Vezbe u vodi

Started by Bred, 19-07-2007, 20:02:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Par super vezbi u vodi za ovaj letnji period- stanite dublje u vodu tako da ne doticete dno a zatim pokusajte da podignete noge koliko god mozete ka stomaku. Ovo je extra vezba za zatezanje trbusnih misica.
Zatim, lezite u vodu , na stomak i privlacite noge k sebi, obe istovremeno i brzo. Primeticete da vam rade i ledjni misici. :wink:
Isti polozaj, samo ste sada na ledjima, takodje sastavite noge tako da vam se clanci dodiruju i obe istovremeno privlacite ka grudima.

Al-Jasmina

Daj i neke vezbe za kadu :>

Bred

Savr¹ena linija na bazenu ili moru
Ve¾bajte u vodi
Autor: CDC/MA |


Ako ste na godi¹njem odmoru, verovatno mo¾ete da izdvojite ne¹to vremena za sebe. More ili bazen su idealna mesta za opu¹tanje ali i ve¾banje. Aerobik u vodi - akvad¾im vam poma¾e da savr¹eno oblikujete telo.

Posle aktivnosti u vodi odmah æete se bolje oseæati. Ovo podjednako va¾i za ljude koji se retko kreæu, za trudnice i za one koji ¾ele da se re¹e vi¹ka kilograma. U vodi imamo utisak da smo laki kao perce, a ako nam iz vode viri samo glava, oseæamo samo desetinu svoje stvarne telesne te¾ine. Otpor vode blokira svaki pokret, zahvaljujuæi èemu je efekat pet puta veæi nego kad ve¾bamo na suvom. Skidaju se naslage sala, a da se pri tom ne optereæuju ligamenti, zglobovi i kièma, po¹to nagli pokreti i povrede nisu moguæi. Ko¾a dobija zdravu, ru¾ièastu boju jer voda deluje kao masa¾a i podstièe cirkulaciju.
©ta god da radite u vodi imaæe efekta. Skoro svaki polo¾aj tela je jednostavan i prirodan. Kreæite se kako god po¾elite jer za ve¾banje u vodi ne morate da budete odlièan plivaè. Èak i brèkanje i trèanje po pliæaku zate¾u va¹e mi¹iæe.
Ako vas mrzi da ve¾bate, plivanje je sjajno re¹enje. Plivanje aktivira brojne grupe mi¹iæa. Ako plivate nekoliko puta u toku dana i malo ubrzate tempo, uèiniæete mnogo za svoje telo. Ne zaboravite da pravilno i ravnomerno di¹ete.
Ve¾be u vodi æe vam pomoæi da smr¹ate, zategnete ko¾u, oblikujete mi¹iæe, a povrh svega æete imati izvanredan oseæaj lakoæe. Uðite u vodu i u¾ivajte!

1. Oblikuje noge
Za vitke butine i èvrstu zadnjicu: stanite boèno
uz ivicu bazena, zatim podignite nogu sa strane do ugla od 90 stepeni i vratite je u poèetni polo¾aj. Uradite ve¾bu deset puta, pa promenite stranu.

2. Jaèa mi¹iæe
Mar¹iranje kroz vodu jaèa mi¹iæe i zate¾e tkivo, a efekat je mnogo bolji nego kada biste ve¾bu radili na suvom. Privlaèite noge naizmenièno. Mar¹irajte visoko podi¾uæi kolena i energièno pratite ove pokrete rukama. Uradite
ve¾bu deset
puta.

3. Zate¾e butine
Za unutra¹nju stranu butina
Oslonite se rukama o ivicu bazena, podignite noge do visine kukova, ra¹irite
ih i polako izbrojte do tri.
Sada ukrstite noge, pa ih ponovo ih ra¹irite i izbrojte do tri. Uradite ve¾bu deset puta.

4. Stanjuje struk
Za jaèanje boènih trbu¹nih mi¹iæa
Okrenite se leðima ivici bazena, oslonite se rukama i podignite noge tako da budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na trup. Zatim ih polako okrenite ulevo i zadr¾ite ih tri sekunde u tom polo¾aju. 2b Sada polako okreæite noge u desnu stranu. Ve¾bu uradite deset puta.

blic

pig_am_am

prelazis rukom brzo, centimetar od stomaka i eto ti trbusnjaka.
ja sam dobila upalu misica, iako aktivno treniram cetiri godine.

zabica

Ma ljudi samo plivajte!
Ja sam se  za zadnjih 15 dana toliko isplivala, kao nikad dok sam trenirala  :happy: i osecam se extra!

a inace za taj popularni akva dzim more bas i nije zgodno, ali cula sam da je to extra tesko :ninja:

a mozda je i dovoljno da se zaljubis...i to cini cuda  :>

pig_am_am

tesko? probacu.
akva rules!