heroji? danas!?

Started by aziraphale, 25-07-2007, 18:28:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Enea

Moj Deda, jedan jedini za sva vremena, pravi, pravcati heroj.. ali on vecj neko vreme nema fizicki oblik.. ali zivi i dalje, bash kroz sve te stvari koje ga chine mojim herojem..

dirigent

Biti heroj moze da bidne svasta, a i to zavisi da li posmatramo iz treceg lica ili smo mi akteri nekog herojskog cina.

Na primer onaj ubogi vojnik pod Aleksandrom Velikim kod Gaugamela je znao da mora da stane pred ,(a kamoli pobedi)  milion Persijanaca (Grka bilo 50000). On je heroj u ocima drugih , ali u tom trenutku on moze samo da bira izmedju zivota i sigurne smrti , njemu je to borba za egzistenciju , a tad svaka emocija nestane pred velicanstvenoscu onoga sto ce se prepricavati vekovima... 

Sasvim drugo  je herojstvo unutar sebe (sto je ovde pominjano) u smislu spremnosti donosenje bitnih odluka u zivotu koje nas guraju napred , ali nemaju izvestan izhod.
      Generalno osnovna razlika izmedju uspesnih i neuspesnih tj. pasivnih ljudi je ta sto prvi u svom zivotu donesu mnogo takvih odluka. Posledica je da iako im se desi nekad da se okliznu i padnu to iskustvo ih cini prilagodljivijim.
      I tu postoje doduse nijanse izmedju onog kockarskog extrema do totalne ambivalencije.

Al-Jasmina

Herojstvo kao pojam IPAK ne sme pasti na suvise prizemne grane  :)

Dodje mu otprilike kao sve cesce silovanje reci,
ociti primer upotreba reci "vrhunski" za svaku relativno dobru stvar
:bljak:
Toliko je ta rec zloupotrebljena da bi se dogodilo da idem na neku operaciju i da me krenu
medicinske sestre tesiti tako sto kazu da ce to obaviti vrhunski hirurg,
mislim da bih u neverici i uz vrisak iskocila kroz prvi prozor u slobodu!

elem,
ne smemo dozvoliti da se neki uzviseni momenti otope kao led na suncu
Gde bi nasa civilizacija bila bez onog uzvisenog sto nas goni na neverovatna dela!
:)

Darker

Izlazak iz robovlasnièkog dru¹tva (gde nije mogao svako da bude heroj) u socijalizam pa kapitalistièku demokraCiju, nagoni na pomisao da smo svi jednaki, ili barem da postoji ¹ansa da budemo, zato i postoji hiperprodukcija, u kojoj ja zdu¹no uèestvujem, pi¹uæi ovo :K :wink:
Ako smo svi jednaki, onda sam i ja jednak, a po¹to realno nisam heroj, a ¾elim to biti, ajde da uproseèimo herojstvo :wink:
©to bi rekao Branislav leèiæ, tumaèeæi Bajazita u malinastom Boju na Kosovu(koji je ipak obele¾io moje detinjstvo :K): brat jeste svetinja. Ali i ja sam brat, Jakobov brat. Znaèi - i ja sam svetinja! Ubijte Jakoba... :K

Vrh, brate, extra, super, volim te, heroj, car, idol...
D¾azira, kne¾e!!!! :Bog :Bog :K :K :K

zoe

Che Guevara

Херој. Легенда. Икона.

Младић који је боловао од астме. Завршио студије медицине за 3 године. Лечио лепрозне које су већ сви други отписали и показао им људскости. Њима који су животарили у карантинима.
Покренуо револуцију. Праву. За општи бољитак. За добро својих сународника и читаве Латинске Америке. А та револуција још није окончана... Харизматични "амбасадор новог доба".
Након вести о његовој смрти, милиони младих широм света изашли су на улице и тргове са једном мишљу: "Че је жив!"

Smrda

Jao Zoe,carice...
Upravo citam dnevnik motocikliste,
po ko zna koji put,....
i razmisljam o njemu...
i slazem se sa tobom...

dal' je heroj neko ko radi za druge ili za sebe?
ko se izdize iznad materijalnog?
ili se prizemljuje istom?
i da li je heroj opste prihvacena definicja?
ne bih rekla..

Mashrum

Quote from: Al-Jasmina on 28-07-2007, 23:45:57
i na kraju:
Heroj je svako ko IPAK ucini nesto uprkos svim glupim i iracionalnim preprekama neko spreman da ispolji golu hrabrost!
  :smekerica:

Gola istina,mozgu moj.  :wink:

dirigent