Sistem nagradjivanja korisnika

Started by Bred, 04-09-2007, 22:08:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

cvjetic

aman zaman,sta vam je svima zaboga?  :hmm
make love,not war! :>

Maslacak

Quote from: aziraphale on 11-09-2007, 15:26:57
a da primenis svoje diskreciono pravo i softverski doteras broj poruka na zeljenih 500, proverenim clanovima?

super ideja :)
Bred, ne vidim za¹to to ne bi bilo uraðeno, ako veæ dobro zna¹ ¹ta ko na ovom forumu radi i ko zaslu¾uje da vidi skriveni sadr¾aj, a ko ne.

Bred

Sta ste se nadigli? :K
1. Skriveni sadrzaj je uglavnom u IV i V godini
2. Ako bih na bilo koga primenio to diskreciono pravo to bi moralo da bude nakon jasno utvrdjenih pravila javno objavljenih.
Sve transparentno more!   :1

whatever

Овај, ја бих само да се надовежем на некога раније ко је рекао како га је дуго копкала ова ставка о ауторству и власништву над текстовима и чисто да кажем да није једини, не зато што ће било ко овде постовати нешто сензационално него зато што је једноставно апсурдна.

Прво, форум никада нити у било којој мери не може да присвоји ауторство над делом јер је оно неприкосновено и неотуђиво ауторово. Форум може, у складу са Правилником који је свако требало да прочита, да присвоји власништво над текстовима при чему се аутор одриче дела својих права или њих у целини (при чему он остаје аутор) која му гарантују применљиви закони о ауторским и сродним правима (у зависности од тога где је сервер) али ово што сада стоји - како су текстови заједничко власништво - је апсурдно јер уколико подразумева како се аутор није одрекао свих права над текстом, ништа га надаље (бар не експлицитно, јер није наведено чега се он то одриче - то што форум постаје дистрибутер тог дела значи да форум добија извесна права али не и да их аутор губи) не спречава да исти постује на другом месту, под либералнијом лиценцом (типа GFDL, cc-by-sa) што чини својатање текста од стране овог форума излишним, а опет, у исто време помало одбојним (при чему не желим да умањујем/ниподиштавам труд и време који су уложени у одржавање форума од стране администратора)...

Bred

recicu ovako-sam autor ustupa deo svojih autorskih prava forumu kao sto je whatever rekao a forum dalje moze da ga koristi kako hoce, primer sam naveo u nekom postu ranije ali on[autor] sam[ali samo on] moze s njim da radi sta god hoce.  :wink:
Ako bi neko drugi pokusao to da uradi, to bi bilo krsenje copyright sem ako se ne navede autor i izvor odakle je preuzet clanak/rad sto i pise u footeru.
Footer je preuzet doslovce sa elitesecurity foruma[uz dozvolu vlasnika] tako da imate bilo kakvih sumnji, zalbi i primedbi-probajte tamo da se zalite i ukazete im da propust.  :wink:

Al-Jasmina

:hm
Onda je to dobro sa stanovista da neko ne moze da objavi
ono sto je odavde uzeo jer imamo sertifikat da smo mi postovali tada i tada..
:)):

Bred

da. ali to je sve na papiru.
kako ti nekog da sprecis da ti krade textove??
u zemlji Srbiji to jos nije regulisano  :wink:

Al-Jasmina

:batina pa nece moci da mi skine song odavde i objavi negde
ako bude bestseller znacu  :djavo

Darker

Ma meni bi bilo drago da bude bestseller iako ja ne dobijam plaæu od tog sell-ovanja... :K
Mislim, da ste malo digli... frku, ovaj, :djavo
Enea, imamo puno razumevanja prema tebi, aj sad malo ti :wink:
Ja sam imao titulu i mar¹ala i deda sere, da li se poistoveæujem sa njima? :K :K
Oni su virtuleni D.J.-evi, ¹to priznaæe¹, na forumu koji ima virtuelne kafane, i nije ba¹ big deal... A da ostavimo za sada po strani ¹ta mislim o pravim D.J-evima :wink:

Azira, u pravu si, vrh foruma( èitaj:Bred :K) æe veæati i potruditi se da donese bolju odluku :K
A i ispao je mali problem sa autorskim pravima zbog nejasnoæa, ali zato je dobro da postoji ova tema da sve nejasnoæe razvejemo... :wink:

Enea

Quote from: zoe on 11-09-2007, 20:16:36

Али Енеа рече да је дигитрон! :shock :trfr:

integrisala sam se u isti, koliko samo neshto rachunam :>

evo, ti budi fluo marker, ako podvlachish skriptu neku :>

@ all
:srce:

mikele

QuoteJa sam imao titulu i maršala i deda sere, da li se poistovećujem sa njima?
Ја не знам да ли се ти поистовећујеш са деда сером,али да си био-био си. :>
Еј БредУ много ти је добра она фора са падобранцима и падобранством :116: :116: :116:
Хтео сам да умрем
И да,извините на  :OFF:

Bred

[off]d je jos uvek Deda Sera-prim.aut.[/off]:siza:

makica

Jedno pitanjce -
Npr. ja postavim neku kombinaciju sa pismenog ili usmenog i kad mi se poveca broj postova?
Tek sam na 64....smrc,smrc....a gde je 500...skriveni sadrzaj...

Bred

prijavis mi svoj post i nakon sto ga "proverim"-dobijas poene  :wink: