Еurobasket 2007

Started by mikele, 02-09-2007, 17:25:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Slavniæ: Ruse pobedjuje jedinstvo
(http://www.putfile.com/pic.php?img=6483412)

Reprezentacije Srbije mirno se priprema za poèetak Evropskog ¹ampionata u ©paniji. Plavi su u nedelju pre podne odradili jo¹ jedan trening u Granadi i prema oceni selektora i igraèa u potpunosti su spremni za prvi duel na prvenstvu, protiv Rusije u ponedeljak od 18 sati.

“Rusija je za nas najopasniji protivnik, imaju dobre igraèe i mislim da u poslednjih deset godina imaju sigurno najjaèi tim, medjutim to nas ne amnestira od borbe. Moraæemo da pru¾imo maksimum, iako nam ne le¾e ti lagani timovi. Nemam ni¹ta novo da dodam, ako pobedimo pobediæe jedinstvo, ako izgubimo to æe biti problem”, izjavio je selektor Slavniæ.

On je dodao da ne postoji nijedan pojedinac u ruskoj reprezentaciji od kojeg vreba posebna opasnost, veæ da kao tim predstavljaju protivnika za respekt.

“D¾ej Ar Holden i Andrej Kirilenko su vedete u njihovoj ekipi, a Viktor Hrijapa i Sergej Monja su u najboljoj formi. To je veoma lagan tim, mi smo mnogo te¾i, tako da su brzi i veoma opasni”, dodao je Slavniæ.

Kapiten tima Milan Guroviæ pun je samopouzdanja pred poèetak ¹ampionata i veruje da æe Srbija uspe¹no prebroditi prvu prepreku.

“Svi se oseæamo dobro, ukljuèujuæi i mlade igraèe, kojih ima mnogo, i bez obzira na njihovo neiskustvo verujem da æemo upisati pobedu protiv Rusije. Ne ¾elimo da se optereæujemo tom utakmicom iako je prva i sigurno najbitnija, jer iako je izgubimo, u ¹ta ja èisto sumnjam, to nije kraj”, rekao je Guroviæ;.

On je dodao da je kolektivni duh reprezentacije ono na èemu on bazira svoj optimizam, ali da veliku prednost Srbija ima na centraskoj poziciji.

“Mislim da na tom meèu maksimalno treba da iskoristimo Darka Milièiæa. Siguran sam da je u tome na¹a prednost, jer nijedan njihov igraè neæe moæi da ga èuva u reketu”.

Kapiten Srbije istakao je da je Rusija igrala po sistemu toplo-hladno tokom priprema, ali da to nije njihovo pravo lice.

“Tim Rusije sastavljen je od vrhunskih igraèa, ali oni jo¹ nisu u pravoj formi. Mislim da æe se vrlo brzo uigrati i predstavljati veliku opasnost. Ipak, nadam se, da to neæe biti do duela protiv nas”, dodao je Guroviæ.

Na konstataciju da je Aleksej Savra¹enko rekao da æe izjave davati tek posle utakmice Guroviæ je prokomentarisao da veæ unapred zna ¹ta æe ruski centar reæi tada.

“Njegova izjava æe biti - èestitam reprezentaciji Srbije na pobedi”, rekao je u svom prepoznatljivom stilu kapiten plavih.

(MONDO)

Roben

држимо фиге

nasty girl

e iznervirala sam se i ne mogu vise da gledam...

jbt sudjenje je ocajno, a Milicica i gurovica su ubili uzas...

Sole

jeste sudjenje, a i oni nekako igrali malo neorganizovano.
nije nas htelo, nece lopta u kos za slobodna bacanja i 2 poena, pa nece. :roll:
cim Rusi malo stisnu ovi nasi ustuknu, a taman kad se povrate Rusi jos vise nagaze.
bzvz, ali idemo dalje! (nadam se) :~
a Sarenac je mogao jos malo vise da pominje Khryapomona, bas mu se izgleda dopalo. :trfr:

laclaire

Najtuznije je sto su ovi Rusi nikakva ekipa, cim smo ih stisli u par navrata, njihova prednost se topila...nekako nam je stalno nedostajao jedan korak da preokrenemo. Mi krenemo na prvenstvo sa idejom da Gurovic, Jaric i Milicic povuku ove mladje i neiskusnije, a ono  :shock . Jedino je Gurovic odigrao nesto, Milicic katastrofa, kao i Jaric, od mladjih jedino je Teodosic odigrao dobro, Erceg me je skroz razocarao, ostali koji su ulazili osrednje...Sve u svemu slabo za nesto vise na EP, cak i za plasman u Peking, ali hajde da se nadamo da ce biti bolje...

Sole

dobar je bio Radivojevic, kad je trebalo, on se pokazao.
u pravu si za ove "vodje", kao da bi oni trebalo da budu nervozni pred debi, a ne ovi mladji.
ali dobro, sta je tu je, bilo pa proslo, idemo dalje.
:~

tarantulica

58% slobodna bacanja, 33% ¹ut iz igre....
Dobro smo i pro¹li...  :ohwell:

lycos

ja sam totalno zaboravio da je krenulo prvenstvo, ortak me je podsetio sat vremena pred pocetak utakmice.. a nekada takve stvari nisam propustao...

mikele

Ма судије су на ј***ле,само тако.Ја иначе нисам од оних што стално кукају на судије,али јуче је суђење било катастрофално.Кад год их стигнемо,судија нас пресече са 2-3 недосуђена фаула(углавном над Гуровићем и Миличићем),а Кириленка је пазио као белог медведа,није смео човек ни да га пипне.
А и поред свега,само да смо мало боље изводили слободна бацања,могли смо да добијемо меч.
Ерцег је скроз разочарао и Славнић је погрешио што није мало више форсирао Александрова и Лабовића.Требао је да проба,када већ није ишло Ерцега(који се уке**о) и Величковића.
А није ни требао да почиње са Тепићем у првој постави јер је на припремама стално почињао са Теодосићем и то се показало као врло добро.
Надам се да ће данас бити боље јер би нам ова победа пуно значила,мада је противник доста јачи него јучерашњи.

Duke

Realno suplji smo bili u odbrani dobar deo meca i malo se krecemo u napadu. Plus imamo samo jednog teskog centra, bez obzira sto je dobar. Tesko je ovo ekipa za velike domete ali mozda im treba malo da prevazidju pocetnu tremu pa ce biti bolje

Vuk Radivojevic i Novica Velickovic u odbrani  :Bog :Bog :Bog :Bog najprijatnija iznenadjenja. Ako krene i ostale... bice dobro sve

nasty girl

od danas kazem da vise necu da gledam basket mislim eurobasket...

jbt izgubicu sve zivce... puc puc

Sole

Quote from: nasty girl on 04-09-2007, 20:44:16
od danas kazem da vise necu da gledam basket mislim eurobasket...

jbt izgubicu sve zivce... puc puc
ha, ha, meni zivci odlaze odavno, especially zbog te kosarke  :wall:, ali ja ipak nastavljam da je gledam!  :~
zivo, zivo! bas je tako bilo danas.
ovi nasi su danas bili definitivno bolji, povukao je igru taj od koga se i ocekivalo, Jaric, Gurovic.
a o Gurovicevoj trojci... :Bog iz ocaja, ali uz srecu i fenomenalno!  :pljes:
kao Djordjevic protiv Hrvata.
samo smo tada pobedili...
ne mogu da verujem, pola kosa  :namcor
ali, dobro, sutra je glavno odigrati sigurno i sve ce nadam se doci na svoje.
hocu da ih gledam i dalje!!! :~ :Bog :igra:

nasty girl

ma stoje najgore gledacu ih i ja...

a ona trojka..ne znam sta da kazem...
jaric je tako zajebao stvar na kraju...

e necu vise da razmisljam o tome, samo cu se jos vise nervirati....

laclaire

Na zalost, sad ide ona prica: "eh, da smo juce odigrali ovako cvrsto u odbrani, uz probudjene Milicica i Jarica, bila bi druga prica". Grci nisu odigrali preterano dobro, ali se videlo iskustvo i pobednicki duh u presudnim trenucima, bas ono sto smo mi nekada imali, igra se egal i mi uvek pobedimo...Mi koji smo bili ubice domacina (setimo se samo od '95 kako smo terorisali domacine prvenstava u odlucujucim utakmicama, dva puta Grke, Spance, Turke i Amerikance), docekali smo da domaca publika bude uz nas. To dovoljno govori koliko smo izgubili na vaznosti u ocima drugih reprezentacija(a i sudija, ako mogu da primetim, iako nije bilo presudno danas). Ipak, to je nasa realnost, sad mozemo da se nadamo da cemo pobediti Izrael, u drugom krugu Letoniju i Hrvatsku(sto nece biti lako, ne verujem da imamo sanse protiv Spanaca) i da igramo cetvrtfinale sa 4. mesta, pa sta bude, tu vise ne bismo imali sta da izgubimo...Do tada, svaka sledeca utakmica nam je presudna, sad vise nemamo pravo na kiks...

Sole

ne mozemo mnogo da zameramo Jaricu, ipak je dobro igrao citavu tekmu.
jeste da je imao 2 igraca kojima je mogao da doda, ispalo je nekako sebicno, ali dobro.
ne cini samo on tim.
ne znam koliko cemo uspeti sutra, jer poslednjih godina svaki put kad je trebalo da se "uzmemo u pamet" nije nam bas islo, ali recimo da ce se to promeniti.
zaboravice lose momente, ispraviti ih i krenuti dalje punom parom, nadam se. ;-)