Evroliga 2007/2008

Started by Phenomenon, 27-06-2007, 14:24:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

nasty girl

pazi s obzirom da je prosle godine partizan bio u grupi sa huventudom i posle u top 16 je opet bio sa huventudom, mislim da moze...osim ako nema nekog novog pravila...

nadam se da me secanje dobro sluzi... :hmm

Zizapharm

pa mora da se sastanu,mislim logicno je-4 grupe a iz nase 6-znaci da mora da se nadju u istoj grupi opet i to kad bi dosla lotomatika uf...ali rano je..da vidimo konacan rasplet za nedelju dana i konacan raspored po sesirima    :K

pop

Novicki Velickovic MVP. Ubedljivo najbolji igrac na poslednjih nekoliko utakmica...

Mala napomena - ako dobijemo Fener u poslednjem kolu, a Roan pobedi Romu, bicemo 5. u grupi jer se tad formira trougao izmedju Fenera, Rome i nas, a posto Turci imaju 2:0 protiv Rome, a (potencijalnih) 1:1 sa nama, oni ce svakako biti 4.  To znaci da apsolutno nema veze da li cemo ici kao 5. ili 6. dalje jer smo u oba slucaja u 4. sheshiru.

nasty girl

Evo pogledajte kako je bilo u Pioniru posle utakmice sa Bambergom
[youtube=425,350]16vhjCWZxak[/youtube]
[youtube=425,350]KQRNDsWpt4o[/youtube]

Izjave igraca posle utakmice, a najvise me odusevio Vranes... :Bog
[youtube=425,350]QDLAxQ8zmfg[/youtube]

nasty girl

Kecman: "Motivisani smo za Fener"

Ko¹arka¹ Partizana Du¹an Kecman izjavio je da je ekipa motivisana za meè sa Fenerbahèe Ulkerom u poslednjem kolu prve faze Evrolige i rekao je da veruje da mo¾e da odigra "jako dobru utakmicu". "Teorijski smo obezbedili plasman u Top 16, tako da smo u poziciji da mo¾emo da odigramo jako, jako dobru utakmicu. Motiva nam neæe faliti, u pitanju je evroliga¹ka utakmica, ¹to nam daje dovoljno motiva", rekao je Kecman agenciji Beta.

Partizan ima pet pobeda i osam poraza, a Fenerbahèe ima trijumf vi¹e. "Crno-beli" samo teorijski mogu da ostanu bez druge faze takmièenja, koju je istanbulski klub veæ obezbedio.

"Istina je da u Istanbulu igraju bolje nego u gostima i da su promenili nekoliko igraèa, ali mislim da mo¾emo s njima da igramo ravnopravno", rekao je Kecman.

Partizan je do¹ao u povoljnu poziciju posle pro¹lonedeljne ubedljive pobede nad Bambergom, ali je posle velikog trijumfa izgubio u Zadru u Jadranskoj ligi. Kecman je rekao da su igraèi umorni, ali da to neæe imati uticaja na utakmicu u èetvrtak.

"Posle velikog emotivnog pra¾njenja i rastereæenja nakon pobede nad Bambergom, izgubili smo u Zadru, i mislim da se tamo to i videlo. Sada smo imali dovoljno vremena da se oporavimo i mislim da taj poraz neæe imati uticaja", rekao je Kecman.

Utakmica poèinje u 20 sati.

B92

mikele

Quote from: Zizapharm on 25-01-2008, 16:08:40
pa mora da se sastanu,mislim logicno je-4 grupe a iz nase 6-znaci da mora da se nadju u istoj grupi opet i to kad bi dosla lotomatika uf...ali rano je..da vidimo konacan rasplet za nedelju dana i konacan raspored po sesirima    :K
Проста рачуница,али мозак је узео неплаћено :>
Да ли ће бити неких појачања за ТОП 16?
Ја сам нешто начуо,али нисам сигуран да ли ће то бити за Топ 16 или за нашу Супер лигу.

nasty girl

dule je rekao da nece nista biti od pojacanja...

nasty girl

5ti smo.....lotomatika izgubila od roana....

napred partizan :~ :~ :~

pop

bravo majstori!!!
:Bog

2 godine za redom u top16, sa ovakvim budzetom, stvarno nevidjen uspeh.

Zizapharm

Quote from: Zizapharm on 25-01-2008, 09:23:58
ako u poslednjem kolu kojim slucajem lotomatika izgubi kucii od roana ,a mi pobedimo ulker sa +5

i sta sam rekao....jooooooooooooj kladionice zasto vise nisi moj porok  :K :K
to ti je kad nemas para a imas srca a sa njim i uspeh

da sam zensko pitao bih kecmana da me ozeni  (nema nikakve veze sa prezimenom KEC MAN  :K -- vec kako covek igra) po meni najbolji do sada u euroligi ,tj. najkorisniji
nasty sta cekas vreme je za udaju  :smekerica:    jedva cekam zreba i mucenike koji treba da kroce u   :djavo pioniru   

pop

Partizan pobedom do èetvrtog mesta

Ekipa Partizana Igokee pobedila je na gostovanju Fenerbahèe Ulker sa 91:86 i osvojila èetvrto mesto u najte¾oj grupi C. U veoma izjednaèenoj utakmici Partizan je kontrolisao meè od druge èetvrtine do kraja meèa, a èak pet imalo je dvocifren uèinak. Najbolji je bio Pekoviæ sa 20 poena i deset skokova. Veoma dobri bili su Tepiæ sa 17 i Kecman sa 14 poena. Du¹ko Vujo¹eviæ na parket je izveo standarnu petorku u sastavu Tepiæ, Palasio, Kecman Pekoviæ i Velièkoviæ.

Partizan je otvorio utakmicu sa èetiri poena Pekoviæa, ali je Fenerbahèe odmah uzvratio sa pet uzastopnih poena. Sredinom èetvrtine Ulker se odvojio na pet poena, a Pekoviæ je dr¾ao Partizan u igri sa 10 postignutih poena. Meðutim, Turci su odlièno ¹utirali za tri poena 5-12, dok Partizanovi igraèi nisu uspeli da poentiraju iza linje 6,25. Na tri sekunde pre ktraja èetvrtine Vili Solomon je postigao dva poena, iznudio treæu gre¹ku Slavka Vrane¹a i sa linije za slobodna bacanja postavio konaèan rezultat prve èetvrtine 27:18. Taj deo igre obele¾io je veliki broj izgubljenih lopti Partizana, èak 6.

Drugi deo igre Partizan je otvorio mnogo bolje i posle serije 16:0, a prednjaèili su Milenko Tepiæ sa osam i Nikola Pekoviæ sa èetiri poena. Partizan je na polovini druge èetvrtine imao prednost od 34:29. Seriju gostiju presekao je Basak tojkom za 34:32. Pred kraj èetvrtine ponovo je Partizan vezao nekoliko izgubljenih lopti, ali je ipak do¹ao do devet poena prednosti, koju je trojkom u poslednjoj sekundi èetvrtine na ¹est smanjio Damir Mr¹iæ, 45:39. Ulker je za 20 minuta imao samo 10 skokova dok su igraèi Partizana uhvatili èak 23. Partizan je odlièno ¹utirao za dva poena 24-14, dok je ¹ut domaæe ekipe opao u drugom delu.

Partizan je lo¹e krenuo na poèetku teæe èetvrtine sa dva proma¹aja i jednom izgubljenom loptom, ¹to je turska ekipa iskoristila i serijom od ¹est poena izjednaèila rezultat. Partizan se ipak oporavio i napravio pet poena prednosti, ali je nastavio da gubi lopte i Ulker je ponovo izjednaèio rezultat na polovini treæeg dela. Ulker se odovojio na èetiri poena serijom 7:2 dva minuta pre kraja èetvrtine, a prednjaèio je Onan koji je postigao 11 poena u tom delu igre. Dve vezane trojke Kecmana ostavile su Partizan u igri, a onda mu je u kontri loptom iza leða asistirao Tepiæ i Beograðani su poveli sa 65:63. Èetvrtina je zavr¹ena rezultatom 67:65 za srpskog ¹ampiona.

Partizan je krenuo serijom od 4:0 i odliènom i veoma èvrstom odbranom uspeo da doðe do 12 poena 79:67. Skavko Vrane¹ je veoma dobro zamenio Pekovièa, koji je malo igrao u treæem delu. Turci su pojaèali ritam i dosta ¹utirali za tri poena. Dva minuta pred kraj meèa Partizan je imao ¹est poena prednosti. Sjajan je ponovo Pekoviæ, koji se nekoliko skokova u napadu donosio svojoju ekipi drugi napad. Partizan je do kraja zadr¾ao prednost od pet poena i osvojio èetvrto mesto u grupi. Dalje idu obe ekipe, Partizan direktno, dok je Ulker najbolja ¹esta ekipa.

www.b92.net/sport (http://www.b92.net/sport)

Zizapharm

recicu steta sto nije tako -- a i domaci mediji su domaci mediji inace:

Group C
Team               W   L   Pts +   Pts -   Total Pts.   
Panathinaikos    12    2    1159    1037    122    
Real Madrid    11    3    1137    1015    122    
AXA FCB          9    5    1082    991    91    
FenerbahceUlker 6    8    1087    1113    -26    
Partizan          6    8    1100    1103    -3    
Lottomatica    6    8    1071    1096    -25    
Chorale R.      4    10    1104    1224    -120    
Brose Baskets    2    12    879    1040    -161

www.euroleague.net   ali i ovako lepo izgleda  O0 :ziveli

pop

Quote from: pop on 25-01-2008, 17:27:52
Mala napomena - ako dobijemo Fener u poslednjem kolu, a Roan pobedi Romu, bicemo 5. u grupi jer se tad formira trougao izmedju Fenera, Rome i nas, a posto Turci imaju 2:0 protiv Rome, a (potencijalnih) 1:1 sa nama, oni ce svakako biti 4.  To znaci da apsolutno nema veze da li cemo ici kao 5. ili 6. dalje jer smo u oba slucaja u 4. sheshiru.

...kao sto i napisah.

nasty girl

Partizan na kraju ipak peti

Ekipa Partizana Igokee pobedila je na gostovanju Fenerbahèe Ulker sa 91:86 i osvojila peto mesto u najte¾oj grupi C. U veoma izjednaèenoj utakmici Partizan je kontrolisao meè od druge èetvrtine do kraja meèa, a èak pet igraèa imalo je dvocifren uèinak. Najbolji je bio Pekoviæ sa 20 poena i deset skokova. Veoma dobri bili su Tepiæ sa 17 i Kecman sa 14 poena. Du¹ko Vujo¹eviæ na parket je izveo standarnu petorku u sastavu Tepiæ, Palasio, Kecman, Pekoviæ i Velièkoviæ.

Partizan je zavr¹io na petom mestu u grupi, iako je imao bolji meðusobni skor i od Ulkera i od Lotomatike. U trouglu ovih timova Ulker je najbolji jer ima 3 pobede i jedan poraz. "Crno-beli" imaju 2-2, dok Lotomatika ima 1-3.

Partizan je otvorio utakmicu sa èetiri poena Pekoviæa, ali je Fenerbahèe odmah uzvratio sa pet uzastopnih poena. Sredinom èetvrtine Ulker se odvojio na pet poena, a Pekoviæ je dr¾ao Partizan u igri sa 10 postignutih poena. Meðutim, Turci su odlièno ¹utirali za tri poena 5-12, dok Partizanovi igraèi nisu uspeli da poentiraju iza linje 6,25. Na tri sekunde pre ktraja èetvrtine Vili Solomon je postigao dva poena, iznudio treæu gre¹ku Slavka Vrane¹a i sa linije za slobodna bacanja postavio konaèan rezultat prve èetvrtine 27:18. Taj deo igre obele¾io je veliki broj izgubljenih lopti Partizana, èak 6.

Drugi deo igre Partizan je otvorio mnogo bolje i posle serije 16:0, a prednjaèili su Milenko Tepiæ sa osam i Nikola Pekoviæ sa èetiri poena. Partizan je na polovini druge èetvrtine imao prednost od 34:29. Seriju gostiju presekao je Basak tojkom za 34:32. Pred kraj èetvrtine ponovo je Partizan vezao nekoliko izgubljenih lopti, ali je ipak do¹ao do devet poena prednosti, koju je trojkom u poslednjoj sekundi èetvrtine na ¹est smanjio Damir Mr¹iæ, 45:39. Ulker je za 20 minuta imao samo 10 skokova dok su igraèi Partizana uhvatili èak 23. Partizan je odlièno ¹utirao za dva poena 24-14, dok je ¹ut domaæe ekipe opao u drugom delu.

Partizan je lo¹e krenuo na poèetku teæe èetvrtine sa dva proma¹aja i jednom izgubljenom loptom, ¹to je turska ekipa iskoristila i serijom od ¹est poena izjednaèila rezultat. Partizan se ipak oporavio i napravio pet poena prednosti, ali je nastavio da gubi lopte i Ulker je ponovo izjednaèio rezultat na polovini treæeg dela. Ulker se odovojio na èetiri poena serijom 7:2 dva minuta pre kraja èetvrtine, a prednjaèio je Onan koji je postigao 11 poena u tom delu igre. Dve vezane trojke Kecmana ostavile su Partizan u igri, a onda mu je u kontri loptom iza leða asistirao Tepiæ i Beograðani su poveli sa 65:63. Èetvrtina je zavr¹ena rezultatom 67:65 za srpskog ¹ampiona.

Partizan je krenuo serijom od 4:0 i odliènom i veoma èvrstom odbranom uspeo da doðe do 12 poena 79:67. Slavko Vrane¹ je veoma dobro zamenio Pekovièa, koji je malo igrao u treæem delu. Turci su pojaèali ritam i dosta ¹utirali za tri poena. Dva minuta pred kraj meèa Partizan je imao ¹est poena prednosti. Sjajan je ponovo Pekoviæ, koji se nekoliko skokova u napadu donosio svojoju ekipi drugi napad. Partizan je do kraja zadr¾ao prednost od pet poena i osvojio èetvrto mesto u grupi. Dalje idu obe ekipe, Partizan direktno, dok æe Ulker u Top 16 fazu sa èetvrte pozicije.

Trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ bio je veoma zadovoljan pobedom.

"Mislim da smo sa ovom pobedom na sjajan naèin zavr¹ili prvi deo takmièenja u Evroligi. Ekipa Fenerbahèe Ulkera ima kvalitet, bili su vrlo motivisani, sigurno nisu znali da æe Roma da izgubi od Roana, mogla je ova utakmica skupo da ih ko¹ta i da sa èetvrtog padnu na ¹esto mesto. Igraèi su se izvanredno borili, imali su karakter da se vrate iz praznih minuta. Uæi meðu 16 je izvanredan uspeh, za Partizan fenomenalan. Drago nam je da ne ulazimo kao najbolja ¹esta, veæ kao jedna od prvih pet ekipa. Èestitam igraèima na velikom zalaganju, borbenosti i plasmanu koji je vi¹e nego zaslu¾en. Pokazali smo da toj grupi pripadamo.", rekao je posle meèa Du¹ko Vujo¹eviæ.

®reb za drugu fazu Evrolige odr¾aæe se 4. februara u 13 èasova u Madridu. Ekipe æe biti podeljenje u èetiri ¹e¹ira po plasmanu u prvom delu takmièenja. Na¹ klub se nalazi u poslednjem ¹e¹iru i sigurno neæe igrati sa Arisom, Olimpijakosom i Romom. Prilikom ¾reba vodiæe se raèuna, koliko je to moguæe, da se u istoj grupi ne naðu ekipe koje su igrale u prvoj fazi, kao i da ne igraju timovi iz iste zemlje.

B92

----------------

znala sam al nema veze.... :H

nasty girl

e ovako sesiri idu ovako...

©e¹iri:
1. Cska, Lietuvos, Panatinaikos, Real
2. Montepaski, Makabi, Taukeramika, Unikaha
3. Barselona, ®algiris, Efes, Fenerbahèe
4. Olimpijakos, Aris, PARTIZAN, Roma

po meni idelana kombinacija bi bila
Rytas