Dejvis kup

Started by nasty girl, 15-09-2007, 16:25:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mikele

Quote from: Ivana_89 on 24-09-2007, 13:03:02
kad je sledeæi meè?  :cvet
Жреб је сада у четвртак и наша репрезентација није међу носиоцима,тако да су нам могући противници:
Русија,Белгија,Шпанија,Шведска(играли бисмо у гостима);
Немачка,Француска(играло би се код нас);
САД и Аргентина(жреб би одлучивао о домаћину).
А мечеви су на програму у фебруару следеће године.
Још само да додам да је наша репрезентација 15 на најновијој листи.
Ево како изгледа тренутна листа:
1. (1) Rusija 33.920
2. (4) SAD 22.215
3. (2) Argentina 16.598
4. (3) Hrvatska 15.976
5. (5) ©panija 11.025
6. (7) Nemaèka 9.083
7. (8 ) ©vedska 8.881
8. (6) Australija 8.125
9. (9) Slovaèka 7.310
10. (10) Francuska 6.625
11. (11) Belgija 4.170
12. (12) Belorusija 3.741
13. (18) Ju¾na Koreja 3.532
14. (14) Rumunija 3.287
15. (20) Srbija 3.013
16. (15) Èe¹ka 2.859
17. (19) Izrael 2.729
18. (23) Peru 2.652
19. (13) Èile 2.602
20. (26) Velika Britanija 2.592

mikele

Ево вам ексклузива:
Србија игра са Русијом у гостима.А Руси су први носиоци :wall:

mikele

Ево и осталих парова:
1.Русија-Србија
2.Чешка-Белгија
3.В.Британија-Аргентина
4.Израел-Шведска
5.Немачка-Ј.Кореја
6.Перу-Шпанија
7.Румунија-Француска
8.Аустрија-САД
(домаћини су првонаведене екипе)
П.С Само да знате да смо први објавили ову вест.

avgogh

pa, dooobro... :wall: meni se cini da bi nam sa spancima bilo mnogo teze... (nadal, moja, ferer...)
ma, mi mozemo da dobijemo svakoga!  :wink: neka nole pobedi oba puta u singlu, i jednom janko, ili u dublu, i eto... savrsen plan... :roll: ako bude igrao safin, njega je janko ove godine vec dobio... 

laclaire

QuoteСамо да знате да смо први објавили ову вест

За ово свака част  :pljes:

Ако Ђоковић донесе два поена - имамо шансе...Штета би било да не гледамо још неки тениски спектакл у Арени, тако да очекујум победу над Русима, па да дочекамо још неку тениску силу у Београду, уз наду да ће проћи као Аустралијанци  :>

А драго ми је што видим да све више људи коментарише тениске вести и прати тенис...Кад овакви људи напуне Арену, а не чланови синдиката (како рече Микеле :>) и ликови који мисле да су фенси  , неће бити проблема ни са атмосфером, ни са некултуром...

jecapereca

Gore nije moglo da bude, Rusi-1. nosioci  :face:
Nada umire poslednja

tarantulica

To je super...
Ako pobedimo - koji smo mi carevi, pobedili smo prve nosioce...  :~
Ako izgubimo - pa prvi su, najbolji su... :roll:

©ta god da se desi, ok je...  :>

zabica

Kad se igraju mecevi protiv Rusije?
I ko sve igra za njih...ja znam trojicu  :hm

BK

®reb Svetske grupe Dejvis kupa u Londonu
©ok iz ¹e¹ira - Rusija!
Autor: S. Vrakela - Z. Kecman | 28.09.2007 - 08:40

Dejvis kup reprezentacija Srbije imaæe jako te¾ak zadatak u prvom kolu Svetske grupe. ®reb u Londonu namerio je Novaka Ðokoviæa i drugove na pro¹logodi¹njeg ¹ampiona i finalistu ove sezone, reprezentaciju Rusije, jednog od najte¾ih moguæih rivala, a meè je na programu od 8. do 10. februara u Moskvi.

Rusi æe od 30. novembra do drugog decembra igrati u finalu za treæi pehar u istoriji protiv reprezentacije SAD i to je sjajna prilika da se na delu vide Davidenko, Ju¾nji, Andrejev, Tursunov i ostali igraèi „zbornaje“.
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradoviæ ipak nije razoèaran ishodom ¾reba u Londonu.
- Rival je izuzetno jak, ali mi smo daleko vi¹e motivisani nego Rusi jer smo ¾eljni dokazivanja u ovom takmièenju. Biæemo spremni za taj duel. Jasno je da æe pritisak na njihovim leðima biti veæi jer igraju na domaæem terenu. S druge strane, mi imamo tenisera Novaka Ðokoviæa koga svi ¾ele da izbegnu, zatim Nenada Zimonjiæa koji je jedan od najboljih dubl igraèa na svetu, te Janka Tipsareviæa koji tradicionalno najbolje partije pru¾a igranjem za nacionalni tim - smatra Obradoviæ.
Mesto odigravanja duela verovatno æe biti Moskva.
- Iako je potencijalni domaæin i Sankt Peterburg, mislim da æe nas Rusija ugostiti u Moskvi i da æe za tu priliku odabrati tvrdu podlogu. Na¹a je prednost ¹to nam je svejedno na kakvoj podlozi æemo igrati.
Protiv Australije dubl se pokazao kao presudan u konaènom ishodu.
- Dubl je veoma bitan deo Dejvis kup okr¹aja jer u sluèaju gubitka prvog dana pru¾a nadu da se konaèan rezultat mo¾e nadoknaditi, dok u sluèaju nere¹enog ishoda daje psiholo¹ku prednost pred treæi dan nadmetanja. Sve u svemu, mislim da smo tu mi u prednosti - izjavio je Obradoviæ.
Nenad Zimonjiæ je peti igraè na listi svetskih dublova. On smatra da smo dobili najte¾eg rivala.
- Izvukli smo najte¾eg protivnika na ¾rebu. Taj meè igra se na njihovom terenu, ¹to æe biti dodatna prednost za na¹eg rivala. Mislim da æe se odluèiti za tvrdu podlogu, ali bez obzira na to ¹to su favoriti, mi æemo dati sve od sebe u tom duelu. Ostalo je dosta vremena, ali bez obzira na sastav koji æe odrediti njihov selektor ©amil Tarpi¹èev, Rusija ima izuzetno kvalitetne igraèe i sigurno je u prednosti - rekao je Zimonjiæ.
Sportski direktor TS Srbije Aca Boliæ pre ¾reba je poruèio da ne bi bilo dobro da dobijemo Rusiju.
- Rusi su bili meðu tih nekoliko timova koje smo ¾eleli da izbegnemo. Izuzetno su jaki, imaju èak osam igraèa meðu sto najboljih i petoricu koji su bolje rangirani od na¹eg drugog igraèa Janka Tipsareviæa. Sigurno su u prednosti zbog toga ¹to su domaæini i ¹to biraju podlogu, ali je i èinjenica da mi ne igramo slabo ni na jednoj od njih. Nismo se ba¹ usreæili, ali niko ne mo¾e da ka¾e da je favorit protiv ekipe koja ima treæeg igraèa u singlu i petog u dublu. Biæe jako va¾no u kakvoj formi æe biti igraèi oba tima u februaru - zakljuèio je Boliæ.

®REB SVETSKE GRUPE
Rusija - Srbija
Belgija - Èe¹ka
Argentina - V. Britanija
©vedska - Izrael
J. Koreja - Nemaèka
Peru - ©panija
Rumunija - Francuska
Austrija - SAD

Rusi na ATP listi
4. Nikolaj Davidenko 3.255
17. Mikail ®u¾nji 1.465
27. Marat Safin 1.040
29. Dmitrij Tursunov 950
37. Igor Andrejev 845
81. Igor Kunjicin 507
86. Jevgenij Koroljev 474
94. Teimuraz Gaba¹vili 438
Izvor Blic

mikele

Слажемо се сви да смо добили једног од најтежих противника,о чему сведочи титула од прошле године и овогодишње финале.Руси су такође били први 2002 године и то је нација која је највише показала у овом такмичењу у последњих 6-7 година.
Али и поред свега тога,ја мислим да ми имамо сасвим реалне шансе.Јер када су Немци играли са њима 2-3 и то на шљаци која ни мало неодговара најбољем играчу Немачке(Томи Хас),онда не видим ниједан разлог зашто бисмо се сада ми плашили Руса.
Руси ће имати велику дилему коју подлогу да изаберу јер је Новак добар на свим подлогама(играо је полуфинале на Роланд Гаросу-шљака,Вимблдону-трава,финале на УС опену-бетон).Али ја ипак мислим да су највеће шансе да то буде шљака јер на бржој подлози Давиденко(најбољи играч Руса) нема шансе против Новака.
Али има времена до тог меча и до тада може много што-шта да се промени,тако да треба све то сачекати.Јер ако Марат Сафин буде у доброј форми пред дуел са нашом репрезентацијом,није немогуће да се меч одигра на бржој подлози.
Али о томе нека мисле Руси,а наша рачуница је проста:два сигла Новака+дубл=3 поена и победа Србије

avgogh

Quote from: mikele on 28-09-2007, 11:28:34
Али о томе нека мисле Руси,а наша рачуница је проста:два сигла Новака+дубл=3 поена и победа Србије
ne treba biti siguran u tu racunicu, mada je poprilicno realna, kao i to da janko tipsarevic moze da napravi iznenadjenje...

mikele

Нисам ја у то сигуран уопште јер ће Новак иматои много теже мечеве него што су били ови против Аустралије.
Јер Давиденко,Јужњи,Сафин могу свакога да победе,па и Новака и то врло лако.
Али ипак је то реалније,него да Јанко победи Давиденка или Јужњог. :wink:
О томе се ради.
Али опет понављам,има још времена до 8.фебруара и до тада Јанко може да уђе у првих 20,рецимо,што би драстично променило ситуацију(дај Боже) :>

mikele

DEJVIS KUP: Ameri novi vlasnici "salatare"
(http://nono9.us)

Teniska reprezentacija SAD osvojila je ove godine Dejvis kup trofej, po¹to je u finalu u Portlandu nadigrala pro¹logodi¹nje ¹ampione, selekciju Rusije, sa 3:0.

Kljuèni poen Amerikancima donela su braæa Majk i Bob Brajan, koji su u dublu nadigrali Nikolaja Davidenka i Igora Andrejeva sa 7:6, 6:4, 6:2.

Amerièki duet, koji na ATP listi ubedljivo dr¾i lidersku poziciju, svojoj reprezentaciji omoguæio je, posle nepuna dva sata igre, da osvoji "salataru" posle 12 godina pauze.

Èinjenica da su Majk i Bob Brajan va¾ili za favorite u tom duelu, upravo je najpoznatijoj teniskoj braæi donela veliko breme.

"Na nama je bio ogroman pritisak, jer su svi unapred videli kao pobednike u igri parova. Bilo je veoma te¹ko i¹èekivati poèetak meèa, jer je presija bila neverovatna. Imao sam probleme sa stomakom i praktièno celu nedelju nisam uop¹te dobro spavao, tako da uop¹te ne znam kako sam uspeo da se pripremimo za duel. Èak sam i povraæao", izjavio je Majk Brajan po osvajanju titule.

Uprkos velikom pritisku braæa Brajan uspe¹no su odradila misiju i stgli do trinaestog trijumfa u ukupno 14 meèeva, koliko su do sada odigrali za reprezentaciju.

"Neverovatan je oseæaj osvojiti Dejvis kup titulu. Oseæamo se fantastièno. Divno je kada svi oko vas slave uspeh u kome ste i vi uèestvovali. Nema ni¹ta lep¹e od toga", dodao je Bob Brajan.

Podsetimo da su u singl meèevima, prvog dana takmièenja u Portlandu, poene za amerièku selekciju osvojili Endi Rodik i D¾ejms Blejk.

Rodik je savladao Dmitrija Tursunova (6:4, 6:4, 6:2), dok je D¾ejms Blejk bio bolji od Mihaila Ju¾njog - 6:3, 7:6, 6:7, 7:6.

(MONDO)

mikele

Људи овако стоје ствари.
Новак и Јанко НЕЋЕ(за Новака постоје још увек неке шансе,али су минималне)играти данас против Руса јер обојица имају здравствених проблема,тачније стомачни вирус(а да вас само подсетим да се Томи Хас прошле године жалио да је отрован у Москви за време Дејвис Куп меча између Русије и Немачке) и наш селектор не жели да било шта ризикује.
Уместо Новака,Јужњи ће играти са Виктором Троицким,а уместо Јанка на мегдан Давиденку ће Ненад Зимоњић.
У оваквим условима,наше шансе су минималне,али ипак је здравље најбитније.
Први меч почиње(највероватније Троицки-Јужњи) око 11 по нашем времену.

tarantulica

I Novak se razboleo?  :ohwell:
Za Janka sam veæ èula...
Bzvz...  :ohwell: