Tenis - US open 2007

Started by tarantulica, 23-08-2007, 13:48:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Ko æe biti na¹ najbolje plasirani takmièar?

Novak Ðokoviæ
Jelena Jankoviæ
Ana Ivanoviæ
Janko Tipsareviæ
Nenad Zimonjiæ

willie the scot

spanci imaju naviku od igranja na shljaci da se izvlace na forhend kad god mogu. moja ima neverovatan forhend i krece se fantasticno. ako nole ne pocne agresivno nema sanse protiv njega. ovaj put ne sme da ceka gresku protivnika i da mu to bude taktika.
ne znam sta se desava sa djokovicevom igrom na mrezi...ocajna je. gde mu je maks vudvord?

mikele

Quote from: zabica on 06-09-2007, 09:38:56
Ja za cakvetadze (valjda se tako preziva :happy:) ipak je mlada i prvi put je dogurala do 1/2 finala :pljes:
Па то ти није баш паметно,с`обзиром да Чакветадзе може врло лако да прескочи Ану на ВТА листи. :wink:

Што се тиче меча Ана-Венус,гледао сам га и пробудио сам цео комшилук јер сам псовао Венус до зла бога.Мислим,није она ништа крива,девојка игра за себе и то врло добро.Али нервирало ме је то што је трећи сет одсервирала као никада у животу.Ево и доказа:у прва два сета 8 дуплих грешака,у трећем ниједна;у прва два сета 4 ас ударца,у трећем 5,проценат убаченог првог сервиса у првом сету 53%,у другом 48%,а у трећем 73% :shock.Уместо да сервис стално опада јер су играчице све уморније,код ње је у последњем сету рапидно порастао.Ево још једног податка који можда нисте приметили:у последња сва гема на свој сервис(при резултату 5-4 и 6-5 за Јелену)када је Венус сервирала за останак у мечу,она је одсервирала 7 узастопних првих сервиса(на 5-4 мислим да је гем добила са нулом).А сви добро знамо колико њој значи тај први сервис(доказа:када убаци први сервис осваја 73% поена,а када убаци други само 40%).Зато су и били присутни осмеси на лицима Јелене и њене мајке јер су и њих две биле свесне да нико,ама баш нико,не би могао да победи Венус када онако одсервира сет.Јелена је дала све од себи,али ни то није било довољно за ''овакву'' Венус.
Јеленина шанса је била у другом сету који Венус није одиграла на тако високом нивоу и Јелена то није смела да псопусти. :wall:

BK

Ponekad pomislim da bi sestre Wiliams trebale da igraju u muskoj konkurenciji, Venus zbog servisa i visine a Serena zbog kilaze...salim se crnkinje su normalno da su jace, takva im je struktura misica.... Malo mi je neverovatno kako Ana sa jakim servisom i forhendom ne moze ni jednom do sada da pobedi Venus, a pobedjuje Jelenu koja daleko veci otpor pruza Venus

Sole

meni Anina igra pocinje sve manje da se svidja, ni meni nije jasno kako moze da pobedi Jelenu.
Jelena se po meni mnogo bolje krece, zivahnija i igra sa vise srca(sem kad pocne da se nervira), Ana mi je nekako troma i uopste mi se vise svidja njen stil igre.
mec sa Venus je bio extra, samo kad bi izuzeli 2.set jer JJ tu nije ni bilo, nazalost.
Venus ima mnogo jake udarce i servis kao muskarac i to je ono sto nju najvise pokrece.
JJ nema respekta prema protivniku i mislim da je to ono sto je cini bas dobrom igracicom i po meni boljom od Ane.
ne znam da li ste culi, ali posle meca sa Venus je davala intervju i pricala o tome kako su joj cesto dobacivali sa tribina da vole njen osmeh i "Jelena, udaj se za mene!";-)
a raspored za Noleta je bas  :ball2::wall:, ne znaju ljudi tamo da je je u toku najvece strebanje (za neke), ali dobro, bar uvek postoji repriza. :roll:

dirigent

Meni Jelena mnogo krlja i ide na snagu dok igra , a Ana igra jakim servisom i ume duze loptu da drzi u polju. Vise volim Anu (lepsa je)

Sole

Quote from: dirigent on 06-09-2007, 14:25:45
Vise volim Anu (lepsa je)
Jelena je zato riba i po!  :plez
svako ima svoje misljenje  :cvet

josefina87

neæemo o lepoti-prièamo o TENISU!!!!
jelena je kompletniji igraè,dok je ana ipak zelena..manje vi¹e zelena,ali nema ono ¹to treba da ima svetski igraè! :roll:

nigor022

Ðokoviæ obezbedio uèe¹æe u ©angaju

Najbolji srpski teniser Novak Ðokoviæ obezbedio je po prvi put uèe¹æe na Masrers kupu koji se od 11. do 18. novembra igra u ©angaju po¹to se plasirao u èetvrtfinale US Opena. Osim Ðokoviæa, plasman su jo¹ ranije obezbedili ©vajcarac Rod¾er Fedrer i ©panac Rafael Nadal.

’’Ovo je jedan od mojih snova i jedan od najsreænijih trenutaka u mojoj karijeri. Biti jedan od osmorice na kraju sezone koji uèestvuju na turniru je ne¹to neverovatno. Sve se desilo brzo’’, rekao je srpski teniser.

Ðokoviæ je ove godine osvojio turnire Masters serije u Majamiju i Montrealu i stigao je do polufinala Rolan Garosa i Vimbldona.

AP

vlada89

Evo mene (nazovi) strucnjaka  :happy:

Mislim da ne mogu da se uporedjuju igre Jelene i Ane jer igraju stvarno razlicit stil igre. Ana udara ravno lopticu,a Jelena spin... Ana je jaca i ide vise na snagu, dok je Jelena zivahnija i brza - to vam je kao da uporedjujete Lindzi Devenport (Ana) i Ameli Morezmo (Jelena). Ja licno vise volim tenis koj igra Ana.  :happy:

Sto se tice meca Venus - Jelena: Crna Mamba je diktirala  tempo od samog pocetka, i svaki poen je zavisio od nje. U jednom trenutku je bilo 39 direktno osvojenih poena u 36 neiznudjenih gresaka. Dakle Jelena je bila samo da vraca loptice i nada se da li ce biti greska ili fenomenalna forhend paralela. Ako Venus bude malo smanjila greske, mislim da joj nece biti ravne. Jelena je imala neke izvrsne poteze (lobovi i pasing shotovi) ali nije bilo dovoljno... Tako da je sad GO VENUS!!!  :)):

vlada89

Naravno samo ja gledam  :K :
Nole je u POLUFINALU  :~ Pobedio je Moju sa 6:4 7:6 6:1 - Igrao je solidno, ali sad ga ceka Ferer i bice gadno  :box U svakom slucaju nije lose odigrao,ali nije mu to maximum...Specijalno za Farmacija forum sa TV ekrana                                                                                V.I. :D

tarantulica

Vlado, zavidim ti  :>
Reci mi da je i Noletovo polufinale opet u ovom terminu i ima da  puc

Napi¹i malo detaljnije kako je igrao, za sve ¹trebere koji nisu zamenili dan za noæ  :cvet

Sole

Quote from: vlada89 on 07-09-2007, 02:21:05
Naravno samo ja gledam  :K :

gledala i ja, ali samo prvi set, toliko me drzale 2 kafe, sta da radim.
nekako se videlo da je sigurniji, mada je u I setu bilo stvarno "gem za gem", ali sve je ok ispalo na kraju.
Sad da cujem ostala 2 seta! :cvet

mikele

И ја сам гледао,али пошто је ту Влада,онда ја не морам да палим комп. :wink:
Први сет је Ноле могао много лакше да реши у своју корист,само се мало изглупирао форсирајућу дроп-шот иако га никако није ишао.Довољно је да вам кажем да је Ноле имао бреј лопту у 4 од 5 гема које је сервирао Моја,а врло често је имао и по 2-3 брејк лопте у гему,али је брејк направио тек у 10 гему првог сета,што му је омогућило да први сервира и у другом сету,а Новак то посебно воли.
Други сет,рекло би се,класичан за Новака.Током целог сета је притискао Моју на сервису и био је пар пута јако близу брејка,али је ипак овај сет отишао у тај-брејк,где је Новак показао зашто је прошле сезоне имао најбољи проценат освојених тај-брејкова.Додуше,могао је да нам поштеди живце,али добро.После 6-5 за Карлоса Моју,Новак преокреће и реализује другу сет лопту.
А трећи сет је био чиста рутина и у многоме је подсећао на 4 сет из меча против Монака.Моја није могао да се опорави од изгубљеног другог сета и било му је јасно да не може ништа да уради против Новака са 0-2.А Новаку се опустила рука и само је сејао добре сервисе и врло брзо је решио меч у своју корист.
Што се тиче полуфинала,водитељ на РТС-у је рекао да ће највероватније Федерер и Давиденко играти прво полуфинале у суботу у 17 часова по нашем времену,а Новак и Ферер после њих.Ја се надам да ће бити тако је онда нећу морати да виленим до 4 ујутру.
А и финале се традиционално игра у недељу,тачно у подне(односно у 18 часова по нашем),тако да ћемо моћи да спавамо као људи.
:wink:

Bojana 153

I ja sam gledala!  :~
U prvom setu su me iznervirale glupe Djoletove (tako ga zovem :happy:) greske. :nene:
Drugi set je bio najzanimljiviji, tada su davali maksimum i Moja i Djole, najvise adrenalina.
Na kraju mi je cak bilo zao Moje  :)):, jer mi je drag i simpatican. I tuzno je kada protivnik dobije
mec zbog tvoje duple greske.. :roll:
Ali najvise mi je zasmetalo bezobrazno dobacivanje i dranje pijanih idiota iz publike,
nevezano za to za koga su navijali, ali totalno nije u redu da dobacuju u trenutku kada se igrac
koncentrise na servis!!   :F :batina

Jedva cekam sutra, mada nisam nesto optimisticna kada je rec o Fereru, ipak je on pobedio Nadala!  :hm

josefina87

Ha,ha..
I ja sam se uspavala na polovini drugog seta,ali sam odgledala snimak na eurosport-u! :>
Bravo za Noleta!! :pljes:
Nadam se samo da ce dati sve od sebe u mecu protiv Ferera..Ipak je to nas Nole.. :wink:
A mi cemo kao i uvek biti uz TV i bodriti ga!!! :~ :~