Da li ste razmisljali zasto farmaciju studira veoma visok procenat devojaka?

Started by Roy, 23-08-2007, 20:28:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

wolfeitzckie

Quote from: katarina on 27-08-2007, 12:03:32
`el vam to kao lose?
па наравно да је лоше, Херодот каже да име Амазонка значи убица мушкараца. Значи, ил' ћемо да слушамо ил' ће да нас нема.  :run

Bred

Al-Jasmina

..imputacija je uvek bolja nego amputacija
jer onda nemas izbora nego da budes  :gay:

katarina

wolfeitzckie

Quote from: katarina on 27-08-2007, 13:10:05
:K

Necemo da vas ubijamo, jer se bez vas ipak ne moze :cvet
мора неко да остане кући, да пере, чисти,кува и пегла   :K

katarina

E oko podela poslova treba druga tema! To je posebna prica, jer zene vise nisu samo domacice! Tu treba pomoc!

willie the scot

ne mosh sh` njima, ne mosh da ih pobijesh...vjecna borba covjeka i odmetnutog rebra :K :K :K

wolfeitzckie

Quote from: katarina on 27-08-2007, 13:12:50
E oko podela poslova treba druga tema! To je posebna prica, jer zene vise nisu samo domacice! Tu treba pomoc!
Слажем се, али ако је жена амбициозна, јури каријеру и паре, шта ће нама остати него да преузмемо женске послове. И ти је негде извор несигурности мушкараца, губе улогу коју су имали миленијумима, и то се управо сада догађа, те мисле да са њом некако губе и мушки идентет. Е сад, неки га драговољно предају  :gay:, а неки неће отићи са овог света без да пар живота повуку са собом  puc

Adonis_Vernalis

Narode,

nit sam zaceo ovu temu, nit sam njen moderator... ali, mislim da se gubimo. Apelujem na to da se temi vratimo.

Vec krajem XX veka, Zena je nasla suplement za sporet "smederevac". Dokazala je da je kadra i u stratosferu se vinuti, i traktor voziti, i u rudniku kopati. I knjige pisati, i naukom se baviti, i na reli-trkama muskarce pobedjivati, a o sahu da i ne govorim. Klatno se pomerilo u jednu stranu.

Muskarac je zbunjen, jer Zena sada ume da misli svojom glavom, ima svoje pare, svoj zivot i ambicije, nije nicije vlasnistvo. Do juce, Muskarac je morao biti kadar bivolu golim rukama u borbi jedan na jedan vrat skrhati, a sada mora da dokaze da je kadar paucinu opajati i sudove oprati i bebu prepoviti... a to je zbunjujuce. Sada je na Muskarca dosao red da ucini nesto. Nemojte se smejati: delati je tako muski!

I ne sumnjam da ce se Vecito Musko snaci. Nece to biti  :gay:, vec Kraljicin Gardista, kakav je uvek bio.

A sad, vratimo se temi: zasto Farmaciju upisuju pretezno devojke?

Ko ce da napravi anketu? Da smisli odgovore, pa da se opredeljujemo? Igra, igra...

Smrda

mozda zato sto nam trovanje ide od ruke... :>
nasi studenti su opste poznati kao trovaci/ce(kao sto su stomatolozi kljovari),
pa mozda zato...
mada kad bolje razmislim,
nekako u knjizevnim delima sam nailazila na apotekare,
a retko na aportekarice...
cini mi se da je to postala "zenska" struka tek u ovom,tj proslom veku..
gresim li?

nemam zanimljivih predloga...
sem afiniteta ka trovanju.. :smekerica:

Al-Jasmina

:>

Isuse, ismejah se do suza za ono kljovar :siza: :siza: :siza:

More, draze mi je da budem vestica i trovacica
nego kljovar
:116: :116: :116:
Iako je bizarno posmatrati svoju buducu profesiju kroz nadimak
koji doticna ima, tj, izbegavati neke smesne :trfr:

Gospodja Tofana je bila cuvena travarka u Italiji
u Napulju, pominje se u delu "Majstor i Margarita"
ali apotekari su u srednjem veku mahom bili muskarci
a to ima veze sa crkvenom dogmom i odnosu koji su imali prema zenama.

Farmacija je bila samo nasa u doba matrijarhata
kada je i nastala
a onda su nam je oduzeli  :ohwell:
Buduci da je opet nasa, sta mislite u kojem smo dobu  :>

Al-Jasmina

:lol: :lol: :lol:

samo da te obavestim da si u drustvu trovacica  :smekerica:
polako srkuci kafu

katarina

OFF: Znate kako kazu: Ako ti je zena farmaceut, da ti ujutru otrov, uvece protivotrov, pa ti gledaj dal ces da se vratis na veceru!!!:)

Roben

Кад сам одлучио да упишем фармацију неки људи су ми говорили "завршићеш факултет да будеш обичан трговац". Мислим да мушкарци имају много већу проходност а да већина није свесна тога. Признајем рад у апотеци је много више за жене него за мушкарце и да је постројала само та могућност ,да радим у апотеци, никад не би уписао фармацију. Проблем је изгледа што се мушкарци довољно не информишу па зато избегавају да уписују исти мада се и то мења мени се чини да их је све више.