Masakr u Sremu, sekta u pozadini?

Started by Roben, 31-08-2007, 21:39:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Ovo nije delo sekti. Neko ko je satanista-ne mora biti i sekta¹. Sekta podrazumeva grupu koju objedinjuje isti cilj. Hri¹æanstvo je poèelo kao sekta :wink:
Dotièni(jo¹ uvek nevini! dok se ne doka¾e suprotno) je mo¾da imao/ima poremeæaj. Kao i onaj u Jabukovcu. Taj poremeæaj se zove shizofrenija. Kad se umixuje sa drogom + zanimljivim ¹tivima-sva¹ta bude...
Mo¾e sva¹ta da se ka¾e na ovu temu i prièaæe se... Zalud, jer ja zaista ne mogu da pojmim ¹ta nekomm liku prolazi kroz glavu dok seèe petogodi¹nje dete na komade (verovatno isto ¹to i mesaru dok to isto radi sa 5-ogodi¹njim teletom...)

cvjetic

bravo dare,to je bila i moja poJenta...kakva sekta,on je lud brate...bolestan covjek... :H

Roben

Даре не постоји 5-огодишње теле.
постоји крава или во
извињавам се на  :OFF:

Darker

[off] hahahahha, znao sam da æe neko da prokomentari¹e, rzelo me da ispravljam... ©ta æe¹-dete iz grad, kravu u ¾ivotu nije videlo i tako... :run [/off]

Morbid_Angel

slazem se da ne mora da bude sektas jer kod nas,u sremu,se za sve negativne pojave u drustvu krive satanisticke sekte samo,mislim da pripadnike istih jos niko nije video!! tip je tezak bolesnik i to sa sektama nema veze

josefina87

bili sekta¹i ili ne,ovo normalna osoba u bilo kom sluèaju ne radi...
sve èe¹æe èitam u novinama o ovakvim bolesnim sluèajevima-uvek neki ludaci peru ruke krvlju mnogobrojnih  nevinih ljudi.. svakim danom je sve vi¹e ludaka i manijaka,a niko o tome ne brine i ne razmi¹lja,ne preduzima se ni¹ta konkretno!



Darker

Злочинац из Нових Бановаца душевни болесник
Данијелу Јакупеку неће се судити за убиство Василија Трбовића и његовог четворогодишњег сестрића

Данијел Јакупек

Сремска Митровица – Данијел Жак Јакупек (27), који је 27. августа убио и измасакрирао Луку Опачића (4) и његовог ујака Василија Трбовића (26) неће одговарати за овај злочин. У налазу вештака судске медицине, са неуропсихијатријског посматрања у Затворској болници у Београду, стоји да је Данијел Јакупек тежак душевни болесник, опасан по околину и да би у сваком тренутку могао поновити злочин, па је за њега обавезно психијатријско лечење и чување у затворској медицинској установи. У тренутку извршења тешког злочина у својој кући у Новим Бановцима није био способан да схвати тежину дела, заправо, његова урачунљивост је те вечери била потпуно искључена.

То је налаз тима вештака судске медицине из Института за судску медицину у Новом Саду и Затворске болнице у Београду, где се Данијел Јакупек налазио на неуропсихијатријском посматрању од 25. септембра ове године. Тај налаз је јуче уручен Небојши Старчевићу, истражном судији Окружног суда у Сремској Митровици, који је у претходном периоду, у истрази, завршеној саслушањем сведока и извођењем материјалних доказа још пре скоро два месеца, непобитно утврдио да је Данијел Јакупек починио овај злочин. У ствари, још током увиђаја у кући Данијела Јакупека у Београдској улици 44 у Новим Бановцима убица је истражном судији признао да је покојног Луку Опачића одвео у купатило, убио га ножем, а онда га измасакрирао. После овог злочина опрао је каду и плочице да прикрије злочин. Покушај да се добије признање о убиству Василија Трбовића није успео, јер је Јукупек рекао судији „да се ничега више не сећа”.

Истрагом, на основу ДНК налаза, потврђено је ово признање, јер је у кади и на зиду купатила пронађена крв убијеног, а у септичкој јами коса и делови коже убијеног Луке Опачића.

После отварања истражног поступка Данијел Јакупек је одлучио да се брани ћутањем. Међутим, сви материјални докази, који су нађени на 24 локације у кући и у дворишту где је злочин извршен потврдили су да је Јакупек убио и Василија Трбовића и искасапио и његово тело – одсекао главу и једну руку и све бацио у Дунав.

–  Суђења неће бити јер је реч о тешком душевном болеснику, опасном по околину, који мора бити лечен и чуван у медицинској установи – рекао је за „Политику” Небојша Старчевић.

Прича о сатанистичком пиру Данијела Јакупека, о дроги и њеном диловању остала је недоречена. Наиме, тачно је да су у кући пронађени одређени предмети и литература која упућује на сатанизам, али нису пронађени докази да је овај човек поремећеног ума био и члан сатанистичке секте. Сем тврдње мајке Марице Јакупек да њен син није био наркоман, да је пре одласка у војску понекад пушио марихуану, других чврстих доказа о коришћењу дроге и њеном диловању нема.
Данијел Јакупек, према налазу судскомедицинских вештака, остатак живота провешће на лечењу и чувању у затворској болници.
Ј. Слатинац
[објављено: 21.11.2007.] Politika

vucko81

Njega su trebali na licu mesta ubiti policajci, reæi da ih je napao i zavr¹iti sa tim,
a ovako jo¹ ce da ga leèe.

Darker

To care, oæe¹ i zolju da ga dokrajèi¹? :K

Pedja

Стоп сектама!  :box

Само чекам да ми неко приђе са сумнњивим материјалом и да ми понуди да узмем.Кости ћу му поломити!

Darker

Ok, ðape, da li si proèitao txt koji sam ostavio... Dakle nije u pitanju nikakva sekta, kako su zaludne babe nagnale dreku, nego èovek pati od ¹izofrenije, kao ¹to sam i mislio :wink:

Èoveku treba pomoæi, a ne i¾ivljavati se nad njim... Jer to znaèi, da smo mi kao dru¹tvo svi pomalo ¹izofreni, besni i jedva èekamo da na nekome iskalimo bes...

Bred

Ne, to znaci da mnogo takvih sizofrenicara seta ulicama slobodno  :help2: :wink:

Darker

I to je taèno :hm

За секту је потребно двоје
После медицинског вештачења показало се да су тврдње о сатанистичкој припадности убице из Нових Бановаца Данијела Јакупека биле су преурањене

Сама припадност секти није кривично дело

„Суђења неће бити јер је реч о тешком душевном болеснику, опасном по околину, који мора бити лечен и чуван у медицинској установи”, рекао је за „Политику” Небојша Старчевић, истражни судија Окружног суда у Сремској Митровици. Тиме је, барем за сада, стављена тачка на случај монструозног убице Данијела Јакупека, који је 27. августа у Новим Бановцима измасакрирао четворогодишњег Луку Опачића и његовог ујака Василија Трбовића.

Да ли је јавност задовољна оваквим исходом приче која је данима пунила новинске ступце? Судећи према бројним коментарима који пристижу на интернет-сајт нашег листа, није. Разумљиво, није лако прихватити да ће уместо на робију свирепи убица бити упућен на лечење. Још је теже помирити се са чињеницом да на суду никада неће бити доказане сумње према којима је Јакупек злочин починио вођен „ђавољом руком”, јер је наводно припадао сатанистичкој секти.

Јакупеков бранилац по службеној дужности, адвокат из Старе Пазове Рудин Лагунџић каже за „Политику” да није изненађен налазом судских вештака КПД Болнице у Београду, према којем је његов клијент проглашен неурачунљивим и душевном болесним човеком.

– Ја сам од почетка тако и тврдио – каже Лагунџић. – Сада је јасно да нема никаквих доказа да је Јакупек починио злочин из секташких побуда и да су изјаве које су давали поједини експерти биле преурањене.

Јасна је Лагунџићева алузија на изјаве криминалистичког инспектора МУП-а Србије и афирмисаног експерта за секте Зорана Луковића, који је после злочина у Новим Бановцима прилично усталасао духове, тврдећи да су у Јакупековој кући истражитељи нашли гомилу секташког материјала и сатанистичку литературу са „упутствима” за ритуална жртвовања, као и да је у једној од просторија направљена и нека врста олтара за обављање сатанистичких обреда.

– Господин Луковић је изјаве давао пре него што је Јакупек уопште изведен пред истражног судију – објашњава адвокат Лагунџић. – Међутим, касније током истраге он је негирао да све то има везе са сектом и то је евидентирано у судским списима. Такође није доказана ни теза да је Јакупек био наркоман. Све су то биле, испоставило се, преурањене изјаве које су могле истрагу да одведу у погрешном правцу. Али то се није догодило. Када је реч о Јакупековој болести, према мојим информацијама, она се раније није испољавала, тако да у том смислу злочин и није могао да се предупреди.

Зоран Луковић јуче није био доступан за новинаре, а како су нас информисале његове колеге налазио се ван земље на службеном путу. У сваком случају, многи други познаваоци секти од почетка су објашњавали да није упутно пре времена окарактерисати злочин у Новим Бановцима као „ђавоље дело”, објашњавајући између осталог да у сатанистичком ритуалу никада не учествује само један „следбеник”. За секташки ритуал је потребно, макар, двоје.

Саветник у српском Министарству вера професор др Љубивоје Стојановић оценио је недавно да је у Србији постало уобичајено да се често, и без дубљег расуђивања, скоро сви догађаји са трагичним последицама приписују опасним сектама и да се то најчешће чини без образложења и озбиљнијег улажења у суштину.

Ваља поменути и то да је један од проблема када је реч о сектама и чињеница да припадање некој од ових организација, само по себи, није кажњиво. Због тога су на известан начин и полицији везане руке у случајевима када треба да предупреди неко зло. Тек када припадник секте почини неко кривично дело, он може да буде процесуиран. Дотле, он је само „обичан грађанин”, чија су верска права и опредељења загарантована законом.

Милан Јанковић
[објављено: 23.11.2007.] Politika