Opsteobrazovni uticaj foruma i danasnji klinci

Started by Bred, 15-09-2007, 15:04:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bred

willie the scot

konacno jedno utociste od demokratije...
bravo bredonjo :cvet

nek se zna da smo srpska stoka. :K

Masha

Quote@whatever-verovatno ali mi smo jos uvek "mali studenstki sajt" tako da uglavnom dolaze studenti sa odredjenom namerom i bilo sta na naslovnoj strani ih nece spreciti da dodju do onog sto su naumili.
Tacno, onoga ko je ovde registrovan samo zato da ne bi morao da se cima do faksa da vidi kad je potvrda nekog ispita ili kada je neki ispit nista zivo nece zaustaviti da se uloguje, ili registruje ukoliko nije registrovan. Medjutim, neko ko pomisli da ce ovde moci da ucestvuje u argumentovanoj diskusiji na neku ozbiljnu temu njega ce naslovna strana itekako da spreci da dodje do onga sto je naumio jer, pomislice da je imao pogresnu predstavu o tome sta se ovde moze naci i procitati pa ce odustati od pokusaja da postane clan. Ako ga volja ne napusti u startu i obavi par klikova i registruje se, onda ce naici na 10 strana najnovijih postova i njegova teorija o tome da ne moze da ucestvuje u argumentovanoj diskusiji na ozbiljnu temu ce biti potvrdjena. Dakle, poenta svega ovoga jeste da ovaj forum treba da ima opsteobrazovni uticaj, ali je on u drugom planu.
Ovde ima jako kvalitetnih tema koji zamiru, ako vec nisu zamrle. I te kvalitetne teme nisu uspele da zaustave to da se na naslovnoj strani objavljuju neke trivijalne stvari. Ako ce to sto cemo prevoditi strucne tekstove zaustaviti ovaj proboj kica mozda cemo to i uzeti u razmatranje. Ali, ne vidim da ce se iko truditi  da prevodi, a da udarne vesti i dalje budu tipa ko je pobedio na izboru za mis ili u zvezdama granda.

Bred

masho, mashas poentu.
da imam dovoljno nekog "svog" materijala koji do sada nije objavljen na netu, ni trena ne bih cekao da ga postavim na naslovnu. :wink: Posto toga nema , onda mora da radi c/p.
Sto se neozbiljnih tema tice, verovatno ce se stanje popravite kad i zvanicno krene nova skolska godina i ove neozbiljne ce biti potisnute  :wink:

Stvar je u tome da vi ovaj forum treba da dozivite kao svoj i "oblikujete" ga onako kako mislite da treba. Vecina samo dodje po ono sto im treba i okrene se i ode. Kao sto sam vec rekao xyz puta ranije-i mi smo samo ljudi, ne mozemo da kontrolisemo ono sto pisete, da vas zabavljamo stalno azurirajuci sadrzaj, pisati vam kombinacije, odgovarati na pitanja, pomagati i jos razmisljati da li je ono sto dobijate extra kvalitetno :wink:

Enea

ko to od tebe trazi? moderiraj samo ono shto treba.. ostavi deo koji se tice skole, da ne moze da se edituje.. a ostatak da mozemo i sami da sredimo.
mislim da si ti, ovde oko svih nas najvise promashio poentu.. to stvarno mislim. to ti dodje sada kao da meni dash da vozim avion.

te kvalitetne teme su zamrle, zato sto na njih ne sme da se odgovori.
eventualni post, koji necje biti obrisan je tipa-bravo, taj i taj.. stvarno si dobar tekst napisao/la. znachi ne smesh nishta da iskomentarisesh.
a ja da prevodim, strucne tekstove, pored toliko asistenata i profesora?

meni mozesh eventualno, i samo eventualno, da zatrazish neko slaganje paterna... ako uopste kapirash?

aziraphale

Quote from: Bred on 17-09-2007, 01:43:34
Stvar je u tome da vi ovaj forum treba da dozivite kao svoj i "oblikujete" ga onako kako mislite da treba. Vecina samo dodje po ono sto im treba i okrene se i ode. Kao sto sam vec rekao xyz puta ranije-i mi smo samo ljudi, ne mozemo da kontrolisemo ono sto pisete, da vas zabavljamo stalno azurirajuci sadrzaj, pisati vam kombinacije, odgovarati na pitanja, pomagati i jos razmisljati da li je ono sto dobijate extra kvalitetno :wink:

:siza:

kako ti mene zasmejavas ovih dana, nemas pojma. nisam to od tebe ocekivao.

koliko sinoc dot, whatever, besno pile, enea, zoe i ja smo se trudili da "oblikujemo" forum onako kako mislimo da treba i sta se desilo? nista. klasicno si nas odjebo. u fazonu "pricajte vi sta hocete, ja sam rekao svoje". i evo, svilar i dalje u punom boldu "krasi" naslovnu stranu naseg portala. i sta sad ti hoces? da ti mi prevodimo tekstove za koji ces ti da dobijes autorska prava kako bi mogao da se hvalis "vidi kako mi je super forum"!? sta smo mi, ludi? slepi? maloumni!?

koliko sam te namoljavao da stavis "bojkot kafica" na naslovnu stranu, kako bi svi to videli cim dodju? i, sta si uradio? ima li ga gde!? da li si makar JAVNO rekao zbog cega neces? i ti si sada nasao da pricas kako bi ovaj forum trebalo da bude u nekom zajednickom interesu nas studenata.

Bred

Quote from: aziraphale on 17-09-2007, 11:33:27
Quote from: Bred on 17-09-2007, 01:43:34

:siza:

kako ti mene zasmejavas ovih dana, nemas pojma. nisam to od tebe ocekivao.

koliko sinoc dot, whatever, besno pile, enea, zoe i ja smo se trudili da "oblikujemo" forum onako kako mislimo da treba i sta se desilo? nista. klasicno si nas odjebo. u fazonu "pricajte vi sta hocete, ja sam rekao svoje". i evo, svilar i dalje u punom boldu "krasi" naslovnu stranu naseg portala. i sta sad ti hoces? da ti mi prevodimo tekstove za koji ces ti da dobijes autorska prava kako bi mogao da se hvalis "vidi kako mi je super forum"!? sta smo mi, ludi? slepi? maloumni!?

koliko sam te namoljavao da stavis "bojkot kafica" na naslovnu stranu, kako bi svi to videli cim dodju? i, sta si uradio? ima li ga gde!? da li si makar JAVNO rekao zbog cega neces? i ti si sada nasao da pricas kako bi ovaj forum trebalo da bude u nekom zajednickom interesu nas studenata.
Azira, ono sto ja vidim da ti radis jeste da samo pametujes i prigovaras, pravi se dzek a od toga ja ni forum nemamo nikakve vajde. Rekao sam koji je nacin da vi kvalitetno doprinesete forumu pa ako hocete, izvolite, ako ne moracete da ostavite meni da radim onako kako mislim da je najbolje.
Prilicno nezrelo razmisljanje da sam forum napravio zbog sebe i nijednom se javno nisam pohvalio bilo cime u vezi foruma tako da tu pricu o autorskim pravima obesi macku o rep, kao da ces izmisliti lek za sidu pa ces postupak i nacin kako si dosao do otkrica objaviti na forum pa ces biti uskracen za to bogatsvo jer si deo svojih autorskih prava pobogu ustupio studentskom forumu. :wall: I kao sto sam rekao, tako je na APSOLUTNO svim forumima i sajtovima i oko toga vise necu da raspravljam.
Ako neko ima nesto KORISNO da doda slobodno, u suprotnom temu lockujem.
Azira, ajde samo malo razmisli pre nego sto nesto napises-koja je svrha stavljati SAD takvo obavestenje?!??!?! 100x ce biti efektnije kad pocne skolska godina.
Mis'im stvarno...  :wall: 

aziraphale

ti TO obavestenje nisi kacio ni dok je trajala skolska godina. ili moram da te podsecam kako si se vadio da "moramo da cekamo dekana sta ce da kaze pa tek onda da postavljamo"? mislim, ono, cemu to cekanje, kada je u pitanju studentska akcija. jedva sam te namolio, stajalo je citav jedan dan, onda si ga sklonio. skolska godina, da, nije pocela, ali ljudi dolaze na faks. akcija ne zavisi od doba godine, vec od prisustva studenata.

i po cemu pametujem? jesam li davao sugestije? jesu li ti drugi davali sugestije? i, sta se desilo?

sto se tiche "tebe i foruma" jedna mala primedba:
kada se klikne na BLOGOVI izlazi samo tvoj. cak i kada kliknem na opciju "pogledajte sve blogove" opet izlaze samo tvoji. mozes li da namestis tako da se vide svi? malo je dug proces dok se locira korisnik... (pazi, ovo je sugestija, nije licni napad)

p.s. ako forum nisi napravio za sebe, prihvati neku sugestiju... tiche se svih studenata, ne mene...

Bred

neke stvari nisu za javno objasnjavanje :wink:
mislis na link ka blogovima na naslovnoj strani?? Vodi do mog bloga jer je to prvi blog i predstavlja uvod u "blogging" sistem , isto tako da je to npr tvoj blog a prvi je isto bi bio linkovan  :wink:

aziraphale

pazi kad jesu.
rekao si da je forum servis koji koristi svim studentima. izvoli pa objasni zasto odbijas da postavis, kada bi svima koristilo.

ne mozes ti mene da "zaduzujes" kako cu da doprinosim ovom forumu, niti bilo koga drugog. odjebi to. doprinosim drugacije, kako mislim da bi trebalo i koliko mogu. ne mozes TI sada da odredjujes da li je to i koliko dobro, tu su drugi ljudi da procene da li su te informacije bitne ili ne, pa posle da kazes...

Quote from: Bred on 17-09-2007, 14:23:10
...ako ne moracete da ostavite meni da radim onako kako mislim da je najbolje.

ti ionako radish kako je tebi volja.

------------------------------------------------------------------------------------------
u redu sto je prvi blog tvoj, ali odatle se ne moze pristupiti drugim.
probaj to da sredish.
nesto poput spiska korisnika koji su imali blogove, pa onda link ka njihovom blog profilu.

Bred

Quote from: aziraphale on 17-09-2007, 15:10:39
pazi kad jesu.
rekao si da je forum servis koji koristi svim studentima. izvoli pa objasni zasto odbijas da postavis, kada bi svima koristilo.
Nope, oni koji treba da znaju znaju, pitaj Darkera uostalom, javno nece biti nista napisano.

ne mozes ti mene da "zaduzujes" kako cu da doprinosim ovom forumu, niti bilo koga drugog. odjebi to. doprinosim drugacije, kako mislim da bi trebalo i koliko mogu. ne mozes TI sada da odredjujes da li je to i koliko dobro, tu su drugi ljudi da procene da li su te informacije bitne ili ne, pa posle da kazes...
Naravno. Svako dobrovoljno odlucuju da li mu je u interesu da pomogne ili odmogne. Ja kazem koji je najuocljiviji nacin da forumu pomognete pogotovo kad se zalite za nesto sto je na naslovnoj strani a sami se ne trudite da se snabdemo sadrzajem koji je boljeg kvaliteta :wink:
Quote from: Bred on 17-09-2007, 14:23:10
...ako ne moracete da ostavite meni da radim onako kako mislim da je najbolje.

Nope ja radim onako kako mislim da je najbolje za forum  :wink:

Quoteu redu sto je prvi blog tvoj, ali odatle se ne moze pristupiti drugim.
probaj to da sredish.
nesto poput spiska korisnika koji su imali blogove, pa onda link ka njihovom blog profilu.
To je do software odnosno autora samog moda za smf, mnoge od resenja koja su implementirana ovde su as is, znaci takav kakva su tj kako su ih zamislili njihovi autori a mogucnosti za izmene su minimalne.
No videcu sta moze da se uradi. :wink:

Maslacak

Quote from: Bred on 17-09-2007, 15:00:39
neke stvari nisu za javno objasnjavanje :wink:

Bredov omiljeni odgovor.
ili jo¹ bolje: "vi kao obièni korisnici to ne mo¾ete da shvatite" :K

Quote from: Bred on 17-09-2007, 15:36:44
da, a po tebi, najbolje za forum je samo ono ¹to ti misli¹ da je najbolje, ¹to nas opet dovodi do onog ¹to je azira rekao :)

aziraphale

Nope, oni koji treba da znaju znaju, pitaj Darkera uostalom, javno nece biti nista napisano.

ajde onda ucini mi uslugu i obavesti me, ili naprasno ne moram vishe da znam.
sto ne bi bilo napisano javno, molim te?
sta to imamo tako vazno da krijemo!?
i od koga???

a sta je to? to kao nije "kako je tebi volja"!?

Bred

Quote from: Maslacak on 17-09-2007, 15:47:10
da, a po tebi, najbolje za forum je samo ono ¹to ti misli¹ da je najbolje, ¹to nas opet dovodi do onog ¹to je azira rekao :)
Manje vise-da.

Quotea sta je to? to kao nije "kako je tebi volja"!?
Nije.

whatever

Naravno. Svako dobrovoljno odlucuju da li mu je u interesu da pomogne ili odmogne. Ja kazem koji je najuocljiviji nacin da forumu pomognete pogotovo kad se zalite za nesto sto je na naslovnoj strani a sami se ne trudite da se snabdemo sadrzajem koji je boljeg kvaliteta :wink:

Добро, ја се извињавам, можда нисам најпозванији да питам ово, али за мене се онда поставља крунско питање а оно је: да ли доприношењем садржаја главној страни неко добија и известан (конкретан!) удео у одлучивању по питањима изгледа дотичне или то и даље остаје администраторово дискреционо и апсолутно право?  :hmm Мислим, логично је да ако си ти сада аутор свих текстова на главној страни уједно будеш и једини који о њеном изгледу одлучује (мада никако није у духу заједнице, али добро, не може се рећи, на сваку примедбу је одреаговано пре или касније, углавном касније :wink:), али ако се не дај Боже још неко ангажује, да ли је он неко ко дампује текстове или неко ко је део процеса стварања целокупног изгледа форума (у границама у којима то софтвер дозвољава, је л`)?