Da li je buducnost unapred zapisana (tj verujete li u sudbinu)?

Started by Bred, 17-07-2006, 01:13:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

ne verujem u sudbinu, jer bi to od mene zahtevalo pasivnost!

postoji ne¹to, ¹to bih nazvao "BOG".... a to ne¹to kontroli¹e sve... Bog nam je dao pravo na izbor, a na nama je kako æemo svojim izborom krojiti ¾ivot...

ni¹ta nije sluèajno... to vam je svima poznato...

Smrda

ne verujem nesto preterano u sudbinu.....sloboda izbora i kod mene igra ulogu....mada desi se nekad da pomislim da nesto postoji,al kod mene je to obicno marfijev zakon!! :V

zoe

Najveci paradoks Marfijevog zakona: Ako nesto moze poci naopako, to je Marfijev zakon! :wink: :)

Lena

Simpatièna filozofska stvar taj izbor i uop¹te, slobodna volja...

'Ajde da recimo morate da birate izmeðu dve stvari...i izaberete na kraju jednu jer vam se vi¹e sviða. Ali ZA©TO vam se vi¹e sviða? Recimo da je zato ¹to vam je vi¹e od koristi. A ZA©TO vam je bitno da vam vi¹e bude od koristi? Zato ¹to ste karakterno takvi da vam je to va¾no. :T

Bred

Evo primer iz moje okoline-pre neki dan je na dvoje trogodisnje decice pao spomenik na groblju. Ljudi su ppokusavali da uzviku ono 1 cija je ruka virila ispod spomenika i nisu imali pojma da je ispod i drugo dete... Ono sto je strasna ironija jeste da je na dete koje je i umrlo zapravo pao spomenik nekog njegovog rodjaka :roll: Jeza............

nasty girl

hulio_salinas

daj Bred... izgubio sam apetit... daj neki lekiæ da se povratim...

Bred

Morbidnije ne postoji. I kako to RACIONALNO objasniti? Nikako. Samo reci-sudbina......

hulio_salinas

Bred

hulio_salinas

nikad ne zna¹ ¹ta je zgre¹io stric, ujak, tetka, ujna, teèa, baba, deda, kum... tog deteta...

Bog mora da radi o¹tro i bolno da bi ljudima do¹lo do svesti...

©ta je te¾e ubici: ubrizgati mu injekciju ili mu kazniti bli¾nje?

nasty girl

opet  :OFF :OFF :OFF

ovde je rec o sudbini,a ne o bogu!!!!!! :F :police:

Smrda

ne zelim da prosirujem temu,ali ne bih rekla da Bog kaznjava...
Ja bih to nazvala je*e*om nesrecom.....

yeca

Quote from: Vampire 666 on 22-09-2006, 22:14:53
Quote from: vladimir on 26-08-2006, 17:23:01
Ne verujem u sudbinu.Mislim da u nasem zivotu sve zavisi od nasih izbora... :)

stoprocentno se slazem...sve je stvar naseg izbora...problem je sto je covek kao bice plasljiv, pa se, izmedju ostalog plasi i samog sebe, pa zato izmislja sudbinu,religiju i sl...
:] :] :]

Vampire 666

nit je sudbina nit je bog....los splet okolnosti....kao sto neko dobije loto tako i ovo....