Evroliga 2007/2008

Started by Phenomenon, 27-06-2007, 14:24:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

slobokv83

nasty girl

Quote from: slobokv83 on 06-12-2007, 09:42:41
Dobice ih u Turskoj

posle zadnje dve utakmice nesto vise nisam sigurna... :hmm :hmm

slobokv83

Nisu Turci toliko dobro igrali,koliko je Partizan lose,nije imao ni srece(pogotovo sa sudijama,mislim na Pekmena).Ako Oguz Savas onako dobro odigra i u Turskoj,onda ce biti smak sveta.Mada,igrace Mirsad,a i Erden je napaljeniji nego inace.Mislim da Partizan ima bolji tim od Turaka,ne treba se razocaravati posle ovih poraza i to je sport.Najvaznije je proci u TOP16,a mislim da Partizan sigurno prolazi.

nasty girl

ja sam mislila da prolazi sigurno do utakmice sa bambergom...

a posla ova dva poraza vise ne znam sta da mislim i cemu da se nadam...

Mirsad sada nije igrao...sta ce biti tek kada bude igrao, ne smem ni da mislim...

a sudije mislim da necu komentaristai, samo cu se iznervirati... :)): :)):

biwi

ljudi nije uredu da sada svi pljuju po partizanu, pa prvo partizan je sve ubacvio sto je sutnuo spolja, to sto se igra zasniva samo na pekmena to je druga prica i tu moramo da pitamo vujosevica sto to!!!!

za prolaz u top16 je dovoljno 7 pobeda, partizan ima sigurnu protiv roana i bamberga kuci, jos 2 moraju da dobiju, da iznenade romu i gostima i dobiju real kuci, ili po vec ustaljenoj reziji da zeljko ih pusti da dobiju u atini!!!!

nasty girl

veca je verovtnoc da ce nas zeljko pustiti, nego sto ce partizan dobiti real...

sinoc se bas videlo da nam fali centar...

nasty girl

Vujo¹eviæ: "Ovako ne mo¾emo dalje"

Ko¹arka¹i Partizana pora¾eni su u sedmom kolu Evrolige u Pioniru od turskog Ulekera. Nakon meèa trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ èestitao je svom kolegi pobedu, ali je osuo ¾estoku paljbu po sudijama.

„Èestitam Ulkeru na pobedi. Lak¹e mi je kada izgubim od nekoga ko mi je prijatelj, a Tanjeviæ to jeste. Igrali smo stegnuto zbog znaèaja utakmice, i nisam zadovoljan na¹om igrom. Drastièno smo o¹teæeni – nikada nismo imali ovako lo¹e suðenje.

Mislim da sa ovakvim tretmanom nemamo ¹anse da proðemo dalje. Bilo je lo¹e igre, ali tri sekunde, pravilo koje je praktièno ukinuto, Pekoviæev faul u napadu... Igralo se na jednu loptu, a nama su oduzeli bar deset. Hvala publici na sjajnoj podr¹ci“, rekao je Vujo¹eviæ i dodao da Uprava nema para da dovede jo¹ jednog centra koji bi bio podr¹ka Pekoviæu.

Trener Ulkera Bogdan Tanjeviæ rekao je da je ova pobeda mo¾da i kljuèna za plasman njegove ekipe u drugu fazu.

„Te¹ka utakmica, imali smo dobru igru protiv najboljeg centra Evrolige. Potro¹ili smo tri igraèa na njega, ali smo na kraju to naplatili. Ova pobeda daje nam dobre ¹anse da se plasiramo meðu najboljih 16“, rekao je Bogdan Tanjeviæ.

B92

---------------------------

eto odgovora na pitanje o novom centru...

Duke

Ovo je mlad tim i ovakve stvari su jednostavno normalne,

Svi su ih dizali u nebesa, sad svi pod sto... nije u redu

Bice tesko dalje ali... boricemo se kao i uvek

Roben

нису издржали притисак

mikele

Ко све пролази у топ 16?
Јел по 5 из сваке групе(15 тимова) + најбољи шести?
Ако је тако(а ја мислим да јесте),онда је Партизану потребно и мање од 7 победа. Јер иза њих сигурно остају и Рома и Роан и Бамберг,што аутоматски значи да су на 5.месту(минимум,а то је и најреалније) и иду у топ 16.

nasty girl

prvih 5 i najbolji 6....

mikele

Quote from: nasty girl on 06-12-2007, 21:32:51
prvih 5 i najbolji 6....
Па онда Партизан пролази лагано.Јер дочекује Роан и Бамберг,а већ има победу/односно 2 више од поменутих екипа.
Без бриге :wink:

nasty girl

posle poraza od bamberga nesto nisam sigurna...moze svasta da se desi...

mikele

Evroliga 7. kolo - pregled
Panatinaikos i dalje bez poraza - savladan Real, pobede u èetvrtak zabele¾ili Makabi, Olimpija, ®algiris i Armani D¾ins

Izvor: www.SrbijaSport.com
(http://nono9.us)

Na utakmicama 7. kola Evrolige, ¹ampioni Evrope ko¹arka¹i Panatinaikosa savladali su u derbiju veèeri ekipu madridskog Reala sa 92:85 i tako ostali jedina nepora¾ena ekipa u ovom takmièenju, a u èetvrtak uveèe uspe¹ni su bili i ko¹arka¹i ®algirisa, Union Olimpije, Makabija i Armani D¾insa.

Panatinaikos je pred domaæom publikom u sklopu Grupe C savladao Real Madrid rezultatom 92:85, i tim trijumfom nastavio niz od sedam utakmica bez poraza u Evroligi. ®estoka i izjednaèujuæa bitka potrajala je sve do fini¹a duela, kada su domaæi uspeli da se konaèno odlepe i na kraju trijumfuju. Ekipu ®eljka Obradoviæa predvodili su Majkl Batist sa 24 ko¹a i ©arunas Jasikevièius, koji je zabele¾io 21 poen i ¹est asistencija. Kod gostiju iz Madrida najzapa¾eniji je bio Luis Bulok sa 19 pogodaka.

U Grupi B ko¹arka¹i Makabija bili su ubedljivi protiv Arisa rezultatom 85:70. U drugoj utakmici iste grupe Armani D¾ins bio je, kao gost, bolji od francuskog Le Mana sa 71:63. Najzaslu¾niji za trijumf italijanske ekipe bio je Du¹an Vukèeviæ sa 18 poena, dok su na drugoj strani podbacili srpski internacionalci - Luka Bogdanoviæ upisao je samo tri poena za 22 minuta igre, dok je Neboj¹a Bogavac zavr¹io duel bez postignutog ko¹a tokom ¹est minuta boravka na terenu.

Ko¹arka¹i ®algirisa iznenadili su ¹pansku Taukeramiku sa 95:92 i tako stigli do treæeg trijumfa u Evroligi. Rakoèeviæevih 18 poena nisu bili dovoljni da tim iz Vitorije izbegne treæi poraz u sezoni. Najbolji u redovima ®algirisa bili su Markus Braun sa 27 poena i Marko Popoviæ, koji je upisao 18.

Union Olimpija je savladala Prokom Trefl sa 68:49 uz 13 poena Jove Stanojeviæa. Milan Guroviæ odigrao je 21 minut za poljski tim, ali nije uspeo da se upi¹e u strelce. U ekipi Olimpije odlièni su bili Marko Miliæ i Jasmin Hukiæ sa po 16 upisanih pogodaka.

Rezultati 7. kola:

Grupa A
CSKA Moskva - Virtus 79:53
Montepaski - Olimpijakos 86:84
®algiris - Taukeramika 95:92
Olimpija - Prokom Trefl 68:49

Tabla: CSKA 6-1, Montepaski 5-2, Olimpijakos 4-3, Taukeramika 4-3, ®algiris 3-4, Olimpija 3-4, Virtus 2-5, Prokom 1-6.

Grupa B
Lijetuvos Ritas - Cibona 93:59
Efes Pilsen - Unikaha 91:75
Makabi - Aris 85:70
Le Man - Armani 63:71

Tabela: Unikaha 5-2, Lijetuvos Ritas 5-2, Makabi 5-2, Efes Pilsen 4-3, Aris 4-3, Cibona 3-4, Armani D¾ins 2-5, Le Man 0-7.

Grupa C
Partizan - Fenerbahèe 72:76
Roan - Lotomatika 104:85
Barselona - Bamberg 80:58
Panatinaikos - Real Madrid 92:85

Tabela: Panatinaikos 7-0, Real Madrid 5-2, Barselona 5-2, Fenerbahèe 4-3, Partizan 3-4, Roan 2-5, Lotomatika 1-6, Bamberg 1-6.

nasty girl

EVROLIGA: Zakljuèan i "Pionir" zbog navijaèa
Ponedeljak, 10. decembar 2007. 15:35

Navijaèi su ko¹tali "debelo" i ko¹arka¹e Partizana. Crno-beli su nad dan kada je "zakljuèana" Marakana zbog divljanja pristalica fudbalera Crvene zvezde saznali da æe i oni igrati pred praznim tribinama i to na meèu Evrolige protiv Roana.

Ovu kaznu izreklo je u ponedeljak rukovodstvo elitnog evropskog klupskog takmièenja, ¹to se i moglo oèekivati posle upozorenja koje je stiglo na adresu crno-belih uoèi meèa sa Fenerbahèeom u pro¹lom kolu.

Naime, Evroliga je podsetila Partizan da je tokom prethodnih ¹est godina bilo vi¹e izreèenih sankcija zbog nesportskog pona¹anja "grobara" i da se uprkos tim kaznama stvari nisu pobolj¹ale, veæ naprotiv.

Od "poziva na zdrav razum" ni ovog puta nije bilo ni¹ta, kovanice, upaljaèi i ostali tvrdi predmeti padali su kao ki¹a na parket "Pionira" protiv Turaka, a meè je u jednom trenutku èak bio i prekinut zbog prave "ekslozije" koju je izazvala petarda "dinamitara".

Po ko zna koji put navijaèi su naneli ¹tetu voljenom klubu. Podsetimo, letos su "grobari" ko¹tali fudbalere Partizana neigranja u Ligi UEFA.

Mondo

-------------------------------
ne mogu da verujem.... a005
jednostavno ne mozes ljudima objasniti neke stvari...kao na primer da ne treba da bacaju stvari na teren...