Tenis - US open 2007

Started by tarantulica, 23-08-2007, 13:48:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ko æe biti na¹ najbolje plasirani takmièar?

Novak Ðokoviæ
Jelena Jankoviæ
Ana Ivanoviæ
Janko Tipsareviæ
Nenad Zimonjiæ

tarantulica

Poèinje US open  :~ :~ :~

Tema od juèe je odlutala...
Da probamo ponovo...

Za poèetak, ¾reb:

Djokoviæ prvo protiv Anèiæa

Najbolji srpski teniser Novak Djokoviæ na startu poslednjeg Gren slem turnira u sezoni, US Opena, igraæe protiv Hrvata Marija Anèiæa, odluèeno je ¾rebom u Njujorku.

Na terenima Fle¹ing Medouza Djokoviæ æe se tek u finalu, ukoliko se plasira, sastati sa najboljim teniserom sveta ©vajcarcem Ro¾eom Federerom.

U prvom kolu njujork¹kog turnira Janko Tipsareviæ æe igrati protiv Amerikanca Rajana Svitinga, a ukoliko ga pobedi u drugoj rundi protivnik æe mu biti ©panac Rafael Nadal.

Najbolje srpske teniserke Jelena Jankoviæ i Ana Ivanoviæ nalaze se u istoj èetvrtini ¾reba, pa æe, ukoliko do tada pobede sve protivnice, sastati veæ u èetvrtfinalu.

U prvom kolu Jelena Jankoviæ igra sa Slovakinjom Jarmilom Gajdo¹ovom, dok æe protivnica Ane Ivanoviæ, na startu turnira biti Japanka Aiko Nakamura.

Potencijalna protivnica pobednici èetvrtfinalnog duela biæe najbolja igraèica sveta Belgijanka ®astin Enan.

(Tanjug)

Malo ¹arenih vesti za poèetak, da se ne uljuljkamo...

Pobeda Vemiæa, ostali na èekanju

Iskusni srpski teniser Du¹an Vemiæ plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za US open, dok su meèevi Ilije Bozoljca i Viktora Troickog zbog ki¹e odlo¾eni za èetvrtak.

Vemiæ je u noæi izmedju srede i èetvrtka vodio ¾estoku borbu sa Èehom Toma¹om Caklom, pro¹le godine finalistom turnira na beogradskom Gemaksu, da bi iz nje na kraju iza¹ao kao pobednik rezultatom 6:3, 3:6, 6:4.

Druga od tri prepreke na putu do glavnog ¾reba Vemiæu æe biti 13. nosilac kvalifikacija, Èileanac Pol Kapdevilja. Ukoliko bude bolji i od njega, igraæe sa Amerikancem D¾esijem Vitenom ili Hrvatom Rokom Karanu¹iæem.

Troicki æe svoj meè prvog pretkola protiv Meksikanca Bruna Eèagaraja poèeti od 16 èasova po srednjoevropskom vremenu (ukoliko ne bude ki¹e), dok Bozoljac i Argentinac Horasio Zebaljos igraju poslednji na terenu broj osam.

(MONDO)

Lukiæeva eliminisana na startu

Srpski tenis ostao je bez jednog od ukupno osam predstavnika u singl konkurenciji US opena, po¹to je Vojislava Lukiæ u prvom kolu kvalifikacija glatko pora¾ena od Ruskinje Galine Voskoboeve.

Dvadeset prva "kostura¹ica" predtakmièenja i 128. igraèica sveta slavila je u dva seta, rezultatom 6:4, 6:1. Lukiæeva (208. na WTA listi) je odlièno poèela meè, napravila brejk i povela sa 3:1, ali je od tog trenutka uspela da osvoji samo jo¹ dva gema.

(MONDO)

Darker

po¹to æe Ana i Jelena najverovatnije da se sretnu u èetvrtfinalu, ja glasam za ðokoviæa, mada mo¾da sad svi zataje, pa zimonjiæ kao u stara dobra vremena izvuèe najveæi rezultat... :wink:

Chef

Cenim da bi Djokovic ovde mozda mogao do finala, posto je beton njegova podloga. Samo se nadam da je spreman za meceve u 3 dobijena seta da se ne bi ponovila situacija kao na Wimbledon-u. ne znam sa kim Zimonjic igra dubl, ali svejedno nisu uigrani tako da od njega ne ocekujem mnogo. Tipsa ide na Nadala u 2. kolu... Nadam se da moze da napravi jos jedno veliko iznenadjenje, mada ne verujem da moze bas takvu senzaciju. Od devojaka jedna nece dalje od cetvrtfinala (javlja mi se). U zenskom tenisu je takva situacija da samo moze sa sigurnoscu da se kaze da ce Zastin da osvoji Roland Garros, a na ostalim turnirima ko pogodi, svaka mu cast.

Ivana_89

Mene brine Anèiæ... Deèko super igra, e sad je pitanje kako se oporavio od povrede i da li æe opet srediti Novaka, iskreno se nadam da neæe  :cvet

Ivke

Ja sam mnogo razocarana zrebom...pa ipak smo se sada navikli da  pobedjuju...  a mene ozbiljno plasi   Ancic...Ali svi cemo do kraja verovati u Novaka, naravno... :~ :~ :~ :~ :~

tarantulica

Troicki i Bozoljac podbacili

Srpski teniseri Viktor Troicki i Ilija Bozoljac pomalo neoèekivano poklekli su veæ na startu kvalifikacija za US Open.

Troicki, koji je bio postavljen za 28. nosioca u kvalifikacijama za poslednji Gren slem turnir sezone, pora¾en je od Meksikanca Bruna Eèagaraja sa 2:1, po setovima 1:6, 6:1, 6:4, dok je Bozoljca glatko u dva seta (6:3, 6:3) savladao Argentinac Orasio Zebaljos.

Nakon eliminacije Troickog, Bozoljca i Vojislave Lukiæ, jedini srpski predstavnik u kvalifikacijama za US Open ostao je Du¹an Vemiæ, koji je u prvom kolu nadigrao Èeha Toma¹a Cakla rezultatom 6:3, 3:6, 6:4.

Druga od tri prepreke na putu do glavnog ¾reba Vemiæu æe biti 13. nosilac kvalifikacija, Èileanac Pol Kapdevilja. Ukoliko bude bolji i od njega, igraæe sa Amerikancem D¾esijem Vitenom ili Hrvatom Rokom Karanu¹iæem.

(MONDO)

tarantulica

Eliminisan i Du¹an Vemiæ

U drugom kolu kvalifikacija za poslednji ovogodi¹nji Gren slem turnir, US Open, Èileanac Pol Kapdevilja savladao je Srbina Du¹ana Vemiæa sa 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 7:5.

mikele

Као што сам већ рекао у другој теми,Ану је скупо коштао пад са 4 на 5 место и то баш пред послетњи турнир из велике четворке.И зато,ако Бог да среће,имаћемо српско четврт-финале,а то аутоматски значи и једну нашу играчицу у полу-финалу.Али ипак да не идем толико далеко.
Што се самог жреба тиче,ја лично мислим да је Новак најгоре прошао јер у првом колу није могао да налети на тежег противника.Али ако је могао да победи Анчића на УС опену 2005 када је Новак био на 100+ месту на листи,а Анчић у првих 20,не видим разлога зашто то не би урадио сада када је 3 на АТП листи.Али и у другом колу га чека тежак посао јер игра против победника меча Степанек-Берлог.Само да вас подсетим Степанек игра одлично на бетону,играо је полуфинале мастерс турнира у Монтреалу(онај исти турнир на коме је Ђоковић победио Федерера у финалу).А у осминифинала или ти у 4 колу га највероватније чека Хјуит,најгора могућа варијанта.Тако да...Ма само нека Ноле иде по реду.
Јелена до дуела са Аном не би требала да има проблема,једино можда Дементијева би могла да јој зада неких проблема,а Ана има много тежи пут до њиховог међусобног дуела јер је у 4 колу највероватније чека шампионка овогодишњег Вимблдона Венус Вилијамс.
А Зимоњић ће највероватније играти у пару са Бупатијем из Индије.Они су прошле недеље освојили турнир у Њу Хејвену.
==============================================================================================================
US OPEN: Anèiæ otkazao, Novak protiv Hasea?
(http://nono9.us)

Hrvatski teniser Mario Anèiæ zbog upale ramena je otkazao uèe¹æe na Otvorenom prvenstvu SAD, ¹to je Novaka Djokoviæa zasad ostavilo bez protivnika u uvodnoj rundi poslednjeg gren slem turnira sezone.

Djokoviæ je pred sobom imao potencijalno veoma te¾ak duel sa nepredvidivim Hrvatom, koji se nedavno vratio na teren posle vi¹emeseène pauze prouzrokovane mononukleozom.

Kako je Spliæanin odustao, treæem nosiocu US opena rival æe biti jedan od "sreænih gubitnika" iz kvalifikacionog dela, a to bi prema nezvaniènim informacijama mogao biti Holandjanin Robin Hase. Devedeset peti igraè sveta pora¾en je u poslednjem kolu kvalifikacija od Meksikanca Bruna Eèagaraja, koji je prethodno bio bolji i od Viktora Troickog.

Anèiæevo odustajanje za Djokoviæa svakako predstavlja olak¹anje, s obzirom na to da je dvadesettrogodi¹nji Hrvat na avgustovskim turnirima po SAD najavio povratak igri zahvaljujuæi kojoj je pre 13 meseci bio sedmi igraè sveta (sada je broj 37).

Anèiæ je pre nekoliko nedelja povredio rame di¾uæi tegove, ali je uprkos bolu nastavio da igra i trenira. Snimak magnetnom rezonancom je kao uzrok upale ukazao na odlomljenu ko¹èicu u desnom ramenu.

(MONDO)

tarantulica

Jankoviæeva uspe¹na na startu  :~ :~ :~

Najbolja srpska teniserka Jelena Jankoviæ uspe¹no je na startu èetvrtog Gren slem turnira sezone savladala Jarmilu Gajdo¹ovu iz Slovaèke rezultatom 6:2, 7:6.

Jankoviæeva, koja je postavljena za treæeg nosioca, u drugoj rundi takmièenja igraæe protiv Olge Govorcove iz Belorusije, koja je u prvoj rundi nadigrala ©vedjanku Sonju Arvidson iz ©vedske sa 6:3, 2:6, 6:3.

Mlada, 19-godi¹nja Govorcova zauzima 65. mesto na WTA listi i do sada nije imala priliku da se sastane sa Jankoviæevom.

Popularna D¾ej D¾ej, koja ove godine igra svoj najbolji tenis u karijeri, pro¹le sezone ostvarila je navredniji rezultat na US Openu, zavr¹iv¹i takmièenje u polufinalu.

(MONDO)

willie the scot

novak ce osvojiti ovaj turnir.
poklopilo se sve da uspe.brzo je ispao u sinsinatiju, imao je vremena da se odmori.takodje je i opomenut porazom u prvom kolu, tako da...samo da ne razvlaci meceve bez potrebe losom taktikom... kao na vimbldonu.ovaj put imace pritisak kao drugi favorit za osvajanje titule, zanjuci novaka to mu je vetar u ledja.

tarantulica

Prenos meèa Ane Ivanoviæ poèinje oko ponoæi, na drugom programu RTS-a  :~ :~ :~

Sole

kako je igrala JJ?
nisam bila u mogucnosti da gledam, a bas me zanima.
sudeci po rezultatu, reklo bi se da je bilo lako, ali ona sa njenim oscilacijama... :roll:  :)):
ma, samo neka pobedjuje!

tarantulica

U drugom setu je vodila 5:1...  :ball2:

Posle je rekla da je imala neki problem sa patikama... 
Valjda æe uspeti da se uigra pre opasnih protivnica...  :cvet

Duke

Danas u 19:00 igraju Djokovic-Hase

Ja sam mozda jedini kome je zao Ancica, mislim da Noletu trebaju Jaki protivnici da se uigra i zbog motivacije, a ne ko na Roland Garosu da dodju neki slepci protiv kojih je zamalo ispao i da onda glat pukne od Rafe. A i volim Ancica, dok se nije povredio bio je mnogo dobar. Medjutim mislim da bi ga Nole dobio sada i da je u najboljoj formi, jos nacionalizam, bio bi cudo od meca.

Ovde nema kise kao na wimbldonu tako da nema na srecu opasnosti da na kraju zbiju meceve i za$eru stvar, moslim da nole moze da pobedi rafu na travi, i da je mogao jos ove godine

Masha

Ivanoviæeva ubedljivo savladala Aiko Nakamuru u prvom kolu

Lak posao za Anu

Za samo sat vremena srpska teniserka Ana Ivanoviæ je u prvom kolu poslednjeg grend slem turnira u ovoj godini, US opena savladala japansku igraèicu Aiko Nakamuru sa 6:1, 6:1. Ivanoviæeva je sna¾nom i koncentrisanom igrom, ubitaènim udarcima sa osnovne linije, dr¾ala Nakamuru u podreðenom polo¾aju od prvog do poslednjeg udarca u meèu. U narednom kolu protivnica Ane Ivanoviæ biæe Francuskinja Aravan Rezai, koja je eliminisala Horhelin Kravero sa 6:3, 7:5.

izvor www.blic.co.yu

Gledala sam sinoc mec. Ana jeste neuporedivo bolja od Japanke, sto i rezultat govori, ali, ja sam se strasno nervirala jer je prvi servis bio katastrofa. Mora da popravi prvi servis jer protiv bolje rangiranih teniserki ce joj ici mnogo tesko ako ovako nastavi.