Primedbe na sadrzaj foruma

Started by aziraphale, 17-09-2007, 16:12:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aziraphale

evo, sada imamo posebnu temu...

i?

zasto?

Bred

a zasto ti ovo radis?
da li sam rekao da cu staviti kad pocne skolska godina?
drugo, naslovnu stranu gledaju i oni koji nisu studenti i to ih verovatno ne zanima, dok ce na forum uglavnom studenti dolaziti.

Enea

Bred

aziraphale

zato sto mislim da gresis.

ovo je portal farmaceuta i tu ce pre svih dolaziti studenti farmacije. naslovna je idealna svi odmah vide ono sto je najvaznije.

akcije sada, akcije koje su prosle, koje nisu, linkovi ka temama gde se nalaze rasporedi ispita, ka profilima clanova studentskog parlamenta da ih ljudi lakse nadju, sa rasporedima predavanja, vezbi, sta god. a kad se nakache na forum, saznacje i sve osatlo.

eto zasto.
zadovoljan?

bilo bi korisno da ljudi PRE nego dodju na svoje prvo predavanje vec znaju ponesto...

Bred

Masha

Ja cu, kao neko ko je u top 10 pokretaca tema, a koje su to teme bile mozete pogledati, sebi dati za pravo da se oglasim u ovoj temi posto je ona o opsteobrazovnom uticaja zakljucana malo pre nego sto sam tamo htela nesto reci. Drugo, smatram da sam uvek bila maksimalno fer i korektna iznoseci svoje stavove i da nikoga nisam vredjala vec vodila argumentovanu diskusiju koja je potpuno u redu. Dakle, Brede, nisam ja promasila poentu kao sto si ti meni rekao. Smatram da je ovaj forum sjajna stvar i skidam kapu onima koji su seli i odlucili da on nastane. Ne znam da li si ti bio medju njima, ali znam da si se prihavtio toga da ovde budes administrator. Kako i na koji nacin ne znam. Mene to cak i ne zanima. Skidam kapu i tebi za vreme i trud koji ovde ulazes. Ali, forum koji je, kao sto rekoh, sjajna stvar, gubi na svom kvalitetu. Ti si rekao da ce neke teme (one za koje je potrebna diskusija, savet, dakle, podforumi vezani za godine, tekstovi i tome sl.) zivnuti kada pocne skolska godina. Mozda i hoce, ali to se primetiti nece jer to koliko te teme budu zivnule nece biti srazmerno navali tema sa estrade. Nije problem u postajanju tih tema vec u tome sto su one ovde postale primarne. Ja sam se trudila da forum oblikujem, kao i jos neki clanovi, ali na tim temama za 3 meseca osvanu 2 odgovora. I onda se covek zapita ko je ovde lud, a ko zbunjen pogotovo ako uzmemo u obzir da tema da su Marko i Ena rakinuli preko noci dobije par strana. Mislim da su stvari koje bi trebalo da budu primarne skrajnute i da se pretvaramo u verziju Sveta i Skandala, samo sto se ne stampamo. Jos smo poceli da se utrkujemo ko ce pre objaviti ko je pobedio u zvezdama granda. E, meni to smeta. Mozda mi ne bi smetalo da sam ovde dolazila samo kada mi nesto treba, ali posto sam se trudila da oblikujem forum, onda mi smeta. Ja nemam nista protiv tebe po imenu i prezimenu, jedino imam protiv sto si kao admin dozvolio da stvari odu ovim tokom i sto ne zelis da uzmes u razmtranje stvari koje mi ovde iznosimo. Mozda i zelis da uzmes u obzir, ali jednostavno se to ne da zakljuciti dok se tvoji postovi citaju. Cim vise ljudi dodje i iznese misljenje koje se ne podudura sa tvojim tema se zakljucava dok se strasti ne smire, a ti si dobrim delom doprineo da se strasti razbuktaju. To sto je Enea napisala nije bilo za temu o uticaju foruma, to je moglo ici u temu Sta mislite o Bredu u privatnom zivotu ili ste to mogli resiti preko pm-a, ali, ti postovi su mogli biti obrisani kao i svaki drugi koji vredja nekog clana, a mi smo mogli nastaviti argumentovano da razgovaramo o opsteobrazovnom uticaju. Ovako, Bredu se ne svidja kako se stvari razvijaju i odmah kljuc. Nije u redu, dragi nas Brede. Nije u redu prema onima koji zele da ovaj forum bude ono sto je bio pre nekih godinu dana, nije u redu prema vremenu koji su ti clanovi ulozili ovde, nije u redu jer ti clanovi zele da ovaj forum bude nesto cime cemo se svi ponositi, a ponajvise ces se ponositi ti.
Sve u svemu, ako i ova tema bude zakljucana onda to znaci da argumentovana diskusija vise nije u trendu i ja se vise necu oglasavati ovde. I ja cu, kao i polovina od ovih 3000 clanova biti parazit, a simbioza nek se nosi u .....

_d.0.t_

prvo...
=================================================================
admin je tu da oslushkuje potrebe juzera i vodi, razvija i prilagodjava forum tako da vecjina bude

zadovoljna, poshto naravno, ne mozhesh sve podmiriti.
=================================================================
^ Brede, neshto si propustio...

dalje...
Quote from: 'Bred'Rekao sam koji je nacin da vi kvalitetno doprinesete forumu pa ako hocete, izvolite, ako ne moracete da ostavite meni da radim onako kako mislim da je najbolje.
... onda unesi u pravilnik da juzeri ne smeju da iskazhu svoje mishljenje, stav, predlog, odnosno, i ako ga iskazhu, mogu da ga kako ti kazhesh 'obese machku o rep'.
to je neposhtovanje ljudi koji dolaze na ovaj forum i provode svoje vreme na njemu.

evo i prichice, specijalno za tebe Brede...
-----------------------------
zamisli deset klinaca na plazhi, medju njima i ti. ceo dan se zezate i pravite dvorac od peska. jezerce oko dvorca, mosticj, velike kule. Prshte lopatice i kofice na sve strane i na kraju dana to stvarno ispadne jedan mocjan dvorac. Onako, pun gas.lol. Naravno, mame i tate vas pokupe onakve, u transu, jer jelte, dosta je za danas. Videcjete se sutra opet. Usput ste se izdogovarali ko donosi zastavice, ko plastichne vojnike, ko konjicje... i naravno da cje neka klinka doneti princezu, tako da jedva chekate da se vidite sutra i nastavite da se igrate.A ti se onda, posle sat vremena, vratish na plazhu, do dvorca koji ste ceo dan zajedno 'gradili', porushish ga i napravish drugi, bash onako kako se tebi svidja.
Sutradan, slika... s jedne strane tvog vajarskog dela stojish ti, sa kezom od uveta do uveta, sav ponosan na svoj 'minuli rad', a sa druge strane ostalih devetoro klinaca, zgranuti prizorom koji vide. klinka te gadja princezom, pochinje da plache, zove mamu, jedan cjale spechava svog ratobornog klinca da te udari lopaticom... uglavnom, nastaje haos. Kada su se malo smirili i pitali te , zashto si porushio dvorac koji ste zajedno pravili ceo prethodni dan, ti si im rekao:
Quote from: 'Bred'Rekao sam koji je nacin da vi kvalitetno doprinesete dvorcu pa ako hocete, izvolite, ako ne moracete da ostavite meni da radim onako kako mislim da je najbolje.

Devetoro rasplakane dece odlazi kod svojih mama i tata i vishe necje da se igra sa tobom, a ti ostajesh sam sa svojim dvorcem i nastavljash da bunarish sa lopaticom po pesku kao da se nishta nije desilo.

Znam ja da ti zhelish da ti bude sve vecji i vecji, ali 'nekim' svojim stavom doprinosish samo tome da ti bude sve manji i manji... forum, mislim.lol

i onaj naziv teme... opshteobrazovni uticaj foruma... a ti si jedini koji odluchuje o svemu, a samim tim, jedini utichesh na ovaj forum...
promeni naziv topika u 'opshteobrazovni uticaj Breda i danashnji klinci', otkljuchaj ga,  pa da nastavimo dalje...

aziraphale

Quote from: whatever on 17-09-2007, 17:12:19
Имајмо мало вере у Бредлија, није он баш толики бед гај, иако му демократија није јача страна  :cvet

nije on uopste bad guy, ali doslo je vreme da mu i demokratija bude jacha strana. :)

posto je masha sve tako lepo sumirala mogu samo da se slozim i podrzim.

ostali?

Enea

igrackica

Slazem se u mnogome, medjutim problem neodgovaranja na strucne i konstruktivne teme je sto ljudi vecinom dolaze na forum radi zabave!
Nije to ni tako jednostavno. Treba napraviti strategiju kako razviti taj deo foruma i kako zaiteresovati ljude da to citaju!
Za Grand se isto slazem, sto je mnogo dosta je.
Smatram da treba da se stisaju strasti i da svako iznese konkretan predlog i pozeljno bi bilo da vise ljudi ucestvuje u donosenju odluka, a ne par njih koji stalno imaju neke primedbe!

_d.0.t_

mislish, par njih koji imaju neke predloge?
ljudi zhele da ovaj forum bude bolji no shto jeste [i Bred, naravno]
imash li ti neki, osim shto se slazhesh u mnogome?

i da... kako zamishljash da neko da konstruktivan odgovor na temi o Grandu, o raskidu Marka i Ene itd., a slozhicjesh se da su takve teme u vecjini na ovom forumu...

i samim pogledom na forum, vecji deo zauzimaju podforumi zabave, a realno SVE SHTO NIJE STRUCHNO BI TREBALO ICJI U JEDAN PODFORUM, A NE U DESET...
shta je ko jeo, kako mu je bilo, shta slusha, shta pije, kaladont, kad se poslednji put pocheshao... sve u jedan podforum i zdravo. Stavish lepljive teme: muzika, sport, zabava, tv, aktuelno itd., i to je to.
... eto jednog predloga ochas posla.

Sole

moram da napisem nesto posto sam inspirisana dot-ovim postom.
mozda bi ovo trebalo da ide u kritika, predlog, pa neka ga neko prebaci...

dakle, ovako...
znate sami koliko nam je bilo cudno kad je dodata prva strana sa novim nazivom "portal" i kako nam je vecini bilo cudno sto nam se odmah ne otvaraju sve teme kao do tada.
zeznuto je kad se naviknes na nesto (vama koji ste duze ovde verovatno jos vise), a onda se nesto promeni, ne mnogo, ali opet nije isto.
mozda bi bas ta strana (koja nas je nervirala u pocetku) mogla da sadrzi neke stvarno kvalitetnije teme od Zvezdica i slicnog, sto rece azira: bojkot, studentske organizacije i vecinu tema koje su usko vezane za farmaceute i nas fax.
moj je predlog da se sama unutrasnjost foruma, odnosno raspored podforuma i tema ne menja jer mislim da bismo se svi pogubili.  :run
eto, toliko od mene...

a to da li ce Bred da postavi informacije o akcijama i ko zna jos cemu ili nece i zasto nece, mislim da forum kao javno "mesto" nije dobra lokacija za takve razgovore. imamo pm. opet, nema ljutis.

Bred

Mashin post je primer jednog od kvalitetnih postova.
Ali potrebna su odredjena razjasnjenja.
QuoteNe znam da li si ti bio medju njima, ali znam da si se prihavtio toga da ovde budes administrator.
Yeap, svako se jednom zezne. :K

QuoteAli, forum koji je, kao sto rekoh, sjajna stvar, gubi na svom kvalitetu.
Fakat, cak ni ja nisam zadovoljan.

QuoteMozda i hoce, ali to se primetiti nece jer to koliko te teme budu zivnule nece biti srazmerno navali tema sa estrade. Nije problem u postajanju tih tema vec u tome sto su one ovde postale primarne. Ja sam se trudila da forum oblikujem, kao i jos neki clanovi, ali na tim temama za 3 meseca osvanu 2 odgovora. I onda se covek zapita ko je ovde lud, a ko zbunjen pogotovo ako uzmemo u obzir da tema da su Marko i Ena rakinuli preko noci dobije par strana. Mislim da su stvari koje bi trebalo da budu primarne skrajnute i da se pretvaramo u verziju Sveta i Skandala, samo sto se ne stampamo.

To sto nema odgovora na malo ozbiljnije tema ukazuje i na interesovanje clanova, zar ne? Ja ne mogu nekog terati da pise bilo sta bilo gde i upravo zato kazem da forum oblikujete VI a mi samo usmeravamo. Upravo smo slicnu diskusiju pokrenuli smodovi i ja. Dzaba sto neki clan ima kvalitete i afinitet ako ne zeli to da iskoristi. Ja nekog da vucem za rukav, molim, cimam, ne pada mi napamet. Ako neko ne shvata da ovaj forum treba da ostane pokolenjima u nasledstvo i da mu se sad udaraju temelji-ja tu nista ne mogu. Ja, ceo moderatorski i supermoderatorski tim se trude na sve moguce nacine da od ovog naprave nesto ozbiljno cak i nadljudskim naporima a to vi ne mozete i ne morate da vidite i znate kao i jos dosta stvari koje se rade ispod "haube". :wink:
Takodje nemate apsolutno nikakvo pravo da trazite od bilo koga od nas neko pravdanje niti da nas preslisavate kao sto je to azira pokusao da uradi. MORATE da imate poverenja u nas i nas cilj da sacuvamo i ocuvamo ovaj forum. Neke stvari znaju moderatori, neke supermoderatori, neke samo ja i ako kazemo da se o necemu ne prica JAVNO znaci da je to u interesu FORUMA a zatim i svih nas.
Imao sam u startu 2 izbora:jedan da stvorim forum koji ce biti strogo i samo vezan za fakultet gde nikakva druga diskusija nece moci da se vodi, koji ce biti strogo cist i sterilan ali koji ce pak zbog toga biti "dosadan" , jako slabo posecan   i neaktivan i drugi da napravim mesto gde ce studenti osim fakulteta i ispita moci da saznaju i nesto drugo i sklone pogled s knjiga i pogledaju i saznaju i ono sto se desava oko njih. Ovo drugo mi je vise lezalo jer na onakvom prvom forumu ne bih video mesta za sebe. I sa ovim drugim konceptom foruma se slazemo svi u moderatorskom timu. :wink:

Forum se oblikuje prema vecini i zato manjina, pogotovo ako je kvalitetna, ne sme da dopusti da poklekne. :wink: Ja taj "posao" ne mogu obaviti umesto njih sami, ali im mogu pomoci. Treba da se angazuju i dovedu vredne, sebi slicne clanove, nateraju ih da se angazuju i urade nesto korisno. Takodje i ljude iz prakse. Moram priznati da sam bio veoma skeptican u pocetku u vezi zainteresovanosti nasih studentana za bilo sta sto nije direktno i jedino vezano za ispite tako da je ovih skoro 3100 clanova veliki uspeh. :wink:

Sledeca stvar je seo i marketing. O tome vi mozete a ne morate nista ne znate ali ja moram a shodno tome ta znanja i primenjujem. Bilo da su tzv "whitehat" ili "blackhat" znanja. Vizija ovog foruma tj sajta nije da se zadrzi samo  na postojecim dimenzijama. Baza ce biti i ostati studentski sajt ali to ce se nadogradjivati. A da bi se u tome uspelo potreban nam je "publicitet" i posecenost. Ono sto je defacto cinjenica jeste da svaki posetilac voli da vidi da je nesto "zivo", da kad god dodje moze nesto novo da vidi, procita, sazna...
MOrate imati u vidu da neki nasi studenti nisu upoznati sa nacinom funkcionisanja foruma, a dosta njih nema ni otvoren email. Od njih ne mozemo ocekivati da odmah pisu neke kvalitetne postove kad nisu cestito savladali ni pisanje poruka tj postova. Dakle tolerancija i dosta razumevanja za svakog clana jer je ovde SVAKI clan vazan i bitan [a propo dot-ovog posta]. Zbog toga novim clanovima tolerisemo i da dupliraju poruke i da idu u off i da napisu samo odgovor tipa hvala ili samo smajli.

Licno veoma dobro mogu da razdvojim kvalitetne od nekvalitetnih postova. Nekvalitetan post je kada npr, lutam, u temi o raku neko napise "pa da, toje ozbiljan problem" cak iako je cela recenica napisana, kakvu ona novu informaciju nosi, kakvu korist i svrhu?? Nikakvu. Ali kad bismo tako gledali, ni ono malo ozbiljnih tema niko ne bi komentarisao, ima li bi suma sumarum 10 poruka napisanih na samom forumu a ogroman broj clanova bismo odbili.
Kvalitet pre kvaniteta ali bez kvantiteta nema nista a mi smo u periodu "formirana" kvantiteta. Kasnije cemo moci sebi da priustimo luxuz da vrednujemo samo i jedino kvalitet i to ne bilo kakav nego onaj vrhunski. :wink:

Sto se tice zakljucavanja tema, ako bismo bili strogi "legalisti" i cistunci teme bi trebalo da se zakljucavaju cim nakon upozorenja clanovima da ne idu u offtopik, oni i dalje nastave...Ali mi smo krajnje tolerantni pa tako 200000 puta opomenemo pre nego sto zakljucamo. Nadjite mi forum koji ima manje zakljucanih tema naspram ukupnog broja poruka od naseg?? Toga nema ali to ce se verovatno morati promeniti zajendo sa poostravanje sveukupne discipline i "cistoce" foruma.
Offtopik je najvece zlo koje ugrozava kvalitet. Nema 3 teme koje mogu da kazem da su sam skup izuzetno dragocenih informacija kao stoje npr tema o tome kako zube sacuvati zdravim. Ali to je opet posledica toga sto smo mikrosredina, znamo se medjusobno, pa cak i ja nekad svesno odem u offtopik i ne mogu izigravati cistunca i perfekcionistu jer bih pola tema i poruka trebao da izbrisem posto predstavljaju chat i offtopik pogotovo sto sam sa nekim ljudima u kontaktu uglavnom i samo preko foruma.

Ja bih ovako mogao do sutra, nadam se da sam vas zadovoljio.
Verovatno ce ovaj moj post moci da se tumaci na razlicite nacine od malicioznih korisnika , ali pokusajte da proniknete u sustinu i provalite ono sto sam hteo da kazem i izmedju redova.
I na kraju, kako vi zamisljate profil jednog prosecnog korisnika foruma od skoro 2000 koliko ih dnevno poseti?  :wink:

aziraphale

ok. ispisao si sta si imao. opisao si stanje kakvo jeste. nezadovoljnih korisnika ima, ti si nezadovoljan. sumirasmo svoju nezadovoljstinu.

kako cemo da menjamo?
sta ce ces TI, kao administrator, i OSTALI iz moderator/supermoderator tima da promenite da stvari budu bolje?