Еurobasket 2007

Started by mikele, 02-09-2007, 17:25:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lycos

imali smo 3 razlike minut pred kraj, i Radivojevicu je dosudjen faul ( 2 kosarkasa grcke su ga ubila pri skoku ).. to je docekano uz zvizduke publike i negodovanje igraca.. mislim da je to bio presudan momenat.

mikele

Нећу да се понављам,али моја прича би била скоро иста као и после првог кола,тако да...
Чуо сам да је Миличић баш попиздео и да је псовао све редом.
Али ипак имамо шансе за 1/4 финале,али за то нам прво треба победа против Израела,а затим и против Летоније и Хрватске( :wall: :wall: :wall:).
А меч са `рватима је увек неивестан,тако да ће бити врашки тешко,али ме ипак радује игра од јуче.
Јер ако смо играли егал са Грцима,то значи да можемо да играмо са било којом екипом.

mikele

Miličić kažnjen novčano, može da igra!
(http://nono9.us)

Predstavnici Tehničke komisije FIBA Evropa kaznili su centra reprezentacije Srbije Darka Miličića novčano, sa 10.000 evra, zbog psovki izrečenih na račun sudijske trojke posle utakmice sa Grčkom. On će moći da nastupi u poslednjem susretu A grupe Evropskog prvenstva protiv Izraela.

Posle sastanka sa Miličićem i čelnicima Košarkaškog saveza Srbije u hotelu "Nazaries" u Granadi, donesena je odluka da naš igrač ne bude suspendovan, već sankcionisan maksimalnom novčanom kaznom.

Miličiću je posle prijave Organizacionog komiteta Eurobasketa pretila kazna od jedne do tri utakmice neigranja, što je reprezentaciju moglo da košta i eliminacije sa takmičenja, budući da u sredu uveče mora da u direktnom okršaju savlada Izrael.

"Komisija je bila maksimalno korektna prema našoj reprezentaciji. U potpunosti nam odgovara ovakva kazna. Sada je na nama da na terenu pokažemo kakav smo tim i da pobedimo Izrael. Rok za žalbu je sedam dana, ali mi se nećemo žaliti", prokomentarisao je predsednik KSS Dragan Kapičić.

U razgovor sa novinarima spontano se umešao i Vojin "Sinalko" Djordjević, glavni sponzor nacionalnog tima. On je najavio da će "sa velikim zadovoljstvom isplatiti kaznu Darka Miličića".

"Bio sam pored terena i video kakvu su nam sudije nanele nepravdu. Zato razumem takvu Darkovu reakciju posle utakmice", rekao je Djordjević.

Miličić je u utorak, posle poraza Srbije od Grčke (67:68 posle produžetka) pred novinarima vredjao sudije i na vulgaran način im pretio, posebno Italijanu Fakiniju, pa čak i njegovoj ćerki - pod uslovom da je ovaj uopšte ima!
=========================================================================================
Srbija - Izrael: Pukovnici ili pokojnici?
(http://nono9.us)

Reprezentacija Srbije je posle dva upisana poraza u A grupi Eurobasketa u Granadi došla u situaciju da u poslednjem meču, u sredu od 18 časova protiv Izraela, mora da juri pobedu, ne bi li izborila plasman u drugu fazu takmičenja koja će se igrati u Madridu.

Selekcija Izraela je do plasmana na prvenstvo Evrope stigla pobedivši u kvalifikacijama, a u prethodna dva kola, kao i Srbija, ima dva poraza.

"Izrael je samim plasmanom na EP već ispunio očekivanja. Ipak, oni nisu tim koji će se zadovoljiti tim rezultatom, već će pokušati sve, kako bi što duže ostali na Eurobasketu".

"Najbolji pokazatelj te velike želje je njihov prvi duel protiv Grčke, gde su zvanične evropske šampione dobrano namučili, pa je meč odlučen u poslednjih pet minuta. Oni su u Španiji pokazali veoma dobru igru i moraju da se shvate kao veoma ozbiljan protivnik", izjavio je pomoćni trener reprezentacije Srbije Aleksandar Kesar, koji je zadužen za skauting rivala.

Kesar je dodao da će Izraelci u duelu protiv Srbije igrati punom snagom, jer je u pitanju veliki ulog.

"Izraelci se dosta oslanjaju na pojedince, Halperina, Grina, Elijahua, ali je njihov najveći kvalitet u kolektivnoj igri. Oni iz meča u meč podižu formu, tako da je za nas neophodno da punih 40 minuta odigramo ozbiljno i angažovano", rekao je Kesar.

(specijalni izveštač MONDA sa Eurobasketa, Mirjana Šegan, foto: MN Press)

Sole

e pa, ovo mu bas nije trebalo, mozda bi moglo da se odrazi i na dalju igru i na vidjenje sudija, ali 'ajde.
jeste da su sudije bile krs, posebno na prvoj tekmi, ali te psovke i gluposti, stvarno ne lici ni na sta.
neka prica sta hoce o sudijama, ali bar da ga ne cuju, bas bzvz.
dobro je prosao, u   svakom slucaju.

nasty girl

pa dobro je prosao svakako, ali neka ih je izvredja jer se sudjenje stvarno bilo ocaj...

ovaj Milicic me malo podesca na Gurovica....elæ to neka Guroviceva skola s obzirom da je Milicic izjavio da mu je Gurovic uzor...

nasty girl

auuuuuuuuuuuuuuuuuuu................  :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

laclaire

Nasty, dovoljan komentar  :wall:
Svake godine pomislimo - ne moze gore, ali nas vec par godina demantuju  :roll: Zamislite da vam je neko 2002 rekao, za 5 godina na EP necemo pobediti nikoga, ne biste ni pricali dalje sa njim zato sto nije normalan...A ono  :shock...
Ipak, treba da budemo zahvalni nasim kosarkasima, jer ce nam EP oduzimati manje vremena, pa se mozemo posvetiti ucenju i nekim drugim obavezama...jedino nam jos teniseri kvare plan i odvlace paznju  :>

Sole

znaci, strasno! :batina
pogubih sve zivce, ali me nekako i nije briga kad znam da je kosarka u pitanju. :happy:
medjutim, ovo stvarno prevazilazi svaku meru, ne mozemo da se sastavimo zadnjih godina. :hmm
nekad nam Amerikanci nisu mogli nista, da ne pricam za ostale koji nisu mogli da nam pridju, tada bi nam Izrael dosao kao trening utakmica, a danas je sve drugacije i vise se ne zna dokle ce da traje.
da vode celu utakmicu, mada ne ubedljivo i da onda zaborave da je ostalo jos par minuta igre i da u tih par minuta izgube mogucnost da odu dalje i da malo osvetlaju obraz nasoj kosarci, oni sve bace niz vodu... :ohwell:
neverovatno... :pst
verujem da ni njima nije lako, ali zasto su se oni trudili, pripremali i tako to?
jeste da je nova ekipa i da se ne znaju dobro, ali opet, mnogo sam vise ocekivala i stvarno sam mislila da cemo ih gledati i dalje. :~
izgleda da se mnogo nas prevarilo, a verovatno su i oni malo prevarili sebe u nekim procenama... :ball2:
ne znam, bas sam razocarana, nevidjeno mi je krivo, ali tako je... a005
tuzno... :ohwell:

Roben

не знам шта да кажем стварно су ме много разочарали  :ohwell:

*

Ja ne bih da komentarisem  :pst  a005

marer_86

vojme oca i sina .... :wall: :wall: :wall: ... sta je bre ovo i cija je ovo reprezenatcija ...
mislim da je ¹arencu pozlilo dok je komentarisao meè :shock

tarantulica

Ok, budimo pozitivni...
Posle ovoga mogu samo pozitivno da nas iznenade...  :happy:

A oni æe veæ naæi naèin da me demantuju...   :wall:

tarantulica

"Meseèina" iznervirala Hrvate na Eurobasketu!

Ko¹arka¹ka reprezentacija Hrvatske je posle izborenog plasmana u drugu fazu takmièenja na Evropskom prvenstvu u ©paniji imala razloga za radost, ali je organizator ¹ampionata, uprkos tome, uspeo da ih iznervira!

Uoèi utakmice sa Portugalom, u drugom kolu takmièenja u Sevilji, sa razglasa je pu¹tena pesma "Moja ¹tikla" hrvatske pevaèice Severine, ali su Hrvati negodovali jer ih ta numera svuda prati, pa im je dosadila.

U ¾elji da im izadju u susret i promene pesmu, tokom minuta odmora pu¹tena je ni manje-ni vi¹e nego "Meseèina" nakon èega je nezadovoljstvo bilo potpuno, naroèito kod hrvatskih novinara!

Neobave¹teni ©panci, koji su ¾eleli da se poka¾u kao dobri i predusretljivi domaæini, verovatno su odabrali Gorana Bregoviæa kao zamenu, zbog toga ¹to je on pisao reèi za Severininu "©tiklu".

(MONDO)

Sole

Quote from: tarantulica on 06-09-2007, 07:37:51
"Meseèina" iznervirala Hrvate na Eurobasketu!

U ¾elji da im izadju u susret i promene pesmu, tokom minuta odmora pu¹tena je ni manje-ni vi¹e nego "Meseèina" nakon èega je nezadovoljstvo bilo potpuno, naroèito kod hrvatskih novinara!

(MONDO)
:trfr:  nista zlobno nisam mislila...

mikele

Ја и даље не могу да верујем да се то десило. :shock
Не,дефинитивно се то није десило.То је била само најгора ноћна мора.
Дефинитивно!!! :H