Hteo da ubije Betmena, Robina i Dodika

Started by Darker, 21-07-2007, 08:40:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Darker

Hteo da ubije Betmena, Robina i Dodika
Petak, 20. jul 2007. 13:24

Boris Kukilo zvani Satan, dvadesetogodi¹njak iz sela Maglajani kod Gradi¹ke, osudjen je na osam meseci zatvora zbog planiranja atentata na premijera Republike Srpske Milorada Dodika, potvrdjeno je u Osnovnom sudu Gradi¹ka.

Kako prenosi list Press RS, u presudi se navodi da je Kukilo, u proleæe ove godine, pripremao atentat na Dodika, a sve detalje svog "poduhvata" otkrio poznanicima Draganu Raci i Draganu Stojanoviæu. Kukilo je èak tvrdio da æe za taj posao dobiti 100.000 KM.

Spremajuæi se za atentat na aktuelnog premijera, Kukilo je nabavio ruènu bombu ka¹ikaru, koja je prilikom pretresa pronadjena, kao i mali arsenal drugog oru¾ja.

Kukilo, navodno, nije imao stvarnu nameru da ubije premijera, nego se takvom prièom hvalisao pred dru¹tvom, ¾eleæi da ispadne faca.

Sve je poèelo u jednom salonu igara u Gradi¹ki, kada je igrajuæi veoma nasilnu igricu "Kaunter strajk" Kukilo poèeo da vièe kako æe sve pobiti. "Ubiæu Betmena, Robina i Milorada Dodika", vikao je. Neko je te "pretnje" èuo, shvatio ih ozbiljno i prijavio ga. Da sve bude jo¹ gore, Kukilo je nastavio s javnim pretnjama", prièa izvor "Pressa RS" iz suda u Gradi¹ki.

Kukilo je na sudu izjavio kako mu je policija "napakovala" pojedine dokaze, poput dnevnika u koji je zapisao da æe ubiti premijera Dodika. Takodje tvrdi da su ga prisilili da potpi¹e izjavu u policiji u kojoj priznaje takvu nameru.

"Prièu o Betmenu i Robinu niko na sudu nije pominjao, a nije radjena ni procena njegovog mentalnog zdravlja. Da je to uradjeno, verovatno bi se do¹lo do saznanja da je moguænost da osumnjièeni izvr¹i atentat na premijera ravna nauènoj fantastici", nastavlja sagovornik "Pressa RS".

Ugledni banjaluèki advokat, koji je ¾eleo da ostane anoniman, tvrdi da je celi sluèaj obièna pravosudna lakrdija. "Ako je neko planirao atentat na premijera i ako su za to pronadjeni dokazi, zna se kakva mu kazna sledi. A ako je neko mentalno poremeæen, onda je to druga prièa i sud treba da odredi za¹titnu meru, koja u svakom sluèaju nije zatvor", ka¾e advokat.

Sudsko veæe na èelu sa sudijom Branimirom Maletiæem valjda je uvidelo da je prièa o atentatu "ponela" Kukila, pa mu je za planiranje ubistva premijera Srpske izreklo neverovatnu kaznu zatvora od pet meseci. Po pet meseci zatvora dobio je i za dva krivièna dela provale i razbojni¹tva, te mu je izreèena jedinstvena kazna od osam meseci robije.

Medjutim, presuda jo¹ nije pravosna¾na i Kukilo, ali i Okru¾no tu¾ila¹tvo Banja Luka, koje je podiglo optu¾nicu, imaju pravo ¾albe. Boris Kukilo uhap¹en je 10. juna ove godine, a u pritvoru KPZ Tunjice bio je od 11. juna do 16. jula, ¹to mu je uraèunato u kaznu.

(MONDO)

stef


dirigent

Jel je to zbirna kazna za planiranje atentata na svu trojicu?

pig_am_am