EP u odbojci - Rusija(m)/Belgija i Luksemburg(ž) 2007

Started by nigor022, 06-09-2007, 15:12:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije ovo takmicenje ce zavrsiti kao:

Zlatna
Srebrna
Bronzana
izmedju 4. i 8. mesta
tamo negde u dnu liste:)

nigor022

(http://img405.nono9.us/my.php?image=142282280546b9d4f15f869lh5.jpg)

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo u Rusiju. Selektor Igor Kolaković odredio je konačan spisak igrača koji će nastupiti na PE, tehničari Nikola Grbić i Vlado Petković, primači Slobodan Boškan, Miloš Nikić, Nikola Kovačević i Bojan Janić, blokeri Andrija Gerić, Marko Podraščanin, Dragan Stanković, libero Marko Samardžić i korektori Ivan Miljković i Saša Starović.

Na prvenstvu koje počinje u četvrtak, 6. septembra, Srbija će igrati u Grupi 'A' u Sankt Petersburgu sa Holandijom, Grčkom i Nemačkom.

Selektor Kolaković je istakao da je borba za polufinale i dalje cilj njegovog tima, bez obzira na to što ekipa u pripremnim, prijateljskim utakmicama, nije prikazala željeni nivo igre.

"Imamo obavezu i želju da se na ovom EP damo sve od sebe na svakom meču. Teško je proceniti domete, a optimizam, na žalost, ne možemo da preterano da posle turnira u Poljskoj i donekle utakmica u Italiji. Ipak, optimizam ne sme da nas napušta, borba za polufinale je naš cilj, od toga nećemo odustati", rekao je Kolaković.

Na turniru u Poljskoj Srbija je zauzela peto mesto, posle poraza od Holandije, Nemačke i Poljske, a pobedila je Veliku Britaniju i Slovačku. U Italiji je u jednom meču slavila, a u drugom je izgubila.


b92

nigor022

Prva utakmica protiv Holandije zavrsena je pre nekoliko minuta rezultatom 3:0 za Srbiju, po setovima 25:23, 25:21, 25:18! Ubedljiva igra naseg tima, a usput i lep rodjendanski poklon Nikoli Grbicu!  :~


nigor022

<a href="http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=154055789546e023ea5939c955335861_big.jpg" target="_blank"><img src="http://images6.theimagehosting.com/154055789546e023ea5939c955335861_big.th.jpg" border="0" title="The Image Hosting" /></a>



Odbojka¹ka reprezentacija Srbije maksimalnom pobedom startovala je na Evropskom prvenstvu koje se igra u Sankt Peterburgu. ’Plavi’ su trijumfovali nad Holandijom rezultatom 3:0 po setovima 25:23, 25:21, 25:18. Meè je trajao samo 75 minuta. Naredni meè Srbija igra u petak od 18 èasova protiv Nemaèke.

Igru su diktirali iskusni Ivan Miljkoviæ sa 11 poena i Andrija Geriæ sa 8, a ¹ansu su maksimalno iskoristili Milo¹ Nikiæ (12 poena) i Bojan Janiæ (8 poena). Prvu meè loptu iskoristio je Ivan Miljkoviæ smeèom po bloku Holanðana. Nikola Grbiæa je u èetvrtak proslavio 34. rodjendan.

Selektor Srbije Igor Kolakoviæ odluèio je da na teren izvede postavu - tehnièar Nikola Grbiæ, primaèi Bojan Janiæ i Milo¹ Nikiæ, blokeri Andrija Geriæ i Marko Podra¹èanin, libero Marko Samard¾iæ i korektor Ivan Miljkoviæ. Ispostavilo se da je to bila veoma raspolo¾ena postava. Primaèi, predvodjeni liberom, imali su sasvim dobar prijem, koji je kapitenu Grbiæu omoguæio da razigrava i korektora Miljkoviæa i njih, kao i srednjake Geriæa i Podra¹èanina.

Uz to, dobro je radio blok, odbrana je bila anga¾ovana, pa je Srbija imala dosta kontri, èija je realizacija bila na zavidnom nivou. Nekoliko igraèa bilo je raspolo¾eno i na servisu, iz koga je protivniku poremeæen prijem.

Na svih ¹est tehnièkih tajm auta Srbija je imala vodjstvo. Najneizvesniji je bio prvi set, ali je srpski tim bio skoncentrisan u zavr¹nici i ispeo da realizuje drugu set loptu za 25:23 i 1:0. U drugom setu, na drugom tehnièkom tajm-autu Srbija je imala 16:11, pa je bila u moguænosti da mirnom, sigurnom igrom dodje do 25:21 i 2:0.

U treæem setu nije usledilo opu¹tanje, veæ naprotiv, najbolji period igre Srbije. Holandjani su bili nemoæni da obuzdaju sna¾ne servise Podra¹èanina, a kada su i uspevali saèekao bi ih ili blok ili bi njihova lopta bila uhvaæena u polju, za kontre srpske reprezentacije.

Poveli su srpski odbojka¹i u tom treæem setu sa 7:0, na prvi obavezan odmor oti¹li sa 8:2, a na drugom su imali 16:10. Holandjani su uspeli da se pribli¾e tek na 19:15, ali to je bio njihov maksimum protiv raspolo¾enih igraèa Srbije. Na kraju je bilo 25:18 za maksimalnu, izuzetno va¾nu pobedu Srbije na pocectku EP.

Holandjani su nedavno, na pripremenom turniru u Poljskoj, pobedili srpsku reprezentaciju, ali su "plavi" od tada, oèigledno podigli formu i ispravili neke gre¹ke.

Duel Holandije i Srbije jedini je dana¹nji meè u Grupi A. Srbija sutra igra sa Nemaèkom, a Grèka sa Holandijom. U subotu Srbija i Holandija æe biti slobodne, a igraju Nemaèka i Grèka. U nedelju, Srbija æe igrati sa Grèkom, a Holandija sa Nemaèkom.

Tri ekipe iz grupe nastaviæe takmièenje u èetvrtfinaloj grupi, ukr¹aajuæi se sa tri ekipe iz Grupe C, u kojoj je danas ©panija pobedila Sloveniju sa 3:1, a kasnije igraju Slovaèka i Francuska.

Dvorana: Jubilejnij, Sankt Peterburg. Gledalaca: 900. Sudije: Sokulu (Turska), Hraniæ (Hrvatska).

Srbija: Kovaèeviæ, Janiæ 8, pekoviæ, Bo¹kan, Stankoviæ, Samard¾iæ, Grbiæ 5, Nikiæ 12, geriæ 8, Miljkoviæ 11, Staroviæ, Pdra¹èanin 4.
Holandija: Van Gent, Freriks, Horstink 10, Van der Vel 5, Klok, Rauverdink, Snipe, Kojstra 12, Hoi, Olieman 8, Bontje 10, Tromel 2.

Izvor: BETA

tarantulica

Ovo prvenstvo je totalno u senci US opena, bar za mene...
Nisam se ni setila da je poèelo, a nekad sam i¹la na sve utakmice...  :ohwell:

nigor022

Pa eto potrudicemo se da ne ostane u senci... Cudan smo narod, probleme nista ne moze da zakloni, svi su podjednako veliki, a uspehe i najmanja sitnica:)

EP: Bez iznenaðenja prvog dana

Prvog dana Evropskog prvenstva za odbojka¹e u Rusiji nije bilo iznenadjenja, iako su dve ekipe, Hrvatska i Finska, bile na pragu da to uèine. U Grupi A u èetvrtak je odigrana samo jedan utakmica - selekcija Srbije je maksimalnim rezultatom savladala Holandiju. Grèka i Nemaèka bile su slobodne prvog dana ¹ampionata.

U Grupi D, "bronzana" ekipa sa pro¹logodi¹njeg Svetskog prvenstva, ekipa Bugarske umalo se okliznula na prvoj prepreci - Hrvatskoj. Hrvati su odiliènom igrom poveli sa 2:0, ali su potom dosta pali, a Bugari zaigrali kako znaju pa su naèinili preokret za pobedu od 3:2.

I druga utakmica Grupe D bila je zanimljiva. Italija, koja brani titulu prvaka, oèekivano je povela sa 2:0, ali su potom Finci izjednaèili na 2:2. Ipak u "taj-brejku" Italijani su uspeli da se izvuku i na kraju slave sa 3:2.

U Grupi C ©panija je savladala Sloveniju sa 3:1, a Francuska Slovaèku sa 3:1. Sa tri tima iz te grupe u èetvrtfinalnoj skupini ukrstiæe se Grupa A, u kojoj je Srbija.

U Grupi B odigran je jedan meè, u kome je domaæin Rusija bez problema savladala selekciju Belgije sa 3:0. Poljska i Turska bile su slobodne.

U drugom kolu u petak igraju:

Grupa A:
Srbija - Nemaèka 18.00
Grèka - Holandija 13.00

Grupa B:
Poljska - Belgija 13.00
Rusija - Turska 18.00

Grupa C:
Slovaèka - Slovenija 15.30
©panija i Francuska slobodne.

Grupa D:
Hrvatska - Finska 15.30
Italija i Bugarska slobodne.

Cujemo se posle utakmice...

nigor022

Poraz odbojka¹a Srbije od Nemaèke

SANKT PETERBURG, 7. septembra 2007. (Beta) - Mu¹ka odbojka¹ka reprezentacija Srbije izgubila je veèeras u Sankt Peterburgu od selekcije Nemaèke sa 1:3, po setovima 25:22, 21:25, 20:25, 17:25, u drugom kolu Evropskog prvenstva u Rusiji.

Srbija sada ima jednu pobedu i jedan poraz u Grupi A. Srpski odbojkasi sutra imaju slobodan dan na EP, a poslednji meè prve faze igraæe sa Grèkom, u nedelju od 18.00. Ranije danas u istoj grupi Grèka je savladala Holandiju sa 3:1.

Tri tima iz grupe iæi æe u sledeæu fazu, u èetvrtfinalnu grupu, u koju æe preneti bodove osvojene u meèevima sa ekipama koje su takoðe nastavile takmièenje.

malena

Jeste da smo izgubili,ali bio je veoma interesantan mec za gledanje... Nemci su igrali vise nego dobro... Ma samo polako dok ove nase krene...

nigor022

(http://nono9.us)


SANKT PETERBURG, 8. septembar 2007. (Beta) - Odbojka¹i reprezentacije Srbije danas imaju slobodan dan na Evropskom prvenstvu u Rusiji, a pre podne su iskoristili za trening pred sutra¹nju va¾nu utakmicu sa Grèkom, u treæem kolu Grupa A.

Srbija posle dve utakmice ima jednu pobedu i jedan poraz, koji su pretrpeli u petak od Nemaèke. Meè sa Grèkom igraæe u nedelju, od 18.00 po srednjeevropskom vremenu, a pobeda u tom meèu donela bi im sigurno preno¹enje barem dva boda u narednu, èetvrtfinalnu grupu.

Posle pobede nad Holandijom i poraza od Nemaèke, srpski reprezentativci svesni su znaèaja meèa sa Grèkom i nadaju se da æe u tom duelu uspeti da doðu do druge pobede na EP. Korektor Ivan Miljkoviæ istakao je da ambicije srpskog tima nisu promenjene posle jednog poraza.

"Ambicije ostaju da se borimo do kraja, trudili smo se koliko smo mogli, postojala je ¹ansa i protiv Nemaèke da odigramo bolje, ali koliko nam je protivnik pru¾io priliku, toliko smo i odigrali", rekao je Miljkoviæ.

lijepa bosanka

9. septembar 2007. | Izvor: B92
EP: Srbija bolja od Grèke 3:1

Odbojka¹i Srbije osvojili su prvo mesto u grupi po¹to su u treæem meèu grupe A savladali Grèku sa 3:1, po setovima 25:23; 25:23; 24:26 i 25:22. Meè je trajao 109 minuta. Odlièno je funkcionisao na¹ blok, koji je napravio osam poena. Na¹ tim je igrao dobro veæim delom meèa, jedini pad u igri desio se u treæem setu, koji su Grci re¹ili u svoju korist 26:24. KOVAÈEVIÆ, JANIÆ (11), PETKOVIÆ, BO©KAN (12), STANKOVIÆ, SAMARD®IÆ, GRBIÆ (2), NIKIÆ, GERIÆ (7), MILJKOVIÆ (28), STAROVIÆ, PODRA©ÈANIN (9).

Do prvog tehnièkog tajma auta igralo se izjednaèeno a oti¹li se pri rezultatu 8:7 za Grke. Grci su u drugom delu seta podigli prednost na tri poena, ali je odnda na servis do¹ao Andrija Geriæ i sjajnim servisima uz pomoæ bloka doneo orednost 15:14. Na drugom tehnièkom odmoru imali smo prednost 16:15. Na¹i su podigli razliku na dva poena a onda Grci prave seriju od 3:0 21:20. Ponovo je servirao Geriæ i na¹ tim doveo u prednost od jednog poena. Prvu set loptu imali smo na 24:23 i iskoristili je.

Na¹i su silovito krenuli u drugom setu i do prvog tehnièkom tajm auta do¹li do velike prednosti od èetiri poena 8:4. Odr¾avali smo èetiri poena do drugog odmora na koji se oti¹lo sa 16:12. Odmah posle toga podigli smo prednost na 5 poena, a onda i na ¹est pri rezulatu 20:14. Grci su do pred kraj seta smanjili na 2 peona. Prvu set loptu na 24: 21 nismo iskoristili. Grci su pri¹li na 24:23, ali je Marko Podra¹èanin smeèom doneo jo¹ jedan set na¹em timu i u tom momentu smo se plasirali u drugi krug takmièenja.
zvanièni sajt

Treæi set su Grci poèeli ne¹to anga¾ovanije ali su ipak na¹i imali prednost do tehnièkog tajm auta. Poveæali smo prednost na 12:10, ali su Grci preokrenuli rezultat serijom od 4 poena 12:14. Na drugi tehnièki tajm aut oti¹lo se pri rezulatu 16:15 za na¹eg protivnika.

Do kraja seta rezultat je bio izjednaèen. Grci su prvi do¹li do set lopte na 24:23, ali je nisu iskoristili. To im je uspelo iz drugog poku¹aja i set je zavr¹en rezultatom 26:24

Èetvrti set smo poèeli kao drugi i poveli sa 8:4. Grci su krenuli da se vraæaju u set, ali su na¹i igraèi odliènom igrom u odbrani uspeli da vrate prednost na èetiri poena. Igralo se na serije po dva poena. Nikola Grbiæ je u tom delu igrao samo na Ivana Miljkoviæa i on nam je doneo prednost od 5 poena razlike 14:9. Na tehnièkom tajm autu imali smo prednost od 16:12. Grci su zaigrali mnogo anga¾ovanije i stigli do 19:20. Napravili smo mini seriju od dva poena i poveæali prednost na 3 poena. Do kraja seta, Grci su smanjili na samo poen 23:22. Set meè loptu imali smo na 24:22 i iskoristili je posle bloka Bojana Janiæa.


P.S.Bravo momci!!! :pljes: Samo napred!!!

mikele

А Немци изгубили од Холанђана :shock
Не верујем!!!
И сада у ново-формираној групи само Шпанци имају скор 2-0,а ми,Немци,Французи и Холанђани 1-1,а Словаци 0-2.
Биће јако занимљива борба за прва два места која воде у полуфинале.

mikele

Janiæ i Grbiæ: Sada sve zavisi od nas
(http://nono9.us)

Primaè odbojka¹ke reprezentacije Srbije Bojan Janiæ ocenio je da æe srpskom timu u nastavku Evropskog prvenstva u Rusiji biti mnogo lak¹e i najavio da æe u susretu sa Francuskom u utorak "orlovi" iæi na pobedu.

Janiæ je novinarima u Sankt Peterburgu rekao da je prezadovoljan pobedom nad Grèkom (3:1), u poslednjoj utakmici prve faze takmièenja.

"Oni nisu imali ¹ta da izgube, morali su da igraju na sve ili ni¹ta. Dr¾ali smo ipak sve konce igre u na¹im rukama. Namuèili su nas vi¹e nego ¹to smo se nadali, ali je na kraju sve ispalo kako treba", istakao je Janiæ.

On je rekao da je zadovoljan raspletom u Grupi A, u kojoj je Srbija posle tri kola zauzela prvo mesto. U novoj, èetvrtfinalnoj grupi, samo æe ©panija, koja dolazi iz Grupe C, imati maksimalna èetiri boda.

"Sva¹ta mo¾e da se desi, ali je dobro ¹to sada sve zavisi od nas. Ko zna, mo¾da i sa dva trijumfa dohvatimo drugo mesto, medjutim, sigurno je da nas sve pobede u novoj grupi vode u polufinale", kazao je Janiæ, dodav¹i da æe mnogo toga biti jasnije veæ posle meèa sa Francuskom, koji Srbija igra u utorak od 15.30 èasova po srednjoevropskom vremenu.

"Gledamo samo na tu utakmicu. Dosta su neugodni za nas bili u proteklih desetak godina. Sigurno je da su ovde oslabljeni, odigrali su lo¹e protiv ©panije i verujem da æe biti mnogo bolji protiv nas. To naravno ne treba da nas pla¹i, idemo na pobedu", dodao je Janiæ, trenutno drugi pointer srpskog tima, iza korektora Ivana Miljkoviæa.

Kapiten reprezentacije Nikola Grbiæ ocenio je da æe utakmica u utorak biti izuzetno te¹ka, naroèito na psiholo¹kom planu. On je izrazio uverenje da æe "orlovi" imati dovoljno snage i znanja da osvoje dva boda.

"Jaèa psiha odneæe pobedu u meèu Srbije i Francuske. Naravno, u sluèaju na¹eg trijumfa dobiæemo ogroman podstrek za nastavak takmièenja. U tom sluèaju, preko Slovaka sti¾emo do realnih izgleda da udjemo u ¾eljeno polufinale", rekao je Grbiæ, koji u Rusiji igra svoje sedmo EP.

Meèevi sa Francuzima su uvek bili dugi i neizvesni. Na¹a selekcija je 2001. i 2005. u grupi slavila pobede rezultatom 3:2, dok je u polufinalu EP 2003. bilo 2:3.

"Sa njima smo uvek igrali te¹ko, dosta te¾e nego protiv ©panaca, koji nas èekaju u poslednjem kolu", kazao je Grbiæ.

Kapiten se ostvrnuo i na ©pance, za koje je rekao da su osvajanjem prvog mesta u Grupi C priredili iznenadenje, ali ne i senzaciju.

"Reè je o ekipi koja je na prethodnom EP osvojila èetvrto mesto, a ove godine je pobedila u Evropskoj ligi. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, a dolaskom Anastazija dobili su kvalitet na taktièkom planu".

Grbiæ smatra da srpski igraèi u nastavku turnira moraju da pobolj¹aju servis.

"Ne smemo na¹im slabim servisom dozvoljavati protivnicima da lako prave promene. U meèu protiv Grèke blok je bio mnogo bolji, odbrana takodje", rekao je Grbiæ.

Pored duela sa Francuskom i ©panijom, Srbiju u Sankt Peterburgu èeka jo¹ i meè sa Slovaèkom, jedinom ekipom koja je u èetvrtfinalnu Grupu E do¹la sa minimalna dva boda, zaradjena porazima od ©panije i Francuske.

Ekipe koje su se plasirale u drugu fazu takmièenja neæe se od utorka boriti samo za plasman u polufinale, veæ i za direktan put na naredni Evropski ¹ampionat, 2009. godine u Turskoj.

Pored polufinalista, na EP 2009. sigurno æe uèestvovati i timovi koji osvoje treæa mesta u èetvrtfinalnim grupama. Ostali æe morati u kvalifikacije u drugoj polovini 2008. godine, verovatno posle Olimpijskih igara u Pekingu.

(Beta, foto: zvanièni sajt)

malena

Srbija posle drame bolja od Francuza
Utorak, 11. septembar 2007. 17:52

Odbojka¹ka reprezentacija Srbine pobedila je u Sankt Peterburgu selekciju Francuske sa 3:2 (25:23, 22:25, 25:23, 33:35, 15:12) u meèu treæeg kola grupe F na Evropskom prvenstvu. Srbiji je ovo druga pobeda na turniru, a Francuzima drugi poraz.

Izabranici Igora Kolakoviæa odlièno su poèeli prvi set i poveli sa 6:2. Prednost od tri do èetiri poena srpski reprezentativci èuvali su praktièno do samog kraja prvog seta, kada su umalo od gotovog napravili veresiju. Imali su plavi vodjstvo od 23:19, ali su potom Francuzi nanizali tri poena i stigli na 23:22. Ipak, tada je Srbije zaigrala ozbiljnije i zahvaljuæi sna¾nom bloku do¹la do prvog seta.

Na poèetku drugog seta ne¹to bolji su bili Francuzi koji su u tom periodu meèa uspeli da povedu sa 5:3. Ipak, plavi se nisu predavali i brzo su stigli do izjednaèenja - 7:7. Od tog momenta na terenu je bila rezultatska "klackalica", ali je klatno ipak oti¹lo na stranu Francuza, koji su pri vodjstvu Srbije od 18:17 odliènim servisom poremetili na¹ prijem, vezali èetiri poena i poveli sa 21:18. To je praktièno bio kraj seta, po¹to Srbija nije uspela blokom da se vrati u igru.

Srbija je igrala mnogo bolje u treæem setu. Plavi su u prvom delu seta poveli sa 10:8, a kasnije su stekli vodjstvo od èak ¹est poena (19:13). Usledio je odgovor "trikolora" koji su za samo nekoliko minuta uspeli da se vrate na 19:18. Ipak, u zavr¹nici seta Srbija je pokazala snagu i kvalitet, pa je zaslu¾eni osvojila treæi set.

Èetvrti set takodje je obele¾ila velika borba dve reprezentacije koje poseduju velika borba, u kojoj nijedan tim nije uspeo rezultatski da se "odlepi". Plavi su, medjutim, uspeli da povedu sa 20:18, ali su se Francuzi vratili i na kraju serijom poena imali set loptu (24:23), koju nisu iskoristili. Posle jo¹ nekoliko nerealizovanih prilika, inicijativu je preuzela Srbija, medjutim, tada su i plavi prokockali vi¹e set lopti i stigla ih je kazna, a Francuska je slavila sa 35:33.

Poèetak taj brejka pripao je Srbiji koja je odliènom igrom povela sa 4:0, a potom i sa 6:2. Ipak, tada su "trikolori" krenuli na sve ili ni¹ta i vezali tri poena za 6:5. To je, medjutim, bilo sve od Francuza, jer je Srbija do kraja petog seta ponovo zagospodarila tarafleksom i izborila va¾nu pobedu za nastavak takmièenja.

Na¹a reprezentacija u sledeæem kolu u sredu igra protiv Slovaèke.

(MONDO)

lijepa bosanka


vlada89

Istina,vrlo napeta ali srecom preovladalo je iskustvo (ma da..) ovaj sreca  :K Danas u 18.00h protiv Slovaka, ako pobedimo verovatno smo u polu-finalu... napred NASI!!!  :~

mikele

Јбти Французе,нама су јуче душу узели,а Холанђани их данас газе(тренутно је 2-0 за лале).
По свему судећи мораћемо да добијемо и Шпанце,како бисмо отишли у полуфинале јер је бити битан сваки сет.Мада више ће се знати после данашњег дербија између Немаца и Шпањолаца.