Dejvis kup

Started by nasty girl, 15-09-2007, 16:25:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

nasty girl

DK: Pobeda Noleta za ostvarenje sna!

Dejvis kup reprezentacija Srbije izborila je plasman u Svetsku grupu. Odluèujuæi treæi poen na¹oj selekciji doneo je Novak Djokoviæ koji je u prvom meèu treæeg dana savladao Australijanca Kris Guèonea sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (3), 7:6 (5).

Dugo oèekivani okr¹aj Djokoviæa i Lejtona Hjuita otpao je zbog bolesti (virusna infekcija) australijskog asa, pa je selektor "kengura" D¾on Ficd¾erlad nakon odustajanja svog najboljeg tenisera ¹ansu ukazao jedinom raspolo¾ivom adutu, 94. igraèu sveta Krisu Guèoneu.

Veæ tada je bilo jasno da Srbiju samo èudo mo¾e da spreèi da ne udje u Svetsku grupu. Medjutim, psiholo¹ko optereæenje zbog ogromnog uloga i lo¹ teren na koji se Djokoviæ u vi¹e navrata "ljutio" posle nepravilnih odskoka loptica, uèinili su da srpski teniser prolije malo vi¹e znoja, kako bi stigao do istorijske pobede.

Australijanac je odigrao na gornjoj granici svojih moguænosti, s obzirom na to da je odrastao na br¾im podlogama i da ¹ljaka nikako ne prija njegovom stilu igre.

Djokoviæ je protiv dvometra¹a Guèionea lako stigao do 3:0, ali zatim se opustio i nanizao nekoliko gre¹aka na svoj servis, ¹to je ridjokosi "kengur" iskoristio da izjednaèi na 3:3. Ipak, sve vreme je bilo oèigledno na èijoj strani se nalazi kvalitet i Novak je to dokazao u naredna tri gema, re¹iv¹i set u svoju korist bez veæih problema.

Drugi set poèeo je gotovo isto kao prethodni. Djokoviæ pravi brejk veæ u prvom gemu i dolazi do prednosti od 2:0 i 3:1. Èinilo se da je Guèione veæ zreo za poraz, medjutim, on se ponovo vratio u ¾ivot, preokrenuo na 3:4 i onda su do "taj brejka" obojica tenisera uspela da saèuvaju svoj servis.

Naravno, kada na red dodje trinaesti gem, onda se zna ko je favorit (osim kada igra protiv Ro¾ea Federera). Novak je poveo sa 3:0, pa 6:1, Guèione je zahvaljujuæi sna¾nim servisima pri¹ao na 6:3, ali vi¹e od toga nije mogao.

U treæem setu serveri su bili sigurni, pa se ponovo igrao taj-brejk. Dodu¹e imao je Nole priliku i ranije da stavi taèku na ovaj duel, ali je u desetom gemu Australijanac odliènim servisima anulirao prvu meè loptu.

U trinaestom gemu Djokoviæ je poveo sa 2:0, ali Guèone vezuje narednih pet poena i preokreæe na 2:5. "Kralj taj-brejk" pokazuje, ipak, da je pravi majstor teniskog ruleta. Uzima èetiri uzastopna poena, a zatim na svoj servis realizuje meè loptu.

Prvi poen Srbiji u petak je doneo Novak Djokoviæ pobedom nad Piterom Luèakom od 3:0, a do izjednaèenja Australijanci su stigli nakon ¹to je Lejton Hjuit u pet setova bio bolji od Janka Tipsareviæa. Trijumfom u subotu nad Hjuitom i Polom Henlijem u dublu Djokoviæ i Nenad Zimonijiæ doveli su Srbiju nadomak plasmana u Svetsku grupu, koji je i definitivno obezbedio Djokoviæ u prvom meèu u nedelju.

(MONDO, foto: Beta)

malena

Svaka cast Novaku a i celoj nasoj ekipi...  :Bog :Bog  :pljes: :pljes: Ekstra mec,blago ovima sto su gledali uzivo...  :roll:

Sole

ha!
bravo, Nole!  :> :pljes: :~
alal  vera!  :Bog
jos samo i Janko da dobije 4 poen, pa da ih totalno slistimo!  :ziveli
ma, nije ni bitno, vazno je da smo prosli!
a to sto nisam bila...  :wall:
[off]glupi fax[/off]

Ksenija

Bravo Nole,car si!!! :box

nasty girl

gledala sam mec preko tv-a i Nole mi je nesto delovao mnogo nervozno.... :hmm

`d1gy

Evo sad sam dosao,prvo totalno razocarenje sto nismo gledali mec izmedju hjuita i noleta.
Prvih 10 minuta meca mislili smo da ce ga Nole odrati jer je australijanac igrao "Serv-volej" taktiku koja u principu nije bash isplativa protiv Novaka.
Al smo se zestoko zeznuli podcenismo coveka koji je izuzetno mentalno cvrst i pokazao je odlicnu igru i fer plej sto se bash za noleta i ne moze reci.Znaci bacanje reketa o pod, sutiranje reklama  koje se nalaze oko terena...jednostavno ne prilici teniserima.Publika je danas bila mnogo korektnija ,svi su postovali prvi servis,naravno uvek se nadje neka budaletina da zvizdi ili tako nesto al to je bilo samo u pocetku,posle se smirilo.Atmosfera u odnosu na juce =0 nazalost :F
Al sve u svemu mi smo pobedili i to je ono sto je najvaznije.
Svaka cast nasem timu i hvala za radost koju su nam doneli.

BK

SRBIJA U SVETSKOJ GRUPI! ! !

Reprezentacija Srbije plasirala se u Svetsku Grupu Dejvis kupa po¹to je trijumfovala nad selekcijom Australije u Beogradu!

Odluèujuæi, treæi poen na¹oj selekciji doneo je Novak Ðokoviæ posle pobede nad Krisom Guèijoneom rezultatom 3-0, po setovima 6-3 7-6(3) 7-6(5). Najavljeni duel Ðokoviæa i Lejtona Hjuita izostao je zbog bolesti najboljeg australijskog tenisera, a njegovo mesto zauzeo je trenutno 94. teniser na ATP listi.

Ðokoviæ je protiv Guèijonea imao dosta uspona i padova. Najpre je poveo sa 3-0 u prvom setu, pa dozvolio protivniku, koji ga je izluðivao visokim spinovanim lopticama, da izjednaèi, da bi zatim osvojio sledeæa tri gema za konaènih 6-3.

U drugom setu je napravio brejk veæ u prvom gemu, zatim poveo sa 3-1, i kada se èinilo da æe do kraja rutinski stiæi do pobede, Guèijone je uzvratio. Australijanac je najpre vratio brejk, a zatim saèuvao servis do trinaestog gema. U taj-brejku, Ðokoviæ pokazuje da je ipak daleko kvalitetniji igraè i taj deo igre dobija sa 7-3.

U treæem setu, Australijanac je uspe¹no èuvao svoj servis. Najbolju priliku za brejk Ðokoviæ je imao u desetom gemu, kada je ispustio i meè loptu, da bi u novom taj-brejku slavio sa 7-5 za veliku radost pred punim tribinama "Beogradske Arene" i konaènu pobedu Srbije u borbi za plasman u Svetsku grupu.

U poslednjem meèu ovog duela, koji neæe imati takmièarskog znaèaja, Piter Luèak izaæiæe na megdan Borisu Pa¹anskom, kome æe ovo biti prvi meè za nacionalnu selekciju posle du¾e pauze.

Podsetimo, ovo je prvi put posle vi¹e od deset godina da æe u Svetskoj Grupi Dejvis kupa zaigrata reprezentacija na¹e zemlje. Pro¹le dve godine smo bili na korak od ostvarenja tog cilja, a ove godine smo potvrdili kvalitet protiv vi¹estrukog ¹ampiona ovog takmièenja - Australije

izvor http://www.tenissrbija.blogspot.com/

nasty girl

Obradoviæ: Sada pi¹emo novu istoriju

Dejvis kup reprezentacija Srbije uspela je da izbori plasman u Svetsku grupu ukupnom pobedom od 4:1 protiv selekcije Australije, u meèu plej-ofa koji je odr¾an u Beogradu.

Selektor Bogdan Obradoviæ uspe¹no je debitovao na klupi nacionalnog tima i istakao da je ulaskom u tenisku elitu stigao do krune svoje karijere.

"Mislim da je ovo presudan momenat za na¹ tenis, jer smo iskoristili priliku koja nam se ukazala, mada to nije bilo lako, jer i Australija, po kvaliteteu koji poseduje, zaslu¾uje da igra u Svetskoj grupi. Veliku ulogu odigrao je i Nikola Piliæ, koja nam je svima uneo samopouzdanje pred ovaj susret i stvorio je hemiju zbog koje smo odlièno funkcionisali. Ovo je kruna moje karijere i bila je velika èast raditi sa Piliæem koji je od Srbije stvorio svetski tim. Sada pi¹emo novu istoriju. Sledeæe godine u Svetskoj grupi oèekuju nas te¹ki protivnici, ali mislim da imamo kvalitet ta pobedimo svaku reprezentaciju", istakao je Bogdan Obradoviæ, koji je uoèi duela sa Australijom zamenio na klupi reprezentacije Dejana Petroviæa.

avgogh

alal vera momci! bilo mi je jezivo juce, kad su nacrtali srce i spustili zastavu u njega...  :pljes:

pop

Svaka chast momcima koji nas uveli u svetsku grupu posle 20 godina, ali sto se tice publike, tu je prica malo drugacija. Atmosfera ludilo, 20 hiljada ljudi navija iz sveg glasa, 'talasi' kruze tribinama, bubnjari i trubaci su taman zakuvali kako treba, ALI nekoliko (citaj: desetine) seljachina nevaspitanih sve to zaj***. Ne znam da li je gore kad zvizde/vichu parajuci tishinu tik pred servis Australijanca ili Noleta. Imali smo mnogo srece sto je samo 2-3 puta sudija ponavljao prvi servis posle servis greske, ali vec sam nesto cuo da su se Australijanci zalili na teren i publiku i da postoji mogucnost na nas kazne da ne igramo na svom terenu naredne mecheve.
Pored toga, stvarno je bio dogadjaj za pamcenje, na svetskom nivou...

mikele

Мене нема један дан и овде се свашта издешава. :>
Прво само да одговорим некима.
Људи да ли сте ви некада гледали меч дејвис купа на ТВ-у?Па нормално је да домаћи навијачи мало ометају противнике приликом сервиса.По који звиждук или неко добацивање,то је сасвим нормално(додуше углавном пред први сервис,а ретко пред други),тако да не видим зашто су наши људи сељаци или неписмени и слично(то је и Хјуит изјавио после меча).Тачно је да баш не знају како да навијају,али ништа страшно.
Мени су засметале неке друге ствари.Нпр. за време 4 сета када се играо меч дублова(што ће рећи био је врхунац меча),лик испред мене је играо игрицу на телефону,а још један је гледао неке слике на МП4 плејеру(или шта ли је већ било) и то слике са неке журке,тотално незаинтересован за оно што се дешава на терену.Или засметало ми је такође то што је било 20% празних места(углавном у горњем делу арене),а маса људи би све дала да је могла да присуствује мечу,а ови што су добили карте за џабе нису ни дошли да гледају. :wall:
А што се тиче изјаве Хјуита после меча дублова,ја нисам чуо да је прозивао било кога,чак ме је позитивно изненадио.Ја га нисам никада готивио,али после овога имаће бар минималне моје симпатије.
А видим да овде многи прозивају Новака.Ја сам га у мом претходном посту мало критиковао зато што је онако реаговао на навијање(по мени тотално непотребно),али што се тиче радовања,ја му ништа не замера.Видело се да се човек искрено радује и не видим ништа лоше у томе.А да се променио,јесте се променио,али ко не би?Па људи он је сада личност број 1 у нашој земљи и нормално је да се променио,али ми требамо да будемо срећни изадовољни што такав играч са толико жара пристаје да игра за своју земљу.
Ево и пар слика са дубл меча(имао сам много лоше место).
   (http://www.putfile.com/pic.php?img=6688865) (http://www.putfile.com/pic.php?img=6688864)  (http://www.putfile.com/pic.php?img=6688866)

pop

Karte od dobijane od sponzora su bile uglavnom u donjem delu tribina, gde je sve bilo popunjeno, medjutim ja sam cuo da je masa ljudi bila po hodnicima za vreme gemova, ono pushili, pili pivo i gledali mech na monitoru  :wall:  Inace, mikele, slazem se s tobom za one sto su gledali slike i igrali igrice. Tenis je bukvalno preko noci postao poznat shirokim narodnim masama, pa se sad svi utrkuju ko ce biti vidjen na ovakvoj festi.
Pamtim i Zivojinovica i Prpica jer su me vodali na mecheve jos kao klinca, i nikad nisam video ovakvu nekulturu. Bilo je debila koji su su se xy puta drali i pred Noletov servis i izmedju njegovog 1. i 2. servisa. Slazem se da je na mechevima Davis cupa sprecificna armosfera u svim zemljama i da navijaci treba da nerviraju protivnika, ali to ima granice, najchesce posle nekoliko opomena ili prvog ponovljenog servisa/kaznenog poena.

mikele

Пази,било је карата од спонзора и за горњи дом.Ја лично знам шетворо људи који су добили карте,а били су сектор 409 и 426(мислим),тако да...Али то није ни битно.Мени је само криво што је тамо било брдо људи који су тотално незаинтересовани,а када се само сетим колико је људи остало без карата,а стварни су заљубљеници у спорт,па самим тим и у тенис.
А слажем се да је тенис сада ''модеран'',па сви желе да буду виђени и да могу да се хвале како су били на...

pop

Sticajem okolnosti sam sedeo 2 reda iza VIP-loze pa sam svasta tu video. Bilo je ljudi koji godinama prate tenis i koji zasluzuju da tu sede, ali bilo je i sponzorusa koje su se setale u sred poena, likova koji se grohotom smeju pre servisa,a sede na 3 metra od tenisera i sl. 
Poenta je da je ovo bio vrhunski dogadjaj, atmosfera fenomenalna, ALI da mnogima tamo nije mesto, sto je  malkice pokvarilo uzivanje u istorijskom uspehu nase reprezentacije. Nadam se da ce sledeceg puta biti bolje  :wink:

Ivana_89

kad je sledeæi meè?  :cvet