Panadol extra

Started by _sanja_, 20-09-2007, 20:44:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

_sanja_

interesuje me da li je neko koristio i da li zaista pomaze. imam vrlo ceste glavobolje pa me zanima kako deluje panadol extra, ako neko ima iskustvo sa tim volela bih da mi ovde napise...hvala  unapred  :cvet

Luximus

Mene kafetin radi totalno...  :K

Sole

Quote from: Luximus on 20-09-2007, 21:16:21
Mene kafetin radi totalno...  :K
bas tako!  :>
kad boli glava, najbolje je resenje.
moze i kafa, ali cafetin za sve! inace, ne volim da se kljukam mnogo, ali kad treba, odlican je.
Panadol nisam koristila.
Konsultujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom, kaze reklama  .blah.

_sanja_

kafetin je i meni nekada pomagao ,ali pocela sam da ga koristim toliko cesto da mislim da vise ne deluje...   :ohwell:

Souris

predji na skivi.... :ziveli

Al-Jasmina

Pa nece ici,
zar da cura krivuda okolo  :>

Sem toga, ako pije nesto zestoko, posle da je mamurluk muci  :batina

Ja sam cula da kafetin nije dobar  :ohwell:

Maslacak

Zanimljivo kako svi vole da se kljukaju kafetinima :>
Zar vas niko nije uèio da se kafetin uzima tek onda kad lekovi tipa aspirina, paracetamola, a bogami i brufena (mada se tu mi¹ljenja razlikuju) ne deluju?

sanja, probaj panadol. Bla¾i je od kafetina. I manje ¹tetan. Sadr¾i pominjani paracetamol. Vrlo je moguæe da ti uop¹te neæe pomoæi, s obzirom na to da si na kafetin oguglala. Ali opet ne mora ni to da znaèi jer ipak deluje na drugaèiji naèin. U svakom sluèaju - mislim da je bolje da, kad te sledeæi put zaboli glava, uzme¹ njega umesto kafetina. Pa æe¹ sama videti. Ne gubi¹ ni¹ta jer ¹tetniji od kafetina nije. Pri tom, to ¹to je "bezbedniji", ne znaèi da ako te od jednog (to jest, od jedne preporuèene doze) ne proðe, uzme¹ 2 :K Ako ne poma¾e - ne poma¾e i gotovo.

Gocca

Ako ti panadol ne pomogne, probaj kafebol!
Cini mi se da je kombinacija aktivnih sastojaka kod njega mnogo bolja nego kod kafetina.
U smislu da ima manje nezeljenih efekata po organizam.
Javi sta je "upalilo"!   :wink:

mikele

Мене нимулид ''ради'' само тако.Свима бих препоручио јер је стварно ефикасан.

igrackica

Zar to nije za reumatkse bolove, prventsveno?  :hmm
Mislim, ok ali bolje pokusati sa necim blazim, ako pomaze.
Meni paracetamol pomaze, medjutim pitanje je koje su etiologije Sanjine glavobolje. Svakako je bolje da poseti stucnjaka nego da se truje samoinicijativno  :wink:

mikele

Нимесулид(или ти нимулид) је лек из групе НСАИЛ,као и парацетамол,ацетиласалицилна киселина,ибупрофен...И има антиинфламаторно,антипиретичко,аналгетско дејство.И врло битна информација је да је он селективни COX-2 инхибитор(за зазлику од аспирина,диклофена,бруфена...),значи нема последице по желудац,тј не инхибира COX-1 која учествује у синтези простагландина који индиректно штите слузокожу желудца.
Е сада,тачно је да се углавном користи код реуматских болова,али многи лекари га препоручују и код главобоља,зубобоља,код болова за време менструалног циклуса и тако даље,управо због тога што је селективни COX-2 инхибитор.И наравно не треба га узимати дужи временски период,него само за једнократну употребу.

pahuljica

Nimulid zaista jako brzo deluje I to ne samo kod reumatskih bolova, jos ako uzmete MD varijantu milina, ali moram da napomenem da je ovaj indijski lekic povucen sa npr. Svajcarskog trzista. Tako da sanja bolje poslusaj igrackicin savet I obrati se strucnjaku (ukoliko su te migrene intenzivne kako kazes), jer postoje generacijski novi lekovi koji ciljano deluju na ovaj problem.

U svakom slucaju prednost nimesulida u odnosu na ostale iz NSAIL je zaista ¹to manje o¹teæuje, iritira ¾eludac, ali novija istrazivanja ukazuju da osteæuje ko¹tanu sr¾.

Podr¾avajuæi mikele-ov post da je samo za jednokratnu upotrebu ipak moram da napomenem opreyno sa NSAIL.   

igrackica

Hvala Vam kolega, na ovako iscrpnom objasnjenjenju  :wink:
Ja htedoh i formulicu da udenem i detaljno objasnim dejtvo, al' rekoh, "mora da si poludela, udarila ti FH u glavu, pusti ljude da zive na miru" :K
Salu na stranu, definitvno nijedan lek nije bez nezeljenih efekata, tako da za cescu primenu svakako treba konusltovati lekara, to smo se svi slozili.

Maslacak

Ja sa 99% sigurnosti mogu da ka¾em je da æe joj lekar reæi da popije onaj (od standardnih) lek protiv bolova za koji vidi da joj poma¾e :K A etiologiju glavobolja te¹ko da æe utvrditi.
To nikako ne znaèi da ne preporuèujem da se konsultuje, posebno ako su glavobolje jako èeste, i ako joj zaista vi¹e standardni lekvi ne poma¾u.

Osim toga, dobro bi bilo da se utvrdi da li su te glavobolje zaista migrene, ili tenzione. Ako su migrene, mogli bi da joj propi¹u neki od lekova koji su ciljani za to, ali imam utisak da æe i to saèekati,  u fazonu: prvo da vidimo poma¾e li i¹ta drugo.
Tako je bar bilo sa mojom sestrom.

I da, svi lekovi su mnogo efikasniji ako se uzimaju èim oseti¹ prve znake glavobolje, a ne da èeka¹ da poène da ti razbija mozak :K

Bred

Quote from: pahuljica on 21-09-2007, 10:05:29
Nimulid zaista jako brzo deluje I to ne samo kod reumatskih bolova, jos ako uzmete MD varijantu milina, ali moram da napomenem da je ovaj indijski lekic povucen sa npr. Svajcarskog trzista. Tako da sanja bolje poslusaj igrackicin savet I obrati se strucnjaku (ukoliko su te migrene intenzivne kako kazes), jer postoje generacijski novi lekovi koji ciljano deluju na ovaj problem.

U svakom slucaju prednost nimesulida u odnosu na ostale iz NSAIL je zaista ¹to manje o¹teæuje, iritira ¾eludac, ali novija istrazivanja ukazuju da osteæuje ko¹tanu sr¾.

Podr¾avajuæi mikele-ov post da je samo za jednokratnu upotrebu ipak moram da napomenem opreyno sa NSAIL.  

Ok, a po cemu se panadol izdvaja? ako se uopste izdvaja? i da li je tacno da ublazava i izuzetno jake bolove?