Rec Predsednika

Started by stef, 18-09-2007, 18:37:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

stef

Evo da se i ja oglasim povodom bure izazvane temama
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,9690.0.html
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,9743.0.html

Ne volim sto ste ovako napali Breda. Kao prvo decko je ulozio mnogo truda da bi ovaj forum nastao i opstao. Neke se stvari nepotrebno kriju. Primera radi ovaj forum je bio napadnut od strane bivseg rezima. Neki profesori su zeleli da se ukine ovaj forum, i zato se manje-vise krije Bredov identitet. Tako da je apsurdno reci da on ima neposrednu korist od toga. A ako bude to sutra dan koristio u svom CVu; ako zasluzio je to. Slazem se da mu dajete savete, ali ne i da mu namecete iste.
A sada druga strana medalje. Kao veteran ovde, zajedno sa drugim veteranima (koji ce se oglasiti ako bude potrebe) smo ustanovili da je forum izgubio neki smek koji je imao prosle godine. Koji je tacan razlog, ne znamo. Da li je to sto se sada svi veterani znaju, ili sto sada ima mnogo vise clanova, ili sto se nekvalitetno offtopikuje, ili sto nedostaje zanimljivih tema, ili skup svega toga :hmm...ne znam
Donekle mogu da razumem Breda, on jeste autoritet na ovom forumu, i tako treba da ostane, i ja sam dosta rigidan kao predsednik. Da je pogresan potez Svilar, slazem se. Treba da se privuku korisnici, ali mora da postoji neka selektivnost. Dobro pogresio si, covek si! Ali jesi pogresio.
Slucaj dolorex, meni je neshvatljivo da niko nije to prokomentarisao. Osim maslacka, Adonisa (koji je vise branio phytoterapiju, nego sto je otkrio prave razloge bure), Mashe...Mislim ako je lek povucen iz prodaje, sigurno da tu postoji drugi problem od lazne reklame :hmm, da li se to iko zapitao, a siguran sam da ovde imamo korisnike koji znaju da je povucen iz prodaje.
Ja sam ti rekao Bredli, da cu s'obzirom na moje postdiplomske, verovatno biti u mogucnosti da kacim vesti iz sveta farmacije, kao i zanimljive tekstove iz menadmenta i marketinga u farmaciji. Ovim pozivam i ostale clanove da pomognu. Ako ne zbog foruma, uvek mozete staviti to iskustvo u CV, npr. da ste prevodili tekstove sa engleskog za forum.
I MOLIM vas da ubuduce, budete malo konstruktivniji. Od svadje niko nema koristi. A stvarno ste preterali. Slazem se da treba da kritikujete, Bred moze, a ne mora da to uvazi. Bitno je da svi radimo za forum, a ne jedni protiv drugih. To vazi i za tebe Bredli, jer tesko prihvatas kritike.

Adonis_Vernalis

Posto je ovo jedino otkljucano mesto na kojem se razglaba o (ko zna kojoj?) temi, da i ja udenem neko svoje vidjenje problema. Posluzicu se poredjenjem kao stilskom figurom.

Svi vi znate ko su Indeksovci? Da, naravno, to su oni smesni likovi koji tako lepo (i tako komercijalno) zabavljaju plebs... a koji su nekad davno mardeljali po buvarama prethodnih i inih rezima, od Titovih poslednjih dana, preko nastavljaca Njegovog dela, do Slobe i njegovog drustva. Tada su se, kada je od "alternativnih" elektronskih medija postojalo tri programa drzavne televizije plus Studio B plus Radio Index 202, oni bavili ozbiljnim, preozbiljnim poslom satire i ruglu izvrgavali sve nakaradne stvari i obicaje koji su tada od Srbije pravili prchvarnicu. A posto je posao satirisanja ozbiljan, ozbiljne su i bile kazne, pa su bili poluilegala, ciji su se fazoni prepricavali na pola usta i ispod sake, a svima onima koji su ih slusali i koji su kapirali o cemu pricaju, rasle su zazubice do sledece emisije, koja je vecito bila u senci zabrane.

Danas su Indeksovci etablirani zabavljaci. I skoro da se ne razlikuju od Pinkovih "kursadzija", ili "Audicije n na k gde k tezi beskonacnosti".

Ovaj forum je nekada bio teska ilegala, nesto o cemu se sa strahopostovanjem zuckalo medju studentima, dok su profani i asistenti pretezno bili blazeno nesvesni njegovog postojanja. Brede, sorry, ali udaljio si se od nacela koja su te prozimala kada si ovaj forum osnivao. Krajickom oka osmotreno, ali cini mi se da je tako. Nije tvoja greska, jer ti je itekako stalo da forum bude citan, posecivan i citiran.

Moja opaska je krajnje dobronamerna, i zelim da se tako doslovno shvati. Ne svrstavam se ni "ovde", ni  "onde", jer sam ja "s ove strane barikade", dakle... TAMO.

Mnogo puta mi se u zivotu desilo da se, prateci dobru ideju, u njenoj realizaciji rasplinem. Medjutim, kad god bih se zagubio, a pre ili posle bih toga postao svestan, zatvorio bih krug i vratio bih se korenima.

Mozda bi pomoglo kada bi se i forum vratio svojim korenima?

Pa makar sveli clanstvo samo na studente.

Maslacak

Ja zaista ne vidim da bi ovaj forum bez Breda uop¹te postojao. Koliko ljudi postoji koji bi se prihvatili tako neèeg i istrajali? Vrlo malo. I samim tim, normalno je da forum lièno shvata jer je to ipak, manje vi¹e "njegovo èedo".

Enea je apsolutno preterala, i mislim da niko od nas...bar ma¹a i ja sigurno, nikako se nismo nadovezivale na njen post. Bred ima apsolutno pravo da stavi odr¾avanje foruma u CV, kao i modovi, i smodovi i svi ostali. Ko je njega zadu¾io, i da li ga je neko zadu¾ivao ili se sam toga prihvatio je potpuno nebitna stvar. Da li ima pojma ili nema...mislim...ko misli da nema pojma, a zna kako, neka mu pomogne.

Dakle, i ja donekle razumem Breda.
Sama zaista ne smatram za sebe da puno doprinosim kvalitetu ovog foruma...doprinosim koliko sti¾em, i onako kako mogu. Èinjenica je - doprinositi kvalitetu je te¹ko, i zahteva vremena. Ali bar ovo: hajde da ne dozvolimo da se konstantno doprinosi nekvalitetu.

Nekad sam mislila da je ovaj forum suvi¹e strog i rigorozan. Sada - mislim da se isuvi¹e dopu¹ta.

Zaista ne mislim da treba da privlaèimo forumu korisnike koji æe se ovde zadr¾ati samo zato ¹to su videli na naslovoj strani Svilara, ili pregledanjem tema se zalepili za one aktuelne traèerske. Jednostavno - ako ih neke drugaèije informacije ne mogu zainteresovati - takvi æe i dalje, i uvek doprinositi samo nekvalitetu.
A oni kvalitetni æe "unapreðivanje" foruma videti kao uzaludan posao, i jako te¹ko se na to odva¾iti.
Kad sam to rekla, dobila sam odgovor: Jbg. ®ivot je surov.
Jer oni koji hoæe da doprinesu kvalitetu, i treba da se muèe.  :hmm
Azira i Ma¹a su tu pukli i odluèili da odu. Ja ostajem.

Apsolutno ne mislim da treba da se zadr¾avamo iskljuèivo na struènim temama. Ali hajde da ne postavljamo i ne komentari¹emo na onim besmislenim: Ena i Marko raskinuli, Ana Mihajlovski trudna...
Dajte da zadr¾imo zabavne, ali konstruktivne teme. Ili one koje nas mogu neèemu i nauèiti.
Bred ka¾e, treba nam ekskluzivnost.
Gde je tu ekskluzivnost kad tu vest ima¹ na svakom drugom sajtu.
I za¹to nam uop¹te treba tolika reklama?
Volela bih da nam Bred taèno ka¾e, na koje korisnike sve ciljamo?
Studenti se mogu na faxu dovoljno informisati na forumu. A neki potencijalni struènjaci, profesori, ili finansijeri... zaista ne mislim da bi se odu¹evili videv¹i toliko nepotrebnih tema.

Kada Bredu ka¾emo ¹ta mislimo da je lo¹e na forumu, obavezno poèinje da nam daje zadatke ¹ta MI treba da uèinimo da forum bude bolji. Meðutim, mi smo veæ radili koliko mo¾emo, ili koliko smo mislili da treba. Ne ka¾em, sigurno mo¾e i vi¹e, ali ru¾no je da on od nas to tek tako ZAHTEVA èim mu ne¹to predlo¾imo. Ali mi smo se trudili da uka¾emo da to, ¹ta bi ON mo¾da mogao da promeni da forum bude bolji. On ne slu¹a.

Zaista mislim da sve studentske inicijative zaslu¾uju naslovnu stranu. Jer kao ¹to je i Adonis rekao - to je ono ¹to je ovaj forum trebalo da predstavlja. To je ono zbog èega Bred svoj identitet dr¾i sakriven. Ali nema ih.

Inaèe, razlog za¹to smo ga odjednom toliko preterano napali?
Zato ¹to se sponatno i polako gomilalo nezadovoljstvo zbog konstantnog oseæaja da se svaka konverzacija sa Bredom zavr¹ava sa: tako je jer tako mora biti.
Sorry, ali ja sam se zaista oseæala ko poslednje go*n* svaki put kad mi je rekao ne¹to u stilu: "ma ne zna¹ ti ni¹ta". Je l' to po¹tovanje svakog korisnika o kome on govori?
I jednostavno: malo smo pukli. Jer nam je dosadilo da o'ladimo.

Izvinjavam se ¹to smo preterali. To jest, izvinjavam se samo u svoje ime.

P.S Bravo Adonise. Vraæanje korenima. To je to.

Darker

Brede otkljuèavaj stari forum!!! :~ :~ :~ :K :K :K

http://www.farmacija.netfreehost.com/

Ajde rekoh red je da se i ja malo oglasim :K
Maslaèkice, kao i obièno kad ga i¹èupa¹ iz mu...ovaj du¹e, du¹e :K
Svaka èast :Bog
Adonis je premudar, ali maslaèkice, ja se ponosim tobom. kad otvorimo fan klub ja sam prvi èlan...
E sad u ovom tonu nastavimo...

QuoteKada Bredu ka¾emo ¹ta mislimo da je lo¹e na forumu, obavezno poèinje da nam daje zadatke ¹ta MI treba da uèinimo da forum bude bolji. Meðutim, mi smo veæ radili koliko mo¾emo, ili koliko smo mislili da treba. Ne ka¾em, sigurno mo¾e i vi¹e, ali ru¾no je da on od nas to tek tako ZAHTEVA èim mu ne¹to predlo¾imo. Ali mi smo se trudili da uka¾emo da to, ¹ta bi ON mo¾da mogao da promeni da forum bude bolji. On ne slu¹a.

On je takoðe od krvi i mesa. naravno da gre¹i kao vi. mene èudi kako ne gre¹i mnogo vi¹e, jer veæinu stvari zaista sam radi. Na celo to cimanje vi davite nekim "nebitnim" stvarima. On je na vrhu planine i gelda gde dalje da napreduje u visinu, vi prièate o temelju o kome odavno ne razmi¹lja, nego pro¹iruje vidike. A zaboravi da od temelja sve poèinje. I onda nesporazum. Zajebat ispitni rok-svaða.
A mislite isto, samo ste tvrdoglavi u razlièitim dozama :K

On doprinosi, mi doprinosimo kao mod tim pored ureðivanja i savetodavnom funkcijom, a glavni su ÈLANOVI. Bez njih ni¹ta...

A bez OBOSTRANOG poverenja ova prièa i nema ba¹ smisla, mi smo tu zbog vas, a vi ste tu zbog nas, forum su ljudi :wink:

Maslacak

I tako... mo¾da su neki od nas polako poèeli da gube poverenje u vas :wink:

Darker

Jasno, ali svi smo ljuidi, a uz konstruktivan razgovor-lepa reè i gvozdena vrata otvara. Sa obe strane :wink:

Bred

Da pokusam da se ne ponavljam, mada je to stvarno tesko.

QuoteDakle, i ja donekle razumem Breda.
Sama zaista ne smatram za sebe da puno doprinosim kvalitetu ovog foruma...doprinosim koliko sti¾em, i onako kako mogu. Èinjenica je - doprinositi kvalitetu je te¹ko, i zahteva vremena. Ali bar ovo: hajde da ne dozvolimo da se konstantno doprinosi nekvalitetu.
Ok, oko toga smo se slozili.
Ono sto je diskutabilno jeste i dalje pitanje ukusa-sta je za nekog kvalitetno a sta nekvalitetno a vi ste sebi uzeli za pravo da odlucujete o tome sto je krajnje bezobrazno jer imam na umu onih ~3000 clanova koji se nisu oglasili nebitno da li se slazu sa vama ili ne, ja moram da mislim da njih jer kao sto sam rekao, forum se oblikuje po vecini.
Imamo ozbiljni i manje ozbiljan deo. Po svoj prilici neozbiljni ce uvek pretezati jer se ljudi umore na ozbilljnom.
Imamo li prava da im to uskracujemo makar to bila tema da li Ana Mihajlovski udala ili nije??
I ma koliko se svi gadili na tu temu, svi su je i prokomentarisali.
Mi smo dopustili da sami korisnici maximalno oblikuju forum i tako nam stave do znanja sta ih interesuje da bi mogli da im se prilagodimo a otprilike smo po statistikama, broju posecenosti odredjenih tema mogli da zakljuciti da ljudi ipak vole traceraj.
Mene vise brinu i iskreno zamaraju bla bla teme i sto se svaka iole ozbiljna tema pretvori na kraju u komentare-pa ja volim vise ovo nego ovo. Takve poruke nemaju neku tezinu.
Ali maslacak ti opet gubis iz vida ono sto sam xyz puta rekao-da se nasi studenti jos nisu navikli na forum i da se jedva snalaze i sa registracijom a kamoli jos i sa pisanjem a pogotov onim kvalitetnim. I dodju, bubnu post u ozbiljan deo i mi ga naravno izbrisemo i oni se naljute i vise nikad ne dodju i stvore averziju. A mozda bi im lakse bilo da se ukljuce preko tracerajskih tema, i to morate imati u vidu.
Problem je i sustinsko nerazumevanje starijih clanova prema ovim novima sto je donekle i razumljivo ali nije opravdanje.
QuoteBred ka¾e, treba nam ekskluzivnost.
Gde je tu ekskluzivnost kad tu vest ima¹ na svakom drugom sajtu.
I sta da kazem na ovu konstataciju kada se apsolutno nisi informisala a to navodis kao neki argument. APSOLUTNO smo prvi to objavili, u sekund i u tome je trebala da bude exluzivnost ali ne toliko exluzivnost koliko potreba da dodjemo do sirih narodnih masa :wink:
Da se dalje ne bih rasplinjavao...
Licemerno je prigovarati na nekvalitetan sadrzaj bez licne spremnosti da se na tome poradi. Svako doprinosi na svoj nacin ali nema pravo da prigovara o tome sta ce gde da ide, ponajvise na naslovnu a ponajvise ako i nema nekog novog materijala a rekao sam da se naslovna strana NOVIM materijalom pa koliko on bio tricav, mora osvezavati.
:wink:
Mislim da i ptice na grani znaju koliko sam puta tupio o tome da nam trebaju kvalitetni tekstovi i ljudi koji ce raditi na njima ili bar raditi copy/paste , sto direktno sto indirektno i naravno sve je to ostalo bez odjeka.
Dakle, pristojan predlog sam vam sinoc izneo. Izvolite predlozite kvalitetan materijal bar 1 nedeljno koji ne mora biti vezan samo za studije ili struku i ja cu da ga stavim na pocetnu. Naravno, niko se nije oglasio.
Da li neko razmislja o problemima koje mi npr imamo jer se svi raspadamo od posla, sto vi naravno ne vidite , i da nam najmanje treba neko da na 10 strana dize uzbunu oko nekvalitetnog sadrzaja a kad se predlozi da sami porade na njemu oni se nalaze uvredjeni jer kako mogu neko nesto OD NJIH zahteva??? :wall: :)
Niko ni od kog ne moze nista da zahteva, sad je jasno sta nam fali i treba i ko hoce da pomogne-pomocice. Ko nece-nije ni obavezan.
Ja sam rekao da niko od moderatora nece objaviti nijednu c/p vest u narednih 2 nedelje pa cemo na kraju uraditi anketu da vidimo sta je korisnicima bolje i to ne samo maslacku, mashi ili nekom trecem vec upravo onim "nevidljivim". :wink:
Conclusion-imate mogucnost sad nesto da promenite i preokrenete, iskoristite to. Jasna granica za kvalitet ne postoji a ja necu nikog da ostetim na bilo koji nacin. Uglavnom treba smanjiti aktivnost na tracerskim forumima.
I ponuditi alternativu-kvalitet. Ja toliko kvaliteta da postujem nemam i ne znam kako bih dosao do njih, zato ste vi tu.
Drugo, e-marketing je nauka i ako vec postoji podatak po kojim kljucnim recima koji dolaze na sajtove, cista je glupost ne iskoristite neke od njih makar i na kvarno da biste dobili na posecenosti :wink:
A ja cu vam samo reci da ce nam verovatno od ujutru trebati 50e mesecno za odrzavanje foruma a mi te pare nemamo.
:wink:

igrackica

Moram da se izjasnim, a pokusavala sam da ostanem po strani.
Sad ce neki reci "Nisi ti dovoljno ovde, ne znas ti kako je bilo, blabla..."
Iako nisam bila, smatram sebe realnom i objektivnom osobom, sirokih shvatanja koliko god to smesno zvucalo.
Prvo i osnovno, na moju zalost, vecina clanova koji svakodnevno posecuju forum APSOLUTNO ne cita naslovnu stranu! Najcesce je i ja preskacem, jednostavno dolazim da nesto konkretno vidim ili da zavrsim neku obavezu ili da se jednostavno zezam. Dovoljno mi je naporan fax i ispitni rok, te mi ovo dodje kao mesto za odmor, tako da prva ja nemam strpljenja da citam naucne textove posle visecasovnog ucenja!
Naravno, to je trenutno, kad prodje rok, verovatno cu i citati, te to ne znaci da sam protiv naucnih textova, vec samo pokusavam da vam predocim osecanje slicnijih meni, a mislim da ih je daleko vise.
Protiv sam glupavih tema, i te kako sam protiv, ali dobro, to traje dan ipo i te teme padaju u zaborav i ne vidim zbog cega se toliko uzbudjujete.
Fakticki trazite da nasilno menjamo ljude, jer ljudi odgovaraju na te teme, jer da nisu zanimljive niko ih ne bi ni pogledao.
Pritom bacam akcenat na potrebu clanova da se druze, peckaju jedni druge, odgovaraju sa totalnim off-om, sto nas dovodi do toga da su trac teme samo SREDSTVO.
U redu, mora se clanovima pruziti kvalitetniji sadrzaj, ali zalozite se, zalozimo se svi. Textova je malo, nemojte time da se dicite, moze to mnogo vise i mnogo bolje.
Da bi ovo bilo ozbiljno i na visokom nivou, treba se ozbiljno pozabaviti time. Idite prosetatajte po drugim forumima, na primer na vokabular, ili tako negde, tamo imate hiljadu podforuma vezanih upravo za recnik, gramatiku, stil, ma sve!
Znate li koliko korisnika je u proseku online? 2, 3 do 5!
E, toliko bi i kod nas bilo da nema zabave.
Mora se napraviti kompromis. Ne zaboravite da je ovo studentski forum, da ce klinci sada da navale, da je ovo prvenstveno zbog njih, oni koji zavrsavaju polako odlaze, tako je, nema sta da se ljutite. S tim u vezi, Bred je potpuno u pravu, sta moze student prve godine da odgovori na temi o stetnosti nekog leka????
Nije uopste jednostavno, niti smo strucnjaci, niti smo laici, a sve sto je na prelazu je najteze definisati.
A sta je sa Mashom i Azirom? Jesu odlucili da vise ne dolaze?
Najlakse je otici...
P.S. Stvarno, da li znate kakve ljudi brljotine prave na forumu? Da li znate da ne znaju post da otkucaju? Da li znate da ne znaju ni gde da traze to sto ima treba? Da neki ne znaju ni komp da upale?
Pomolite se Bogu za RC, da bar tamo jedni drugima ponesto pokazu, a sigurno ce se svako prvo kaciti na forum. Tako da nista nije izgubljeno, daleko je kompleksniji problem od toga da li je Svilar na naslovnoj i da li je Ana Mihajlovski trudna...

Maslacak

U redu. Sve razumem.
Ja sam samo rekla da se meni ne sviða ono kako forum sada izgleda i ¹to jeste.
Takoðe, da me kao takav, uop¹te ne motivi¹e da se bavim neèim ozbiljnim oko njega.
Nisam bila jedina, i po¹to sam videla da nisam jedina, rasprava je i poèela.
Ako je vas koji mislite drugaèije vi¹e, ja tu zaista nemam ¹ta da prigovaram.
A pogotovo ne ¾elim da se ova prièa nastavi u nedogled :happy:
©to se mene tièe, ostajem, i radim koliko mogu.
Toliko.

Wlada

Ljudi su jednostavno poceli da pisu svasta u ogromnoj kolicini da bi dostigli "famozni" broj od 500 postova... Uzmi Brede to u obzir i videces na sta lice postovi... Forum je pravo skloniste za studente farmacije i bice to OK  :wink:

Girl

Nas fakultet je dosta zahtevan, sto se tice ucenja, zalaganja i vremena. Zasto ne bismo imali prostor na netu gde bismo pricali o cemu MI, studenti farmacije, zelimo da pricamo, je l' tako? Zasto bi to bio sterilan ,suvoparan, ozbiljan forum, kome to treba i ko je rekao da to mora da bude tako?
Ovde ima, znam, puno korisnika koji nisu niti ce biti studenti farmacije, i koji su se registrovali da bi skinuli neke pesme, dobili informaciju u vezi sa bilo cim... eto, da se ne zaboravi i ta cinjenica
Vraticu se na onaj deo da ovo treba da bude prostor gde bi svaki nas student, buduci, sadasnji, bivsi, potencijalni (  :wink: ). Sta sad da radimo sto mozda veliki deo nasih studenata ZELI da ovde bude zastupljena Ceca, Grand, tracevi, brdo Bla, bla tema??? I sto su one najposecenije...? to nije kritika koja treba da bude upucena Bredu, vec je to nesto drugo... Koliko sam shvatila vas, starije clanove, vi ne zelite da se takve teme, uopste ta oblast potencira od strane administratora tj. da ne bude na naslovnoj strani, da teme ne budu 'lepljive', da se brisu teme dosle bukvalno sa strane ' marijana micic' ana mihajlovski' i ne znam vise, nisam ih ni citala, je l' tako, mislim je l' to u pitanju? Ako je tako, i ja se slazem s tim. To je ono sto admin moze da promeni i sto bi trebalo ako to vecina zeli.
Dalje, da li je ono sto hocemo broj clanova? Bez obzira sa kog su faksa, da li uopste studiraju i sta hoce od ovog foruma? Ovo je stvarno pitanje. Ja, recimo, zelim da ovo bude slobodan forum, ali ne da privlacimo clanove sa strane pricama koje interesuju neki tamo deo Srbije, koliko god on bio veliki, vec da moze svako ko to zeli, da nam se prikljuci u temama koje MI stvaramo, potenciramo i sl.. A, po mom misljenju, treba da potenciramo teme o zdravstvu, drustvu, svakako interne teme u okviru svake godine, o prijemnom ( jako korisno za mnoge ), Eto, to je ono sto bi za nas trebalo da bude najbitnije, a teme koje treba jos da postoje su one za opustanje, zanimljivosti, razmenu nekih manje vaznih informacija... i sta god neko od nas zeli.
Hajde da razmislimo kome kakva kritika tj. predlog treba da bude upucen.
Zasto su neki clanovi' dali ostavku'? Sta oni bojkotuju?
I sta se vama konkretno ne svidja na ovom forumu, ali forumu bas kao takvom, ne kod ljudi i sl.?
Meni se njegova organizacija svidja, mada mislim da je njegova poenta da se pomazemo medjusobno, stariji mladjima, profesori nama nekim predlozima i sl., kao i mi njima., utisci sa predavanja, ispita, ekskurzija, uopste utisci studentskog zivota ovde, na ovom faksu... je l' to poenta? Ja bih volela da jeste. A ne da bude njegova svrha privlacenje ljudi sa strane. Svrha neka budemo mi.
Je l' nam trebaju sponzori ili sta? Ili rejting?

Hajde sada da svako iznese svoj PREDLOG i vidjenje stvari, a ne samo nezadovoljstvo ili lirski opis situacije.
Razocarani ste u modove i Smodove i admina? Sta to ONI mogu da promene?

Eto, tako, to je bilo moje misljenje pomesano sa pitanjima.  :wink:

stef

Resenje za tih 500 postova, jeste da se dobije username i lozinka uz indeks, kojim ce studenti moci da vide ceo forum...tako se ogranicava na studente...to je samo ideja...

vlada89

a005 - koliko tema za prepucavanja sam propustio  :K

Ovako,ja sam u potpunosti uz Breda (i ako mi lockuje teme i brise postove  :cvet). Znaci digli ste toliku frku oko toga za Zvezde Granda. Mislim,skoro 50% ljudi je gledalo to,hteli mi to ili ne to je bio mega spektakl. A ko nece, molim nije ni morao da cita. Ovaj forum je meni extra, i za zabavu i za obrazovanje. I dalje ne shvatam zasto vam teme u Bla Bla forumu bodu oci - sto bi to skodilo reputaciji foruma? Stvarno nisam za njihovo brisanje ili sta vec, po milioniti put - NIKO VAS NE PRIMORAVA DA CITATE I GLEDATE ONO STO VAS NE ZANIMA!!!  :wall: Mislim, ako vas ne zanima sta je sa Anom Mihajlosvki ili ko je pobedio, ok ali neke ljude to zanima. I zasto na jednom forumu ne bi mogli da imamo sve zive vesti koje nas zanima? Zasto bih morao da se selim sa jednog na drugi forum ili sajt kako bi saznao neku nebulozu, ako vec ovde nikog ne ometa niti mu remeti mir? Takodje se ne slazem da bi ovde trebali da dolaze bilo kakvi ljudi, jer ce verovatno samo iskoristiti koju informaciju ili text - i ja kao autor toga, osecao bih se stvarno iskorisceno. Zato bi po mom misljenju bilo ok kada bi neki textovi ostali lock i da samo glavni na ovom sajtu mogu da ih proslede korisnicima. Mozda jeste sebino,ali..U se' i u svoje kljuse  :pst Stvarno ne znam kako zamisljate da se neko petlja u nesto, o cemu, blago receno, nema pojma! Mislim ja evo kao brucos, sta imam da komentarisem neki lek, za koji u sustini nemam pojma ni za sta je? Istina, Bred je kao Admin preuzeo odgovornost za ceo ovaj forum, i sad naravno snosi neke posledice. Ne znam na osnovu cega mislite da forum dobro ne radi (usotalom ako ste nezadovoljni ne morate da dolazite ili otvorite brate neki drugi)!!! Ja sam sve informacije za brucose i prvu godinu nasao preko foruma. Mislim mogli su da me cool-iraju ili kazu "ne znam", to je najlakse uraditi. Verovatno kad su ispiti i treba da se razmene neka iskustva, odmah vam je forum sjajan, dok iskoristite ono sto mozete - ili narodski receno "das mu prst,on uzme saku". Mislim da ste bez potrebe digli paniku. Ja sam vec 4 dana online na forumu, ne znam kakav je bio prosle godine, ali meni je i sada extra. A sto se tice nekih nervoznih korisnika - mislim da postoje doktori za takve stvari. Kad sam otvorio temu "Zasto ne stavljate svoje slika na avatar" - znaci za oko 2,3 dana  bilo je vec 6,7 strana - naravno uvelika prepucavanja, posto su svi od starta poceli sa prozivanjem mene - kao u fazonu "kako uopste mozes i da pitas tako nesto???". Dakle, verovatno ste svi i napeti zbog rokova,ispita i sl, ali brate spustite loptu malo. A sto se tice "odlaska" nekih korisnika, mislite da ce stvarno otici??? Ma da... Otvorice novi nalog, ili ce biti misteriozni "Gost" i ispijati forum kao i do sada. Sto se tice ko koliko ulaze na forum, ja stvarno nisam verovatno nista uradio. Trudim se da ucestvujem u sto vise tema koje me interesuju, ali nesto vise stvarno ne znam sta bih mogo da uradim. Da prevodim neke textove - pa kad bude gresaka da me svi lincuju  :box A oko tih texota,vesti i sl - zar ne bi bilo najbolje da profesori pomognu malo?

Ps Stef i ja sam pomislio na to,ali sta je sa onima koji zele da upisu farmaciju?  :hmm

Girl

Super je sto na samom forumu mozes sve da nadjes, a ne moras da kopas po drugim sajtovima i sl.. Ako nekog vise interesuje neka vest, procitace celu temu, slicno kao novine. Ne procitas skoro nikad CELE novine, sve vesti, nekad samo naslove, to se zove - biti u toku; A sad, ja sam za ono da se znaju prioriteti, ipak je ovo tematski forum.

vlada89

Kolko ja znam na svim forumima postoje nesto slicno nasem Bla Bla! E pa ja zato citam Kurir,i samo preskacem politiku i to je to. Jeste tematski i sta smeta podforum koji pre svega sluzi za razonodu i zabavu?

Ps Ne znam stvarno da li jos neki fakultet ima ovakav forum, i umesto da se ponosimo njime, pojedinci ga pljuju  :wall: