Rimska Noc-Viminacijum-Live Earth

Started by Cecilly, 06-07-2007, 18:23:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cecilly

 14:51 05.07.2007.
RIMSKA NOÆ U VIMINACIJUMU

Jedan od lep¹ih rimskih lokaliteta na teritoriji Srbije Viminacijum, koji je nastao sredinom I veka, postaæe mesto u kome æe posetioci imati prilike, makar na jedan dan, da se vrate u vreme Rimskog carstva.

Taènije, 7. Jula odr¾aæe se Rimska noæ na ovom arheolo¹kom nalazi¹tu kod Kostolca koje je tog dana jedno od mnogih svetskih ekolo¹kih prestonica u okviru projekta “SOS Live Earth”.

Multimedijalni program koji æe, pored koncerata klasiène, d¾ez i rok muzike, èiniti i sveèani defile muzièara, ali i rimske vojne povorke i dvokolica, trebalo bi da podseti èitav svet na klimatske promene planete i pokrene borbu protiv njih.

Sa druge strane, s obzirom na to da se dogaðaj u subotu uveèe direktno prenosi ¹irom sveta putem televizije i interneta, Viminacijum ima prilike da se nametne kao turistièka atrakcija.

Pored veèeri u Viminacijumu, ¹irom sveta æe se na taj dan odr¾ati èak 24 koncerta na svih sedam kontinenata, u gradovima, Johanesburgu, Londonu, ©angaju, Sidneju.

U Viminacijumu nastupaju Van Gog, dok su u drugim prestonicama ovog projekta posveæenog planeti Zemlji, svoj nastup potvrdili Madona, Leni Kravic, Bon D¾ovi, Djuran Djuran, ©eril Krou i mnogi drugi.


Izvor: Studio B


--------------------
--------------------

Vise informacija za Live Earth: http://www.liveearth.org/
A moze se pratiti i uzivo preko MSNa : http://liveearth.msn.com/