Ko psuje, zlo (ne) misli!

Started by Darker, 05-09-2007, 22:39:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

zoe

Е, а је л' вам кад пало на памет да псовање може бити последица сексуалне фрустрације?

Само додах још један разлог оној Даретовој исцрпној листи :>

wolfeitzckie

Quote from: zoe on 07-09-2007, 11:13:24
Е, а је л' вам кад пало на памет да псовање може бити последица сексуалне фрустрације?

Само додах још један разлог оној Даретовој исцрпној листи :>
ahaha, pa onda je ovo jedna  100 posto seksualno isfrustrirana nacija. pa ovde svi bre psuju (sem moje mame  :K). nije ti ba¹ nauèan ovaj argument Zoe.

zoe

Хеј, па зато и написах... да би дискутовали...

Дечаци се стално утркују да докажу своју мужевност тиме колико су алкохола у себе стрпали, а није им било ништа или су се обезнанили начисто (јер, забога, и једно и друго доказује и приказује тестостерон и сву моћ његову, а није ли то фрустрација?)
А онда, и сви они масни вицеви... мислим, ја то некако из свог искуства... пошто знам од каквих сам особа чула највећу количину истих...

Изговарање ружних речи може бити својеврсно пражњење сексуалног набоја. А можда је просто у крви балканској тај набој веће волтаже, па уобичајене  :juju: активности нису довољне за уравнотежење... :smekerica:

Masha

Ja ne smatram da su ljudi koji koriste psovke prosti, ali ljudi koji psuju jesu prosti if razumete razliku.

igrackica

E, da da, bravo Masho, tacno tako!
Ogromna je razlika!

willie the scot

pa razlika je da li koristis psovke u literarno-duhovitom kontekstu ili da uvredis nekog.

najvise mi se gadi kada cujem devojku koja psuje bez potrebe, a toga je u srbiji na svakom koraku pa cak i kod nas na fakultetu. to nije pokusaj duhovitosti, vec cista glupost.

seksualno frustrirana nacija? pa sto su onda crnogorci, da j*** oca? :>

mislim da ima neke veze sa autoritetima. sama psovka je najprostiji i najinfantilniji pokusaj devalviranja nekog autoriteta.

prilicno smo nezrela nacija...sve se uklapa, zar ne? :>

Masha

Quotenajvise mi se gadi kada cujem devojku koja psuje bez potrebe, a toga je u srbiji na svakom koraku pa cak i kod nas na fakultetu. to nije pokusaj duhovitosti, vec cista glupost.

Apsolutno se slazem.

igrackica

Mora se znati i psovati sa stilom. Naravno da necu psovati na vezbama i pred sirokim auditorijumom, to je valjda stvar opste kulture! A moze se cuti svasta, cak i na faxu, neki jednostavno nemaju meru!

Masha

[off]Nego, ja sad malo pazljivije iscitah ovaj vilijev post, pa se pitam, ima li ove pojave psovanja medj` zenama i u Crnu Goru?[/off]  :K

willie the scot

ne...zene ne psuju oca, a majka je u cg svetinja.

tako da je otac vjecito naj**ao...sto ti je patrijarhat :K

Darker

Quote from: wolfeitzckie on 07-09-2007, 11:31:53

ahaha, pa onda je ovo jedna  100 posto seksualno isfrustrirana nacija. pa ovde svi bre psuju (sem moje mame  :K).
I jedan veeeeeeliki pozdrav onda za tvog æaleta :Bog :Bog :Bog
:K

Elem, a inat? Psujemo iz inata? 500 godina pod Turcima, ne mo¾emo im ni¹ta, jedina sloboda duha koju imamo su psovke? :smekerica:
Oni nas vode na kolac, a mi ih teramo u tri lepe?
A hiperbolisanje, nagla¹avanje? Mi kao Mediteranci imamo potrebu neku za zaèinjenim ¾ivotom, sve mora da ima vi¹e soli, masti, ljutog, ako ne¹to ne osetimo-to je bljutavo... Ako ne ka¾e¹ lep u p.m.-znaèi proseèno je lep?

igrackica

Quote from: Darker on 08-09-2007, 06:16:21
Ako ne ka¾e¹ lep u p.m.-znaèi proseèno je lep?
Bravo D, pogodio si sustinu!  :Bog
K'o da sam ja napisala :)

wolfeitzckie

Quote from: Darker on 08-09-2007, 06:16:21
Quote from: wolfeitzckie on 07-09-2007, 11:31:53

ahaha, pa onda je ovo jedna  100 posto seksualno isfrustrirana nacija. pa ovde svi bre psuju (sem moje mame  :K).
I jedan veeeeeeliki pozdrav onda za tvog æaleta :Bog :Bog :Bog
:K
zoe, evo ti dokaza da seksualna frustracija ne mora da se kanalise samo kroz psovke, kod d-a se tako divno pretoèila u humor.
on topic : psuju ljudi prosti, iz besa i nemoæi a jer je to jedina stilska figura koju poznaju.
a ni to, za¹to ljudi psuju, rekao bih nije tema ovog marèelovog (finog) teksta. pre æe biti hipokrizija ovog na¹eg dru¹tva, la¾na moralnost (koja nadome¹æuje pravu)i nedostatak bilo kakvih kriterijuma, kulturnih, moralnih o èemu, uostalom , govori svaki njegov album.

olgica

Samo po nekad psujem, i to nisu one socne psovke, kao sto ljudi umeju. Nikada, ali nikada nisam i ne psujem druge ljude! To mi je stvarno odvratno. A ako psujem to je uglavnom upuceno meni ili nekim ne zivim objektima.
Da li ste primetili tu svu kreativnost kada su psovke u pitanju? Otprilikke u jednoj prostoj do prosto-prosirenoj recenici ti opsuju pola,ako ne u celu, svu uzu i siru familiju.

Darker

E to, w, la¾na ili prava moralnost?
Da li se toleri¹e psovanje?
Da li je u redu da potpredsednik opozicione partije za ministra spolja¹njih poslova ka¾e za govornicom skup¹tine: Takvo g... ste vi izabrali.
Ili obrnuto?
Ili da ko¹arka¹ posle navodne kraðe ispsuje majku, ¾enu sestru, æerku sudiji? Ili Materaci Zidanovu ¾enu?

Svi narodi psuju i kroz psovke vreðaju.
Mi smo posebni ¹to psovke vi¹e koristimo u afirmativnom smislu. ili nismo?