Mihajloviæ svedoèi u istrazi protiv Terziæa

Started by Bred, 24-07-2007, 14:52:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: U. Piper |
U istrazi oko ume¹anosti tu¾ioca Radeta Terziæa u pu¹tanje pripadnika zemunskog klana iz pritvora, u svojstvu svedoka æe biti saslu¹ano èetvoro njegovih biv¹ih kolega i biv¹i ministar policije Du¹an Mihajloviæ, saznaje „Blic“.
Jo¹, meðutim, nije poznato kada æe istra¾ni sudija zakazati saslu¹anje Mihajloviæa i tu¾ilaca Mioljuba Vitoroviæa, Biljane Radovanoviæ, Miroslava Vlajiæa i Du¹ana Simiæa.
Terziæ je osumnjièen da je zloupotrebio slu¾beni polo¾aj i na njih vr¹io pritisak da „zemunci“ koji su bili osumnjièeni za otmicu Miroslava Mi¹koviæa tokom 2001. godine budu pu¹teni iz pritvora.
Kako saznaje „Blic“, Terziæ u iskazu u istrazi nikoga nije teretio, niti je govorio da je neko na njega vr¹io pritisak da pripadnici klana budu pu¹teni na slobodu.
On je, kako saznajemo, ponovio raniju tvrdnju da nije radio ni¹ta nezakonito prilikom istrage Èetvrtog op¹tinskog tu¾ila¹tva o „zemuncima“, dodav¹i da su se za taj predmet interesovali premijer Srbije Zoran Ðinðiæ i ministar policije Du¹an Mihajloviæ. Terziæ ih je, prema njegovim reèima, informisao o predmetu, ali je istakao da ne zna za¹to su se oni interesovali za predmet.
Terziæ je rekao da je nekoliko puta u kancelariji kod Du¹ana Mihajloviæa video tada¹njeg ¹efa poslanièke grupe DOS Èedomira Jovanoviæa. Tako je demantovao tvrdnje Jovanoviæa da ga ne poznaje i da ga nikada nije video.
Liberalno demokratska partija, iako je ranije najavila, danas nije predala dokument kojim dokazuje da je Terziæ uhap¹en samo da bi la¾no optu¾io Èedomira Jovanoviæa. Ova stranka je samo u pismu koje je uputila predstavnicima najvi¹ih dr¾avnih organa optu¾ila ministra policije Dragana Joèiæa da je „odabranim medijima“ podelio „papir“ u kome se iznose optu¾be na raèun Jovanoviæa.

blic