Meridijan SuperLiga 2007/2008

Started by mikele, 10-08-2007, 13:02:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

MSL: Partizanovih pet lakih komada

U derbiju 15. kola Merdijan Superlige fudbaleri Partizana pobedili su OFK Beograd sa 5:1. Na ostalim meèevima odigranim u subotu postignuti su sledeæi rezultati: Banat - Èukarièki 1:3, Vojvodina - Napredak 2:0, Borac - Mladost Luèani 2:0, Hajduk - Smederevo 3:1. U nedelju od 13 èasova na stadionu Obiliæa igraju Be¾anija i Crvena zvezda, a posle nepotpunog 15. kola Partizan ima pet bodova vi¹e od Vojvodine i sedam vi¹e od Crvene zvezde.

Partizan je protiv OFK Beograda odigrao mo¾da najbolju utakmicu sezone, zahvaljujuæi raspolo¾enom Moreiri i dobrim Dijari, Jovetiæu i Rukavini, u veæem delu meèa lopta se brzo kretala, a 'Romantièari' su samo disciplinovanom igrom u odbrani uspevali da se brane.

Pred oko 3.000 gledalaca prvi gol viðen je u 9. minutu. Dijara je pro¹ao, zaobi¹ao Iliæa i pogodio. Posle dobre prilike Jovetiæa na dodavanje ®uke u 22. minutu ostalo je 1:0, a gosti su izjednaèili zahvaljujuæi sreæi i gre¹ci golmana 'crno-belih' Bo¾oviæa.

Stefan Baboviæ je u 27. minutu ¹utirao sa 35 metara, a Bo¾oviæu lopta pro¹la 'kroz ruke'.

U fini¹u poluvremena Partizan je napadao, u 39. minutu Moreira i Jovetiæ su odigrali dupli pâs, a Portugalac lako savladao golmana gostiju.

Dva minuta kasnije bilo je 3:1, dobru akciju domaæeg tima Nuhi je prekinuo prekr¹ajem nad Dijarom u ¹esnaestercu, a Jovetiæ sa 11 metrar postigao gol.

U poslednjem minutu prvog poluvremena brza i taèna akcija ®uke i Moreire 'izbacila' je Rukavinu pred Iliæa, a kapiten Partizana je pogodio suprotan ugao.
Na poèetku drugog poluvremena Partizan je imao nekoliko dobrih prilika, ali svakako najbolju je imao Stevan Jovetiæ, koji je izgubio duel '1 na 1' sa golmanom gostiju Radi¹om Iliæem.

Konaèan rezultat, 5:1, postigao je Laziæ u 79. minutu, posle duplog pasa sa Lazetiæem.

Za 90 minuta gosti nisu uspeli da odigraju dobru akciju i stvore priliku, a Partizanova odbrana sa Rni¾em i Mihajlovim u sredini, posle puno utakmica funkcionisala je odlièno.

Èukarièki je izvanrednu seriju pod voðstvom Dragoslava Stepanoviæa nastavio trijumfom u Zrenjaninu. Ekipa sa Banovog brda dva puta je dolazila u voðstvo, golovima Vilotiæa i Petkoviæa, a jedini strelac za domaæina Igor Stojakoviæ propustio je ¹ansu da ponovo izjednaèi u 85. minutu. Meè je odluèen u nadoknadi vremena golom Bojoviæa.

Smederevo je u Kuli vodilo na poluvremenu golom Mirosavljeviæa iz penala, ali je Periæev ¹ou u drugom poluvremenu doneo pobedu domaæinu. Periæ je u dva minuta na startu drugog dela potpuno preokrenuo rezultat, a u fini¹u meèa je asistirao (dodu¹e nehotice) Vasiljeviæu za konaènih 3:1.

D¾ozef Kizito je bio junak pobede Vojvodine nad Napretkom. Uganðanin je pokrenuo oba napada iz kojih su postignuti golovi, autogol Pavloviæa u fini¹u prvog i pogodak Drakuliæa u zavr¹nici drugog poluvremena.

Borac je dobio moravièki derbi sa Luèanima rezultatom 2:0 i ponovo se probio na èetvrto mesto. Simiæev gol razdvajao je dva tima do samog fini¹a, kada je Kostiæ udvostruèio prednost Èaèana.

Tabela:
1. Partizan 15 10 5 0 34:13 35
2. Vojvodina 15 8 6 1 23:13 30
3. Crvena zvezda 14 7 7 0 21: 8 28
4. Borac Èaèak 15 6 5 4 14:11 23
5. OFK Beograd 15 6 4 5 17:18 22
6. Èukarièki 15 4 7 4 14:15 19
7. Mladost Luèani 15 4 7 4 15:17 19
8. Banat 15 4 4 7 15:21 16
9. Hajduk Kula 15 3 5 7 13:18 14
10. Napredak 15 3 4 8 9:17 13
11. Smederevo 15 3 3 8 15:26 12
12. Be¾anija 14 2 1 11 9:22 7

B92

johny cage

svaka cast nasty za inf. imas poziv da dodjes u krusevac 8.3.2008. (dan zena ) da vidis kako cemo da pobedimo zvezdu. kad je mogla bezanija da ih ovako namuci, mi cemo sa 10000 navijaca da ih razbijemo. HO HO HO

ThymusMedica

Hajduk pobedio 3-1 Smederevo:ziveli :ziveli :ziveli :ziveli :ziveli

darusaz

Ја срећом нисам овај пут ишао на "ЈНА", иначе бих добио срчку. Две године ОФК "Београд" одиггра најпартију баш против "Партизана", а сада....  :hmm

nasty girl

Quote from: darusaz on 09-12-2007, 21:23:35
Ја срећом нисам овај пут ишао на "ЈНА", иначе бих добио срчку. Две године ОФК "Београд" одиггра најпартију баш против "Партизана", а сада....  :hmm

tog subotnjeg dana, umesto na JNA ja krenula polako ka fakultetu jer sam imala ispit... Na poluvremenu zovu mene ljudi da mi kazu da je 4:1 za Partizan, ja sam misssssssssslila da me loze... i posle kada sam dosla kuci i videla 5:1 bas sam se iznenadila, pogotovo zato sto je ofka tim kome je tesko dati gol...

nasty girl

"Veèiti derbi" bez publike, Zvezdi tri meèa
Ponedeljak, 10. decembar 2007. 16:08

Fudbalski klub Crvena zvezda ka¾njen je sa tri utakmice igranja na svom terenu bez publike i sa 500.000 dinara zbog nereda navijaèa na meèu sa Hajdukom iz Kule, saop¹tili su disciplinski organi Zajednice fudbalskih superliga¹a.

Generalni sekretar Zajednice Miodrag Jankoviæ na konferenciji za novinare rekao je da Zvezda ima rok od osam dana za podno¹enje ¾albe.

Ako Zvezda ¾albom ne uspe da smanji kaznu, naredni "veèiti derbi" sa Partizanom u 18. kolu Meridijan Superlige igraæe se pred praznim tribinama stadiona crveno-belih.

Medjutim, eventualna ¾alba ne odla¾e izvr¹enje kazne, ¹to znaèi da æe Crvena zvezda veæ u sredu protiv èaèanskog Borca igrati pred praznim tribinama.

Zvezda je ka¾njena zbog lo¹e organizacije utakmice sa kulskim Hajdukom, koja je odigrana 2. decembra u Beogradu i kada su navijaèi Crvene zvezde bakljama naneli te¹ke telesne povrede pripadniku ¾andarmerije u civilu Neboj¹i Trajkoviæu.

Prvotimac crveno-belih Nenad Milija¹ neæe moæi da igra na dve utakmice zbog iskljuèenja na utakmici protiv Kuljana, dok æe igraè Hajduka Savo Paviæeviæ pauzirati na jednom meèu zbog dva ¾uta kartona.

(MONDO)

hulio_salinas

:shock :wall:

Debili! Pa zar æe jedina utakmica u na¹em fudbalu koja vredi (makar zbog tradicije) biti bez publike?!

Ne verujem... Ne znam ¹ta da ka¾em... Besan sam.

nasty girl

ja mislim da su vas bas odrali....

koliko sam cula zalice se zvezda...

mikele

Па и треба да се жали,али шансе су им мале.
Једино као се не сажале због разлога које је навео Хулио.Мада чисто сумњам.
Још само мало ме дели од одлуке да скроз дигнем руке од домаћег фудбала.Још само мало...

biwi

mikele ti ces da dignes ruke od naseg fudbala, a ja sam vec digao!!!! prvo fudbal mafija, pa ovo sve sa policijom je definitvno kraj nasem fudbalu! da li znate da je od 2000 do danas na transfere fudbalera C.Zvezde neko zaradio 25.ooo.ooo. evra!!!!! kada sam cuo za ovo bio sam frapiran, evo tri najvece pronevere, Nikola Zigic je kako se god nas vodi placen 5.ooo.ooo.evra( pola zvezda, pola calasan), Goran Drulic 2.000.000, Bosko Jankovic 1.500.000!!!!

a njihove cene, bar koliko su Rasing, Saragosa i Majorka uplatili zvezdi su sledece:

Zigic 12.000.000.
Drulic 7.000.000
Janklovic 3.750.000

pa vi vidite, a zvezda kupuje nekog Barkosa, Salasa i kompaniju.... Frapiran sam svim ovim, i mislim da je i bolja kazna da zvezda do kraja sezone igra predpraznom publikom, da pohapse sve clanpve uprave, i da ih novcano kazne makar sa 2.000.000din, 500.000 je nista!!!!!

od jednog evropskog velikana ostalo je samo ime..... tuzno, ali istinito!!!!!

hulio_salinas

Sve je to u redu, ali ¹ta je sa ostalim klubovima. Ja ne mogu da verujem da su samo u Zvezdi neèista posla.

Ovde imamo 2 stvari:
1. kazna zbog nereda na tribinama;
2. hap¹enje funkcionera.

1. Neka kazne, jer su stvarno bili neredi. Ostaje nejasno za¹to nisu zaustavljeni sukobi od strane onih koji treba to da zaustave. Ali da ne pro¹irujem dalje. Lièno, mislim da Zvezda i policija treba da podele odgovornosti. Znaèi, prepoloviti kaznu Zvezdi i kazniti policiju da ne sme 2 utakmice da dolazi na stadion ( :> ).

2. Neka pohapse sve. Ne samo u Zvezdi. Nije mi jasno za¹to je sve od jednom krenulo na Zvezdu. Da sam malo gluplji nego ¹to jesam, pomislio bih da je to neka akcija protiv FK "Crvena Zvezda". Ali ajde da ne budemo ljubitelji teorija zavere, posmatraæemo na to kao na poèetak jedne velike akcije. Ako su mogli da udare na najveæi klub, za¹to ne bi mogli i na sve ostale. Jo¹ kad bi udarili i na Partizan (ovo nema veze sa voljenjem jednog ili drugog kluba), svi mi¹evi bi se prestra¹ili. Treba oèistiti go*na u dva najveæa kluba i idemo dalje. ©ta je sa Bjekoviæem, Zeèeviæem... i ostalom mafijom? Ne mogu da verujem da su samo u Zvezdi to radili. Ponavljam: nema ovo veze sa tim ¹to navijam za Zvezdu; ja sam za to da poène akcija protiv mafije... SVE! A ne samo u jednom klubu.

:wave:

nasty girl

Quote from: hulio_salinas on 11-12-2007, 08:50:03
Sve je to u redu, ali ¹ta je sa ostalim klubovima. Ja ne mogu da verujem da su samo u Zvezdi neèista posla.

Slazem se sa tobom....Sta je sa partizanom? Jbg u partizanu je trenutno previse mafije i mislim da partizan nece niko proveravati uopste... Pa da li ste se zapitali zasto je Savo Milosevic odsutao od igre za predsednika partizana?

mikele

Прочитао сам данас да је и Партизан на дневном реду,пре свега због трансфера Матеје Кежмана у ПСВ.
А пазите сада ово:сви причају да су ухапшени функционери Звезде и да се Звезда чешља уздуж и попреко због финансијских малверзација,а то су потпуно две одвојене ствари.Дамјановић и компанија су ухапшени због пропуста у организацији меча Звезда-Хајдук(каква глупост),а не због малверзација.Тако да ја лично мислим нема ништа ид свега овога.Мислим,биће казни,али не због малверзација,већ због пропуста у организацији меча,бла,бла...
Што је јадно и смешно :wall:
======================================================
Тема о мафији у српском фудбалу је овде (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,11505.0.html)
Тако да се полемика око тога наставља тамо,а овде је тема Мердијан Суперлига :wink:

johny cage

Serbia - Superliga
15:13 December 12 

FT Cukaricki Belgrade 1 - 1 Hajduk Kula

FT Mladost Lucani 0 - 1 Vojvodina Novi Sad

FT Napredak 0 - 2 Partizan Belgrade

FT OFK Belgrade 0 - 2 FK Banat

FT Red Star Belgrade 4 - 0 Borac C.

FT Sartid Smederevo 2 - 1 Bezanija

posle 15. og kola napredak je pretposlednji i polako gubi bitku za opstanak , hajduk i smederevo su napredovali ka sredini tabele, a bezanija je sigurno ispala.
Najvece iznenadjenje je pobeda banata, da je bio remi sad bih imao 1260 din vise. Cukaricki je kao hit prvenstva ali ta ekipa tesko dolazi do pobede, tako da sam bez teskoca pogodio iks. Za sledece kolo siguran fiks je pobeda banata nad napretkom!

nasty girl

Partizan potvrdio jesenju titulu

Fudbaleri Partizana osvojili su titulu jesenjeg prvaka Srbije. Oni su posle 17. odigranih kola, a pred zimsku pauzu zavr¹ili kao prvoplasirani tim Meridijan Superlige. U poslednjem jesenjem kolu Partizan je na svom stadionu pobedio luèansku Mladost pred oko 3.000 gledalaca sa 4:0. Golove su postigli ®uka, Dijara, To¹iæ i Jovetiæ. Na drugom mestu je Crvena zvezda, koja je iz derbi susreta u Novom Sadu protiv Vojvodine izvukla nere¹en rezultat 1:1. Domaæin je poveo golom Popoviæa, a izjednaèio je Ognjen Koroman.

Rezultati 17. kola:

Be¾anija - Hajduk 1:0 (1:0)
Strelac: Vukajloviæ u 34. minutu.

Borac - Smederevo 0:2 (0:1)
Strelac: Mirosavljeviæ u 8. i 56. minutu.

Banat - Napredak 0:1 (0:0)
Strelac: Vujoviæ u 56. minutu.

OFK Beograd - Èukarièki 0:3 (0:0)
Strelci: Bojoviæ u 52, Popoviæ u 69. i Marjanoviæ u 87. minutu.

Partizan - Mladost 4:0 (1:0)
Strelci: ®uka u 2, Dijara u 65, To¹iæ u 72. i Jovetiæ u 85. minutu.

Vojvodina - Crvena zvezda 1:1 (1:1)
Strelci: Popoviæ u 13. za Vojvodinu, a Koroman u 35. minutu za Crvenu zvezdu.

Tabela:
1. Partizan 41
2. C. zvezda 35
3. Vojvodina 34
4. Èukarièki 23
5. Borac 23
6. OFK Beograd 22
7. Banat 19
8. Mladost 19
9. Smederevo 18
10. Napredak 16
11. Hajduk 15
12. Be¾anija 10

Pobede tri ekipe sa dna tabele zabele¾ile su pobede i time uèinile borbu za opstanak izuzetno zanimljivom, jer je od sedmog do jedanaestog samo èetiri boda razlike.

Èukarièki je pobedom na Karaburmi uspeo da se probije èak do èetvrte pozicije, ¹to je nagrada za atraktivan napadaèki fudbal demonstriran od doslaska Dragoslava Stepanoviæa u klub.

Derbi u Novom Sadu re¹en je u prvom poluvremenu, kada su postignuta oba pogotka. Vojvodina je povela u 14. minut, kada je Popoviæè iz slobodnog udarca pogodio stativu, a lopta se od golmana Zvezde Banoviæa odbila u mre¾u. Deset minuta pred odlazak na odmor Koroman je na asistenciju Milija¹a uzvratio udarcem sa 16 metara, takoðe posle odbitka od stative.

Vojvodina je bila bolja u prvih pola sata, kada je igrala mnogo jednostavnije i u nekoliko navrata pretila. U tom peridu viðen je i najatraktivniji potez na meèu – volej Despotoviæa.

Zvezda je najbolje ¹anse imala odmah posle izjednaèenja i na startu drugog poluvremena, posle èega su se obe ekipe zadovoljile remijem.

Partizan je jesen zavr¹io sa ¹est bodova prednosti, posle ubedljive igre protiv Luèanaca. Otpor gostiju sru¹en je veæ u drugom minutu, kada je mre¾u pogodio ®uka, a u drugom poluvremenu zabele¾ena je ubedljiva pobeda.

Zanimljivo je da je vodeæa trojka srpskog fudbala ukupno do¾ivela samo jedan poraz ove jeseni (Vojvodina, i to u duelu sa Partizanom), i da su preostala èetiri meðusobna duela klubova sa vrha zavr¹ena bez pobednika.

B92

--------------------------
bas lep dan za utakmicu, malo hladno, ali uz prave ljude i 4:0 ne treba vam nista vise....  :pljes: :pljes: