Kasne nove liène karte

Started by *, 24-08-2007, 01:32:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

*

Nove liène karte, uraðene po modelu koji se veæ koristi u ostalim evropskim zemljama, graðani Srbije neæe dobiti u septembru, kako je prvobitno planirano, veæ ne¹to kasnije, najverovatnije u poznu jesen, a procedura podno¹enja zahteva ostaæe ista kao i do sada.

- Sve æe biti spremno za proizvodnju do kraja septembra ili mo¾da èak i u toku jeseni, kada graðani mogu oèekivati nove liène karte. - saznaje „Blic“ u Zavodu za izradu novèanica.
Jedina izmena je da æe se ovaj dokument izraðivati na jednom mestu, u Beogradu, ali graðani iz cele Srbije zbog toga neæe morati da putuju u glavni grad. Procedura izdavanja liène karte i paso¹a biæe potpuno ista kao i do sada i me¹tani æe podnositi zahteve u stanici policije kojoj teritorijalno pripadaju.

Cena licne karte jo¹ uvek nije taèno odreðena, ali se pretpostavlja da æe ko¹tati isto koliko i u zemljama u okru¾enju, deset do dvanaest evra, dok æe cene izdavanja paso¹a iznositi do 50 evra. Cena umnogome zavisi i od dotacija dr¾ave.

(BLIC)

tarantulica

Do kad moraju da se zamene liène karte?
Po¹to veæ znam da æu sledeæe godine morati da vadim 2 paso¹a, da vidim da li æe da me o¹i¹aju i za liènu kartu...  :wall:

Al-Jasmina

a005 bice haosa...guzvi i redaljki
ovaj, redova...
:>
Moguce da ce dati neki rok od 2-3 godine za zamenu
pa ce prvo navaliti oni koji moraju, pa oni koji bi da su u trendu  :)):

darusaz

Рок за замену личних карата је 2011. година, негде у лето, одн. пет година од дана ступања закона на снагу.

mikele

Ма ја бих моју заменио одмах,мука ми је више од ових чобанских.И пасош нам је катастрофалан :bljak:
Али ћу ипак сачекати :wink:

Ivana_89

hm, jel to znaèi da kad sad trebamo da promenimo liènu dobijamo novu? mislim da moja va¾i do 2008-9... ne znam taèno...

Wlada

Tacno. Sledeca promena licne karte, ili mesta boravka donosi ti novu, plastificiranu licnu kartu...Inace takve LK je kosovska administracija uvela jos cini mi se 2003.

darusaz

UNMIK лична документа се раде у формату платне картице, али сем што се штампају у том формату, нису нимало high tech.

Иначе, информације ради, уколико вам лична карта (ова папирна) истекне, три месеца је неки рок да без санкција и даље шеткате са њом.

Wlada

Pa vise su high tech od pisacommasinomunetihpodataka na nasoj licnoj karti. Jos kad se prijavis na drugu adresu ne potrude se da ti opet iskucaju nego napisu novu adresu rucno pa sad citkost zavisi od salterske sluzbenice  :shock

darusaz

Владо, сада их штампају компјутерски. Мислим на податке. Барем у ОУП Савски венац, исто као и пасоше.

Quote from: Wlada on 11-09-2007, 22:23:43
Pa vise su high tech od pisacommasinomunetihpodataka na nasoj licnoj karti. Jos kad se prijavis na drugu adresu ne potrude se da ti opet iskucaju nego napisu novu adresu rucno pa sad citkost zavisi od salterske sluzbenice  :shock

*

Aj samo da nam ne pise vise na licnim kartama SAVEZNA REPUBLIKA JUGOSLAVIJA  :box

Realno, ne mozemo biti stanovnici zemlje koja ne postoji  :hmm
A meni to pise u licnoj karti koju sam izvadila prosle godine u martu...

Wlada

Moje je misljenje da se ne trude oko estetskog izgleda dokumenata, pa i naziva drzave zbog toga sto cekaju da izadju nova, po standardima EU i da jednim udarcem pobiju sve muve :>

Bojana 153

Videla sam kako izgleda ta savremena licna karta, u RS to postoji vec par godina.
Nisu nista specijalno. Zanimljivo je sto se potpisujes na nju 'na prazno', pa se ne vidi sta pises (kao da koristis iskljucenu hemijsku) i onda potpis izgleda kao da si petogodisnjak... :K

darusaz

Наша лична карта ће бити по квалитету и мерама заштите хм... негде у равни са Пољском. Они имају једну од најбољих.

А да, потпис се дигитално ради. Лепо да неко да и опис те  процедуре.  :>

marer_86

meni istice licna za koji mesec pa me interesuje da li je neko izvadio novu licnu kartu ... ako se one uopste izdaju??