Dejvis kup

Started by nasty girl, 15-09-2007, 16:25:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

"Favoriti smo protiv Australije"

Prvi srpski reket i treæi teniser sveta Novak Ðokoviæ prisustvovao je sveèanom otvaranju prodavnice sportske opreme "Adidas" u centru Beograda i nakon toga izjavio da je na¹ nacionalni Dejvis kup tim favorit u meèu protiv Austalije, koji se za plasman u Svetsku grupu igra od 21. do 23. septembra u "Beogradskoj areni". Ðokoviæ je podsetio da je Dejvis kup najveæe ekipno takmièenje u "belom sportu" i ocenio da je "velika sreæa" ¹to meè za ulazak medju svetsku tenisku elitu Srbija igra pred domaæom publikom.

"Optimista sam zbog rezultata koje igraèi iz na¹e postave u poslednjem periodu ostvaruju na medjunarodnoj sceni. Naravno, protivnika ne smemo potceniti, ali èinjenica da æemo meè igrati pred punom 'Arenom' ohrabruje. Poku¹aæu da Srbiji donesem prvi bod, dubl æe biti veoma interesantan i u njemu gosti imaju blagu prednost, ali verujem da æe konaèan rezultat biti povoljan za nas", naveo je finalista US Opena.

Sveèanosti su prisustvovali i predstavnici lidera u proizvodnji sportske opreme, Eduar Masije i D¾im Latam, istakav¹i zadovoljstvo ¹to je prvi igraè "Adidasa" na svetskoj teniskoj sceni doprineo svojim prisustvom promociji tog brenda i u srpskoj prestonici.

Predstavnici "Adidasa" uruèili su Ðokoviæu dres sa natpisom "Srbija" koji æe potpisan ostati izlo¾en u prodajnom objektu u Knez Mihajlovoj ulici.

Talentovani igraè je naglasio da je "Adidas" njegov partner veæ du¾i niz godina i da je u toj opremi postigao najznaèajnije rezultate.

"Èast je ¹to sam ove godine postao i vodeæi promoter ovog brenda u svetu tenisa i zajedno oèekujemo da ¹to pre prestignem vodeæe na listi - Ro¾era Federera i Rafaela Nadala. Verujem u sebe i svoje partnere, ali svestan sam i da je put do vrha dug i te¾ak", poruèio je Ðokoviæ i potom podelio autograme najbr¾im uèesnicima SMS konkursa "Ko je treæi teniser sveta?".

B92

Wlada

Jel zna neko koliko su karte za meceve i da li ih jos ima u prodaji posto sam nacuo da su razgrabljene karte??

mikele

Карата више нема.Ја сам их тражио још пре 5-6 дана,али их није било.
Једино ако нешто буде пред меч или ако се појаве неки тапкароши,што ме уопште не би зачудило.
А цена је била од 800 до 6000 динара у зависности од места.

Wlada

Bas nije fer to trebovanje karata!! J**i ga! Tnx

zabica

to je skroz ocekivano, osecam da su karte bile rezervisane danima unpred! A mi obicni smrtnici moramo se zadovoljiti tv prenosom.... u stvari - oce li toga biti?

nasty girl

pa pretpostavljam da hoce... :hmm

tarantulica

Tako mi i treba.... :F
Kad èekam da se desi ne znam ¹ta, pa da odem po karte...
A ko bi rekao da toliko ljudi prati tenis...  :hm

Wlada

Pa to je sad popularizovano od kada su Nole, Ana i JJ pustili svoj talenat u promet...   :wink:

nasty girl

Wlado skroz si u pravu...tenis je trenutno poluraizovan zbog uspeha nasih tenisera...

Wlada

Nekako je igranje tenisa ranije bilo privilegija clanova GEMAXA, tj visoke i vise srednje klase... Danas deca u parku vezu kanap izmedju dva stuba, ponesu rekete kupljene kod kineza pa igraju po ceo dan... A poene broje po principu 15, 30, 40, 50, 60, 70,...  :116:  :siza:  A sta ce? Dobri su!

nasty girl

DK: Pa¹anski prikljuèen selekciji

Dejvis kup reprezentacija Srbije poèela je sa treninzima u Beogradskoj Areni, u kojoj æe od 21.-23. septembra biti odigran meè sa Australijom za popunu svetske grupe. Ekipi je prikljuèen i Boris Pa¹anski, 92. igraè sveta.

"Boris i Viktor su veæ stigli iz Pekinga gde su odigrali drugo kolo kineskog opena. Pozvao sam Pa¹anskog da i on bude u timu, da bude sa nama", rekao je selektor Bogdan Obradoviæ.

Osim standardnih Ðokoviæa, Zimonjiæa i Tipsareviæa u planiranoj èetvorci je Viktor Troicki.

"Svi smo tu zajedno na okupu. U èetvrtak æu doneti odluku ko æe na megdan Australijancima. Boris je ravnopravan kandidat da bude u timu. Pre ¾rebanja imam pravo da promenim dva prijavljena igraèa. Posle toga nema promena èak i u sluèaju povrede. Na sat pre poèetka meèa mogu da promenim igraèa, ali samo u okviru prijavljene èetvorke. Pretpostavljam da æe Janko moæi da igra, ali imam razraðene sve varijante", rekao je Obradoviæ.

Janko Tipsareviæ je trenirao prvi put posle uèe¹æa na US openu. Radio je u kasnijem terminu sa Novakom Ðokoviæem i nije se ¾alio na povredu.

B92

zabica

Kakve su vam prognoze?
Moje su 4:1  :lol:

mikele

Ја бих био задовољан и са 3-2,али реално гледано може лако да буде и 5-0 за нас(мада ако буде 3-0,онда ће убацити резервусте на последња два меча).
А ево и зашто тако мислим.
Ноле не би требао да има проблема против њиховог другог рекета,било да је то Гућионе,94 на листи(мање вероватно јер се на шљаци не сналази ама баш никако) или Лучак,91 на листи.Лучак је једини играч из Аустралије који се доста добро сналази на шљаци,тако да верујем да ће он бити Нолетов противник.
Други дуел је између Јанка и Хјуита.Они су до сада играли два пута и резултат је 1-1.Хјуит је победио на почетку сезоне у Аделеиду(Ноле је освојио тај турнир касније),где се Јанко предао,а други меч,много битнији,је добио Јанко и то на тврдој подлози у Индијан Велсу.Колико та тврда подлога одговара Хјуиту доказе је то што је два пута побеђивао у Индијан Велсу.Е сада ако је Јанко победио на тврдој подлози Хјуита,не видим разлог зашто то исто не би поновио и на шљаци,која најмање одговара Лејтону.
Што се тиче меча у дубл конкуренцији,ту ће бити заиста густо.Наш дубл ће највероватније чинити Ноле(141 на листи) и Зики(5 на листи),а аустралијски Пол Хенли(8 на листи) и Лејтон Хјуит(376 на листи).Зики је један од најбољих дубл играча на свету,али то исто се може рећи и за Хенлија(има око 20 титула у дублу,од којих ја највећа титула на завршном мастерс турниру 2006.године),а Ноле и Хјуит су играчи који се баш не сналазе најбоље у дублу.Е сада,оно шт би требало да донесе превагу на нашу страну је то што се игра на шљаци(поново та шљака) и што су Зики и Ноле играли заједно на два турнира у последња два месеца и показали су се као врло добри.Победили су једна од најбољих дублова света Бјоркман/Мирњи,тако да не видим зашто то исто  не би урадили и против Хенлија и Хјуита пред пуном ареном.

laclaire

Moja prognoza je da Tipsarevic gubi od Hjuita(ako je to par prvog dana, a mislim da ce biti, i to samo zato sto je nedovoljno oporavljen, inace bih verovao u njega, on uvek igra dobro za reprezentaciju), a da ostalo sve dobijamo do pobede. Znaci 3:1 i neizvestan peti, nevazni mec, gde bi Zlatanovic(koji je 1989 godiste), mogao da dobije sansu da debituje. Sto se tice dubla, tu smo negde, ali dobicemo na srce i na publiku  :~

zabica

Quote from: laclaire on 18-09-2007, 15:29:59
inace bih verovao u njega, on uvek igra dobro za reprezentaciju

hehe, Janko ce po dobrom starom obicaju da nas odusevi u pet setova  :happy: sve za reprezentaciju!
Ja ipak verujem u njega, kaze da ga rebra vise ne bole (srela sam ga juce pa mi se poverio  :lol: )