Kasne nove liène karte

Started by *, 24-08-2007, 01:32:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Darker

Pa ako Toma doðe-od ukidanja viza ni¹ta, a paso¹e æemo svejedno plaæati 50 evra. :wink:

darusaz

Колегинице и колеге не знам за наша документа, али многе западне земље су се одлучиле за црно-белу фотографију на личним картама и пасошима. Наиме пошто је -пластификација- (нарочито код пасоша) врло "стресан поступак" да не би дошло до промене боја и томе слично, одлучено је да се ласерски уштампавају црно-беле фотографије.

Bred

Za dokumenta 5.900 dinara

Nove isprave biæe u skladu sa svim evropskim standardima za¹tite od falsifikovanja...
Graðani Srbije æe tokom ove godine dobiti nove liène karte, paso¹e i saobraæajne dozvole, a za poèetak jula najavljene su i nove registarske tablice za motorna vozila. Za vaðenje ovih dokumenata potrebno je, prema cenama koje su najavljene u medijima, 5.900 dinara - za liènu kartu 1.000, za paso¹ 1.600 i za tablice i saobraæajnu dozvolu 3.300 dinara.

TRO©KOVI - Registarske tablice su, na primer, poslednji put menjane 2003. godine, kada je oznaka SRJ zamenjena oznakom SCG, ali se u meðuvremenu raspala i dr¾avna zajednica sa Crnom Gorom, pa je neophodno da se oznake usklade sa sada¹njim dr¾avnim simbolima.
Nove liène isprave ovog puta se izdaju i zbog toga ¹to je neophodno da se poveæa nivo za¹tite od falsifikovanja, ¹to je jedan od uslova koje Srbija treba da ispuni da bi se potpisao ugovor o viznim olak¹icama s Evropskom unijom. Zbog toga æe novi paso¹i, pored brojnih vizuelnih promena, imati èak osam stepena za¹tite od falsifikovanja.
Svesni da su graðani finansijski iscrpljeni èestim menjanjem isprava, iz Vlade Srbije su stigla obave¹tenja da su se pojedina ministarstva odrekla administrativne takse.
Mirko Cvetkoviæ, ministar finansija, rekao je da je takva moguænost predviðena u predlogu zakona o republièkim administrativnim taksama, koji æe biti upuæen Skup¹tini Srbije na usvajanje po hitnom postupku. On je najavio da æe se to ministarstvo odreæi administrativne takse od 1.000 dinara na izdavanje novog paso¹a Srbije, pa æe cena umesto predviðenih 2.600, biti 1.600 dinara. Takoðe je najavljeno da æe graðani i za liènu kartu plaæati minimalne tro¹kove - za obrazac plastificirane liène karte Zavodu za izradu novèanica 774, a za tehnièku izradu MUP-u 226 dinara - ukupno 1.000 dinara. Kada se sve sabere, onaj ko bude menjao sva dokumenta, moraæe da plati ne¹to manje od 6.000 dinara.

24sata

Al-Jasmina

:hm Znaci ako sam primorana da uzmem novu lk recimo do juna meseca ona ce mi trajati godinu dana ? :wall:

Wlada

Макар ћеш моћи да уживаш у лепоти површина нове ЛК  :K

tarantulica

Quote from: Al-Jasmina on 01-02-2008, 16:28:51
:hm Znaci ako sam primorana da uzmem novu lk recimo do juna meseca ona ce mi trajati godinu dana ? :wall:

[off]Kao i moj paso¹...[/off]  :wall:

Al-Jasmina

Quote from: Wlada on 01-02-2008, 16:41:36
Макар ћеш моћи да уживаш у лепоти површина нове ЛК  :K

Ali zar nece biti ista kao i ove stare?  :wall:

Wlada

Па биће пластифицирана картица...  :hmm

Al-Jasmina

:> da ali nece ako je uzmem recimo sad u maju?
:namcor

darusaz

Колега, стрпи се. Иначе по важећим прописима НЕ ТРПИШ никакве санкције до 3 месеца по истеку личне карте.  :wink:

А нове се још не издају, мада се шпекулише да ће прво почети на њима да увежбавају службенике по ОУП, па онда од априла идемо и на пасоше.

Узгред, лична карта изгледа ОВАКО.  :>

pig_am_am

a oni te tamo fotografisu?  :roll:
aj dobro...bar je crno belo  :~

a sta ako, ne daj boze, ode kosovo? onda cemo opet menjati za nove?  :K

Darker

Pigi :F :F
To sam ja rekao pre tri strane :K :K

darusaz

Опет још једна модификована верзија нове личне карте. Ваљда је и последња, надам се.  :wink:

Варијанта са оцилима тј. делом државног грба је наводно она "права"  :K

tarantulica

Quote from: darusaz on 10-02-2008, 23:05:31
Варијанта са оцилима тј. делом државног грба је наводно она "права"  :K

Za svaki sluèaj... 

darusaz

Никад се не зна.  :wink:

Хајд да видимо барем датум почетка издавања тих л.к.! Гррррррр.