"Svr¹imo zajedno"

Started by Bred, 03-07-2007, 14:10:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Beta 
Var¹ava -- Spot o evropskoj kinematografiji, koji sadr¾i 18 erotskih scena, izazvao proteste u Poljskoj.

Novcem Evropske unije u 30 sekundi spota mesto je na¹lo 18 erotskih scena, meðu njima seks osoba istog pola. Evropska komisije je 700 miliona evra odvojila za promociju evropske kulture do 2013, a finansirana je i serija spotova koja propagira evropski film.

Komesarka Vivijan Reding naruèila je i kontroverzni spot, koji je reklamna agencija napravila koristeæi erotske scena iz slavnih evropskih filmova. Reè je, izmeðu ostalih, o filmovima "Amelija" ®an-Pjer ®enea, "Sve o mojoj majci" Pedra Almodovara i filmovima Bernarda Bertoluèija.

Spot se zavr¹ava sloganom "Svr¹imo zajedno".

Ministar kulture Poljske Ka¾imje¾ Ujazdovski distancirao se od spota rekav¹i da nije bio na festivalu, misleæi na Berlinale, gde je spot probno predstavljen gledaocima i ministrima kulture zemalja EU.

Maæej Gjertih, evroposlanik Lige poljskih porodica, koja poku¹ava da igra ulogu èuvara ultrakatolièkog konzervativnog morala u poljskom dru¹tvu, ka¾e da je ogorèen. "Taj spot je jednostavno vulgaran. Meðutim, iz kase EU je do sada finansirano toliko idiotskih stvari, da me takav spot ne èudi", ka¾e on.

U Evropskoj komisiji navode da i takvim spotovima EU nastoji da pomogne evropskim filmovima jer bez promocije nemaju ¹anse.

B92

pig_am_am


Darker

Sad Kud idijoti da ih tu¾e i zarade fine parice :K
Poljaci prsli skroz, mrzim konzervativna dru¹tva...