Narodna biblioteka ne radi od 1.10.2007.

Started by Bred, 17-09-2007, 02:46:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Verovatno od tada zbog rekontrukcije, tako pise na njihovom sajtu...

tarantulica

Prièalo se da æe da je rekonstrui¹u pre dve godine...
Ili i jesu tad, pa æe sad opet...  :hmm

Enea

god damn it!
i to bash sada kada sam se jedva naterala da krenem u istu!

jecapereca

A da li se zna otprilike do kada nece raditi?

Souris


Bred


Souris


Bred

blah, upadoh u zamku. Mislim OD kada tacno? :K

Ajvi

ha, ha, ha znam.. srela sam gomilu ljudi koje inache ne vidjam u Svetozaru, samo su preneli kjige!  :K
dodjite da uchimo zajedno!  :> mislim da je clanarina 600din. za godinu dana, pocevsi od datuma kad se upises.. Nema veze sa skolskom godinom, i slicno! Ako nekog zanima mogu da proverim..

dissolved girl

ja cula da nece raditi godinu dana. mogli su da izaberu jun,septembar,oktobar,januar i april za renoviranje. to bi bilo jos bolje od ovoga. mislim,covece..

Bred

Rekonstrukcija Narodne biblioteke
Izvor: B92
Beograd -- Narodna biblioteka Srbije biæe rekonstruisana novcem iz Nacionalnog investicionog plana. Do kraja radova zatvorene èitaonice.

U ovu znaèaju instituciju kulture biæe ulo¾eno ove i sledeæe godine ukupno vi¹e od dva miliona evra. Ministar zadu¾en za NIP Dragan Ðilas ka¾e da je ulaganje u kulturu ispunjenje obeæanja vlade. Kada se sledeæe godine zavr¹i rekonstrukcija, oèekuje se da æe Narodna biblioteka biti ureðena po najsavremenijim standardima.

Rukovodstvo biblioteke je obeæalo za devet meseci potpuno nov izgled. Korisnima æe biti dostupan internet i svi najmoderniji uslovi za rad.

"Ovo æe doæi u jedan prirodan balans. Na¹i korisnici æe to osetiti, i prijatno¹æu samoga ambijenta, ali i njegovom funkcionalno¹æu", ka¾e Sreten Ugrièiæ, upravnik Narodne biblioteke.

Inaèe, zbog rekonstrukcije, èitaonica u Biblioteci je zatvorena do kraja radova, tako da nije moguæe koristiti biblioteèki fond.

Vojislav Brajoviæ, ministar kulture, podsetio je da biblioteka postoji vi¹e od 170 godina i ocenio da je ona "èuvar tradicije u novom vremenu".

"Dolazi novo vreme, nova tehnologija, novi interesi. Poveæaæe se kapacitet, i biæe vi¹e prostora za nauèna istra¾ivanja i prouèavanja. I naravno da jedva èekam da se sve zavr¹i", ka¾e on.

Jedno od obeæanja vlade bilo je ulaganje u ljudske resurse i kulturu. Izdvajanja za tu oblast iz Nacionalnog investicionog plana su, prema reèima ministara, zbog toga poveæana.

"Kultura je jedna reè koju smo mi politièari spremni da koristimo kad nam zatreba malo u kampanjama, a kada nema izbora da je zaboravimo. Ja mislim da æe, uz ministra Brajoviæa i uz ovakvo opredeljenje Vlade, kultura biti ne¹to ¹to æemo zaista pokazati ljudima da je deo svakodnevnog ¾ivota i da u nju treba ulagati", ka¾e Dragan Ðilas.

Postojeæa zgrada Narodne biblioteke izgraðena je 1973. godine i od tada nije bilo veæih radova. 6. aprila 1941. nemaèki avioni uni¹tili su Narodnu biblioteku na Kosanèiæevom vencu. Sve ¹to je saèuvano èuva se danas u biblioteci kod hrama Svetog Save.