Da li ste razmisljali zasto farmaciju studira veoma visok procenat devojaka?

Started by Roy, 23-08-2007, 20:28:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Roy

Dali ste nekad razmisljali zbog cega farmaciju studira veoma visok procenat devojaka u odnosu na ostale fakultete?

*

Valjda zato sto momke mrzi da idu do Kumodraza??  :hmm
Sala na stranu, i mi bi da ih ima vise, ali ih nema...

Bred

ima ih * iz godine u godinu sve vise. ali mislim da muskaraca generalno ima malo jer je uvrezeno misljenje da je to "zensko" zanimanje...

shiky

Moguce da je i do interesovanja.Zasto onda ETF studira veliki procenat momaka?Ne verujem da devojke nece to da upisu jer je to "musko" zanimanje...

Roy

Quote from: shiky on 23-08-2007, 22:06:14
Moguce da je i do interesovanja.Zasto onda ETF studira veliki procenat momaka?Ne verujem da devojke nece to da upisu jer je to "musko" zanimanje...
Naravno da je do interesovanja ali zastao bas farmacija? Za ETF se zna kao i za mnoge tehnicke fakultete da muskarci upisuju vise zbog toga sto su muskarci po prirodi prakticniji i racionalniji nego zene (izuzeci potvrdjuju pravilo) ali sta je to u farmaciji sto privlaci zene. Mozda iskonska potreba da se nesto mucka i bucka da bi se dobilo nesto trece(kuvanje) ili sta...?

Bred

quan

Quote from: Bred on 23-08-2007, 22:38:31
a sta je to u farmaciji sto privlaci i ovo malo muskaraca??  :wink:
ovo malo muskaraca privlaci ono mnogo devojaka.

ono malo devojaka na etf-u privlaci ono mnogo muskaraca.

generalizacija made by homer simpson.

Al-Jasmina

:ohwell: secam se da mi je kad sam upisala farmaciju,
komsija, inace vrlo prijatan i kulturan stariji gospodin
poprilicno radosno rekao da sam upisala pravi zenski fakultet
i da je farmacija interesantna jer ima veze sa medicinom a opet je cist gospodski posao

:lol: :lol: :lol:

Vecina ljudi farmaciju vezuje iskljucivo za apoteku- a tamo vidja
gospodje i gospodjice u belim mantilima
pa valjda odatle i misljenje da je to samo zenski fakultet  :hmm

quan

Favis

zanimljiva tema za razmisljanje  :hm
...a i za poduzu diskusiju...ali definitivno ima istine da ce to "muckanje-buckanje" i "kuvanje" prvo odbiti muskarca koji povrsno bude razmisljao o mogucnosti upisa na farmaceutski fakultet

Al-Jasmina

A zasto bi?
Najveci virtuozi kulinarstva su vecinom muskarci...
:wink:

Malo mi je bzvz upisati faks samo zato sto si okruzen gomilom devojaka
pa ces lakse smuvati nesto...
Ako bih upisivala muski fakultet ucinila bih to jer
se u tome pronalazim 100% i nameravam da oci drzim na knjizi bar 70% vremena  :smekerica:

zoe

Фармација подразумева ношење белог мантила, а бели мантил подразумева звецкање кључевима живота! А то опет имплицира моћ!

Неко је поменуо исконску потребу за кувањем... Извини, али није баш нека смерница... :T Можда разлоге пре треба да потражимо у мистицизму, а предрасуда је да су му жене склоније...

Фармација је Алхемија! Lapis philosophorum! Створи га из праматерије, поседуј га и од неплеменитих злата и сребра, створићеш племените метале сунца и месеца и омогућити настанак универзалног лека! Панакеја, није ли?

quan

misticizam,a?vrachanje?vracharenje?druidizam?aspiriniks?

prvo sto ti padne na pamet pri odlucivanju-u cemu sam dobar?
drugo sto ti padne na pamet-ima li shushke?
trece-jel tesko?

a da sam mislio da cu da otkrijem lek za sidu prestao sam da verujem negde kad sam prestao da verujem u deda mraza(sto je malo posle diplomiranja :K :K :K)

*

Quote from: Roy on 23-08-2007, 22:34:23
sto su muskarci po prirodi prakticniji i racionalniji nego zene

:hmm

Pa, ne bih bas rekla...
Vi ste po prirodi mnogo jednostavniji od nas, a tome u prilog ide i cinjenica da zene mogu da rade vise stvari odjednom, dok vecina muskaraca to ne moze...
Ne bih rekla da je to razlog zasto na farmaciji ima vise devojaka...
Mozda stvarno ima veze sa belim mantilom, kultiriska i cist posao, a znamo da su zene pedantnije...
Ko bi ga znao?

Al-Jasmina

:H
Mozda muskarci idu vise ka medicini
kao hmm "kreativnijem" i "fizichkijem momentu"...
stomatologija also...

Elem, zene imaju vise strpljenja za pacijente koji dolaze po lekove,
or not!  :K