Sta pokazati strancu koji dodje u Srbiju?

Started by katarina, 02-08-2007, 21:23:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

katarina

Aj'te ljudi pomagajte! Trebalo bi da mi dodje brat iz Slovenije(poreklom Srbin, ali otezano prica i razume srpski). Bio je vec par puta ali nikada izvan BG. Ono sto je meni palo na pamet su:

Beli dvor
Novi Sad
Oplenac
mozda neko banjanje u Beloj Crkvi-cula sam da je tamo super

Da cujem predloge u krugu do 1h od Beograda! HVALA!

zoe

Мислим да је Сомбор супер! Тамо се можеш правим фијакером на друм извести! Из Сомбора је песник Лаза Костић па се може посетити његов дом, као и сликар Милан Коњовић чијих слика има у локалном музеју! А и Сомбор има неки диван шмек, бејах једном тамо, радо бих ишла опет... :)

Што се БГ-а тиче, постоји оно крстарење Савом или Дунавом (не знам тачно), траје око сат времена (а можда и за ово грешим)... у сваком случају, занимљиво је видети Београд са воде! :)

Smrda

da se nadovezem..
izlozba na Kalisu,kaj sad traje,pod obavezno...
krstarenje,koj je Zoic spomenula,takodje...
Mokra gora...nije daleko..
lubardina izlozba

oplenac
salas...dvor dundjerski...
manastiri..
itd...

Darker

Korèagin!
Ja vodio moje Slovence, bejahu odu¹evljeni :K
na Titovom grobu su garant veæ bili :K
Avala?

Smrda

Quote from: Darker on 03-08-2007, 08:32:48
Korèagin!
Ja vodio moje Slovence, bejahu odu¹evljeni :K
na Titovom grobu su garant veæ bili :K
Avala?
pa sad ako cemo po kafanama,tu su Panteri i Burence...nezaobilano...
i Mika Alas...

katarina

Hvala do neba! Imam na raspolaganju 4 dana! Gotov je! :K

ivilija

Obavezno ih odvedi u kafanu "?" kod Saborne crkve!!! Ja sam tamo vodila sve strance koji su mi bili u poseti i mogu reci da su bili odusevljeni!!! (a i sama volim da odem tamo).
Ah da Gardos, Zemunski kej, da ne zaboravimo Adu i kao sto je Zoe pomenula krstarenje...Beograd sa vode...ja bila nocu i bilo je super...ujedno i zurka..djuska i sve sto uz to ide!!!
pozz slovencima :wave:

*

Mi smo pre par dana vodali jednog Spanca po gradu, doduse nismo stigli da se organizujemo da ga vodimo van Bg-a, ali smo i Bg tako lepo prospartali da se prosto odusevio, jer kad stranci dodju u dragi nam Bg obavezno ih svi vode da gledaju rusevine od bombardovanja, sto za njih i jeste neka atrakcija... :bljak:
A sto se Slovenaca tice, mislim da treba staviti akcenat na provod, provod i samo provod jer se oni time nenormalno oduseve kad dodju u Bg, jer to nemaju tamo. Tako da ti savetujem da ga provedes malo po gradu preko dana, eventualno da skoknete na neki izlet van grada, mozda i do Novog Sada, a da uvece obilazite splavove u zavisnosti od toga koji muziku brat voli da slusa.
Veruj mi, neces pogresiti! :wink:

P.S. I, naravno, povedi drugarice  :~

katarina

Sve sam vec isplanirala, samo da dodje! Hvala! Veliki deo toga sto ste naveli sam uvazila, sem onog Sombora, mnogo je daleko, a moj golfic bas i nema krila:)

kruger

Odvedite ga u pekaru na burek,pa posle popijte jednu rakiju s nogu,pa onda do lokalne kafane :ziveli :igra:,a u rano jutro na vruc hljeb opet u pekaru!
PEKARA-BOLJE BUREK NEGO BIG MEK! :K

woolloomooloo

Na picu sa GOVEDjOM salatom u B U C K U!!!!!!!!!