Hod¾a optu¾en za pedofiliju

Started by Jack-Jack, 13-09-2007, 13:59:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jack-Jack

"Hod¾a optu¾en za pedofiliju
Cetvrtak, 13. septembar 2007. 11:23

Dvanaestogodi¹nju devojèicu iz Gluhe Bukovice, kod Travnika, dve godine na èasovima veronauke seksualno je zlostavljao lokalni hod¾a. Kako prenosi banjaluèki list "Fokus", devojèica se poverila majci, rekav¹i joj da vi¹e ne mo¾e da ide na èasove veronauke, jer hod¾a tra¾i da ga dr¾i za polni organ dok je uèi da klanja.

Advokat Du¹ko Tomiæ, koji æe u utorak 19. septembra pred sudom u Travniku zastupati devojèicu, ka¾e da je protiv ovog travanièkog hod¾e podignuta i potvrdjena optu¾nica, na osnovu koje je pre 15 dana odr¾ana prva rasprava, a druga je zakazana za utorak, 19. septembra.

Zbog za¹tite identiteta ¾rtve iz ovog sluèaja iskljuèena je javnost.

Advokat je rekao da na ovom sluèaju radi dve godine i da se Islamska zajednica Travnika protivila podno¹enju optu¾nice, svrstavajuæi se na stranu hod¾e, a ne maloletne ¾rtve zlostavljanja.

Tomiæ za "Fokus" poja¹njava da su previdjene kazne za ovo nedelo jako male, te da se u suzbijanje pedofilije mora ukljuèiti cela dru¹tvena zajednica, ¹kola i sredstva informisanja. Na zapadu, kako ka¾e Tomiæ, za pedofiliju predla¾u se kazne kastriranja mu¹karaca koji su imali kontakt s decom.

"U ime o¹teæene porodice tra¾iæu najveæu kaznu, a maksimalna predvidjena kazna za bludnièenje nad detetom je pet godina", istièe Tomiæ i dodaje da bi i u BiH trebalo menjati visinu predvidjene kazne ili uvesti kastriranje.

Tomiæ ka¾e da je pedofilija bolest ili nastranost 21. veka i da kod velikog broja mu¹karaca rastu seksualni apetiti prema deci vi¹e ¹to se njihove godine starosti poveæavaju. On ukazuje na po¹ast pedofilije putem interneta gde se trguje fotografijama djevojèica.

"Pedofilija na decu ostavlja neizleèive i trajne traume, koje se kasnije pretvaraju u odbojnost prema mu¹kom polu i obièno se ta deca nikada ne udaju i ne ¾ene", ka¾e Tomiæ. On je istakao da je seksualno iskori¹æavanje dece od verskih slu¾benika prisutno u svim religijama, a naroèito u katolièkoj, gde se sve¹tenstvo ne ¾eni.


(MONDO)"

Posle procitanog teksta i uzimajuci u obzir prosirenost ove pojave, predlog iz teksta uopste ne zvuci previse surovo i preterano, jer na ovim prostorima zakon ne stiti samo kriminalne, nego i bolesne "umove"... :wall:


makica

Ovo je zaista strasno,MAXIMALNA kazna 5 godina!
Za takve ljude jednostavno ne postoji kazna koja je dovoljno surova!!!
I kastriranje i dozivotna robija i smrt zvuce blago za iste!

Girl

uvesti kastriranje i odgovarajuci broj godina za kaznu, a ne ovo - 5 godina!

Svi se stite, samo ne osteceni!

pop

Hodza treba da zove advokate Pahomija da ga malo posavetuju kako da sacuva i slobodu i radno mesto. Do duse, samo treba da vice kako su to izmislile sluge trulog zapada u zelji da degradiraju institucije koje narod postuje  :wall:

Al-Jasmina

 :wall: Pedofilija NIJE BOLEST 21 veka
Kakva izjava!
Decu su maltretirali otkako je sveta i veka
NAZALOST!
ali ne treba se ovako zavaravati.

Naravno imajmo na umu da je moguce da neka deca
i slazu kako bi povredila osobu koja im nije po volji
ALI u ime sve one koja dece koja JESU maltretirana
glas zrtve treba saslusati!
:ohwell: