Srbije, koje je iznenadjujuæe saop¹tilo da æe pripadnici policije snimati video kamerama i fotografisati uèesnike ko¹arka¹ke utakmice Partizan - Roan, koja se bez prisustva publike igra u sredu od 20.45 èasova.

Oèigledno ne znajuæi za ovu odluku Evrolige, koja se veæ danima "vrti" u medijima, MUP je saop¹tio da æe se utakmica snimati jer "prilikom odr¾avanja tog sportskog dogadjaja postoji opasnost da mo¾e doæi do ugro¾avanja ¾ivota i zdravlja ljudi ili imovine".

Evroliga je kaznila Partizan da igra bez prisustva gledalaca zbog nesportskog pona¹anja navijaèa, koji su na prethodnim utakmicama ubacivali kovanice, upaljaèe, petarde i druge predmete na teren.

(MONDO)

===================
ja ne mogu da prestanem da se smejem...jao ljudi moji...  :116: :116: :116: :116: :116:

mikele

EL: Partizanovo slavlje u ti¹ini
(http://nono9.us)

U ti¹ini praznog "Pionira" ko¹arka¹i Partizana nisu imali s kim u sredu uveèe da podele radost velike pobede nad Roanom - 82:76 (14:30, 26:21, 20:13, 22:12).

Bez "grobara", koji su odlukom Evrolige bili "non grata" u dvorani, bez navijaèke oluje, u kojoj su kompas gubili i veæi brodovi od francuskog, bez ozlogla¹enog pritiska na klupu gostiju i sudijsku trojku, crno-beli su u sparing atmosferi ¹etali od ruba propasti (11:29, 10. minut), do skora 4-5, koji ih vraæa na pobednièki kolosek ka "Top 16" dru¾enju na proleæe.

Direktan rival za plasman u evropsku ko¹arka¹ku elitu baèen je na kolena tek sredinom poslednje èetvrtine, u kojoj su srpski ¹ampioni posle dugo vremena poveli (65:64), potom bili osujeæeni serijom 7:0 gostujuæeg tima (65:71), ali na kraju smogli snage da se, po ko zna koji put, vrate u meè i nizom od 15:3, konaèno, slome otpor legije stranaca iz Roana (80:74, 2,30 pre kraja).

Papa Badijan bio je "pik" Du¹ka Vujo¹eviæa u prelomnim trenucima. Vi¾ljasti centar Roana delovao je sme¹no u duelu pod oba ko¹a sa crnogorskim gorostasom Nikolom Pekoviæem, koji mu je ubacio 26 poena, pokupio 14 lopti u skoku i ostavio bez ko¹a iz igre u drugom poluvremenu.

Pekoviæu uz rame stao je Milenko Tepiæ, èiji je najbolji ko¹geterski uèinak ove sezone u Evroligi (18 poena) doprineo èetvrtoj pobedi - 82:76.

Velièkoviæ je ubacio 14, Vitkovac 8, Palasio ¹est, sve u poslednjoj èetvrtini...

Nenaviknuti na tako glasan zvuk sudijske pi¹taljke, sirene, ¹kripu patika i jasno razumljive savete sa klupe, ko¹arka¹i Partizana poèeli su jedan od najva¾nijih meèeva u prvoj fazi takmièenja sa sedam izgubljenih lopti u prvoj èetvrtini, koju je Roan dobio rezultatom 30:14.

U jednom trenutku, na poèetku desetog minuta, rezultat je bio i 11:29! Sve to, pored igraèa, trenera i sudija, mogli su da prate u¾ivo samo predsednik crno-belih Predrag Daniloviæ, sportski direktor Mladjan ©ilobad, novinari ra¹trkani po plavim, belim lo¾ama i parteru, kao i malobrojni prijatelji kluba.

Oni koji su, uz posnu veèeru za Svetog Nikolu utakmicu pratili putem TV-a, èesto su preko ekrana dobijali informaciju Evrolige da je dvorana prazna zbog suspenzije izreèene beogradskom klubu.

To bi i mogao da bude glavni razlog za nepovezanu, na momente "mlaku" igru srpskog ¹ampiona, ali ako se objektiv zumira samo na dimenzije ko¹arka¹kog terena, jasno je moglo da se vidi da Partizan nema formu s poèetka sezone, da plejmejkeri te¹ko prenose loptu preko polovine, da bekovi jo¹ te¾e dolaze do otvorenih ¹uteva i da je u takvoj postavci najte¾e upravo centarskoj liniji, taènije Nikoli Pekoviæu.

Povratak sa "minus 18"
(http://nono9.us)

Posle 11:29, Du¹ko Vujo¹eviæ uspeo je da pove¾e ekipu, sabrali su se Pekoviæ, Velièkoviæ i Tepiæ i "valjak" je krenuo da melje zaostatak. Uoèi ulaska u poslednji minut prvog poluvremena bilo je 40:41.

Medjutim, tada su igraèi Roana, za minut, pogodili tri trojke, poslednju uz faul i serijom 10:0 oti¹li na odmor sa 50:41. Sve ¹to su devet minuta te¹kom mukom sakupljali, crno-beli su prosuli za ¹esdeset sekundi...

S takvom igrom u napadu, Partizan je "iziritirao" potpuno neverovatne pogotke gostujuæih ko¹arka¹a, koji su, naroèito u treæoj èetvrtini, pogadjali neko¹arka¹ke ¹uteve uz zvuk sirene i tako odr¾avali vodjstvo, ali sve do 23. minuta kada je Partizan KONAÈNO poveo sa 65:64.

Roan je uzvratio veæ pomenutom serijom 7:0 (71:65), posle èega je usledio i konaèan odgovor nekada¹njeg evropskog ¹ampiona.

Do pobede u praznom "Pioniru", Partizan je do¹ao pre svega zahvaljujuæi znatno boljoj i pametnijoj odbrani u drugom delu igre, gde su bekovi Roana bili pod neverovatnim pritiskom, a centri bivali ostavljeni na ¹utu sa poludistance, koji je zakazao u drugih 20 minuta.

Uz to, Vujo¹eviæev sastav imao je znaèajnu dominaciju u skoku (42:23), asistencijama (17:7) i kada je smanjen broj izgubljenih lopti u napadu (sedam u prvoj èetvrtini, èetiri u drugoj, ¹est u preostale dve) do¹la je do izra¾aja i oèigledna razlika u kvalitetu dva tima, u korist Partizana.

Koliko je taj sistem dobro funkcionisao pokazuje i disbalans u poenima koje je Roan postigao u prvom (51) i drugom poluvremenu (25).

Ovo je bio poslednji meè crno-belih u 2007. godini. Do kraja prve faze, oèekuju ih dueli sa Realom i Bambergom kod kuæe, odnosno Panatinaikosom, Lotomatikom i Fenerbahèeom na strani.

Prvi je u Atini, 2. januara.

(MONDO, foto: MN Press)

nasty girl

Nisam gledala utakmicu, bila sam na slavi kod brata, imala sam mogucnost gledanja , ali nisam imala nikakvu zelju....mislila sam da cemo i ovu izgubiti... :H

biwi

kako je krenula utakmica i dobro se yavrsila!!!!

nasty girl

Quote from: biwi on 20-12-2007, 00:47:15
kako je krenula utakmica i dobro se yavrsila!!!!

kada sam citala razne izvestaje sa tekme na netu, shvatila sam da je dobro sto nisam gldala, jer bih se iznervirala jos u prvoj cetvrtini... :namcor

stvarno dobro se i zavrsila.. :pljes: :pljes:

======================================

Daniloviæ: Ovako ne mo¾emo u Top 16

Predsednik ko¹arka¹kog kluba Partizan Predrag Daniloviæ ocenio je posle pobede u sredu nad Roanom u Evroligi da ¹ampion Srbije neæe moæi da se plasira u drugu fazu takmièenja sa sudjenjem kakvo je do sada imao i ocenio je da je to sociolo¹ki problem.

"Ja imam odliène odnose sa ljudima u ULEB-u i klubovima i svi su sa mnom dobri i lepo razgovaramo, ali vidi se da to na utakmicama nema efekta. To je sociolo¹ki problem. Kako nam Evropa tretira dr¾avu, takav tretman imaju i prema nama u Evroligi", rekao je Daniloviæ posle trijumfa Partizana od 82:76.

Predsednik ¹estostrukog uzastopnog prvaka Srbije ocenio je da je odnos sudija "sraman" i da prelazi u "bezobrazluk".

"Istina je da se mi ponekad ¾alimo i preterano, ali ovo prevazilazi svaku meru, ovo je bezobrazluk. Sudije se pona¹aju kao da su oni glavni akteri meèa, kao da mi ne postojimo. To je poni¾avanje ljudi, da neko ima takav odnos prema onima koji vredno rade i krvare za tim. Kao da je ovo poligon za ve¾banje", kazao je èelnik "crno-belih".

Partizan sada ima skor od èetiri pobede i pet poraza i ima realne izglede da izbori plasman u drugu fazu, ali je Daniloviæ ocenio da to ne zavisi samo od ko¹arka¹kih faktora.

"Mi ne mo¾emo da tra¾imo prolaz u Top 16 sa ovakvim sudjenjem, a ne mo¾emo ni u gostima Panatinaikosu. Trebalo bi ovde da pobedimo Bamberg i napravimo iznenadjenje", rekao je Daniloviæ.

B92

Phenomenon

Добро је да се нису предали при -18 у првој и -11 на полувремену. Кад је било најпотребније одиграли су врло добро у одбрани. Чак је и Вранеш дао један поен  :pljes:

Duke

Mozda se ne secate, ali rekao je Dule pred prvu utakmicu koju smo dobili u Francuskoj:

Tim koji igra "brzu kosarku sa dosta suteva" nije nista drugo nego tim koji celokupnu taktiku gradi na raspolozenju svojih sutera i ne moze da se nosi sa jakom  odbranom i izgradjenim akcijama. A ako ih tokom cele utakmice bude isao sut, neka onda pobede. Gledao sam pregled protiv panatanaikosa sto su dobili i shvatio smisao ovih reci...

Nazalost sami smo sebi zakomplikovali zivot, da smo dobili ono sto je trebalo sada bi vec slavili prolaz dalje

mikele

A Lijetuvos Ritas podebio Makabi u sred Izraela sa 87-82
Prosto ne mogu da verujem. :shock
Trifunoviæ æe jo¹ da ispadne odlièan trener,a Zvezdi nije valjao :box
Pogledajte tabele,jasno je da æe Partizanu najveæi konkurent biti rimska Lotomatika koja je naprsno poèela da pobeðuje sve redom,a Partizan godstuje u Rimu.Ali i ako oni budu pre Partizana,Partizan mo¾e da proðe kao najbolji ¹esti sa jo¹ jednom pobedom,naravno ako se poklope jo¹ neki rezultati.Ali realno Cibona,Olimpija,Virtus i Armani d¾ins te¹ko da æe zabele¾iti po 2(3) pobede do kraja.
Tako da nasti mirno spavaj :wink:
Evo svih rezultata 9.kola:

Grupa A
Virtus - Taukeramika 69:85
Olimpijakos - Olimpija 113:80
Prokom - ®algiris 80:85
Sijena - CSKA 66:69

TABELA: CSKA 8-1, Sijena 6-3, Taukeramika 6-3, Olimpijakos 5-4, ®algiris 5-4, Olimpija 3-6, Virtus 2-7, Prokom 1-8.

Grupa B
Cibona - Unikaha 62:76
Makabi - Lijetuvos Ritas 82:87
Aris - Le Man 93:74
Milano - Efes Pilsen 73:76

TABELA: Unikaha 7-2, Lijetuvos Ritas 7-2, Makabi 6-3, Efes Pilsen 6-3, Aris 5-4, Cibona 3-6, Armani D¾ins 2-7, Le Man 0-9

Grupa C
Fenerbahèe Ulker - Barselona 78:85
Lotomatika - Real 69:64
Bamberg - Panatinaikos 58:72
Partizan - Roan 82:76

TABELA: Panatinaikos 8-1, Barselona 7-2, Real Madrid 6-3, Fenerbahèe 4-5, Partizan 4-5, Roan 3-6, Lotomatika 3-6, Bamberg 1-8

slobokv83

Partrizan ce pre dobiti Real nego Bamberg,zivi bili pa videli.Mada,ne bih otpisivao ni pobedu u Turskoj.Nek dobiju jos dve do kraja i idu dalje...