Med.biohemija-polaganje kol. i prakticnog u istom roku?

Started by Bred, 11-07-2007, 16:08:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Enea

mislim i ja to.. nego ne znam sta da kombinujem, meni je manji stres da odem lepo na pismeni, nego da odgovaram usmeni.. pa onda ne mogu sada da se organizujem, sta sve da uchim :hmm

ajde ako neko ode do faxa da nam javi..

( ali rekli su da je samo u junu test :hmm mislim da ih mnogo nije ni izaslo, i da nas je dosta palo.. navijam za test! )

Favis

ja sam polagala usmeno kolokvijum...nije problem uopste!
Asistent ti postavi 3 pitanja o kojima ti pricas kao na usmenom, sve od pocetka do kraja. Postave i po koje podpitanje cisto da skrenu paznju na ono najbitnije! 10-ak minuta i gotovo!
Po mom misljenju je usmeni bolji jer ipak ti pricas o "postavljenoj temi" pa vide da si ucio i da znas sustinu a pitanja na kolokvijumu mogu da budu veoma dvosmislena, zbune te odgovori tipa fiziologije: ako je tacno pod 1 i 4 zaokruzi D, ako je tacno pod a,b i c zaokruzi A, pa svo vreme vodim racuna o zaokruzivanju a ne o gradivu!!!...e sad, ako niste ucili i zelite da neko svoje znanje podeli sa vama...test je pravo resenje :K

Enea

Quotee sad, ako niste ucili i zelite da neko svoje znanje podeli sa vama...test je pravo resenje krez

tesko da je tako.. no hvala favis!

Ajvi

Evo sto se tice polaganja kolokvijuma i prakticnog u istom roku.. Meni je to najveca glupost na svetu..
Zato sam odlucila da pisem molbu prof. Kuntic, i da razgovaram sa prof. Spasic koja je (valjda) sef katedre za biohemiju. Strasno sam se razocarala onim sto mi je prof. Sapsic rekla.

Ova dve nije bilo moguce nikad polagati zajedno, u jednom roku, pa ni kad je ona bila student. To nam je cena sto ne mislimo o svojim obavezama na vreme, trebali smo to da polozimo jos u maju.
Ja joj kazem da je cena previsoka, da mnogi sudenti ni ne znaju da se ta dva ne mogu polagati u istom roku, imam koleginicu koja je to prijavila za oktobar, a mocice da polaze samo kolokvijum.. Ni prakticni, ni usmeni..

Od sve price nista. Stigle smo do toga kako niko ne ide na predavanja, kako su nam to za kolokvijum rekli na pocetku godine (ko ce to da pamti do juna). Jedini dogovor koji smo postigle je da se obavestenje, da se ta dva ne mogu polagati u istom roku, stoji okaceno na oglasnoj tabli!
Eto!
Svim buducim studentima Vgod: nemojte se saliti (ako zelite da polazete biohemiju u skorije vreme) da je ne polozite u maju! I jos nesto, ucite sve i najsitnije gluposti koje vam se cine nebitnim, sve to dolazi, ako ne zelite da padnete! SRECNO!

Samo me jos nervira to sto do pete godine nismo imali nikakvih slicnih problema, profesori su se trduli da nam olaksaju, izadju u susret, tipa podele nam celo gradivo na tri dela (iz analiticke hemije).. Svaka cast!  :pljes:
Al' ovo, ovo je necuveno!!!  :nonono:

Favis

Prof. Spasic je jedna jako neprijatna i nerazumna zena! Ne znam samo ko je postavio za upravnika instituta!
Sta da vam kazem kad je jednoj koleginici trazila da donese umrlicu rodjenog oca kao opravdanje sto je odsustvovala sa I kolokvijuma! Necuveno!
Ne bih dalje komentarisala, posto sam i sama imala jako neprijatnih kontakata sa doticnom profesorkom!
Sve u svemu, probleme sa tog instituta moze da resi samo prof. Kuntic!

Ajvi

Eto, bar me neko razume.. Sad mi je kao lakse!
Ma sigurno ima jos punooo ljudi koji su naleteli na takvu neljubaznost, nadmenost i aroganciju..
Nemam reci..  :nonono:
Sto se tice prof. Kuntic jos cu razgovarati s' njom, ja sam samo zelela da i jednu i drugu obavestim u isto vreme, da budu upoznate sa tim sta planiram da preduzmem i sta hocu.. Al' prof. Kuntic je tako reagovala da sam se razocarala.. "pa eto, kad prof. Spasic tako kaze".. porazavajuce, ne umem vam opisati..

Favis

Nemoj da budes razocarana...ja verujem da je i prof. Kuntic imala "reci" sa prof. Spasic, posto kad je postala prodekan za nastavu dosta stvari je odobrila mimo volje "drage" prof. Spasic tako da verujem da su ovi na med. biohemiji poludeli...pa sad... zarad mira na fakultetu!
... znas da prof. Kuntic nije neko svadjalo i galamdzija a kako nam je vecina profesorki veoma sujetna...verujem da je tu bilo svega i svacega!
Nemoj da se nerviras, samo ce tebi da  bude lose! :cvet

Enea

da, to je ono: dodjesh do kraja, a kraj ni blizu... proshli smo svashta, a zezanje tek pochinje...

Gocca

saschka

Ajvi,veliki pozdrav za ideju, josh  jednom.  :cvet  :cvet
Zlatna si  :a
Mislim da moramo josh malo da pritisnemo tu Kunticku, a da ona pritisne Spasicku. Ovo sa zezanjem se shiri na sve rokove shto nimalo nije u redu. Ako je to bio sluchaj u vreme kad su one studirale to je njihov problem. Nash problem je da se izborimo za nashu stvar. Ja cu u ponedeljak na fax, pa bih svratila do Kunticke da vidim shta je bilo sa molbom. Jel` hocesh samnom?
:batina

Ajvi

Hvala na podrsci ljudi. :cvet

Ovo bi nam svima jako znacilo. Asis. koja je jako pazljiva na tom institutu i kojoj je bilo zao, htela je meni da izadje u susret i da me nekako pusti, a onda su je cule one ostale karakondzule i napale je da to nikome nije dozvoljeno! Ja iskreno ni ne zelim da samo meni dozvole, ja zelim da svi imaju pravo izbora! Pa da li ces polagati u istom, ili u 3 razlicita roka, kolokvijum, prakticni pa usmeni.. sam donosis odluku!!!

@sascha, jako bih volela s tobom, na zalost necu moci! Obavezno baci ovde ima li napredka?

saschka

Predstavnik godine se zauzeo za ovo pitanje pa ce on nastaviti borbu, shto je i u redu. Malo je bezveze da se svi pojedinachno meshamo i idemo kod prodekana. Ali ako treba neka peticija, mozhemo da se potrudimo. Mislim da je ovaj rok izgubljen, ali da se ljudi ne pate za sledeci.  :Z

Bred

Naravno da je bzvz pogotov kad predstavnik hoce da izadje u susret studentima kao sto to radi mikele  :wink:

mikele

За овај рок тешко ћемо било шта урадити,али за наредне рокове би било добро да се то издејствује.Сада је глупо тражити то за овај рок јер има још неколико дана до испита.
Соња(студент-продекан) има испит за неки дан и чим то прође,ја ћу заједно са њом да одем прво на институт,па онда код проф.Кунтић.
Надам се најбољем јер стварно су им мало глупи резони типа ''Ово је казна јер нисте полагали на време''.Мислим ако им је то резон,онда... :wall:

Bred

mikele, to ce im verobvatno biti rezon i zato nemoj da se oslanjas na to nego smisli kako mozete adekvatno da im odgovorite na takvu "argumentaciju"  :wink: