Da li ste razmisljali zasto farmaciju studira veoma visok procenat devojaka?

Started by Roy, 23-08-2007, 20:28:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Bred

shiky

Bred,evo ti ja kao primer  :K
Dok sam bila u apoteci,na praksi u 3.i 4. razredu,upoznala sam jedan kolektiv koji je stvarno divan.Upravnica je  bila fenomenalna,i vise nego ljubazna.I uvek raspolozena da izadje u susret,ne samo meni,vec svim zaposlenima.Isti je bio slucaj i kod ostalih drugarica koje su bile u drugim apotekama.Skontala sam da su to stvarno bliski odnosi,i pozelela da takvi ljudi i meni zapadnu jednog dana,kad budem radila.Takodje je prostorija bila divna,kao i atmosfera.Apoteka,sva bela,zaposleni ljubazni(cak su se neki ophodili kao prema mezimcima),radio ukljucen,pravis kremice i slusas muziku.Milina!
Zakljucak:da,mislila sam i o pogodnostima koje cu imati kao farmaceut...s tim sto Zoe rece,ususkanost je uglavnom u apoteci,ali i druge mogucnosti donose raznorazne pogodnosti..

Bred

pa dobro, ti si farm.tehnicar, to je drugacije, sta cemo sa onima koji nisu?
i necemo sad da se prebrojavamo.

Darker

Da, definitvno ima veze sa kuvanjem i RECEPTIMA, da nisam ovo upisao-upisao bih ugostiteljstvo :K :gay:

tarantulica

Ja sam oduvek ¾elela da upi¹em farmaciju jer mi se dopada atmosfera u apoteci... Mir, ti¹ina, lepo miri¹e... Nema ¾urbe...Dovoljno da mi bude prijatno... Mo¾da mu¹karci tra¾e vi¹e uzbuðenja na poslu...  :cvet

Adonis_Vernalis

Quote from: zoe on 24-08-2007, 13:09:23
Да, да, али та ушушканост је могућа једино у апотеци... Пробај да будеш стручни сарадник и рећиће ти: "а је ли цуро, шта ће теби породица?" Опет, имам утисак да је то занимање са "срцем на цести", далеко од струке (какве ироније у називу занимања!), и могућношћу за продубљивање џепа, разлог више што се мушкарци све чешће окрећу фармацији.

Ne zaboravite da 80 % koleginica i kolega koje vidjate u svom neposrednom okruzenju, na vezbama ili predavanjima, svoje ambicije i stremljenja i zelje zadovolji - radom u apoteci. Samim tim, moja prica ima bar isto toliko procenata verovatnoce da bude istinita.

Ne bi bilo lose da svako ko na ovu temu bude zeleo da odgovori, da pokusa da prepozna i formulise svoje motive.

zoe

О да 80% тако заврши, али је питање да ли са тим амбицијама започне студирање... Мало кога од својих колега из окружења чујем како говори да жели да ради у апотеци. Апотека је пожељна једино ако је у сопственом власништву, а све остало се своди на принудно решење које прихвати чак тих 80%! :ohwell:

Али хајде да формулишем своје мотиве. Мене привлачи лабораторија. То нема везе са потребом за кувањем (јер ту потребу апсолутно немам, а требало би, канда :>). Лабораторија је изазов за радозналце. Представља могућност да откријеш и дознаш више него што ти нуди твојих 5 чула Богом даних. Авантуризам и динамичност. Најбоља храна за вечито гладан ум. У лабораторији се осећам као дете које први пут расклапа ручни сат да би видело како он то ради, и да није можда жив!

Наравно, лабораторијски посао могућ је и у другим областима, али фармација је директно у служби човека, има тај хуманистички моменат. Расветљава тајне нас самих.

BK

Kad sam u 7. razredu prvi put dosla u kontakt sa hemijom, jednostavno sam znala da cu studirati nesto vezano za nju. Kad je doslo vreme upisa fakulteta (volela sam i biologiju i matematiku i fiziku) shvatila sam da je farmacija ono sto zelim. Ponekad covek jednostavno ni ne razmislja zasto nesto, jednostavno oseca da je to to, jednostavno oseca da prpada tu i da mu to lezi. Ja volim da experimentisem u kuhinji = i u laboratoriji. Volim da mi je sve u zivotu cisto, pedantno, uredno = kao u apoteci, ali i laboratoriji. Volim da ucim, da saznajem nesto novo = moras na ovom faxu.
Ne volim da sam u uniformi, ali za mene beli mantil nije uniforma, meni on daje neku vrstu cistote, kulture, cak i prefinjenosti. A ne mogu reci da mi materijalni momenat nije bio bitan. Jer covek nazalost bez novca nema ni zdravlje. Volim da pomazem ljudima onoliko koliko mogu, a sto vise znam to cu vise moci nesto pametno da uradim u zivotu. Kad covek dublje razmisli o nekim stvarima, ima tu dosta, i svesnog i nesvesnog... ali eto ukratko... :roll:

Al-Jasmina

:)):

a mi lagano i kvalitetno odlutasmo od teme...
Ipak je nas kolega zeleo da zna sta mislimo o tome zasto je Farmacija
fakultet devojaka?
:cvet

zoe

Добро, али на основу чега да извучемо закључак, ако не на основу "личних исповести"?

Bred

licna iskustva sredite u svojoj glavi i izvucite kratak zakljucak zbog cega mislite da farmaciju vise upisuju devojke i to i napisite. :>

Enea

Quote from: Adonis_Vernalis on 25-08-2007, 09:59:40

Ne zaboravite da 80 % koleginica i kolega koje vidjate u svom neposrednom okruzenju, na vezbama ili predavanjima, svoje ambicije i stremljenja i zelje zadovolji - radom u apoteci. Samim tim, moja prica ima bar isto toliko procenata verovatnoce da bude istinita.

Ne bi bilo lose da svako ko na ovu temu bude zeleo da odgovori, da pokusa da prepozna i formulise svoje motive.

:1

Bred

enea, da li taj 1 smajli sa ispruzenim prsticem znaci da se ti slazes sa gore navedenim? ili sta?  :hmm

dirigent

Cedne , neporocne i frigidne...  :djavo  :djavo

Sta ga znam , atmonsfera u apoteci je nesto najnestimulativnije za moj umetnicki temperament.