„Jelen pivo lajv“ festival

Started by tarantulica, 19-07-2007, 15:14:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wolfeitzckie

mada, kad ovako odreaguje¹, pre mu doðe¹ hipi (a mo¾da mu to doðe na isto?)

Darker


olgica

Hmmmmm! Bilo bi lep[o otici, bar na taj prvi dan.

nasty girl

ja definitivno idem na prvi dan samo zbog Hladnog Piva... :loptica :loptica

tarantulica

Geri Mur na festivalu Jelen Pivo Live

Britanski bluz i hard rok gitarista Geri Mur, koji je ove godine, zbog problema sa zdravljem, dva puta otkazivao koncert u Beogradu, sviraæe 7. septembra na Kalemegdanskoj tvrdjavi u sklopu Jelen pivo live festivala.

Geri Mur je u maju, zbog bolesti, na mesec dana odlo¾io zakazani nastup u Sava centru. Medjutim, èetiri dana pred novi termin ponovo je otkazao, a koncertna agencija ITB iz Londona je saop¹tila "da se umetnik ne oseæa dovoljno dobro da bi odr¾ao koncert u Beogradu".

Mur æe, iz treæeg poku¹aja, svirati u Beogradu, ovoga puta u sklopu Jelen pivo live festivala", na kojem æe, pored ostalih, svirati britanska grupa Happy Mondays, kao i Ijan Braun, nekada vodja britanske grupe Stone Roses.

Mur, koji je rodjen u Severnoj Irskoj, jedan je od cenjenijih umetnika elektriène gitare u svetu. Ime je stekao nastupajuæi sa nekoliko hard rok i bluz grupa, od kojih je najznaèajnijh Thin Lizzy.

Svirao je na "Black Rose - A Rock Legend" (1979), najprodavanijem studijskom albumu te irske hard rok grupe, a sa njenim preminulim vodjom, Filom Linotom (Phil Lynott), saradjivao je i odvojeno. Zajedno su napisali dva velika hit dueta, "Parisienne Walkways" (1979) i "Out In The Fields" (1985) koji su se na¹li na Murovim solo albumima.

Geri Mur je svetski uspeh postigao 1990. godine sa solo albumom "Still Got The Blues" i naslovnom pesmom. Ove godine je objavio album "Close As You Get", koji se krajem maja pojavio na britanskom i evropskom tr¾i¹tu.

U okviru promocije tog albuma, Mur je od maja do avgusta odr¾ao 26 koncerata u Velikoj Britaniji, Ukrajini, Rusiji i Zapadnoj Evropi.

(Beta)

tarantulica



Happy Mondays: Sviraæemo stare hitove

Britanski dens rokeri Happy Mondays nastupiæe na "Jelen Pivo Live" festivalu 7. i 8. septembra na Kalemegdanu, a bubnjar benda Geri Vilen otkrio je u intervjuu "Blicu" da spremaju odliènu svirku, sastavljenu uglavnom od starih hitova.

"Bend se za 25 godina promenio mnogo. Bio sam najmladji kad smo poèinjali, mnogo ljudi je pro¹lo kroz sastav, i sada ga èinimo ©on Rajder, Mark Bez Beri i ja. Lak¹e je, odrasli smo" ka¾e on.

"Mnogi ka¾u das mo izmislili rejv dogadjaje, medjutim, mi smo oduvek sebe smatrali denserima. Rejv smo preuzeli iz naslova numere Badija Holija "Rave On", i to ime su nam "prilepili" novinari" prièa Vilen.

Film "24 hour party people" (2002) prati muzièku scenu u Britaniji od sedamdesetih do devedesetih, medjutim Happy Mondays, iako spomenici tog doba, film nisu gledali. Scenario im je poslat, ali Vilen ka¾e da ga nisu ni proèitali.

"Devedesetih smo prestali sa radom, i do¹lo je do uobièajenih komplikacija - razni su koristili ime benda, organizovali turneje… Zapravo se nikada nismo ni raspali. Pre par godina ©on i ja smo saradjivali u Australiji, i odluèili da ponovo udjemo u studio" otkriva bubnjar.

On je dodao da nisu taène glasine da su ime benda preuzeli iz pesme "Blue Monday" New Order.

"Ime smo davno odabrali, pa tek onda èuli pesmu. New Order su bili sjajan bend, ¾ao mi je ¹to su se raspali, ali mo¾da i oni odluèe da se ujedine za desetak godina" rekao je Vilen.

Novi album "Uncle Dysfunktional", Happy Mondays izdali su nakon 14 godina pauze.

"Najvi¹e problema imali smo oko nekih legalnih pitanja, a nakon toga sve je i¹lo glatko. Album je producirao Sani Levin" ka¾e Vilen.

Nastup na JPLF neæe biti prvo gostovanje èlanova benda u Srbiji. ©on je bio u Beogradu, Bez na EXIT-u, ali ovo je prvi put da ceo bend dolazi.

"Planiramo svirku od dva sata, koja æe biti miks novih stvari i starih hitova. Radujemo se koncertu, i nadamo se da æe biti zanimljivo" zakljuèio je Vilen.

(MONDO)

besno pile

#21
darko rundek i laibach takodje nastupaju drugog dana fastivala.
vise na http://www.belgradebeerfest.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/34625.html

Darker

Koji smor, sve su ih prebacili drugi dan a005

saschka

Meni su neshto sumnjivi ti naknadni dodaci u najavi,ali sve je moguce. Shta mislite da li treptanje pred obezbedjenjem mozhe da upali? :wink:
Ja sam slushala Ian-a, Hladno Pivo i ostale osim Happy M. i Let 3, a tako bih volela opet! Malo su potprzhili cene ovaj put. Jesu stranci, ali festival nije koncert!  :box

tarantulica

Ogradili su prostor za festival, neæe moæi da se sedi na bedemima, a sa donje strane je ograda isto gde je bila na Beer festu  :ball2:

saschka

Jos negde sam procitala, izgleda da je tacno ovo za Laibach i Rundeka.

Darker

Satnica:

Petak, 7. septembar 2007.
     
15.00 – 16.30    Demo bendovi (3 grupe)*
17.00 – 17.40    Marèelo & Shock orchestra
18.00 – 19.15    Dado Topiæ & Time
20.00 – 21.30    Gary More
21.30 – 22.30    Hladno pivo
22.30 – 23.30    Obojeni program
00.00 – 01.30    Happy Mondays
01.40 -    Darkwood dub


Subota, 8. septembar 2007.
     
16.00 – 17.30    Demo bendovi (3 grupe)*
17.30 – 18.00    Repetitor
18.20 – 19.20    Plejboj
19.30 – 20.20    Let 3
20.30 – 21.50    Ian Brown
22.00 – 23.15    Partibrejkers
23.30 – 00.50    Darko Rundek & Cargo orkestar
01.20 – 02.20    Laibach
02.40 –    Disciplin a kitchme



* Manisent i Mentalnost, Slaptrap, D¾ D¾, Mothership Orchestra, Iskaz, Shtuka

AquArius

Koliko ja vidim Rundek ima najvise vremena za svirku ..
Skoro pa k'o koncert.

hm, hm ..

besno pile

Quote from: AquArius on 07-09-2007, 11:10:24
Koliko ja vidim Rundek ima najvise vremena za svirku ..
Skoro pa k'o koncert.

hm, hm ..
hmmmmmmm
mislimo o istom.... :wink:

saschka

Bila ja juche..Prijatelj (Gari-shto bi novosadjani rekli) malo smorio nas mladjane i zhivahne, ali ne i bajkere. Chikice u kozhnjacima su se odlichno proveli. Obukli se za priliku, svako po vopi i josh im nije bilo guzhve..uzhivancija. E, onda doskakutashe Mile i drugari da razbude masu, mada mogli su da sviraju vishe hitica, a manje da promovishu novi album. Najavili su se za decembar. Nasli i oni plodno tlo.Kao shto i sami kazhu `Prodali smo i muda, al` sviramo zato svuda`. Malo me inhibirala druzhina koja je ucirkana plakala da se ide kuci ranije, pa ne znam kako se noc zavrshila.   :hmm
Po mom mishljenju vecheras ce biti mnogo bolje!!!