Vesti iz Beograda

Started by Roben, 29-06-2007, 21:21:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Quote from: tarantulica on 07-07-2007, 17:27:20
QuotePo izgradnji galerije, regulacionim planom predviðeno je i da se obustavi saobraæaj na Trgu, kao i da se izgradi javna gara¾a i podzemni nivo trga koji æe biti povezan sa svim okolnim zgradama. Buduæa metro stanica takoðe bi trebalo da prolazi ispod novog objekta.

Idemo pod zemlju, to je sigurno...  :wall:


da, ja sam jos davno slusao/citao da se planira ceo bg, kako si ti rekla, ode "pod zemlju" tj da se izgradi metro cak i spod centra cime bi se smanjila guzva u saobracaju koja je trenutno, morate se sloziti, nepodnosljiva...

hulio_salinas

eee. Ali najjaca je slika u prvom postu... Policija na pauku-slepu... :>

Bred

Poskupeo taksi u Beogradu
Izvor: FoNet
Beograd -- Predstavnici grada Beograda i taksi udru¾enja dogovorili su se o poskupljenju prevoza taksijem.

Postignut je dogovor da start taksija poskupi za 8,7 odsto, tako da æe od utorka, 24. jula, start umesto dosada¹njih 65 dinara ko¹tati 80 dinara, saop¹teno je iz Skup¹tine grada. Sat èekanja, umesto 320 ko¹ta 400 dinara, dok æe cena preðenog kilometra ostati nepromenjena.

Predstavnici taksi udru¾enja tra¾ili su poskupljenje svih usluga za 11 odsto, podseæa Skup¹tina grada.

b92

Darker

QuotePostignut je dogovor da start taksija poskupi za 8,7 odsto, tako da æe od utorka, 24. jula, start umesto dosada¹njih 65 dinara ko¹tati 80 dinara, saop¹teno je iz Skup¹tine grada.
Ok, pod
1) Start je 60 dinara :wink:
2) Poskupljenje od 8,7% na navodnu cenu od 65 dinara iznosi ravno 70,655 dinara, a ne 80 :smekerica:

Bred

eh sad, i ti cepidlacis, pa malo su se vise ugradili od recenog :wall: :K

Darker

Ok, start je zaista 80 dinara, po kojoj logici ne znam, ali toliko je :wink:

pig_am_am

jedva cekam metro! dok se metro ne izgradi,smatram beograd za selendru!

jecapereca

Quote from: pig_am_am on 27-07-2007, 19:46:54
jedva cekam metro! dok se metro ne izgradi,smatram beograd za selendru!

Mozda i docekas, i to u vidu snicle koja ce biti servirana nekom od zvanicnika za svecani rucak povodom "otvaranja" metroa.  :>
Shala mala.
@pig am am, nemoj se ljutis  :Z

pig_am_am

ja? ma ja sam skroz kul,videces.  :K ne ljutim se,of kors.
al i dalje mislim da je sve bez metroa - selendra.  :K

treba na tome da rade umesto sto popravljaju gazelu. ne znam kako cu u kumodraz kad to bude...
to ce tek biti vest... :roll:

tarantulica

Èi¹æenje ¾vaka sa beogradskih ploènika

Uklanjanje ¾vakaæih guma sa beogradskih ploènika poèeæe u toku ove godine, najavio je direktor JKP "Gradska èistoæa" Dragan Ignjatoviæ, a prenose "Nedeljne beogradske elektronske novine".

Ignjatoviæ je kazao da JKP "Gradska èistoæa" ima ma¹inu za uklanjanje ¾vaka sa ploènika i da bi ta akcija trebalo da otpoène u toku 2007. godine.

Posle uklanjanja ¾vakaæih guma, prema njegovim reèima, radnici "Gradske èistoæe" nanosiæe impregnaciju za za¹titu ploènika od lepljenja ¾vaka.

On je najavio i da æe to preduzeæe nastaviti da kupuje kontejnere od 3,2 kubika za vozila sa boènim utovarom, kojima upravlja samo vozaè koji iz kabine rukovodi celim procesom.

Ignjatoviæ je dodao da trenutno ima 450 takvih kontejnera u Beogradu i da su iskustva sa njima veoma pozitivna.

(Tanjug)

AquArius

Umesto ciscenja mogli bi da daju zaposlenima da zvacu zvake, pa da ih lepe izmedjun vec zalepljenih .. pa onda lupe impregnaciju preko toga.
Milina Bozija.

:>

Al-Jasmina

:> a kada ce da se sete i da poseju okolo kontejnere za staklo, limenke i ostalo...
Samo reciklaza srbina spasava :)

Bred

polako. neka ide nabolje pa ce i to doci na red :wink:

Al-Jasmina

Nema tu polako- vreme je novac- a reciklaza je nesto gde se vrti velika para-
dakle bacamo novac svakodnevno!

Roben

"Vrt dobre nade" se seli u Surèin?

Gradske vlasti i zvanièno su usvojile Strategiju za zoolo¹ki vrt u Beogradu, pi¹e "Blic". Sledeæe godine biæe re¹en njegov status i odluèeno gde da se preseli sa Kalemegdana. Kako najavljuju iz Grada, nova lokacija zadovoljavaæe sve standarde Evropske unije.

Grad æe do 20. oktobra formirati i komisiju, èiji æe èlanovi biti najeminentnije organizacije za za¹titu ¾ivotinja, Veterinarski i Biolo¹ki fakultet, rukovodstvo "Vrta dobre nade", predstavnici gradske vlasti i Medjunarodna organizacija za zoo vrtove "EAZA".

"Do sada u Srbiji nisu primenjivani evropski standardi u ovoj oblasti, niti se iko time bavio. Èak je svojevremeno "EAZA" nudila Beogradu da odr¾i predavanje na temu zoolo¹kog vrta, ali tada to nikog nije zanimalo. Sada smo ih mi kontaktirali", ka¾e Gorica Mojoviæ, pomoænik gradonaèelnika.

Kao moguæa lokacija na koju æe Zoolo¹ki vrt biti preme¹tan pominjan je Surèin. Ipak, to je za sada samo predlog gradskog arhitekte Djordja Bobiæa, a konaènu odluku, preispitanu iz vi¹e uglova, doneæe komisija, koja æe osim Surèina predlo¾iti jo¹ nekoliko lokacija. Ona æe, takodje, predlo¾iti novi koncept zoo vrta na Kalemegdanu.

Oèekuje se da æe u toku 2008. godine biti re¹en i status. Gradsko javno pravobranila¹tvo veæ je pokrenulo inicijativu za transformaciju ovog dru¹tvenog preduzeæa u javno gradsko, a u toku sledeæeg meseca biæe odr¾ani i prvi sastanci sa Agencijom za privatizaciju.

"Grad je i osnivaè "Vrta dobre nade", tako da bi se njegovom transformacijom gradskim vlastima vratila osnivaèka prava.

Takodje, knji¾ni smo korisnici parcela i najveæeg broja objekata koji se nalaze na njemu, a prostor na kome se nalazi pripada Beogradskoj tvrdjavi, koja je pod za¹titom kao spomenik kulture", obja¹njava Mojoviæ i dodaje da je, prema njenim saznanjima, krajem devedesetih rukovodstvo zoolo¹kog vrta podnelo inicijativu za njegovo pretvaranje u javno preduzeæe.

Tako je strategijom predvidjena i sanacija i rekonstrukcija objekata koji pripadaju za¹tiæenom kompleksu Kalemegdanske tvrdjave. Struènjaci Zavoda za za¹titu spomenika trebalo bi do polovine oktobra da utvrde stanje u kome se nalaze bedemi i ostali objekti, da bi u novembru otpoèela njihova rekonstrukcija, ukoliko to dozvole vremenski uslovi.

(MONDO)