Pozdrav iz...

Started by zoe, 12-07-2006, 22:04:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ksenija

Pozdravche iz Kaira... :~

Darker

pozdrav iz Bgd-a :> Jutros se vratih iz predivnog Platamona. nisam imao vremena za net, ¹to mi je prosto neverovatno!
O agenciji: halo tours(koji organizuje putovanja i za ZPU). Iskreno nisam odu¹eljen, ali ni razoèaran. Slogan im je:sa stilom, za malo para... Pa za malo para-mo¾da, ali neki stil nisam uoèio... Vodièi su prilièno flegmatièni i nezainteresovani, u fazonu su: vi ste studentarija, mladi ste-ludi ste, snalazite se sami, ¹ta vas briga... Imate neke exkurzijice, ali vam ne preporuèujemo da idete na njih, jer biste nas previ¹e iscimali, a nama je veæ muka i vas studenata i ove glupe grèke :> :> e zato mi sami lepo sednemo na voz do Soluna - povratna karta 6 € i provedemo se fenomenalno(ovo mi je 3. put u Solunu a video sam stvari ko nikad do tad. Recimo - Harley Davidson bar, gde nam je lik opu¹teno pustio DVD Whitesnake-a). U principu - vodièi vam ne slu¾e ama ba¹ ni za ¹ta...
O mestu: savr¹eno malo mesta¹ce, sa kejom koji podseæa na Budvu (sa sve kretenskim kafiæima koji stoje jedan do drugog i iz kojih tr¹ti neki tuc-tuc, kao Rafaelo i onaj do njega), ali pru¾a neverovatno moguænosti... 10 min odatle se nalazi Neipori u kome postoji ¾eleznièka stanica i voz koji ide od Atine do Soluna - genijalno. Ima jednu pe¹aèku zonu - agoru u kojoj se nalaze suveniri, tavernice itd. u svakom sluèaju opremljeno, malo turistièko mesta¹ce, sa veæinom stanovnika koji dobro znaju ili natucaju Srpski... ako ne - Engleski govori 90%.
More - razoèarenje u smislu kolièine meduza - oèekivali smo bar 15 po kvadrtanom metru mora, a ispade samo 7-8 :> :> prvog dana sam se fizièki zbli¾io sa jednom, ali ih odtada ve¹to izbegavam, metodom voajerizma ili apstinencije dubine :wink:
Pla¾e: u samom mestu je kamenjar koji je ¹irok 2 metra a odmah iznad je put, odnosno kej, ali na 5 min pe¹aèenja od centra postoji Olimpyc beach koja se prostire du¾inom od 12 km do Neiporia - savr¹ena pe¹èana pla¾a sa le¾aljkama i sunobranima koji se ne plaæaju ako ste recimo gost kafiæa ispod koga su, ali i bez toga- suncobran je tamo najisplativija investicija  - 4,5€
More je malo slanije i ima meduza, ali je u principu èisto. Pla¾e prepune ¹kljki, ko ih voli  - u¾ivancija... sa pla¾e pogled pièi na ogromni olimp na kome se vide sante leda i sneg, ¹to je prosto neverovatno s'obzirom na vreme u samom Platamonu - sunce svakog dana sa proseènom temp. od 35 stepeni, koja se dodu¹e, mnoooooogo lak¹e izdr¾ava nego u Beogradu.
moguænosti za provod-  neogranièene uz malo ma¹te. Npr. kuliranje noæu na pla¾i uz recimo tekilu i tompus je savr¹eno... U blizini(recimo pola sata brzog hoda) se nalazi brda¹ce sa tvrðavom na vrhu. Veèe kada odluèismo da je posetimo, odr¾avao se neki blues festival za koji nismo ni znali... Po¹to smo veæ dop¹e¹aèili do vrha,  palo je te¹ko razoèarenje kada smo skapirali da se ulazak na tvrðavu(tj.oko nje) zbog tog festivala naplaæuje 10€... krenusmo polako kuæi, ali na 20 metara od glavnog ulaza spazismo kzju stazicu koja se kroz neko ¹ipra¾je penje do same stazice ka uzvi¹enju na kome se festival odr¾avao, te opu¹teno u¹tedesmo 60€, obiðosmo tvrðavu i u¾ivasmo u jednoj od najboljih blues svirki, jo¹ od kad Point Blank ne svira vi¹e u Atomu...
generalno je sve dooooooosta skupo, ali vredi svakog centa... recimo porcija sladoleda sa tri ukusa ko¹ta 4,5€ ali vredi za jeadn obimniji obrok, kako sednete za sto tako vam donesu svima po èa¹u vode, a obièaj je da uz piæe obavezno idu grickalice( indijski orah, pistaæi, kikiriki...) i èinija voæa...
za koji dan dobijete slièke i eventualno jo¹ neki komentar, ako vas nisam uni¹tio ovim :> :> :> :>

sandric

Pozdrav iz Bodruma...tamo je stvarno fenomenalno

KaBoom

Pozdrav iz Novog Sada... Bio sam na ©trandu! :P

rade

Pozdrav iz Londona.

Trenutno sam na Farmaceutkom fakultetu i mogu vam reci da nije nesto ekstra opremljen. Ceo faks ima recimo 5 HPLC aparata, dok npr u Ljubljani imaju 37. Beograd ima 3 (ako sam dobro upucen), a NS samo 1.
Zgrada je veoma stara. Lokacija je super. Laboratorije su u veoma losem stanju. Za one koji zele da obidju sajt faksa neka se konektuju na:

http://www.pharmacy.ac.uk/

Bred

pereca

Ako im je bas frka, pozajmicemo im jedan HPLC, al`da vrate.

Bred

Da, gde su svi oni koji su obecavali slike sa letovanja,a? :F

zoe

Evo, ja drzim obecanje! Kao sto rekoh, Barselona  :Bog

E da , rece mi Gaudi da pozdravim Darkera! :wink:

yeca

Sagrada familia.. prelepa je  :)

rade

Pozdrav iz Ljubljane - oporavljam se od Londona  :'(

Darker

Evo malo slika iz zemlje finalista svetskog prvenstva!
Lep pogled na kanjon odavde :>

Odavde ipak lep¹i :wink:

solun, grad u kome æu da ¾ivim!!

Igra duhova na tvrðavi :twisted:

Platamon noæu:

Pogled na sobu :>

Za kraj malo S&M-a :> :> :>

Bred

Stvarno dobre fotke D.

marer_86

dobre dobre nema sta...

zoe