Evroliga 2007/2008

Started by Phenomenon, 27-06-2007, 14:24:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

24. oktobar 2007. | Izvor: B92 | Nina Kolund¾ija
Vujo¹eviæ: Lako sa ovakvom publikom

Ko¹arka¹i Partizana Igokee pobedili su Barselonu u prvom kolu Evrolige sa 81:78. Trener crno-belih Du¹ko Vujo¹eviæ rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe. ’’Pokazali smo i ovom utakmicom da æemo biti ravnopravni uèesnici najjaèeg evropskog takmièenja. Bilo je oscilacija ali to je normalno’’, izjavio je Vujo¹eviæ.

Utakmici u beogradskoj hali ’Pionir’ prisustvovalo je vi¹e od 6000 navijaèa, koji su stvorili odliènu atmosferu.

’’Drago mi je ¹to smo uspeli da pobedimo u ovakvom ambijentu. Kao èoveku koji ovde radi ne zbog toga ¹to ne mo¾e da ode, nego zbog toga ¹to ¾eli da ostane, drago mi je kada se desi ne¹to ovako lepo’’, izjavio je Vujo¹eviæ.

Partizan u drugom kolu gostuje u Francuskoj, gde æe mu protivnik biti Roan.

-----

Svaka èast!

Duke

Odlicna utakmica  :pljes: :pljes: :pljes: samo sto partizan ima problem od prosle godine da mora na kraju da se bori za pobedu u vec dobijenim utakmicama  :nene: :nene: :nene:

nasty girl

Nikola Pekoviæ MVP prvog kola EL!

Nikola Pekoviæ progla¹en je za MVP-ja prvog kola Evro lige. Pekoviæ, koji je meè poèeo sa klupe, predvodio je Partizan u pobedi nad Barselonom od 81:78, postigav¹i 29 poena, uz ¹ut iz igre 13/14. Mladi centar Partizana poenima je dodao i 8 skokova, 2 ukradene lopte, jednu blokadu, a na njemu je bilo napravljeno sedam faulova. Na kraju utakmice, Pekoviæ je imao indeks uspe¹nosti od èak 40.

Marijonas Petravièijus iz Lijetuvos Ritasa bio je drugi, sa indeksom od 38. Petravièijus je imao 28 poena (¹ut iz igre 10/12), 8 skokova i tri ukradene. Treæi je bio Jotam Halperin, sa indeksom 34.

Pekoviæ je, pored MVP titule, trenutno i prvi strelac Evrolige sa 29 poena, dok je Mirza Teletoviæ iz Tau Keramike prvi skakaè, po¹to je u meèu sa Olimpijakosom imao èak 17 skokova (9 ofanzivnih).

Halperin i Pepe Sanèez (Barselona) predvode asistente sa po 9 dodavanja, a Tomas Van den ©pigel (Prokom) je imao èetiri blokade.

B92

mikele

Ууффффффф,доби Партизан пола коша.Меч за инфаркт :42:
Суђење???
Боље да не коментаришем јер могу свашта да кажем.Али на крају је ипак правда задовољена јер Партизан је целу текму водио од 6 до 12 поена(мислим) и да је суђење било на нивоу не бих потрошио своје живце јер би Пековић и компанија много лакше решили овај меч.
Овако је Пековић 7 секунди пред крај дао кош и плус реализовао слободно бацање за коначни резултат 88-87 за Партизан :Bog

nasty girl

Meni su juce skratili zivot za 1000000 godina(salim se)... Nikako mi nije jasno kako je dule jos uvek ziv pored partizana... :K
Sudjenje nemam komentar,kakva su to nova pravila bre!
Sve u svemu bitno je da smo pobedili... :Bog

mikele

Нова правила:
Član 36 Nesportska greška 

Čl. 36.1.4 navodi „da bi procenili da li je greška nesportska, sudije treba da primene
sledeći princip: ako igrač ne čini pokušaj da igra na loptu i dodje do dodira to je
nesportska greška“.

Često smo svedoci sledećeg u poslednjim minutima neizvesne utakmice:

a.   Lopta je van graničnih linija radi ubacivanja od strane ekipe A.
b.   Lopta je još uvek u rukama sudije ili se već nalazi na raspolaganju igraču
ekipe A za ubacivanje.
c.   U tom trenutku igrač ekipe B na terenu prouzrokuje dodir sa igračem
ekipe A takođe na terenu i dosuđuje se greška ekipi B.

U gore opisanoj situaciji, igrač ekipe B očigledno prouzrokuje dodir da bi greška
bila dosudjena a sat za igru ne bude ponovo pokrenut.

Zato što igrač očigledno ne čini nikakav pokušaj igre na loptu (lopta je još van
graničnih linija i nije napustila šake igrača koji je ubacuje) i stiče nesportsku prednost ne dozvoljavajući da sat za igru ponovo krene, formulacija čl. 36.1.4
mora da se primeni (bez opomene) i dosuditi nesportska greška.

Član 38. Tehnička Greška 

Čl. 38.3.1 navodi „da je tehnička greška ako igrač pada na pod da bi simulirao grešku“.

Sve više smo svedoci (a to postaje veliki problem čak i u NBA) da igrači padaju na
pod simulirajući grešku da bi:

a.   Stekli nepoštenu prednost time što će protivniku biti dosuđena nepravedna greška.
b.   Stvorili nesportsku atmosferu među gledaocima usmerenu prema sudijama.

Ovakvo ponašanje je očigledno nesportsko. Ono truje mirno odvijanje utakmice i
stoga formulacija Čl. 38.3.1 mora da se primeni (nakon što je za slično ponašanje
već data opomena treneru ekipe koja vazi za sve igrače te ekipe), i dosudi tehnička
greška za naredne akcije slične prirode.
================================================================================================
Све је то сада дискутабилно и много се оставља простора судијама да дају своје процене,па самим тим веће су и шансе да се злоупотреби позиција судије.
Али јбга,како свима тако и нама :bljak:

nasty girl

da veoma je diskutabilno.... :hmm :hmm

nasty girl

"Crno-beli" veruju u iznenaðenje

Ko¹arka¹i Partizana doèekuju u sredu u Hali "Pionir" (20:45) ¹ampiona Evrope Panatinaikos u meèu 3. kola grupe C Evrolige. Odlièan poèetak "crno-belih" u elitnom evropskom takmièenju dodatno je podgrejao atmosferu pred dolazak grèkog giganta, sve karte rasprodate su za pola sata, a trener beogradskog kluba Du¹ko Vujo¹eviæ obeæava da æe njegov tim dati sve od sebe kako bi zabele¾io i treæu uzastopnu pobedu na startu evropske sezone.

"Verujem da je ogromno interesovanje dobrim delom i zbog na¹eg dobrog starta u Evroligi. Realnost i ¾elje nisu isto, a izmeðu njih se nalazi nada. Uz maksimalno anga¾ovanje i borbenost i veru da radimo dobro mislim da mo¾emo do povoljnog rezultata", rekao je Vujo¹eviæ na konferenciji za novinare.

"Dolazi nam prvak Evrope, tako da se dosta toga podrazumeva, ali pre svega da smo prijatelji. Trener Obradoviæ, zatim Dejan Toma¹eviæ, Milo¹ Vujaniæ svi su oni nosili dres na¹eg kluba, ali to prijateljstvo va¾i samo pre i posle meèa. Evroliga je jaèa nego ikad, a Panatinaikos ima ¾elju i ambiciju da odbrani trofej. Imaju vi¹e izvanrednih igraèa na svim pozicijama. Nemaju slabih taèaka, a takva selekcija tima garantuje uspeh u kontinuitetu", rekao je trener Partizana.

Najbolji igraè beogradskog kluba na poèetku sezone, centar Nikola Pekoviæ takoðe je imao brojne pohvale na raèun gostiju, ali ne iskljuèuje moguænost nove pobede Partizana.

"Ekipa Panatinaikosa je izvanredan skup pojedinaca. U pitanju je prvak Evrope, ali ako budemo 100 odsto koncentrisani i motivisani mo¾da mo¾emo i da pobedimo. Dobro se poznajemo i bitno je da ispo¹tujemo ono ¹to na¹ trener tra¾i od nas", rekao je Pekoviæ.

Pre utakmice æe biti dodeljena specijalna priznanja povodom 50 godina postojanja Evrolige. Priznanja æe biv¹im Partizanovim asovima Aleksandru Ðorðeviæu i Predragu Daniloviæu, kao i porodici legendarnog trenera, pokojnog Aleksandra Nikoliæa, uruèiti izvr¹ni direktor ULEB-a, Ðordi Bartomeu.

B92

mikele

Ајде Гробари срећно вечерас  :abso: :wink:

nasty girl

e ovako....

mnogo mi je zao sto smo izgubili sinoc...ali sam mnogo ponosna na Partizan, ona igra sinoc je za svaku pohvalu...dokazali smos sinoc da vredimo... :pljes: :pljes: :pljes:

a  nesto sto mi je najteze palo je to sto kralj (citaj Novica) nije uspeo da da onu trojku i da se proslavi.... a005 ali mislim da ce doci i njegovih 5 minuta.... :happy:

a sudjenje necu da komentarisem... :namcor

Phenomenon

Nije trebalo da se cuti u prvoj cetvrtini. Time smo sje*ali sami sebe, i kao vrhunac svega otvaraju navijanje sa "jeb'o vas zakon..."  :F Srecom pa su ljudi shvatili da to nimalo nece pomoci igracima pa i nisu hteli to da pevaju.
Sto se tice igre, sve ekipe su shvatile da ne mogu da dolaze u Pionir misleci "lako cemo".

nasty girl

ja mislim da je terebalo da se cuti u prvoj cetvrtini...
cutalo se kao bojkot sto ne mogu da se unesu bubnjevi i barjaci i kao protest protiv novog zakona...
i samtram da ako su se vec dogovorili da nema navijanja da cegi nije ni trebao da pocne da navija...

i koliko sam cula dozvolice nam da unesemo bubnjeve i barjake na sledecoj fudbalskoj utakmici protiv cukarickog u subotu....pa cemo videti... :hmm

Phenomenon

Pa nije uprava kluba zabranila unosenje barjaka i bubnjeva, nego zakon. A stvarno smo tim cutanjem bas za*ebali ljude koji su doneli taj zakon... Ajde da su bar pevali nesto tipa za jocica i ekipu, pa da tako  pocne tekma, a da onda nastave normalno da navijaju. Nego cute prvih 10 minuta, ovi nas dole ubijaju, Cegi ustaje i krece da navija cisto da podigne moral igracima, da se trgnu malo, a onda mu dolazi par likova, koji su gurali noshu da upale kad je Cegi bio na tribini i pocinju nesto da kenjaju.

Ja nisam shvatio, koga su hteli da za*ebu tim cutanjem, a svi smo videli koga su za*ebali.

nasty girl

ne slazem sa sa tobom uopste....

klub jeste kriv jer da klub malo urgira i mi bi unosili i barjake i bubnjeve....
brate moras nekako da izrazis svoj protest a da to bude legitimno....
utakmica je pocela sa pesmom ministar policije obija trafike i to mi je potvrdilo par ljudi koji su gledali preko tv..zatim posle toga je prestalo navijanje da bi se ispostovao dogovor koji sklopile vodje navijaca...

to dal je neko bio dete kada je cegi bio na sipci to je nebitno jer vise nije glavni sto se videlo iz prilozenog(smena generacija)...i trebali su da mu kanjeju jer je taj isti cegi ucestvovao u tom dogovoru...

ne mozes da kazes da su ikoga za*ebali jer ti to ne znas jer ne znas kakv bi ishod utakmice bio da su navijali od pocetka....a moje misljenje je da bi bio isti...

umorila sam se analizirajuci svaku tvoju recenicu....

Vampire 666

Quote from: Phenomenon on 08-11-2007, 19:24:02
Pa nije uprava kluba zabranila unosenje barjaka i bubnjeva, nego zakon. A stvarno smo tim cutanjem bas za*ebali ljude koji su doneli taj zakon... Ajde da su bar pevali nesto tipa za jocica i ekipu, pa da tako  pocne tekma, a da onda nastave normalno da navijaju. Nego cute prvih 10 minuta, ovi nas dole ubijaju, Cegi ustaje i krece da navija cisto da podigne moral igracima, da se trgnu malo, a onda mu dolazi par likova, koji su gurali noshu da upale kad je Cegi bio na tribini i pocinju nesto da kenjaju.

Ja nisam shvatio, koga su hteli da za*ebu tim cutanjem, a svi smo videli koga su za*ebali.

decko tvoje mesto nije na jugu (ne d'o bog na severu), vec ispred tv-a ili u lozi...