EP u odbojci - Rusija(m)/Belgija i Luksemburg(ž) 2007

Started by nigor022, 06-09-2007, 15:12:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije ovo takmicenje ce zavrsiti kao:

Zlatna
Srebrna
Bronzana
izmedju 4. i 8. mesta
tamo negde u dnu liste:)

tarantulica

Finale je u 16h, kad igraju na¹i za treæe mesto?

nasty girl

EP: Rusija prejaka za Srbiju


Odbojka¹ka reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Rusiji. Ekipa Igora Kolakoviæa izgubila je u polufinalu od domaæina Rusije sa 3:0, po setovima 27:25, 25:22, 25:15.

Srbija æe u borbi za bronzu u nedelju igrati protiv Finske, dok æe rival Rusiji za titulu ¹ampiona Evrope biti ©panija.

Srpski tim je samo u prvom setu uspeo da parira domaæoj selekciji. Na¹ tim imao je prednost 8:6 i 12:8, ali Rusija pravi seriju 8:2 i preuzima voðstvo. Ipak, u fini¹u seta, Srbija je uspela da izjednaèi i uðe u uzbudljivu zavr¹nicu u kojoj je èak propu¹tena i set lopta, pre nego ¹to su Rusi iskoristili svoju drugu set loptu za 1:0 u setovima (27:25).

U drugom setu bilo je neizvesno samo do sredine, kada su Rusi pri rezultatu 12:12 napravili seriju od 4:0 i do kraja zadr¾ali tu prednost za konaènih 25:22.

U treæem setu postojao je samo jedan tim, Rusija je slavila sa 25:15 i do¹la do konaène pobede za plasman u finale.

Srbija æe u nedelju u 13:30 igrati sa Finskom, a Rusija i ©panija sastaæe se u 16 sati.

Rusija: Poltavski 22, Ko¹arev 10, Kruglov, Abramov, Grankin, Tetjuhin, Kamutski 9, Bere¾ko, Ostapenko 1, Volkov 13, Verbov, Kule¹ov 6.

Srbija: Kovaèeviæ 3, Janiæ 15, Petkoviæ, Bo¹kan 8, Stankoviæ 1, Samard¾iæ, Grbiæ 1, Nikiæ, Geriæ 5, Miljkoviæ 8, Staroviæ, Podra¹anin 3.

B92

tarantulica

Tako sam i ja videla, na nekom satelitskom programu, ali u programu RTS-a ni¹ta ne pi¹e...

Tnx Nasty  :cvet

nasty girl

nemoj mi reci da ne prenose... :hmm :hmm

Wlada

Bas da vidim da li ce mi se ispuniti prognoza da cemo biti 3. a braca Rusi 1.  :~  :~

vlada89


malena

#36
ODBOJKA EP: Srbiji nova bronza!
Nedelja, 16. septembar 2007. 18:23

Odbojka¹ka reprezentacije Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rusiji, savladav¹i u duelu za treæe mesto Finsku sa 3:1, po setovima 25:18, 23:25, 25:21 i 25:16.

Srbija je tako odbranila bronzu koju je nasledila od Srbije i Crne Gore sa pro¹log Evropskog prvenstva, odr¾anog 2005. godine u Rimu i Beogradu.

Podmladjeni srpski tim protiv Finske bio je u veæem delu meèa superioran. U prvom i u èetvrtom setu nije bilo ni trunke neizvesnosti, srpski igraèi su dobro servirali, bili bolji u igri u polju, a sigurni u realizaciji kontri.

Finci, koji su uprkos porazu u meèu za bronzu najprijatnije iznenadjenje ©ampionata u Rusiji, pru¾ili su solidan otpor u treæem setu, ali su "plavi", ipak u zavr¹nici bili sasvim sigurni, a korektor Ivan Miljkoviæ zavr¹io je taj set as servisom za 25:21 i vodjstvo od 2:1.

Srbija je izgubila samo drugi set, zahvaljujuæi u samom fini¹u odliènim servisima Mike Oivanena i sa nekoliko blokova. To, ipak, nije poremetilo ¾elju srpskog tima da se bori do kraja, da osvoji naredna dva seta i ponovo se sa jednog velikog takmièenja vrati sa medaljom.

Pre EP, odbojka¹i Srbije nisu obeæali da æe se vratiti sa odlièjem, ali su obeæali da æe dati sve od sebe da se nadju u polufinalu. Posle toga, kada su ispunili prvi cilj, rekli su da æe poku¹ati da naprave jo¹ jedan korak i da se ipak vrate kuæi sa medaljom.

Selektor Igor Kolakoviæ na startu izveo je na teren tehnièara Nikolu Grbiæa, korektora Ivana Miljkoviæa, primaèe Nikolu Kovaèeviæa i Bojana Janiæa, blokere Andriju Geriæa i Marka Podra¹èanina i libera Marka Samard¾iæa. Uz njih, bronza pripada i primaèima Slobodanu Bo¹kanu i Milo¹u Nikiæu, blokeru Draganu Stankoviæu, tehnièaru Vladi Petkoviæu i korektoru Sa¹i Staroviæu.

Pomoæni trener Srbije bio je ®eljko Bulatoviæ, skaut Sa¹a Joksimoviæ, kondicioni trener Miljan Grboviæ, lekar Ljuban Martinoviæ, fizioterapeut Aleksandar Poèekoviæ. Menad¾er tima na EP bio je Milan Vujaèiæ.

Dvorana: Olimpijska dvorana, Moskva. Gledalaca: 5.200 Sudije: Zenoviæ (Rusija), Ne¹er (Izrael).

SRBIJA: Kovaèeviæ 8, Janiæ 18, Petkoviæ, Bo¹kan, Stankoviæ Samard¾iæ, Grbiæ 3, Nikiæ, Geriæ 8, Miljkoviæ 19, Staroviæ, Podra¹èanin 8.

FINSKA: Kangasnemi, Esko 3, Siltala, Samelvuo 6, Hietanen 2, Oli, Heikinen 10, Kunari 10, Miko Oivanen 20, ©umov, Mati Oivanen 10, Sivula.

(MONDO/Beta)

Svaka cast nasim odbojkasima... :Bog :Bog :pljes: :pljes:
Miljkovic najbolji poenter... :Bog :Bog :pljes: :pljes:
=================================================================================
©panija novi prvak Evrope u odbojci
Nedelja, 16. septembar 2007. 18:21

Odbojka¹ka reprezentacija ©panije novi je prvak Evrope. "Crvena furija" je u nedelju u finalu turnira u Moskvi iznenadila selekciju Rusije i pobedila sa 3:2 (25:18, 20:25, 24:26, 30:28, 16:14).

©paniji je ovo prva titula evropskog ¹ampiona u istoriji, dok Rusi od 1991. i raspada SSSR-a ne znaju za zlato. Ujedno, trijumf "furije" predstavlja dobru uvertiru za finale EP u ko¹arci, u kojem se u nedelju uveèe u Madridu sastaju isti rivali.

U prvom setu Anastizijevi izabranici su iznenadili domaæi tim, koji je uprkos sjajnoj podr¹ci sa tribina, morao da polo¾i oru¾je pred ©pancima - 25:18. Drugi deo meèa pripao je Rusima, koji kao da su se naljutili i odmah su uzvratili slaviv¹i sa 25:20.

Treæi set protekao je u izuzetno uzbudljivoj borbi, u kojoj su ©panci u fini¹u prokockali tri poena prednosti i na kraju dozvolili Rusima da trijumfuju rezultatom 26:24.

Slièno je bilo i u èetvrtom setu, u kojem su ovoga puta Rusi vodili, ali su u zavr¹nici dopustili ©pancima da se vrate u igru i stignu do izjednaèenja - 23:23.

Usledila je rezultatska "klackalica", u kojoj su sudije pomogle domaæinu da ostane u ¾ivotu, ali su se ©panci izdigli i na kraju zaslu¾eno stigli do izjednaèenja - 30:28.

Jo¹ bolje su zaigrali ©panci na poèetku petog seta, po¹to su bez veæih problema poveli sa 5:2, a potom su u istom ritmu stigli do 10:5.

Ipak, Rusi se vraæaju u ¾ivot i osvajaju tri vezana poena za 10:8, ©panci odolevaju i u nastavku sti¾u do vodjstva 14:12. "Zbornaja" ponovo pravi kam-bek i izjednaèuje na 14:14, ali je ©panija uspela da iskoristi drugu meè loptu i da zaslu¾eno trijumfuje.

Bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu osvojila je reprezentacija Srbije, koja je u "malom" finalu pobedila selekciju Finske sa 3:1.

(MONDO)

nasty girl

Stigli bronzani odbojka¹i

Mu¹ka odbojka¹ka reprezentacija Srbije, osvajaè bronzane medalje na ¹ampionatu Evrope u Rusiji, doputovala je u Beograd. U salonu „Beograd“ Aerodroma „Nikola Tesla“ odr¾ana je konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali svi igraèi i èlanovi struènog ¹taba, kao i èelni ljudi Odbojka¹kog saveza Srbije. "Ispraæeni smo mirno, bez pompe i rezultatskog pritiska, ali sa ¾eljom da postignemo ¹to bolji rezultat. Igraèi i struèni ¹tab su ulo¾ili svoj maksimum da osvoje medalju", rekao je predsednik OSS Aleksandar Borièiæ.

"To su i uèinili i zato zaslu¾uju sve èestitke i slava pripada njima", dodao je Borièiæ.

"Mnogo je reprezentacija koje su u vrhu evropske i svetske odbojke, a ostali su bez trofeja u Rusiji. Zbog toga mo¾emo biti ponosni na ove mladiæe, koji su nastavili sa osvajanjem medalja na najveæim takmièenjima", objasnio je Slobodan Milo¹eviæ, generalni sekretar OSS.

"Nismo ¾eleli da preterujemo sa izjavama da æemo osvojiti medalju. ®eleli smo to, ali smo znali da moramo biti strpljivi. Drago mi je ¹to smo uspeli u tim nastojanjima, jer jedino ¹to smo obeæali je da æemo dati sve od sebe, da napravimo ¹to bolji rezultat. Veoma mi je drago ¹to smo osvojili medalju zbog maldih igraèa, jer nekima je ovo prvo prvenstvo Evrope i pred njima je buduænost srpske odbojke", kazao je Igor Kolakoviæ, prvi trener plavih seniora.

"Izuzetno mi je drago ¹to smo osvojili medalju, koja mi je veoma draga. Bilo je te¹ko, ali smogli smo snage da to i ostvarimo. Meni je ovo sedma medalja sa ¹ampionata Evrope i drago mi je ¹to je nastavljen kontinuitet uspeha, ¹to je dokaz da se u Srbiji igra dobra odbojka. Imamo kvalitetnu ekipu i mladi igraèi su u Rusiji bili ne asistenti nas starijih, veæ su veæi deo tereta preuzeli na svoja pleæa", precizirao je Nikola Grbiæ, kapiten plavih.

"Pre polaska u Rusiju bili smo skeptièni. Znali smo da imamo kvalitet, ali nismo znali ¹ta nas èeka, pogotovo zbog ne ba¹ ubdljivih igara tokom priprema. Veliko je zadovoljstvo osvojiti medalju i to je veliki uspeh, pogotovo za mlade igraèe èije vreme tek dolazi", naglasio je Slobodan Bo¹kan, primaè plavih.

"Da li su ostale ekipe napredovale ili smo mi nazadovali, to je pitanje za analizu. Ipak, medalja je veliki uspeh, naroèito za mlade igraèe. ©to se pojedinaène nagrade tièe, mislim da svaki od na¹ih igraèa ima kvalitet i da æe sigurno i oni u buduænosti osvajati trofeje", istakao je Ivan Miljkoviæ, korektor plavih i najbolji poenter 25. Evropskog prvenstva.

"Ne bih ja igraèe delio na mlade i stare. Svi smo mi mladi, ali podela mo¾e da postoji na vi¹e ili manje iskusne. Dali smo sve od sebe da osvojimo medalju i svi su odigrali vrlo borbeno, naroèito u najva¾nijem meèu, protiv Finske. Idemo dalje, cilj ove generacije je plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Nadam se da æemo to i ostvariti", rekao je Andrija Geriæ, bloker plavih.

Evropski kvalifikacioni turnir za OI 2008. odigraæe se od 7. do 13. januara 2008. u Izmiru. Na turniru æe uèestvovati osam reprezentacija, a samo pobednik æe izboriti plasman na Olimpijske igre.

B92

vlada89


mikele

Девојке крећу данас за Белгију,а први меч играју у четвртак против Словачке.Само да вас подсетим да су у нашој групи још Холандија(један од главних фаворита,победник гранд приа за 2007 годину) и домаћин Белгија.

mikele

Terziæ: Sve osim pobede iznenadjenje
(http://nono9.us)

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije u èetvrtak poèinje takmièenje na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu, sa ¾eljom da jo¹ jednom doka¾e svoj kvalitet i plasira se u polufinale, odnosno borbu za medalje.

Dan pre prve utakmice, koju æe Srbija igrati sutra od 15.00 sati sa Slovaèkom, u belgijskom gradu Haseltu, odbojka¹ice i èlanovi struènog ¹taba obavljaju poslednje pripreme, analiziraju igru protivnika i privikavanja na halu.

"Neæemo znati dok se ne zavr¹i koliko smo spremni, jer se spremnost ekipe ogleda u celom takmièenju, ne u jednoj ili dve utakmice. Ako budemo u kontinuitetu odigrali dobro, onda mo¾emo da smatramo da smo spremni do¹li na ovo takmièenje, bez obzira na rezultat", rekao je selektor Zoran Terziæ agenciji Beta.

Prema njegovoj oceni, odbojka¹ice su spremne i veæina je u stanju da odigra ovo prvenstvo na oèkivanom nivou.

Prvi protivnik je Slovaèka, koja ne bi trebalo da predstavlja veliku prepreku na putu srpskim odbojka¹icama. Ipak, selektor Terziæ poziva na oprez.

"Sa Slovaèkom je na¹a prva utamica na ovom EP, a na ovim takmièenjima taj prvi meè je dosta va¾an. Mnogo zavisi od toga kako æemo krenuti, kako æemo odigrati tu prvu utakmicu, da li æemo zabele¾iti pobedu kojoj se svi nadamo. Slovaèka je ozbiljan protivnik, s tim da smo mi u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i da bi sve osim na¹e pobede bilo neprijatno iznenadjenje za nas", rekao je Terziæ.

"Slovaèka ima ekipu koja je relativno mlada, ali dugo igra zajedno. Najveæi broj igraèica je iz jednog kluba. Nije se menjao njihov sastav u poslednje vreme, i na Univerzijadi su igrali otprilike u istom sastavu. Imamo sve podatke o njima, kao i sa utakmica koje su igrale pre ovog takmièenja", dodao je Terziæ.

Selektor Srbije je istakao da je u meèevima u kojima na drugoj strani terena stoji na papiru ne¹to slabiji tim, osnovni cilj da njegova ekipa odigra dobro, celu utakmicu na istom nivou i bez potcenjivanja protivnika. "Ako tako bude, neæe biti nikavih problema, upisaæemo pobedu", naveo je on.

Posle utakmice sa Slovaèkom, Srbija æe u petak na EP imati slobodan dan, a u subotu igra sa najte¾im protivnikom u Grupi D, selekcijom Holandije, pobednikom ovogodi¹njeg Gran prija. U nedelju æe igrati sa domaæinom, Belgijom. U èetvrtfinalnu grupu plasiraæe se tri ekipe, sa preno¹enjem bodova iz prve faze.

U polufinale æe se plasirati po dve najbolje ekipe iz dve èetvrtfinalne grupe, a ¾rebom æe biti odredjeni protivnici u polufinalu, s tim da se neæe moæi sastati prvoplasirane ekipe iz èetvrfinalnih grupa.

Polufinale, meè za treæe mesto i finale igraæe se u Luksemburgu.

(Beta)


nasty girl


EP: Odbojka¹ice savladale Holandiju

®enska odbojka¹ka reprezentacija Srbije savladala je selekciju Holandije sa 3:2, po setovima 25:18, 17:25, 25:14, 30:32, 15:13 u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva u Belgiji.

Srpske odbojka¹ice uspele su odliènom igrom da stignu do pobede nad ekipom Holandije, kojoj je ovo prvi poraz na EP.

Reprezentaciju Srbije u poslednjem kolu prve faze takmièenja, u nedelju od 20 èasova, oèekuje meè sa selekcijom Belgije.

B92

zabica

Gledala sam ovu utakmicu (sa sve menjanjem kanala na tenis) i stvarno su auper ove nase! Jelena Nikolic  :pljes: vrlo promisljeno igra!
Samo tako nek nastave, bas dobro da ih prvi poraz nije poremetio!

mikele

Ево победисмо некако Белгију,наравно 3-2(22:25, 25:20, 27:29, 25:17, 15:5.)(када играју ове наше увек је 3-2,само је питање за кога) :K
Е сада посебно је добро што се репрезентација Словачке спаковала кући,тако да се фактички наш пораз од њих брише,а пишу се наше две победе против Холандије и Белгије. :~
Наша репрезентација се сада укршта са групом где су прошле Пољска,Чешка и Бугарска.И мислим да нам победе против Бугарске(било је 3-0 за наше на недавно одиграним квалификацијама за Гранд при) и Чешке доносе сигуран пролазак у полуфинале.
Табела нове групе би требало да изгледа овако:
Пољска 4 бода(6:3)
Србија 4 бода(6:4)
Холандија 2 бода(5:4)
Чешка 2 бода(4:5)
Бугарска 0 бодова(4:6)
Белгија 0 бодова(3:6)

vlada89

Nase igraju sutra..ufff.zaboravih u koliko sati  :hmm  A sto se tice Anje Spasojevic, mislio sam da je nasi samo bez ikakvih znacaji uzdizu do visina - ali jeste i lepa i izuzetna igracica i borac sto je i dokazala.  :cvet