©ta je sve snimala javna kamera

Started by Bred, 04-07-2007, 14:38:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta 
Kraljevo -- Neki Kraljevèani dva meseca snimani kamerom postavljenom na zgradi Doma dru¹tvenih organizacija. Snimci i na Internetu.

Neki Kraljevèani bili su meta "voajera" koji su putem Interneta upravljali kamerom postavljenom na zgradi Doma dru¹tvenih organizacija i snimali stanove i spavaæe sobe, pi¹u Kraljevaèke novosti.

Prema glasinama i nezvaniènim saznanjima, kako pi¹e taj list, nekoliko graðana koji su do¹li do snimaka i na njima prepoznali svoju decu, braène drugove, kom¹ije i prijatelje, odluèili su da tu¾e grad i tra¾e milionsku od¹tetu.

Meseèno je na veb sajtu www.opstinakraljevo.com, koji odr¾ava firma Tron informatika, zabele¾eno 3.000 poseta sa razlièitih adresa iz zemlje i inostranstva i svi posetioci su putem komandi koje se pojavljuju na ekranu monitora mogli da upravljaju kamerom instaliranom na Domu dru¹tvenih organizacija.

Po saznanju da postoje zloupotrebe, firma Tron informatika je ogranièila pristup kameri Internet-korisnicima, pa se Kraljevo u realnom vremenu trenutno mo¾e gledati samo na nekoliko odabranih lokacija.

Jedan od suvlasnika Tron informatike Dragan Ota¹eviæ ka¾e da je posmatranje panorame grada u realnom vremenu normalna pojava i da sliène kamere postoje u Beogradu, Ni¹u, Kragujevcu i zemljama ¹irom sveta.

"Posao smo odradili profesionalno, a èim smo saznali da je bilo zloupotreba, hitno smo ogranièili upravljanje kamerom i ona sada ¹eta automatski", nagla¹ava Ota¹eviæ.

Kamera na zgradi Doma dru¹tvenih organizacija u Kraljevu za panoramsko razgledanje Kraljeva postavljena je uz finansijsku pomoæ Skup¹tine op¹tine Kraljevo i ko¹ta oko 1.500 dolara

b92

darusaz

Ој страшне ли пошасти и међ нама...