Tenis - US open 2007

Started by tarantulica, 23-08-2007, 13:48:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Ko æe biti na¹ najbolje plasirani takmièar?

Novak Ðokoviæ
Jelena Jankoviæ
Ana Ivanoviæ
Janko Tipsareviæ
Nenad Zimonjiæ

BK

Novak Ðokoviæ se plasirao u èetvrtfinale US Opena pobedom nad Huanom Monakom rezultatom 7:5, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:1. Najbolji srpski teniser imao je puno posla sa Argentincem i meè je re¹io posle skoro èetiri sata na terenu Artur E¹.

Najbolji srpski teniser je u prvom setu prepustio svom rivalu jedan servis, ali je iskoristio dve od svoje èetiri brejk lopte i tako poveo sa 1:0, posle 48 minuta igre.
Drugi set je bio mnogo te¾i za Novaka, koji je tada imao probleme sa disanjem i leðima, oèigledno posledice “maratona” protiv Stepaneka. Posle manje-vi¹e rutinski osvojenih servis gemova na obe strane, Argentinac je u fini¹u uspeo da stigne do prednosti. Meðutim, Ðokoviæ je odmah uzvratio, brejkom poravnao rezultat i uveo meè u 13. gem.
Za taj deo Novaku nije trebalo puno vremena - na sebi karakteristièan naèin, ekspresno i ubedljivo, na¹ teniser je slavio sa 7:2 i poveo sa 2:0 u setovima.
Ipak, Monako se brzo vratio u igru, pa je publika na Artur E¹u u nastavku gledala svojevrsnu reprizu proteklih 78 minuta meèa - po jedan brejk na obe strane (dodu¹e na poèetku), 6:6, a onda i odluèujuæi gem. Ovoga puta borba je bila mnogo uzbudljivija. Novak je preokretom od 3:5 uspeo da stigne do meè lopte, ali se Monako odbranio i uspeo da osvoji set.
Izgubljeni taj-brejk kao da je razljutio Ðokoviæa, pa je na¹ teniser konaèno zaigrao na svom nivou re¹iv¹i da “ubrza stvari” . Posle veoma sigurnog servis gema, Novak je brzo napravio brejk, zatim jo¹ jednom majstorski odservirao i posle desetak minuta igre u èetvrtom setu imao prednost od 3:0. Odliènu igru i potpunu dominaciju u tom periodu potvrdio je jo¹ jednim brejkom za 5:1, posle èega je vrlo brzo zavr¹io i ovaj naporan duel.
Novak æe u èetvrtfinalu igrati protiv ©panca Karlosa Moje, koji je ranije danas eliminisao letonskog tinejd¾era Gulbisa.
www.blic.co.yu

mikele

Јесте Ноле био нешто слабији него обично,али не смемо подценити ни квалитете Монака.Дечко игра у животној форми и највероватније ће од понедељка бити по први пут у првих 20 на свету,тако да...А и упоран је до зла бога,против њега нема лаких поена.
Сада Ноле само да елиминише Моју и има отворен пут ка финалу јер је Надал завршио у каналу(опет ја и мој таленат за поезију  :K).

AquArius

Fenomenalan tenis Nole - Monako.
I u neku ruku slican,
zato je bilo onoliko dobrih poena,
zato onoliko nerviranja.

Svaka im cast obojici!

Masha

Fenomenalan tenis Nadal - Ferer  :pljes:. Inace, ako Jelena igra u 7pm po njihovom, onda je to 1am po nasem, paucice  :cvet

mina-L

Da,zaista,svaka cast obojici! Nole mi je bio mnogo sladak kako se nervirao,bacao reket i sutirao loptice... Sto se tice Jelene,nesto se bas i ne nadam pobedi,al videcemo...

vlada89

Kako reagujete na vest da je Ana sa Robredom?  :smekerica:

willie the scot

ovaj novak pojma nema...igra sa manje od pola svojih mogucnosti.razvlaci poene, zamara se bez potrebe...bice neverovatno tesko protiv moje.
a igra na mrezi mu je posebna prica, odbrana od napada sa mreze-katastrofa.nema pasing udaraca, promasuje voleje.svi se nalozili da ce da isprasi federera u finalu, ako dodje do polufinala sa ovakvom igrom bice uspeh.
zakacio sam federer-lopez skraceni snimak sinoc...covek je i dalje neprikosnoveni tata.

tarantulica

Quote from: Masha on 05-09-2007, 14:38:41
Fenomenalan tenis Nadal - Ferer  :pljes:. Inace, ako Jelena igra u 7pm po njihovom, onda je to 1am po nasem, paucice  :cvet

Tako pi¹e na sajtu US opena, dali su im udarni termin (koji æe meni da udari u glavu, ako zbog toga ne budem sutra mogla da uèim  :wall:)

vlada89

Ekskluzivna vest: Jelena je izgubila sa 6:4 1:6 6:7..Venus je servirala kao Karlovic, a Jelena nije uspela u trecem setu da iskoristi 2 brejk lopte i to je to..Mrtav sam,odo da spavam  :cvet

zabica

ej kako mi je krivo, jelena zamalo... i to u tiebreaku... :wall:

BK

Cekamo nocas u isto vreme Novaka... samo da zaigra njegovu pravu igru, dosta samo ono prebacivanje loptice preko mreze u nedoged :nene:

tarantulica

Ja sam oti¹la da spavam posle drugog seta...  :ball2:

Novak igra veèeras (noæas) od 1 protiv Karlosa Moje  :~

Federer i Davidenko su prvi polufinalni par  :wink:

vlada89

Jelena jednostavno nije iskoristila svoje prilike ali meni je bas drago bilo sto su i ona i njena majka bile nasmejane uprkos porazu,sada navijam za Venus  :pljes:

zabica

Ja za cakvetadze (valjda se tako preziva :happy:) ipak je mlada i prvi put je dogurala do 1/2 finala :pljes:

josefina87

ja sam ga isto odgledala do kraja..nije bila poenta samo u tiebreak-u!ne znam za¹to je bukvalno odspavala drugi set?!skroz je opu¹teno poèela,trebala je tako i da nastavi.. :roll:
no,ostaje nam sada jo¹ nole..bodriæemo ga veèeras!! :>